ockovanie

debata o všetkom a pre všetkých

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Susssan » 03 Nov 2011, 03:30

JankaMich ja si myslim ze to vobec nemusi mat suvis, napr moja dcera nieje ockovana a nebola ani dojcena a ani chora nebola, imunitu ma uplne uzasnu :-)
Susssan
 
Príspevky: 2
Registrovaný: 03 Nov 2011, 03:27
Počet detí: 1
1. dieťa: Moja :-)
Rokov: 14 rokov, 6 mesiacov, 18 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 03 Nov 2011, 17:34

JankaMich píše:Tak som sa teda zacitala do knihy o ockovani - pre a proti. Vsetko pekne, odkazy atd., ako su na tom neockovane deti lepsie ako ockovane. Nakolko sa vsak vyznam do dojcenia a jeho vplyvu - najprirodzenejsie budovanie imunitneho systemu, velmi mi tam v tej knihe chyba jeho vplyv na statistiku. ...
Celkovo nie je o dojceni v tej knihe ani zmienka...

nemáš pravdu. O dojčení tam niečo je napr. v kapitole o pneumokokoch a tuším aj inde.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 03 Nov 2011, 23:26

Niečo o nás z čias, kedy väčšina z nás ešte nemala proti očkovaniu vážnejšie námietky:
http://www.ockovanideti.cz/rodice/odpurci.htm

Stojí to za prečítanie ako historický dokument.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod tamoulik » 04 Nov 2011, 00:01

Obrázok užívateľa
tamoulik
 
Príspevky: 497
Registrovaný: 22 Máj 2011, 22:05
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 3
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 15 rokov, 4 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Samuel
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 6 dní
3. dieťa: Izabela
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: On ne voit bien qu´avec le coeur, l´essentiel est invisible pour les yeux (A.de Saint Exupéry)

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 04 Nov 2011, 01:21

Susssan, je to skvele, ze mas zdravu dcerku. To, ze nebola dojcena neznamena automaticky, ze musi byt chora. Rovnako, ako ked je niekto ockovany, tak nemusi mat neziaduce ucinky.
Ide o to, ze sme geneticky nejakym sposobom vybaveny na zivot. To, co pre nas za desattisice rokov pripravila priroda, clovek len velmi tazko moze dohanat. A ak nieco dohana, tak je to velmi casto len preto, lebo zasahoval do prirodzeneho procesu vyvinu. Napr. nosia sa postolkove nohavicky, lebo deti lezia prilis dlho pasivne na rovnej podlozke, pricom geneticky by sme mali svoje deti nosit a mat tak klabiky v spravnej polohe. Zasahujeme do porodov a nastava problem s dojcenim. Deti nie su dojcene na poziadanie, ale prirodzene sat potrebuju, tak im dame cumlik. Atd. atd. Tieto zmeny su tu radove desiatky, mozno stovky rokov voci naozaj dlhemu predoslemu vyvoju. Aky vplyv to bude mat (spolu s ockovanim, uzivanim liekov - ATB, antikoncepciou..)na buduci vyvoj ludstva nikto nevie, ale pozitivny urcite nie.

Manof, mozno je nieco o dojceni pri jednotlivych ockovaniach (tam este nie som), ale urcite nie je nic v prvej vseobecnej stati. Ide o to, ze imutny system dojcata sa tvori sa optimalne vyvija prave dojcenim. Teda lepsie povedane, nedojcenim to ma imutny system omnoho tazsie. Napr. sa momentalne vyvija transgeneticke mlieko - t.j. kravy budu produkovat akoze MM. Aky nezmysel prave z imutnej strany (z citovej ani nehovoriac)! ZAklad je totiz ten, ze za normalnych, prirodzenych podmienok je matka stale s dietatom a v rovnakom case sa stretnu s bacilom. Matka nan protilatky ma, dieta este nie. ALe vdaka MM ich dostava aj dieta, takze dieta mnohokrat ani nemusi na danu chorobu ochoriet (a mama ano), lebo nan ma protilatky. Dokonca nemusia obaja ani ochoriet, akurat sa s danymi bacilmi popasuje imunitny system. Po uspesnom zvladnuti boja s bacilmi za pomoci protilatok od matky si dieta takto prirodzene buduje svoju imunitu. Obsah prospesnych latok sa meni vekom dietata, pricom dokonca po prvom roku sa niektore zlozky zvysuju, nakolko ta priroda vie, ze dieta je vystavene vacsiemu vplyvu okolia. Prirodzena hranica dojcenia - cca 3-4 roky je presne v sulade s dobudovanim imunitneho systemu. Keby tomu tak nebolo, tak ludstvo by uz davno vyhynulo. A info o tomto ZAKLADNOM prirodzenom ockovani mi v knihe chyba (mimochodom, aj na tvojej web stranke by som to privitala).

Tiez by som napriklad rada vedela, ako prekonavaju dojcene deti choroby, proti ktorym sa ockuje, pokial matka danu chorobu prekonala. Vsak to by mal byt vyznamny moment rozhodovania sa v pripade nedojcenych deti, ze oni tej ochrany zvonka potrebuju viac. A tiez ako som spominala, ockovacie statistiky v knihe neberu tento fakt do uvahy, nakolko niekde to urcite relevantne je.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Susssan » 04 Nov 2011, 03:06

JankaMich ja som nepovedala ze dojcenie nieje dobre, urcite je materske mlieko pre babo lepsie ako od kravy vseliak upravovane. Ale napr ja som bola dlho dojcena a chora som (aj v tom aj po tom case) bola vkuse vkuse, rovnako mam x kamosiek co dllho dojcia a ich deti su nonstop na ATB a mam kopec kamosiek co nedojcili a ich deti nevedia co je sopel. Myslim si, ze to na imunitu nema taky vyznamny vplyv.
Susssan
 
Príspevky: 2
Registrovaný: 03 Nov 2011, 03:27
Počet detí: 1
1. dieťa: Moja :-)
Rokov: 14 rokov, 6 mesiacov, 18 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod estterka » 04 Nov 2011, 07:58

janea,nie,nie,ja mam toto v poriadku ;) pytala sa ako to ma TIA.

TIA v eu mozes byt poistena len v jednej krajine,tak na treba dat pozor,stale to vela ludi nevie. teda ak sa odstahujes zo slovenska a pracujes inde,kde si tym padom poistena,na slovensku sa treba odhlasit a odovzdat karticky poistenca ;) takze nemozes si ani platit dobrodovolne,nic. tak ale asi na vas sa to nevztahuje.
a ta kolonka "cezpolni" to je prave pre tych,co si platia a nemaju zdravotne poistenie.
estterka
 
Príspevky: 555
Registrovaný: 24 Mar 2011, 08:57
Počet detí: 1
1. dieťa: Hannah
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 04 Nov 2011, 15:18

JankaMich píše:Manof, mozno je nieco o dojceni pri jednotlivych ockovaniach (tam este nie som), ale urcite nie je nic v prvej vseobecnej stati. Ide o to, ze imutny system dojcata sa tvori sa optimalne vyvija prave dojcenim. Teda lepsie povedane, nedojcenim to ma imutny system omnoho tazsie. Napr. sa momentalne vyvija transgeneticke mlieko - t.j. kravy budu produkovat akoze MM. Aky nezmysel prave z imutnej strany (z citovej ani nehovoriac)! ZAklad je totiz ten, ze za normalnych, prirodzenych podmienok je matka stale s dietatom a v rovnakom case sa stretnu s bacilom. Matka nan protilatky ma, dieta este nie. ALe vdaka MM ich dostava aj dieta, takze dieta mnohokrat ani nemusi na danu chorobu ochoriet (a mama ano), lebo nan ma protilatky. Dokonca nemusia obaja ani ochoriet, akurat sa s danymi bacilmi popasuje imunitny system. Po uspesnom zvladnuti boja s bacilmi za pomoci protilatok od matky si dieta takto prirodzene buduje svoju imunitu. Obsah prospesnych latok sa meni vekom dietata, pricom dokonca po prvom roku sa niektore zlozky zvysuju, nakolko ta priroda vie, ze dieta je vystavene vacsiemu vplyvu okolia. Prirodzena hranica dojcenia - cca 3-4 roky je presne v sulade s dobudovanim imunitneho systemu. Keby tomu tak nebolo, tak ludstvo by uz davno vyhynulo. A info o tomto ZAKLADNOM prirodzenom ockovani mi v knihe chyba (mimochodom, aj na tvojej web stranke by som to privitala).


V prvom rade - knihu treba posudzovať, až keď si ju celú prečítaš. Potom môžeš trebárs napísať autorovi: martin.hirte@t-online.de , aby niečo o dojčení doplnil aj do úvodnej všeobecnej časti.

Ďalšie veci, čo píšeš, sú určite zaujímavé a rád by som ich uverejnil aj na www.slobodaVockovani.sk . Odkiaľ to všetko máš? Chcelo by to nejaký seriózny zdroj, z ktorého by som mohol niečo preložiť a zverejniť. Prípadne môžeš aj sama niečo napísať, ak tie tvrdenia vieš aj nejako zdokladovať. Budem Ti veľmi vďačný.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod vejula » 04 Nov 2011, 15:35

Susssan ale to maš to iste ako ked ti povie nejaka mamička že moje očkovane dieťa je zdravšie ako mojej kamaratky neočkovane. Vieš JankaMich len pisala že by bolo treba toto zahrnuť do toho vyskumu. A netvrdiť že dojčenie/nedojčenie nema na imunitu porovnatelny vplyv ako očkovanie/neočkovanie
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod janka » 04 Nov 2011, 22:50

manof, moj oblubeny zdroj infomacii o dojceni je profesorka K Dettwyler, napriklad v tomto clanku
http://www.kathydettwyler.org/detwean.html
spomina aj vyskumy ohladne vplyvu dojcenia na neskorsie zdravie deti. Je to sice len taky popularny vseobecny zhrnujuci clanok, ale ak by si ju poprosil, urcite by ti poskytla referencie na konkretnejsie studie. Ja som sa s nou bavila ohladne zverejnenia prekladov jej clankov a odpovedala velmi promptne a ustretovo. Posielam ti do sukromnej spravy e-mailovu adresu, na ktorej je zastihnutelna.
janka
 
Príspevky: 668
Registrovaný: 22 Mar 2011, 23:05
Počet detí: 0

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod vejula » 04 Nov 2011, 23:48

len z vlastnej skusenosti, napr čo sa tyka kiahni. Moj maly ich prekonal v 8-9 mesiacoch, uplne paradne. Bez horučok bez nejakej väšej nervozity a za velmi rychlu dobu. Myslim že to bolo aj tym že ja som ich prekonala. A on pil moje mliečko.
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 04 Nov 2011, 23:55

Manof, ako si si mozno vsimol, moje meno je zelenym, takze som poradkyna pri dojceni s certifikatom o.z. Mamila. V praxi to znamena, ze na skoleniach okrem ineho berieme vela fungovani dojcenia, pricom vsetko je dokladovane studiami, porovnaniami. Tak ako rozumies tomu, co farma firmy robia s liekmi, to iste sa deje s vyrobcami UM. Je to uplne rovnaka neeticka zalezitost zarabat na zdravi ludi, pricom lieky i UM, by mali jednoznacne patrit do kompetencie lekara a nemali by na to byt ziadne reklamy. Odkaz, co ti dala Janka, je urcite dobry a kazda zmienka o dojceni bude plus.
Susssan, je to uplne normalne, ze mas taky nazor. Bohuzial, to je vacsinovy nazor spolocnosti, pricom cisla a studie z nich nikto nevidel. To mas podobne ako ked niekto povie, ze dojci a zaroven pouziva cumlik (o flasi s UM ani nehovoriac), pricom povie, vsak poznam vela mamiciek, so takto dojcili dlhodobo. Ano, aj ja take poznam. ALe poznam este viac mamiciek, co "prirodzene" odstavili v 9tich mesiacoch. A studie toto jednoznacne dokazuju. Rovnako ako existuju studie, ktore dokazuju negativne vplyv nedojcenia pre dieta i matku, a kolko roznych chorob sa to tyka, pricom studie su robene dlhodobo, az do dospelosti dietata.
Toto forum je urcene na podporu dojcenia, robenia osvety, ockovanie je z tohto hladiska okrajovou zalezitostou. Ak uz sa tu ale o nom hovori, v prvom rade je vhodne zdoraznovat ockovanie v kontexte dojcenia. Skusim poziadat Klemku, ci by nieco doplnila, uplne idealny by bol samostany clanok, v tomto je ozaj dobra.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 05 Nov 2011, 04:39

janka píše:manof, moj oblubeny zdroj infomacii o dojceni je profesorka K Dettwyler, napriklad v tomto clanku
http://www.kathydettwyler.org/detwean.html
spomina aj vyskumy ohladne vplyvu dojcenia na neskorsie zdravie deti. Je to sice len taky popularny vseobecny zhrnujuci clanok, ale ak by si ju poprosil, urcite by ti poskytla referencie na konkretnejsie studie. Ja som sa s nou bavila ohladne zverejnenia prekladov jej clankov a odpovedala velmi promptne a ustretovo. Posielam ti do sukromnej spravy e-mailovu adresu, na ktorej je zastihnutelna.


No jo, ale o očkovaní tam nie je ani slovo. Zase nemôžem úplne o hocičom dávať články na tématicky ladenú stránku...
Kebyže je niekde článok o tom, ako predchádzať nejakej chorobe BEZ OČKOVANIA, alebo porovnanie očkovaných nedojčených s dojčenými neočkovanými a pod., tak to by šlo, ale zase len tak bez súvislosti s očkovaním... To už rovno môžem zverejniť články o beta-glukánoch, zelených potravinách a neviem čom všetkom, čo pozitívne ovplyvňuje imunitu.

Skrátka nejaký súvis s očkovaním tam potrebujem, inak to bude od veci.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 05 Nov 2011, 04:43

vejula píše:len z vlastnej skusenosti, napr čo sa tyka kiahni. Moj maly ich prekonal v 8-9 mesiacoch, uplne paradne. Bez horučok bez nejakej väšej nervozity a za velmi rychlu dobu. Myslim že to bolo aj tym že ja som ich prekonala. A on pil moje mliečko.


No áno, ale to zároveň znamená, že nemá proti nim vlastnú imunitu, čiže v budúcnosti (keď ho už nebudeš dojčiť) zrejme ešte raz ovčie kiahne dostane.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 05 Nov 2011, 04:48

JankaMich píše:Toto forum je urcene na podporu dojcenia, robenia osvety, ockovanie je z tohto hladiska okrajovou zalezitostou. Ak uz sa tu ale o nom hovori, v prvom rade je vhodne zdoraznovat ockovanie v kontexte dojcenia. Skusim poziadat Klemku, ci by nieco doplnila, uplne idealny by bol samostany clanok, v tomto je ozaj dobra.


Áno, áno, niečo k očkovaniu v súvislosti s dojčením by som veľmi uvítal...

Vopred ďakujem.

Zároveň si ale nemyslím, že by očkovanie bolo v kontexte dojčenia okrajovou záležitosťou, keďže dojčenie je svojho druhu konkurenciou k očkovaniu. Sama si predsa povedala, že Ti to v úvodnej časti knihy o očkovaní chýba.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod vejula » 05 Nov 2011, 10:12

manof, nechapem prečo by nemal mať proti nim vlastnu imunitu, ked ich už prekonal.
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 05 Nov 2011, 11:41

vejula píše:manof, nechapem prečo by nemal mať proti nim vlastnu imunitu, ked ich už prekonal.


Lebo použil Tvoje a nie svoje vlastné protilátky.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod vejula » 05 Nov 2011, 12:02

:-( skusim sa spytať detskej najbližšie, že ako to teda je. LEbo ona povedala že už ma do konca života pokoj. Tak snad to tak aj bude
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod vejula » 05 Nov 2011, 12:13

tymto by som sa chcela spytať aj LP či nemaju s tymto skusenosť, či nevedia ao funguje ten mechanizmus. Či po prekonani kaihni dojčenym dieťaťom, to dieťa nema doživotnu imunitu. Ďakujem za odpovede
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 05 Nov 2011, 12:45

vejula píše::-( skusim sa spytať detskej najbližšie, že ako to teda je. LEbo ona povedala že už ma do konca života pokoj. Tak snad to tak aj bude


Za predpokladu, že by to bola jeho vlastná imunitná odpoveď, tzn. mal by vlastné protilátky a zároveň aj pamäťové bunky.
Ak to vyhral len vďaka protilátkam z MM, tak potom si imunitu po odstavení neudrží viac než povedzme pol roka. Pamäťové bunky sa cez MM neprenášajú, len hotové protilátky. Takže keď nabudúce stretne ovčie kiahne, nebude si vedieť proti nim vytvoriť protilátky a zrejme ich zase dostane. Ale neboj nič, hojným užívaním vitamínu C sa to dá v pohode zvládnuť a skrátiť na sotva týždeň.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod akdarka » 05 Nov 2011, 13:07

manof, tie c vitaminove kury mas niekde rozpisane podla chorob/veku? alebo mas nejaky vseobecny "vzorec"? ako a co(aky druh vyrobku) davkujes svojim detom/vam dospelym?
akdarka
 
Príspevky: 935
Registrovaný: 22 Mar 2011, 06:36
Počet detí: 1
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní
Môj status: "Stratené je len to, čoho sa sami vzdáme."

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 05 Nov 2011, 22:17

akdarka píše:manof, tie c vitaminove kury mas niekde rozpisane podla chorob/veku? alebo mas nejaky vseobecny "vzorec"? ako a co(aky druh vyrobku) davkujes svojim detom/vam dospelym?

daj si do googlu "Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad" a vyber si z výsledkov ten, čo je na stránke rizikaOckovania.sk

Je to voľne šíriteľná elektronická kniha a na RizikaOckovania.sk je jej najnovšia verzia (408 strán).
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 05 Nov 2011, 22:25

vejula píše:tymto by som sa chcela spytať aj LP či nemaju s tymto skusenosť, či nevedia ao funguje ten mechanizmus. Či po prekonani kaihni dojčenym dieťaťom, to dieťa nema doživotnu imunitu.

Keby to bolo dieťa dojčené v roku a pol, tak si to viem ešte predstaviť, ale v 9 mesiacoch dosť ťažko. Do roka si deti normálne netvoria protilátky proti vírusom. Preto ani MMR vakcína (Priorix) sa nesmie podávať deťom do 12 mesiacov, lebo sú v nej živé vírusy.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod janka » 05 Nov 2011, 22:48

manof, to akoby si tvrdil, ze vejula svojmu dietatu uskodila, ked ho dojcila pocas kiahni, ked pises, ze keby ho nedojcila, tak si dieta samo vybuduje imunitu, no ona ho dojcenim o tu moznost pripravila. Ano, existuju take myty, ze dojcenie zabranuje dietatu budovat si vlastnu imunitu, ale su to naozaj len nepravdive myty, nepokusaj sa sirit ich na tomto fore, tu ti to mamicky nezozeru, skor riskujes, ze si podkopes autoritu.

A tiez sa ospravedlnujem, nepochopila som, ze ake referencie ta zaujimaju ohladne vplyvu dojcenia na zdravie deti. Ten clanok, co som sem dala, som myslela len ako zakladny odrazovy mostik, ze tu je nejaky kontakt, tu najdes cloveka, co sa dojcenim a jeho vplyvom na dieta (specialne aj na zdravie dietata) profesionalne zaoberal, tak ak mas zaujem, skus ho kontaktovat, je mozne, ze ta nasmeruje na presnejsie a pre teba relevantnejsie studie. Aspon ja tak fungujem, ked sa chcem dopatrat nejakej informacie.
janka
 
Príspevky: 668
Registrovaný: 22 Mar 2011, 23:05
Počet detí: 0

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod shira » 05 Nov 2011, 22:51

do roka si deti netvoria protilátky proti vírusom.takže to znamená, že akúkolvek vírusovú infekciu dojčené dieťa do roka zvládne len vdaka protilítkam z materského mlieka? potom si to imunitný systém nepamatá, lebo sa dotvára až po roku? ako potom zvládne vírus nedojčené dieťa?
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

PredchádzajúciĎalší

Späť na Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia

cron