ockovanie

debata o všetkom a pre všetkých

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod akdarka » 23 Jún 2011, 14:26

ja teraz v auguste mam ist s malym na 3.davku - zatial dam len hexu a aj to presuniem nejako na september, oktober. potom mesiac-dva pauza a mozno dame prevenar. MMR ma "desi" a neviem neviem ci ho dam - tie choroby nepredstavuju nejake riziko a pre chlapca hlavne nie. ja dr poviem, ze ockovanie odlozime, nie priamo, ze neockujeme - lebo sama nie som presvedcena, ze nebudeme ockovat.
akdarka
 
Príspevky: 935
Registrovaný: 22 Mar 2011, 06:36
Počet detí: 1
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní
Môj status: "Stratené je len to, čoho sa sami vzdáme."

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod andrea360 » 24 Jún 2011, 12:48

Ahoj Akdarka,tebe sa podarilo dohodnúť s lekárom na odstupe v očkovaní? Ten lekár musí byť fajn,lebo u nás do toho nikto nechce ísť :(
andrea360
 
Príspevky: 127
Registrovaný: 24 Mar 2011, 20:37
Počet detí: 2
1. dieťa: Karin
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 18 dní
2. dieťa: Nikol
Rokov: 10 rokov, 3 mesiace, 25 dní
Môj status: Vzťahová väzba, milujem dojčenie

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod kinsi » 24 Jún 2011, 14:35

Lea, už po 2 dávkach hexy je veľká šanca , že má pravdepodobne vytvorenú imunitnú odpoveď, treťou (booster) dávkou by sa toto malo ešte zvýšiť - pozri si tabulky na linku http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_01.htm, je to tam popísané zvlášť pre jednotlivé choroby.Pre teba je smerodatné očkovacie schéma 3-5 (alebo 2+1), lebo napr.tu v čechách, sa používa schéma 3+1, čiže ešte o jednu hexu navyše. Dosť je doležité v akom veku ste očkovali, čím mladšie, tým menšia šanca na dostatočnú imunitnú odpoveď po 2 dávkach a tým relat. vačšia potreba ešte raz preočkovať.
Čakať, odkladať, samozrejme možeš, nedoporučuje sa dlhšie ako rok, potom je už na zváženie opakovanie celej schémy (čiže nie jedna dávka, ale tri).
Ja očkovať dám hexu celkom 3x (jednu na nevoľu mojej pediatričky vynecháme - ako som písala v ČR sa štandardne dávajú 4), tá booster dávka sa mi zdá doležitá. Prevenar sme nedali a ani nedáme, impulzom nám bolo to, že sa mi výskyt pneumokokových ťažkých infekcií nezdal až taký vysoký, aby sme ju vystavili ďaľšiemu očkovaniu. Ale samozrejme, je to vec názoru, všetko má svoje za i proti. Nevidím ale dovod, aby sa očkovalo naraz s hexou, dop.odstup min.mesiac, dva.
Dúfam, že som Ťa ešte viac nepoplietla.
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Bibiq » 27 Jún 2011, 13:09

Hliník ve vakcínách – trocha jednoduché aritmetiky a pár úvah

10.06.2011 03:05

MUDr. Ludmila Eleková



O hliníku ve vakcínách se mohutně diskutuje ve vědeckých kruzích i v komunitách zabývajících se bezpečností očkování. Ukazuje se totiž, že právě hliník bude asi tím hlavním problémem vakcín.

Historii jeho používání, důvod, proč ve vakcínách je a další informace najdete jinde na těchto stránkách, např. v článku Dr. Russella Blaylocka "Vakcíny, vývoj nervového systému a poruchy autistického spektra" nebo v mém článku "Očkování, poruchy vývoje a imunity u dětí - 4.část". V tomto článku chci jen stručně shrnout možné problémy s dávkou a toxicitou.

Zastánci očkování obvykle argumentují – pokud se vůbec hliníkem ve svých úvahách zabývají – že neškodí, protože se vyskytuje bohatě v přírodě, pitné vodě, potravinách a že ho lidé snadno vyloučí. Je také velmi zajímavé, že v článcích zabývajících se toxicitou hliníku se podrobně probírá jeho vstřebávání z vody, potraviny, tetrapakových obalů, diskutuje se problém intravenózní výživy lidí na dialýze a nedonošených dětí, je uváděna nejvyšší povolená dávka FDA pro parenterální příjem, ale v žádném z těchto článků se nediskutuje obsah hliníku ve vakcínách a jeho osud v organismu.

Vědci, kterým dělá hliník ve vakcínách starosti, tvrdí něco jiného. Podotýkám, že na rozdíl od propagátorů očkování mají pro svá tvrzení důkazy v bohaté, kvalitní a opakovatelné vědecké literatuře. Podrobně to popisuji ve svém článku "Očkování, poruchy vývoje a imunity u dětí - 4.část".

Velmi stručně o pohybu hliníku naším tělem:

Hliník z potravy a vody: vstřebatelnost cca 0,25%, doba vylučování řádově hodiny. Povolený limit v pitné vodě 200 μg/l, tj. z litru vody vstřebáme cca 0,5 μg/l, odhad celodenní konzumace u dospělého se odhaduje na cca 30–50 μg.

Hliník ve vakcíně: vstřebatelnost téměř 100%, doba vylučování roky, protože se rozšíří do celého těla. Povolený limit pro parenterální (infúzní) zdroje hliníku pro dialyzované pacienty a nedonošené děti je 5 μg/l. Na celé cca dvouměsíční dítě to je cca 30 μg/l.

Oficiálně udávané množství hliníku ve vakcíně Infanrix Hexa je 820 ug (mikrogramů), viz http://www.vakciny.net/pravidelne_ockov ... a%20PI.pdf. Množství hliníku ve vakcíně Synflorix, která je obvykle aplikována současně, je dalších 500 mikrogramů, viz http://www.vakciny.net/doporucene_ockov ... %20SPC.pdf.

Pokud je tato kombinace aplikována 2- nebo 3-měsíčnímu kojenci vážícímu zhruba 5–6 kg, dítě dostane najednou do těla celkem 1,32 MILIGRAMŮ hliníku. (miligram = 1.000 mikrogramů)

Tato dávka překračuje limit pro parenterální příjem cca 40–50x, podle hmotnosti dítěte.

Dosud jsem nediskutovala akutní hladinu hliníku v organismu po aplikaci vakcíny. Proč by nám to mělo dělat starosti? Počítejte se mnou.

Ve vědecké literatuře se uvádí, že hladiny vyšší než 100 mikrogramů na litr krve jsou toxické. Doslova se v článku "Aluminium toxicity in infants and children" (Pediatrics, March 1996, 97(3):413-416) uvádí, že "přesný práh toxicity není znám, ale může být i nižší než 100 μg/l". To znamená, že hladina 100 μg/l je velmi benevolentní.

5 kg kojenec má cca 0,5 l krve. Nepotřebujeme ani kalkulačku, abychom si dokázali spočítat, že hladina hliníku v krvi po této kombinaci vakcín bude 2,64 MILIGRAMŮ NA LITR, což přesahuje hranici toxicity DVACETŠESTKRÁT.

Za povšimnutí stojí, že kdyby tyto vakcíny - dávku pro kojence - dostal dospělý člověk o váze 60 kg, i u něj dojde k překročení toxické hladiny více než 2x. Na internetu visí nabídka odměny pro jakéhokoli zástupce farmaceutické firmy nebo lékaře propagujícího očkování, aby si nechali veřejně píchnout doporučené dětské očkování, ale v dávce přepočtené na jejich hmotnost, tj. cca 10-15 ampulí. Odměna je postupně zvyšována. Nyní je již více než 100.000 amerických dolarů. Dosud se nikdo nepřihlásil. Proč ne, když je to podle nich bezpečné? Nikdo nechce stotisíc doláčů za „včeličku“? Viz http://www.alternative-doctor.com/vacci ... ydare.html.

Jak víme, že se hladina hliníku natolik zvýší? Na základě vědeckých studií, které studovaly radioaktivně značený hliník po injekčním podání. Zjistilo se, že se rychle dostává do celého těla, i mozku a zůstává v něm po dlouhou dobu, viz http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9302736.

Malý kojenec má nezralé a nedostatečně funkční ledviny, proto se hliníku neumí zbavit. Předpokládaný poločas vylučování hliníku z organismu po injekčním podání se odhaduje na roky.

Hliník je neurotoxický. V mozku a nervovém systému obecně dělá pěkně ošklivé věci. Váže se s fluoridy do komplexních sloučenin fluorohlinitanů, které působí na buněčných membránách jako falešní poslové - dokáží napodobit signály mnoha hormonů. Tento biochemický mechanismus je velmi dobře prozkoumán, mj. českými vědci prof. RNDr. Annou Struneckou, DrSc. a prof. RNDr. Jiřím Patočkou, DrSc. Stačí stopová množství těchto prvků, aby se vzájemně spojily a účinkovaly. Když vědci studovali toxicitu fluoru, ani nemuseli hliník přidávat - stačily stopy z laboratorního skla.

Dále hliník výrazně zvyšuje excitoxocitu, působí jako volný radikál, poškozuje energetický metabolismus neuronů. Patologicky stimuluje imunitní systém. Podrobný popis jeho negativních účinků najdete v článku Dr. Russella Blaylocka "Vakcíny, vývoj nervového systému a poruchy autistického spektra".

Jak se projevuje intoxikace hliníkem? To je dobře zdokumentováno na případech otrav. Dělníci v továrnách zpracovávajících hliník při otravě vykazovali tyto příznaky: poruchy řeči, křeče, špatná koordinace pohybů, vrávorání, při dlouhodobé chronické otravě došlo k demenci. Souvislost hliníku a Alzheimerovy nemoci je bohatě diskutována ve vědecké literatuře.

Dalšími nedobrovolnými pokusnými králíky byli lidé odkázaní na umělou ledvinu. Předtím než se začal hliník odstraňovat z vody, používané při dialýze, trpěli pacienti tzv. dialyzační encefalopatií, která se svým průběhem a rozvojem příliš nelišila od Alzheimerovy nemoci. Došlo u nich nejdříve k poruše až ztrátě řečových schopností a nakonec k demenci.

Nedonošené děti mnohem častěji umíraly, když dostávaly nitrožilní výživu, která nebyla ochuzena o hliník. Při pitvě byla v mozcích těchto dětí nalezena vyšší koncentrace hliníku. Děti, které přežily, měly významně nižší výsledky inteligenčních testů než děti, které dostávaly výživu ochuzenou o hliník nebo nedostávaly žádnou nitrožilní výživu a byly krmeny normálně.

Během cca poslední generace raketově stoupá výskyt dětského regresivního autismu. To je stav, kdy dosud normálně se vyvíjející dítě velmi často v krátké době po očkování, přestane mluvit, přestane navazovat oční kontakt, velmi se zhorší jemná i hrubá motorika, děti vrávorají, zakopávají, netrefí se lžičkou do pusy, některé i přestanou chodit úplně. U mnoha z nich se rozvine epilepsie. Často dochází k regresu ve vývoji, vrací se pomočování a pokakávání u dětí, které již chodily na nočník. K tomu se přidávají známky narušené imunity: časté infekce, záněty střeva, alergie.

Zopakujme si popsané neurologické symptomy u výše zmíněných patologických stavů:

Dialyzační encefalopatie: ztráta řeči, křeče, demence

Otravy hliníkem v průmyslu: poruchy řeči, křeče, vrávorání a jiné poruchy mozečkových funkcí, demence

Regresivní autismus: ztráta řeči, křeče, vrávorání a jiné poruchy mozečkových funkcí, opoždění duševního vývoje.

Mnoho symptomů uvedených v příbalových letácích vakcín je způsobeno hliníkem, zejména zarudnutí a otok v místě vpichu, vysoký ječivý pláč, horečka, křeče a všechny symptomy nervového systému.

Dítě dostane při jednom očkování dávku hliníku, která 40x přesahuje celkovou denní dávku a hladina hliníku po očkování v jeho krvi 26x přesáhne horní hranici toxicity. Není přesně známo, jak dlouho se v krvi udrží takto zvýšená hladina, ale lze předpokládat, že jde nejméně o dny a tato doba bohatě postačuje k tomu, aby se hliník dostal do celého těla, včetně mozku. Flarend a kol. ve svém článku "In vivo absorption of aluminium-containing vaccine adjuvants using 26Al" (Vaccine, 1997 Aug-Sep; 15(12-13):1314-1318) uvádí, že zvýšenou hladinu bylo možno detekovat až 28 dní po injekci! Tato dávka hliníku je při povinném očkování podána několikrát, při každé dávce hexavakcíny a pneumokokové vakcíny. Hliník se v dětském těle kumuluje, protože ho kojenec není schopen vyloučit.

Rodiče musejí vědět, že každá vakcinace vnáší do organismu jejich dítěte nebezpečné množství hliníku, který vždy vývoj dítěte poškodí. Někdy nepozorovatelně, kumulativně, někdy prudce a náhle. Nakolik, to záleží na dalších individuálních faktorech, které ale nejsou v době očkování známy. Nikdo neví, jak efektivně nebo neefektivně detoxikuje konkrétní dítě, jak pracují jeho ledviny, jakou má hladinu antioxidantů, jak účinné enzymy chránící proti volným radikálům, jakou hladinu esenciálních mastných kyselin, vitamínu C a D, magnésia, jak je v okamžik očkování odolné vůči excitotoxicitě apod. Na tomto místě chci také upozornit na to, že umělá dětská výživa obsahuje mnohonásobně více hliníku a fluoru než mateřské mléko, proto nekojení je dalším rizikovým faktorem.

Podívejte se na děti kolem sebe. Kolik jich začíná pozdě a špatně mluvit, kolik jich je nemotorných, pozdě chodí, kolik jich má narušený svalový tonus, kolik jich má sklon ke křečím, poruchy imunity atd. Nedávno byla v televizních zprávách reportáž, že si učitelky ve školkách všimly, že děti mají špatnou jemnou motoriku. Apelovaly na rodiče, ať se jim víc věnují. Co když to není zanedbanou výchovou, ale narušením vývoje mozku po očkování? Je to plošné, že by najednou všichni rodiče přestali s dětmi kreslit, navlékat korálky apod.? Jedna maminka vyprávěla o dcerce své kamarádky, řádně naočkované včetně pneumokoka. Dítě v roce a tři čtvrtě nechodí, nemluví, vydává jen zvuky, má problém se trefit dětským hrnečkem s náustkem do pusy. Nikomu to není divné, prý má svoje tempo, ale přesto chodí na rehabilitaci, takže to pediatrovi asi úplně normální nepřipadá.

Kladu si otázku, jestli „není něco shnilého ve státě dánském“. Jak to, že to nikdo nevidí? Jak to, že si lidé odpovědní za zavedení očkovacího programu nevzali kalkulačku a neudělali si jednoduchý výpočet, který jsem udělala o pár řádek výše? Takovou ignoranci zjevného jedu ve vakcínách lze považovat za hrubou nedbalost. Normy stanovující limity hliníku z jiných zdrojů jsou o řády nižší, jak to že vakcíny nejsou v těchto normách uvedeny, ani nemají výjimku? Buď o tom nebezpečí tyto osoby nic nevědí a pak tedy nejsou kompetentní zastávat svá místa, nebo to vědí a je jim to jedno?

Jak to, že jim je jedno, že se děti systematicky a plošně tráví hliníkem? Jak to, že jim je jedno, že se poškozuje intelektuální budoucnost celé populace? Jak to, že si pediatři nevšimli, kolik dětí se nevyvíjí normálně? Všimly si toho instruktorky kojeneckého plavání, které mi sdělily, že si všimly poruch ve vývoji u cca 50% dětí v průběhu 4. měsíce života, tj. právě v době, kdy většina z nich dostala první očkování.

Ano, máme povinné očkování. Ale povinné očkování má sloužit ochraně veřejného zdraví. Nešíření toxických látek je také součástí ochrany veřejného zdraví. Kdyby nějaká továrna vypustila do životního prostředí hliník a děti by začaly vykazovat tyto symptomy, to by byl cirkus! Okamžitě by tam nastoupila hygiena, ochrana životního prostředí, byla by tam televize a už by se děly věci. Ale vakcíny? Ty jsou svaté, těmi se může šířit cokoliv.

Ptejte se pediatrů, musíte je znepokojovat, narušit jejich bohorovný klid! Oni musejí začít pochybovat o tom, co dělají. Ptejte se na dávky hliníku, citujte jim zdroje, chtějte vědět normy, jak se hliník vyloučí, jaké jsou příznaky intoxikace, co byste měli sledovat, jak bude pediatr postupovat v případě, že by se ukázalo, že dítě vykazuje symptomy podezřelé z intoxikace hliníku, nenechte je v klidu. Zeptejte se jich, jestli by nechali sobě samým aplikovat totéž, co dávají dětem, ale v dávce odpovídající jejich hmotnosti.

Že se naštvou? To je jejich problém. Neznalost neomlouvá. Mají a mohou vědět. Vy jako rodiče musíte s každým očkováním dát informovaný souhlas. Abyste mohli dát informovaný souhlas, musíte být dostatečně informováni. Nastane-li situace, že jste informováni více než váš lékař a jemu se to nelíbí, pak je na to jediná odpověď: „Paní doktorko/pane doktore, doplňte si vědomosti, zde máte odkazy na zdroje a dejte mi vědět, až to budete mít přečtené, rád/a si o tom s vámi promluvím znovu. V tuto chvíli nemohu dát s očkováním svého dítěte informovaný souhlas.“

Setkávám se i s tím, že rodiče řeknou, že když pediatrovi řekli o hliníku, dostali odpověď, že ho/ji to nezajímá. Na to je jediná odpověď: jak to, že lékaře nezajímá fakt, že porušuje hygienické normy pro hliník, jak to že ho nezajímá, že může poškodit mozek dítěte? Nezajímá ho snad, jak udržet své pacienty ve zdraví? Co je to za lékaře? Co Hippokratova přísaha: „především neškodit“?

Možná by také stálo za úvahu, začít na hygienu hlásit porušování bezpečnostních limitů pro hliník, žádat „zelené vakcíny“, tvrdit, ano, chceme očkovat, ale bezpečně, hliník bezpečný není, žádáme vakcínu bez něj. Souhlasíme s očkováním jako ochranou proti infekcemi, ale nesouhlasíme s tím, aby do našeho dítěte byla injikována toxická dávka hliníku. Že taková vakcína není dostupná? To není váš problém, ale problém státu. Stát chce zajistit ochranu před infekčními nemocemi a má na to právo, ale nemá právo nutit občany, aby nechávali vědomě intoxikovat své děti a riskovat jejich duševní vývoj a budoucnost. Zejména ne v situaci, kdy za poškození nechce nést odpovědnost.

Všechny tzv. prováděcí vyhlášky jsou svou podstatou jen technické pomůcky, které určují kdy a jak se má co provést. Stojí vždy na nadřazených zákonech, které by měly odrážet všeobecnou morálku. Výkon práva nesmí být v rozporu s dobrými mravy, to je všeobecný právní princip. Lze uvažovat o tom, že povinné očkování, které zahrnuje injekci toxické látky v dávce mnohonásobně převyšující toxické limity a která má nezpochybnitelnou schopnost poškodit nervový systém každého příjemce, že takové očkování je v rozporu s dobrými mravy, obecnou morálkou a Hippokratovou přísahou.

Nedělám si iluze o kompetentnosti, morálce a odpovědnosti osob, které vládnou státům. Např. aspartam byl původně vyvíjen jako chemická zbraň! A dnes je jako umělé sladidlo prakticky všude. Úřady nejsou schopny zajistit, aby byla veřejnost adekvátně informovaná o jeho nebezpečí, naopak je propagován. Najdete ho i ve vitamínových sirupech pro děti, v lízátkách, bonbónech. Totéž platí pro glutamát, jehož toxicita pro vyvíjející se mozek savců je prokázána. Přesto výrobcům prochází jeho skrývání v potravinách pod různými zavádějícími názvy, např. hydrolyzovaný rostlinný protein, kvasnicový extrakt, přírodní aroma apod. Ani nechtějte vědět, jak se to vyrábí, přešla by vás chuť. A najdete to i v kojenecké výživě a ve vakcínách! Na obalu máte drze napsáno „bez přidaného glutamátu“ a je ho tam plno pod falešným názvem. Viz http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_ ... citotoxins.

Jediná naděje je změna zdola. Musíme vědět, co do nás cpou, musíme vědět, kde číhá nebezpečí. Máme vzor v tom, jak bylo ukončeno používání thiomerosalu ve vakcínách. Přestože firmy moc dobře věděly, že je nebezpečný, přestože to moc dobře věděla i FDA a vláda USA, přestal být do vakcín přidáván (ne odstraněn, jak se často mylně píše, vyrobené vakcíny se aplikovaly ve třetím světě a americké vakcíny ho dále obsahují) teprve až po nátlaku veřejnosti. Nejméně 10 let úřady věděly o jeho nebezpečnosti a nechaly ho dále aplikovat dětem.

Povinné očkování nás nezbavuje odpovědnosti za zdraví nás i našich dětí. Rodič nese zákonnou odpovědnost pečovat o zdraví dítěte nejlépe, jak dokáže. Rodič má právo žádat bezpečnou zdravotní péči, rodič má právo odmítnout intoxikaci nervovým jedem. Rodič nese důsledky poškození zdraví svého dítěte, nikdo jiný. Situace, kdy je odpovědnost za škodu oddělena od práva vyžadovat povinné očkování, je nemorální a neobhajitelná. Kdo nese riziko, má mít právo rozhodování a právo odmítnutí. Kdo mocensky nutí lidi, aby postoupili lékařský výkon, který je rizikový, má mít povinnost nést odpovědnost za poškození. To je morální imperativ.

Protože zde zjevně neplatí, nastupuje občanská aktivita. Většina zásadních změn ve společnosti vyšla zdola, byla ve svých počátcích protizákonná, otřásala zavedenými pořádky. Mnoho výdobytků těchto aktivit našich předků nyní využíváme a považujeme je za samozřejmé. Například volební právo žen, všechny odborové výhody – krátkou pracovní dobu, nemocenské a důchodové pojištění, právo na stávku, právo svobody projevu, i základní lidská práva. To všechno muselo být vykoupeno ochotou se obětovat, protestovat, riskovat. Proti tomu, čemu museli čelit naši předkové např. v odborovém hnutí, kdy jim šlo nejen o živobytí, ale často i o život, kdy čelili věznění, mučení a perzekuci, dnešní možnosti postihu rodičů jsou jen drobnou nepříjemností. Nechci snižovat problémy, kterým tito rodiče čelí, ale zkuste se na to podívat v širším měřítku. Jste průkopníky svobody rozhodovat o tom, co vpustíme do svého těla a těla svého dítěte, jaký způsob ochrany před infekcemi si vybereme, odpovědnosti za své zdraví jako celku.

V množství je síla. Úřady mohou snadno zastrašovat jednotlivce, ale těžko mohou perzekvovat významnou menšinu. Čím více rodičů bude klást nepříjemné otázky, čím více nežádoucích účinků se bude hlásit, čím více rodičů bude hájit svá práva, čím více rodičů bude i odmítat očkování, dokud nebude bezpečné, tím snazší to bude pro všechny. Jste v dobré společnosti, nedávný průzkum v USA ukázal, že ochota očkovat klesá se stoupajícím vzděláním matky a jejím socioekonomickým statusem. Tedy vzdělané a dobře situované matky očkovat nechtějí. Čtvrtina rodičů v USA je přesvědčena, že vakcíny způsobují autismus, více než polovina si dělá starosti s bezpečností očkování. To jsou mocná čísla.

Jste odpovědni jen za své děti, ne za očkovací program. Ukáže-li se, že stávající očkovací program významně přispívá k epidemii vývojových poruch u dětí, musí být zrušen. Pak bude starostí „těch nahoře“, aby ho nahradili něčím bezpečnějším. Před všemi infekcemi nás stejně chrání jen náš imunitní systém, stav naší výživy, komunální a osobní hygiena, nic víc. Ochránilo nás to před morem, cholerou, tyfem, spálou, tak to snad zvládne i spalničky a černý kašel.

Mějte na paměti příznaky, které jsem uvedla: opoždění nebo zhoršení zejména řeči a koordinace pohybů (hliník se dostává do mozečku, který je odpovědný za udržování rovnováhy a zacílení pohybů), porušení jemné motoriky, přestřelování pohybů (jako při opilosti), křeče nebo celková rigidita tělíčka nebo naopak slabý svalový tonus, opoždění nebo narušení mentálního i tělesného vývoje. Jakmile se něco takového objeví, je to alarmující signál!! Takové dítě musí být neurologicky vyšetřeno, měl by se udělat alergologický test na hliník. Měla by být spočítána celková zátěž hliníkem. Samozřejmě jsou pak kontraindikovány všechny vakcíny, které obsahují hliník. Vyhláška platí jen pro (dosud) zdravé děti, děti jakkoli postižené mají právo na individuální přístup.

Apeluji na matky, aby naslouchaly svému mateřskému instinktu, ten se nikdy nemýlí. Bolí mě srdce, když čtu ty nešťastné příběhy, kde maminky píší, že měly špatný pocit, ale nechaly se přesvědčit proti svému instinktu. Instinkt nelže, díky jemu jsme tady. Jakmile se vám na dítěti něco nezdá, nejspíš to bude pravda. Dobrý lékař věří mateřskému instinktu, zvyšuje to bezpečnost a účinnost jeho práce. Jeden můj známý pediatr a jeho kolega chirurg takto pravděpodobně zachránili život malému miminku s invaginací střeva (zapošvenie čreva = intususcepcia - pozn. red.). Jedna nitka krve na plence, což mohou mít i zcela zdravé děti, ani to miminko nevypadalo nijak špatně, ale matka byla úzkostí bez sebe, trvala na tom, že něco se děje. Špatný lékař by ji zesměšnil a odbyl, že je hysterka, můj kamarád ji poslal na chirurgii. Věděl, že hysterka není. Chirurgovi pak volali z nemocnice, jak to poznal, protože to dítě mělo opravdu minimální symptomy. Odpověděl jim, že se mu to prostě nezdálo. To je lékařské umění – využít instinkt svůj i pacienta, někdy to může rozhodnout i o životě a smrti. Bohužel se dnes s mechanizací medicíny vytrácí, doktoři mžourají do obrazovek, okulárů a papírů a nevidí pacienta. Nevidí to, co mají před nosem. Jak se říká, vidíme jen to, čemu věříme. Věřte svým očím a svému instinktu. A skutečné vědě, která není placena tím, komu jde o určitý výsledek.

Hliník ve vakcínách je jedovatý pro nervový systém. K tomu již není co dodat.
Obrázok užívateľa
Bibiq
 
Príspevky: 322
Registrovaný: 22 Máj 2011, 19:59
Bydlisko: doteraz Krompachy-odteraz Bratislava-Dubravka
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 22 rokov, 2 mesiace, 2 dni
2. dieťa: Melánia
Rokov: 12 rokov, 10 mesiacov, 26 dní
Môj status: NEVZDAVAT SA!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Lea » 27 Jún 2011, 22:22

Kinsi, díky moc za odpoveď. Píšeš, že po 2 dávkach už má možno vytvorenú imunitnú odpoveď. Ako sa toto dá zistiť? Očkovali ju v 3 a 5 mesiaci. Správne to chápem - ak imunitnú odpoveď nemá a nedám jej tretiu dávku, bolo očkovanie zbytočné?
Vy hexu idete dať komplentú? Ja som počula, že sa môže dať neúplná, napr. bez hepatitídy B, ktorá sa vraj prenáša len pohlavným stykom a krvou, čo pri malých bábätkách nehrozí. Čo si o tom myslíš? Čo teba viedlo k tomu, že Kristínku zaočkovať dáte (predsa len, si v tejto problematike určite "viac doma" ako my ostatní. No ja osobne som z celého očkovania riadne zmätená)?
Lea
 
Príspevky: 24
Registrovaný: 02 Apr 2011, 20:47
Počet detí: 1
1. dieťa: Natálka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Katuška
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 4 dni

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod kinsi » 28 Jún 2011, 09:52

Ahoj Lea, ja len znovu zdorazním, že som urológ, nie napríklad imunológ, takže v podstate Ti píšem len svoj názor a určite netvrdím, že je tým najlepším a jediným správnym. Navyše, čo sa týka očkovania, je to veľmi diskutovaná a kontroverzná téma a ako to v medicíne býva skoro vo všetkom, nie je len jedna pravda a správna cesta, ale rozne postupy majú vždy svoje výhody i riziká.
V nižšom veku sa vytvára po očkovaní tiež imunitná odpoveď, ale táto nie je taká silná a pevná ako neskor, imunitný systém ešte nie je zrelý. To neznamená, že očkovanie bolo úplne zbytočné, keby napríklad sa malé očkované v 3m.stretne ako 4.mesačné povedzme s čiernym kašlom je predpoklad, že neochorie, prípadne bude mať choroba lahší priebeh, ale povedzme 5 mesiacov po očkovaní už bude jeho imunita veľmi slabá, hlavne slabšia, ako u dieťata 5 mesiacov po očkovaní, ak bolo očkované ako šesť mesačné (hypoteticky, tiež len raz),lebo to staršie dieťa už v čase očkovania malo lepšie vyvinutý imunitný systém a na očkovanie zareagovalo vačšou imunitnou reakciou, ako to celkom malé bábatko. Preto je napríklad celkom k zváženiu, či prvé očkovanie neodložiť aspoň povedzme o mesiac , dva, hlavne ak sme si relatívne istý, že nebude mať šancu stretnúť sa s chorobou (nechodíme do kolektívu, nemáme staršie dieťatko, neobľubujeme prechádzky v nálupných centrách).
Keď si pozrieš ten link, čo som Ti dala, zistíš presne počty imúnnych detí voči tej- ktorej chorobe po zákl.očkovaní (t.j. u vás dvoch dávkach v 3 a 5.mesiaci), vačšinou je cez 90%, len u hemofila hepatitídy je to menej, čiže tvoja dcérka veľmi pravdepodobne tiež je momentálne imúnna voči očkovaným chorobám. Dalo by sa to teoreticky overiť stanovením protilátok z krvi, prakticky je to ale viac-menej zbytočné, lebo pri poslednej boosterovej dávke ide skor o to, aby imunita získala trvalejší charakter (čiže by si tie hladiny musela kontrolovať opakovane, ako by malá rástla).
Mne sa ako najrozumnejšie teraz už javí očkovanie dokončiť, s odstupom cca 11-12 mesiacov po posl.dávke zákl.očkovania, čiže u Vás v takmer 15tich mesiacoch, u nás v 22 (my sme očkovali v 8. a 10.mesiaci prvé 2 dávky).
Vakcína bez hepatitídy existuje, teda aspoň v ČR je registrovaná. Máš pravdu v tom, že šanca, že by sa malá s touto chorobou stretla je skutočne minimálna.
Končím, zobudila sa mi malá, ak mi ešte niečo napadne, tak pripíšem neskor.
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Lea » 28 Jún 2011, 19:55

Takže podľa teba môžem prísť smelo za mojou detskou lekárkou a požiadať ju o odklad termínu očkovania na 15 mesiac? Určite sa ma bude pýtať na dôvod, čo môžem potom povedať? (vieš, aby to nevyznelo moc múdro :-), lebo podľa mňa lekári nemajú moc radi, keď sa im niekto mieša do remesla a moja lekárka, keď už stanoví nejaký termín, chce aby bol dodržaný) - tak musím na ňu nejako diplomaticky. nemáš tip?
Bolo by to super, lebo by som získala čas na štúdium danej problematiky a hlavne, ak by som sa rozhodla očkovať, malá by už bola staršia.
Ešte k tomu, čo si napísala - je mi strašne ľúto, že mňa nikto neupozornil na to, že očkovanie môžem odložiť na neskoršie obdobie a že by sa malo dieťatko keď tak očkovať osobitne hexou a prevenarom neskôr. Je to škoda, že mamy o tom nevedia. Nechápem celkom, prečo o tom lekári nehovoria - nevedia, či nechcú? Ja viem, že ty nevidíš do ich hlavy, ale možno o tom niečo vieš či?
Lea
 
Príspevky: 24
Registrovaný: 02 Apr 2011, 20:47
Počet detí: 1
1. dieťa: Natálka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Katuška
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 4 dni

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod kinsi » 29 Jún 2011, 14:09

Ahoj Lea, je dosť ťažké Ti poradiť, ako na lekárku. Ja sama mám s tým problém, nakoľko naša pediatrička je taká staršia pani, inak je veľmi fajn, ale najradšej má, keď sa všetko deje "ako sa má". My to máme ešte komplikovanejšie, nakoľko v Čechách sa používa schéma 3+1, čiže hexa sa v základnom očkovaní pichá 3x (nie 2x ako v SR), čo už teda považujem za vrchol, keďže je známe, že imunologická odpoveď pri oboch schémach je skoro totožná.
Čo sa týka tej poslednej dávky, čo sa dáva s odstupom (booster), tak v SR je podla očk.kalendáru pre ňu miesto medzi 11-12mesiacom, asi preto, aby sa stihlo čím skor začať s mmr vakcínou, sám výrobca doporučuje pre booster dávku odstup MINIMáLNE 6 mesiacov, čo je týmto dodržané. To však neznamená, že je potrebné ju podať presne o 6m., mala by sa podať optimálne v rozmedzí 6-12 mesiacov po posl.dávke základného očkovania. Napríklad v Kanade sa podáva v 18tom mesiaci (http://www.gsk.ca/english/docs-pdf/Infa ... 718_EN.pdf) .
Mne sa zdá byť výhodnejšie, za týchto okolností, počkať a podať vakcínu čím neskor, jednak bude mať zrelší imunitný systém a aj vačšiu váhu a tiež nemám pocit, že sa mám kam ponáhľať, my totiž pravdepodobne MMR vobec nebudeme dávať.
Vieš čo, ja by som možno na tvojom mieste povedala, že máš napríklad sesternicu, čo žije v Kanade, a tam hexu preočkovávajú až v 18m. a že to by sa i Tebe páčilo, to odložiť. Ďaľšia varianta je, že povieš, že tvoj spolužiak z gympla je zhodou okolností imunológ a na stretávke po 10rokoch ste sa o tom bavili a dop. preočkovať neskor ako po 6m.....Alebo to možeš chvíľu naťahovať s tým , že sa Ti zdá malá prichorená, preobjednáš sa, potom opať, opať, potom bude už dovolenka a tak až bude mať malá o pár mesiacov viac. No alebo jej proste povieš, že si si o tom čo to preštudovala, prípadne si dačo povytláčaj z netu (doveryhodný zdroj, napr. vakciny.net, nie nejaké slobodavockovani.sk apod.) a že to proste chceš posunúť a basta...
No a druhá otázka, že prečo Ti to nikto nepovedal, teda tvoja doktorka. Myslím, že to bolo preto, lebo ona je fakt presvedčená, že očkovať je správne a robí to v dobrej viere tak ako jej káže očkovací kalendár. Ono aj keď sa to odporcom nezdá, to očkovanie skutočne chráni pred tými očkovanými chorobami, samozrejme nie u 100%, ale u cca 95% áno. Navyše, ak by rodičom bábatka navrhla očkovanie o mesiac odložiť a náhodou, čert nespí, by malé dostalo čierny kašel, čo myslíš, že by sa stalo? Kto by bol zodpovedný? A podľa zákona by to bola skutočne ona, nakoľko nepostupovala ako sa hovorí "lege artis", odklonila sa svojvolne z doporučeného postupu.
Teraz myslím hlavne povinné očkovania. U tých ostatných (Rotarix, u nás v ČR i nepovinný pneumokok) by som si už nebola istá, či nemá i osobný finančný záujem.
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Bibiq » 29 Jún 2011, 14:22

kinsi a ak po ockovani dieta podlahne neziad.ucinkom napriklad ochrnie,kto je za to zodpovedny?ja viem,ze ockovanie je fajn vec,ale tie pridavky vo vakcinach ako pise dr.v clanku co som zkopirovala z mailu co mi dosiel,lebo na tie choroby co sa proti nim ockuje su pre babo aj smrtelne.,co je lepsie?ja sa neviem rozhodnut a ak dam ockovat tak to posuniem co najviac pojde...raz som citala clanok,ze jeden cesky lekar by svoje deti nedal ockovat skor ako v 2rokoch,bolo to myslim v SME... a ten asi vedel preco...ked citam ako vakciny zmenia dietatu castoksat aj spravanie,je mi zle...mam znamu co jej maly ma po ockovani metabolicky autizmus a sesternica v 6roku po ock.je cukrovkarka...hrozne:-(
Obrázok užívateľa
Bibiq
 
Príspevky: 322
Registrovaný: 22 Máj 2011, 19:59
Bydlisko: doteraz Krompachy-odteraz Bratislava-Dubravka
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 22 rokov, 2 mesiace, 2 dni
2. dieťa: Melánia
Rokov: 12 rokov, 10 mesiacov, 26 dní
Môj status: NEVZDAVAT SA!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod kinsi » 29 Jún 2011, 15:16

Bibiq, ja viem, že tu začínam posobiť ako nejaký notorický zástanca očkovania, ale fakt sa snažím len o objektivitu. Odkiaľ máš termín metabolický autizmus? Ešte som sa s ním nestretla. Kto a ako potvrdil, že tie deti majú tie choroby z očkovania? Sestra mojej starej mami zomrela ako dieťa na cukrovku I.typu, čižu tú, čo sa lieči dnes inzulinom, vtedy nebol...Rovnako ako nebola ani hexa, ani MMR.
Ono je to bohužiaľ tak, že dnes keď dieťa ochorie, nebodaj zomrie, rodina hľadá vinníka. Ľudia akosi nedokážu akceptovať, že i dieťa može ochorieť, zomrieť a to celkom bez toho , aby mu niekto uškodil, prípadne zanedbal jeho liečbu. Navyše ľudia od narodenia pchajú do bábatka prach plný umelín, chemikálií, prímesí (UM), žijú v znečistenom životnom prostredí, dieťatku deformujú imunitnú odpoveď držaním v takmer sterilných podmienkach, dávno predtým ako dostane šancu kolonizovať sa bežnými bakteriálnymi kmeňmi sa nakazí vírusovou nákazou povedzme v nákupnom stredisku, keď je vačšie niekoľko krát denne si umýva zuby s pastou s obsahom titanu, je kŕmené jedlom plným konzervantov, "zlepšujúcich látok", masom zvierat držaných v otrasných podmienkach , kŕmených ATB, hormónmi....Myslím, že za týchto okolností tvrdiť, že dieťa ochorelo z očkovania nie je správne.
Pozri ja mám takú úchylku, že keď idem čítať článok, tak hlavne na nete, kde si už dnes ozaj kto chce napíše, čo chce, pozriem kto bol autor. Článok písala Dr.Eleková, myslím, že je to presne táto: http://homeopatie.elekova.cz/ . Prezrela som si jej stránky, podĹa mňa si podobnými článkami hlavne hľadá ďaľších zákazníkov (http://homeopatie.elekova.cz/cenik), znechutených súčastnou medicínou," ktorá ich chce zabiť" . K samotnému článku - prečítala som ho len tak zbežne, ale hneď ma zaujalo to, ako pekne prerátala dávku hliníka podaného do svalu, akoby sa injekcia dávala rovno do žily....To je zavádzanie a preto už na mňa článok neposobí doveryhodne. Nevravím, že základná myšlienka je zlá, hliník skutočne nie je úplne neškodný, ale pozri si napríklad druhý, zrejme tiež extrémny názor (ale z opačnej strany): http://www.sprievodcaockovanim.sk/caste ... pecny.html
Čísla v jednom i druhom článku nesedia, pravda bude zrejme niekde uprostred. Ak máš čas a chuť, skús overiť tie údaje (tolerovaná dávka v potrave, vstrebatelnosť hliníku z jedla, vody, vakcíny...) a napíš, tiež som na to zvedavá.
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod shira » 29 Jún 2011, 15:41

kinsi ja s tebou uplne súhlasím. naše zdravotníctvo je dosť invazívne, farmaceutické firmy točia obrovský biznis a ked vkročím do lekárne, je mi naozaj zle, aké nezmysly tam vidím na pultoch. základ našeho zdravia je v prostredí v ktorom žijeme a v strave, ktorú prijímame. toto si však mnohí ľudia uvedomujú úplne až na poslednom mieste... predtým hľadajú najprv všade pomoc a potom všade vinníka, to že si za x vecí môžeme sami, sa akosi ťažko počúva. stále nariekame, že lieky sú drahé a nedostupné a bla bla bla, a všetci chcú zdravotnú starostlivosť zadarmo a hneď. médiá nás nabádajú na dennom poriadku-sťažujete sa, súďte sa! na všetko máte právo! bohatí si myslia, že ked majú peniaze, dostanú svoje zdravie kedykoľvek naservírované na zlatom podnose, napriek tomu, že ich životný štýl stavia diaľnicu do hrobu. chudobní zas nariekajú, že majú na všetko predsa právo, lebo sú takí istí ľudia ako ostatní... dôchodcovia odchádzajú z lekární s plnými igelitkami liekov a niekto sa na tom dobre nabalí. lekári majú predpísané štandardné terapeutické a diagnostické postupy, ktoré jednak vyžaduje zdravotná poisťovňa, jednak úrad pre dohľad. jasné, pacient má právo odmietnuť a nedodržať rady lekkára, lenže pokiaľ sa niečo stane, pacient všetko rád otočí proti lekárovi, a ten sa neobháji, pokiaľ za ním nestojí úrad pre dohľad. každým vykročením "mimo" je jednou nohou v base a to je na pováženie. zvlášť dnes, ked je sťažovateľov čím ďalej tým viac... ja som dala očkovať podľa schémy a viem, že je to silný zásah do imunitného systému. aj ja sa bojím, čo bude po očkovaní... dúfam len, že dobre dopadneme ;) keby nebolo povinné, vyberiem niektoré choroby a dám očkovať neskôr.
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Bibiq » 29 Jún 2011, 17:04

Samozrejme,ze cas na precitanie a porovnanie oboch teorii si najdem,pretoze je fajn byt v obraze...a ako inak,vzdy je pravda niekde uprostred...a clovek sa bezne prikloni k alternative,ktora je mu podana ako zarucena informacia...ja som neni fanaticky naklonena ani na jednu stranu,lebo nieje potvrdene,ze ockovanie moze za tie ochorenia...ale clovek je neisty,pokial ide o nase deti...hlavne si treba vypocut obe strany a riadit sa vlastnym presvedcenim...prveho syna mam ockovaneho,lebo kedysi v case bez netu informaci bolo malo a clovek vlastne nepochyboval...a teraz ak aj je dostupna informovanost,vsetky tie informacie cloveka len matu...takze tak :-(
Obrázok užívateľa
Bibiq
 
Príspevky: 322
Registrovaný: 22 Máj 2011, 19:59
Bydlisko: doteraz Krompachy-odteraz Bratislava-Dubravka
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 22 rokov, 2 mesiace, 2 dni
2. dieťa: Melánia
Rokov: 12 rokov, 10 mesiacov, 26 dní
Môj status: NEVZDAVAT SA!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod tamoulik » 29 Jún 2011, 19:03

Chcela by som sa spytat, ako vyzera u dietata zahojena ranka po tbc? Starsi nemal ziadnu reakciu a preockovat uz nedam, mladsiemu to do 3. mesiaca hnisalo, dokonca ho pediatricka zaockovala oboma vakcinami, lebo ze to bolo mensie ako 5mm, keby som teraz vedela, viac sa bijem, len predtym ma to tak nezaujimalo. Teraz mu to uz nehnisa, ale ma to stale cervene a kedze o 3 tyzdne mame ist na preockovanie, tak by somn chcela mat argument na odlozenie...a ak neskor tak asi iba hexa...
Dakujem
Obrázok užívateľa
tamoulik
 
Príspevky: 497
Registrovaný: 22 Máj 2011, 22:05
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 3
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 15 rokov, 4 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Samuel
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 6 dní
3. dieťa: Izabela
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: On ne voit bien qu´avec le coeur, l´essentiel est invisible pour les yeux (A.de Saint Exupéry)

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod kinsi » 29 Jún 2011, 20:41

Tamoulik, a po tom očkovaní sa to nejako zmenilo? Zhnisalo opať?
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod tamoulik » 29 Jún 2011, 21:00

Kinsi, nie, ono to hnisalo predtym, aj som upozornila pediatricku, ale podla nej to hnisalo "v norme".. a po ockovani to pokracovalo dalej rovnako este asi 2 tyzdne, potom to prestalo hnisat, terza je to take cervene s bielou bodkou v strede, premier asi 3-4mm...
Obrázok užívateľa
tamoulik
 
Príspevky: 497
Registrovaný: 22 Máj 2011, 22:05
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 3
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 15 rokov, 4 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Samuel
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 6 dní
3. dieťa: Izabela
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: On ne voit bien qu´avec le coeur, l´essentiel est invisible pour les yeux (A.de Saint Exupéry)

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod kinsi » 29 Jún 2011, 22:47

Tamoulik, ono je veľmi ťažko presne určiť, kedy je už rana definitívne zhojená. My sme okrem hnisajúcej rany mali i zvačšenú uzlinu v nadkľúčku, viditelnú volným okom. Chodili sme za pĺúcnou doktorkou, opakovane sa to kontrolovalo na UTZ. Rana sa postupne stiahla (pod tých 5mm) a prestala vytekať cca v piatom mesiaci a uzlina sa zmenšila na 5mm asi v siedmom. Pľúcna zhodnotila, že už to vyzerá dobre, že možme očkovať. Hexu sme dali o mesiac, v osmom, a nato sa tbc znovu reaktivovalo, uzlina sa mierne zvačšila a praskla, vytiekla. Takže ani zhojená rana neznamená úplnu istotu, že Vám vpich nezačne znovu hnisať. Predsa, tbc je živá vakcína.
Ak je to už povedzme mesiac- dva rovnaké, či sa pomaly zmenšuje, tak je to už skor OK a nemalo by vadiť očkovaniu. Ale ono by to mala lepšie zhodnotiť detská osobne , keď to uvidí, ale podľa toho čo píšeš, to od nej asi čakať nemožno. Ak by si sama radšej očkovanie ešte pre istotu chcela odložiť, tak jej asi povedz, že sa to posledné týždne zvačšilo, začervenalo...A ešte napr.dodaj, že po posl očkovaní to začalo hnisa´t viac...
Ak ale chceš v začatom očkovaní hexou pokračovať, bolo by vhodné nechať zaočkovať druhú dávku maximálne do 6 mesiacov od prvej.
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Lea » 02 Júl 2011, 00:01

Môže ma lekárka oznámiť na hygiene ak ju požiadam o odloženie 3 dávky hexy na 17 mesiac? (teda najneskorší možný termín?) A aký je postup ak odmietnem prevenar a mmr? budem platiť pokutu?
Páni, bojím sa toho rozhovoru ako čert kríža!
Lea
 
Príspevky: 24
Registrovaný: 02 Apr 2011, 20:47
Počet detí: 1
1. dieťa: Natálka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Katuška
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 4 dni

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod kinsi » 02 Júl 2011, 11:47

Myslím, že za to samotné odloženie hexy Ťa nemože, čo sa ale týka toho úplneho odmietnutia,tak to teoreticky áno. Je otázka, či to skutočne spraví. V tom Ti neviem zodpovedne poradiť. Našato nakoniec vzala (včera sme to tom spolu hovorili) celkom OK, len ma varovala, že malá nikdy v Čr nebude mocť ísť do štátnej školky.
Ale poznám viac ľudí,čo všetko neočkovali a pokiaĺ viem, problémy nemali.
Možno bude lepšie ísť na ňu postupne, začni len tým posunutím na tých 17m. Možno to do tej doby nejako i ty premyslíš inak a škoda si robiť prieky dopredu, ak to nie je nutné. Držím Ti prsty.
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Lea » 02 Júl 2011, 21:11

Máš pravdu Kinsi. Nerada by som si ju znepriatelila. Budúci týždeň skočím za ňou, tak tfuj, tfuj, tfuj. Dám vedieť jej reakciu :-)
Lea
 
Príspevky: 24
Registrovaný: 02 Apr 2011, 20:47
Počet detí: 1
1. dieťa: Natálka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Katuška
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 4 dni

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod etnicka » 04 Júl 2011, 12:42

Lea, my sme nasej pediatricke povedali, ze nesuhlasime s ockovanim MMR a Prevenarom a akceptovala to a nikam nas nenahlasila. Nas syncek mal zlu reakciu na BCG vakcinu a to vzala ako padny argument. Drzim palce.
Obrázok užívateľa
etnicka
 
Príspevky: 326
Registrovaný: 23 Mar 2011, 00:23
Bydlisko: Sazdice
Počet detí: 1
Rokov: 14 rokov, 11 mesiacov, 28 dní
Môj status: Kazdy si vytvara svoju realitu

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Lea » 04 Júl 2011, 16:20

Naša Natálka našťastie alebo nanešťastie??? po žiadnom očkovaní nemala vážnu reakciu - ak odhliadnem od zvýšenej teploty a 3-hodinového plaču po prvej hexe. tak neviem. etnička ty si dala hexu?
Lea
 
Príspevky: 24
Registrovaný: 02 Apr 2011, 20:47
Počet detí: 1
1. dieťa: Natálka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Katuška
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 4 dni

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Ludka » 04 Júl 2011, 18:46

Nova studia: Staty, ktore ockuju co najviac, maju najvyssiu dojcenecku umrtnost
http://www.naturalnews.com/032306_vacci ... ality.html

a o hepatitide B
Vakcina proti hepatitide B, spajana s SIDS, sklerozou multiplex a autoimunnymi ochoreniami....
http://www.naturalnews.com/032579_hepat ... cines.html

uz aj na vedeckom poli sa zacina hovorit o tom, ze tato vakcina, ma viac negativ ako pozitiv.
Obrázok užívateľa
Ludka
 
Príspevky: 298
Registrovaný: 22 Mar 2011, 00:06
Bydlisko: Košice
Počet detí: 3
1. dieťa: 8
2. dieťa: 3
3. dieťa: 14 dní
Môj status: ...aby dojčené dieťa bolo normou...

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Ludka » 04 Júl 2011, 18:48

a este jeden clanocek.
Vakciny znizuju imunitu
http://www.naturalnews.com/032484_vacci ... unity.html
Obrázok užívateľa
Ludka
 
Príspevky: 298
Registrovaný: 22 Mar 2011, 00:06
Bydlisko: Košice
Počet detí: 3
1. dieťa: 8
2. dieťa: 3
3. dieťa: 14 dní
Môj status: ...aby dojčené dieťa bolo normou...

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod gabika78 » 04 Júl 2011, 23:00

etnicka .. ktoré očkovanie ste odmietli... rada by som potom o tom pokecala v stredu na stretnuti v Medulienke. ;)
Obrázok užívateľa
gabika78
 
Príspevky: 448
Registrovaný: 15 Apr 2011, 13:54
Počet detí: 2
1. dieťa: Martinko
Rokov: 13 rokov, 15 dní
2. dieťa: Romanko
Rokov: 10 rokov, 6 mesiacov
Môj status: Najväčšia liečivá sila je LÁSKA

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod tamoulik » 05 Júl 2011, 11:20

Len predvcerom mi svagrina povedala, ze jej maly 2x po Prevenare dostal do tyzdna obstrukcnu bronchitidu (bol predcasne narodeny v 2007, vtedy nebolo povinne, ale jej to odporucili, kedze bol narodeny v 35tt, este si za to aj zaplatila) a skoncili na tyzden zakazdym v nemocnici, a ani raz to nenahlasila ako vedlajsi ucinok ockovania ani ona ani pediatricka, ze to s tym nic nemalo :( A ze teraz narodenenj dcere to urcite neda (narodena v 34tt).
Obrázok užívateľa
tamoulik
 
Príspevky: 497
Registrovaný: 22 Máj 2011, 22:05
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 3
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 15 rokov, 4 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Samuel
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 6 dní
3. dieťa: Izabela
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: On ne voit bien qu´avec le coeur, l´essentiel est invisible pour les yeux (A.de Saint Exupéry)

PredchádzajúciĎalší

Späť na Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia

cron