estterka,
prečo by decká nemohli makový olej? Je to kvalitný, za studena lisovaný olej a neobsahuje ópium - ak sa toho obávaš. jačmeň a chlorellu vrelo odporúčam. Ale užívaj ich aj ty. Čo sa týka tej stravy - to nie je jednoduché ani u nás. Natálka väčšinu vecí odmieta - ale občas sa mi do nej podarí niečo dostať
)) (veď aj preto vsádzam na kvalitu materského mlieka a snažím sa dať čo najrýchlejšie dokopy).
Vysoký obsah železa aj vit. C má napr. žerucha, pažítka, ja si pestujem aj špenát, cviklu, začala som dávať strukoviny (teda červenú šošovicu a cizrnu - tie sú vraj stráviteľné aj pre malé bábätká). Vraj sú vhodné aj marhule. Pri varení skús používať morské riasy a jedlo vždy kombinuj s niečím čo obsahuje vit. C - lebo vtedy sa železo lepšie viaže (ja vždy pridávam bylinky - striedam pažítku, žeruchu, petržlenovú alebo cibuľkovú vňať apod.).
S nakličovaním zatiaľ nemám extra skúsenosti (skúšala som len fazuľu mungo a to mi moc nechutilo - asi som to nerobila dobre, rada sa priučím
)).
A tie hodnoty, fakt neviem, lebo keď som bola s Natálkou na tom vyšetrení, tak plakala, že som vôbec nepočula a ani nemala chuť počúvať, čo mi tá lekárka hovorí. Každopádne, dám ti vedieť, ako sme dopadli a či sa situácia po mojich opatreniach zlepšila. Verím, že to bude OK.