ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

diskusia o zdraví, chorobách, raste a vývoji bábätka

ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod estterka » 23 Jún 2011, 18:39

Ahojte,musime ist do nemocnice :( a teda mam z toho panicku hrozu,kedze v tej nemocnci se uz boli s malou,ked sa narodila a teda mozno mi date nejake rady,ako to tam zvladnut..rodic nemoze byt s dietatom,ale ja pevne verim,ze aspon stolicku mi vedla jej postielky daju..ak nie,zostanem spat na zemi,ja ju samu nenecham,vsak sa zblazni v cudzom prostredi a sama...
mala nespala nikdy v postielke,spime spolu a cele noci sa intenzivne dojci,co budeme robit tam? ked mi pre nu daju postielku? najprv budem za blbca,ze ako som ju rozmaznala,lenze posledne co potrebujeme je,aby bola vynervovana,ked sa potrebuje dat do poriadku..moze i spat na rukach,ale kolko nic takto zvladnem bez rizika,ze mi spadne?
urcite ma budu nutit odsavat a tak jej davat mlieko,lenze ona z ich flasiek nevypije nic(viem,lebo vodu sme sa ucili teraz pit),ale svoje flasky,pohariky je tam zakazane nosit..
cumel,100 percent dalsi problem,aj tuto v nemocnici pri hocijakom malom vysetreni si pytaju,nech jej dam,aby bola kludna..a isto jej ho budu pchat nasilu :x
prikrm? mala neje prikrmy co bezne jedia spanielske deti,co ked mi na rozmixovane "nieco" bude reagovat zle? to,ze doma varim pre nu bio,to zabudem vchodom do nemocncie asi,lebo zaklad je,aby bola zdrava..

ono ani pre mna to nebude nic moc,pretoze rodicia nemaju sprchy,ani stravu a kedze tam budem uplne sama s nou na inom ostrove,neviem kam sa budem chodit najest(kedze kojim,jest by som asi mala) a ani miesto na veci,vsak aj pobalit nas musim,nemozem tam ist na neviem ko dlho len tak.
viem,co je priorita,ale ked sa tam pod tlakom zrutim,tak tym nepomozem nikomu..nemali sme ani jednu laktacnu krizu,ja sa bojim,nech tam nepridem o mlieko..
estterka
 
Príspevky: 555
Registrovaný: 24 Mar 2011, 08:57
Počet detí: 1
1. dieťa: Hannah
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod akdarka » 23 Jún 2011, 19:04

essterka, preboha to myslis vazne, ze su tam taketo podmienky??? v civilizovanej krajine? no pekne. ak by chceli odo mna nieco - prikazom/zakazom - tak by som jednoznacne chcela hovorit s vrchnou sestrou alebo primarom (podla toho kto sa bude do teba "obuvat", ci sestra alebo lekar). no nastuduj si chartu prav detskeho pacienta - podla mna urcite nieco take maju a musia to respektovat. a mozno v tej charte je aj to, ze musis dostat postel ako rodic. ak dostanes postel tak si vyrob letisko - spusti bocnicu?
satkujete? - zo satky vyrob "kolisku" na tej detskej postielke a tam mozes hojdat malu :-) kazdopadne ju nespustaj z oci ak su take svine, ze by jej pchali cumel, flasu...aj na zachod by som isla s nou. nezabudaj, ze oni su tam pre vas a nie ty pre nich...s tym ako bude reagovat na tamojsie jedlo si nerob dopredu starosti. deticky su prisposobive a hlavne, ze budes s nou - to je pre malu podstatnu. bojuj za vas aj ked nemas sil a si vycerpana!
myslim na vas a drzte sa.
akdarka
 
Príspevky: 935
Registrovaný: 22 Mar 2011, 06:36
Počet detí: 1
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní
Môj status: "Stratené je len to, čoho sa sami vzdáme."

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod Norika » 23 Jún 2011, 20:58

Estterka a nemozte dôjsť na slovensko ? Viem presne ako sa cítis a aký strach prezivas. Ja som si to prežila ked som bola na zákroku a. Nikto nechapal aké to je mat dojciace sa dieťa. Musíš byt silná rozhodna ale hlavne nie hystericka. Doktorov musíš utvrdit že im doverujes ale nedat sa pustiť za svoje hranice !!! Maj na telefóny niekoho naPrikladd Katku Glavovu , ja som jej vyvvolavala ked som bola v nemocnici. Podporí tá aj ti povie čo je najlepšie robiť.

A k tomu mlieko to stratiť nemôžeš zo DNA na deň . Môže sa len znížiť jeho tvorba. Ale tu nie je ťažké obnoviť. Ja som si za to prela uz veľa krizami. Hlavne treba byt vklude a postupovať tak , ako sa robí pri nízkej tvorbe mlieka. Stačí len prirodzene reagovať na potreby malej dojcit často a ak treba tak aj vystriedat niekoľko krát strany.......


A stále sa nosiť nech vidia že ste nerozlucni !
Obrázok užívateľa
Norika
 
Príspevky: 1601
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:52
Bydlisko: Kežmarok
Počet detí: 1
1. dieťa: Janíčko
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 3 dni

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod tamoulik » 23 Jún 2011, 21:59

Estterka, drzim palce, hlavne vela sil a bojuj za malu!!!
Obrázok užívateľa
tamoulik
 
Príspevky: 497
Registrovaný: 22 Máj 2011, 22:05
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 3
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 15 rokov, 4 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Samuel
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 6 dní
3. dieťa: Izabela
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: On ne voit bien qu´avec le coeur, l´essentiel est invisible pour les yeux (A.de Saint Exupéry)

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod carodejnica » 23 Jún 2011, 22:04

Tak v prvom rade želám skoré uzdravenie, a dúfam, že to nebude niečo moc vážne!

Ja som bola s malou v nemocnici týždeň s obojstranným zápalom stredného ucha, ale to bolo pred cca mesiacom, malá mala 21 mesiacov.
U nás v Žiline sú také miniizbičky, alebo skôr presklené (so závesmi) boxy s posteľou pre matku a postieľkou pre dieťa (viď foto). Posteľ pre matku je moc úzka, asi prvé dve noci sme sa tam nejak tesnili, ale potom som ju skúsila do postieľky preložiť, na moje počudovanie tam prespala celú noc až do konca pobytu v nemocnici (zaspávala na prsníku, pootm som ju preložila), pravda je, že dcérka je už väčšia.
Všetko závisí od nemocnice, počula som že v Čadci, je to inak, deti sú osobitne a matky osobitne, matka môže byť s dieťaťom len cez deň, v noci musí ísť do svojej izby... jedna kočka práve kvôli tomu prišla s 10mesačnou dcérou do Žiliny. Takže všetko závisí od nemocnice, skús si vyzistiť, ako to tam je vopred a prípadne, ak je to možné, ísť do inej nemocnice, ale keďže žiješ v zahraničí, neviem ako to chodí.. :?

Sprchu a záchod sme mali matky spoločné na chodbe, stravu som nemala, ale mohla som si ju dokúpiť. Neurobila som tak, lebo mi stačila dcérina strava, lebo ona nič nezjedla a dostávala dosť veľké porcie.

Fakt, že som dojčila aj také veľké dieťa - lekári ocenili, sami ma vyzývali ju priložiť, keď bola vystresovaná po vyšetreniach, nikto sa nad tým nepočudoval (a to má skoro 2 roky!). Nerozumiem, prečo by ti nemali dovoliť dojčiť. :o
Čo sa týka stravy, tak dcéra v nemocnici nič nechcela jesť, dokonca ani domácu polievku, ktorú jej muž doniesol, doslova bola celý ten týždeň na materskom mlieku (sem tam jogurt, rožok, Brumík - čo už, lyžica polievky), čo je vzhľadom na jej vek povážlivé, samozrejme schudla, aj som mala nervy, ale po návrate domov to všetko pekne dobehla. Takže tvoja maličká by to už tobôž mohla zvládnuť... Ja som mala prsia naliate ako po pôrode, tak mi ich rozťahala... :dojcenie:
Navyše nás na tretí deň po návrate ešte chytili hnačky a vracanie, takže mala aj diétu, nemohla nič okrem materského mlieka a bola sranda, že po troch dňoch diéty mala takú bábätkovskú stolicu, doslova zlatožltú mliečkovú voňavú praženičku... :lol:

Tu mám popísané aj nejaké dojmy z nemocnice, vo vzťahu k dojčeniu.
http://sommama.blogspot.com/2011/05/som ... -hrda.html

Držím palce, určite to zvládnete.
Prílohy
Snímka0495.jpg
(46.37 KiB) Zatiaľ nikým nestiahnuté
Obrázok užívateľa
carodejnica
 
Príspevky: 584
Registrovaný: 22 Mar 2011, 17:37
Počet detí: 2
1. dieťa: Naďa
Rokov: 14 rokov, 9 mesiacov, 3 dni
2. dieťa: Matej
Rokov: 11 rokov, 7 mesiacov, 15 dní
Môj status: "Človek sa neutopí preto, lebo sa ponorí, ale preto, lebo zostane pod vodou."
Paolo Coelho

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod Ludka » 23 Jún 2011, 22:40

ESTERKA!!! spacak, karimatka a ani tankom by ma od malej NEDOSTALI!!! je to tvoje dieta, ty si za neho zodpovedna, nech si myslia co chcu, ty si matka, ty s nim budes cely zivot, nie ONI! toto je na hlavu padnuteeeeeeeeeeeee.....
cumlik odmietni! dojci, dojci, dojci....dokument WHO o dojceni im vytiahni....ci...
NEDAJ SA...
moja, budem na teba mysliet...
PEVNE NERVY, SKORE UZDRAVENIE A VELA SIL DO BOJA ZA SVOJE DIETA!

Nasla som nieco!!
http://detskechoroby.rodinka.sk/index.p ... v-pacienta charta prav pacienta
Obrázok užívateľa
Ludka
 
Príspevky: 298
Registrovaný: 22 Mar 2011, 00:06
Bydlisko: Košice
Počet detí: 3
1. dieťa: 8
2. dieťa: 3
3. dieťa: 14 dní
Môj status: ...aby dojčené dieťa bolo normou...

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod carodejnica » 23 Jún 2011, 22:48

Ľudka, tak to bolo supeeeeeeeer, :goodjob: - ako hovorí moja kamoška tomu sa hovorí "samonáser" :dojcenie:

Súhlasím, presne tak netreba sa dať, keď malej napichávali kanylu (kvôli infúzii) tak ma posielali za dvere, tak som sa zježila ako mačka, akože ja sa od dcéry nepohnem ani na krok !!!!!
Obrázok užívateľa
carodejnica
 
Príspevky: 584
Registrovaný: 22 Mar 2011, 17:37
Počet detí: 2
1. dieťa: Naďa
Rokov: 14 rokov, 9 mesiacov, 3 dni
2. dieťa: Matej
Rokov: 11 rokov, 7 mesiacov, 15 dní
Môj status: "Človek sa neutopí preto, lebo sa ponorí, ale preto, lebo zostane pod vodou."
Paolo Coelho

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 23 Jún 2011, 23:06

Esterka, Leelo niekde tu spominala, ze urobila podobny revolt v ich tamojsej nemocnici. Podla toho co spominala, tiez tam nie su asi velmi nakloneni dojceniu. Skus sa jej teda spytat, co a ako. Zaklad je ta charta prav dietata, je to WHO, takze to by mali dodrziavat ak sa im ho da pred oci. Ale inak - ak tym vasim lekarom moc neveris a mala je v relativne dobrej kondicii, asi by som tiez isla radsej na Slovensko.
Aj ti spominali, co by tam s nou mali robit? Je mozne, ze daju infuzku s ATB - takze to bud spolu na velkej posteli (odmietni malu postielku, ziadaj bud aj aj alebo velku postel) alebo na kresle. Inak snad aj na tej karimatke by ta infuzka mohla fungovat. Kazdopadne cely ten stres bude najprijatelnejsi s nonstop prsnikom v ustach. Nadstandard tam je, cenovo prijatelny?
Moja odporucana studentsko-cestovatelska strava: musli+trvanlive mlieko, konzervovana fazula+pecivo a jasne ze cokolada na nervy a lepsie mliecko. A jedla na zaliatie horucou vodou.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod estterka » 23 Jún 2011, 23:43

nasla som po spanielsky europsku chartu prav hospitalizovaneho dieta a je tam napisane,ze ma pravo byt sprevadzane rodicom maximalny mozny cas (to znamena,ze su vynimky...). asi by som si to mala vytlacit. lenze problem je,ze v spanielsku ma dieta podla zakona pravo byt dojcene 9 mesiacov,to je lehota,kedy ma matka pravo na uvolnenie z prace kvoly dojceniu,co mozu proti mne pouzit,kedze je pre nich pohodlnejsie dat flasu a kamaratka spanielka ma dnes vyborne povzbudila,e nech sa nebojim,oni ju naucia ako tu flasku pouzit..(prvykrat som odsavala cez liter mlieka denne a davali jej ho flaskou,10 dni,ked sa narodila..)
pred chvilkou ma osvietilo a spomenula som si,ze v tej nemocnici je jedna porodna asistentka,ktora je laktacna poradkyna,vyzera byt taka spravna,mozno za nou by som mohla ist a mohla by mi v najhorsom pomoct.

carodejnica,tak u vas to bolo o dost znesitelnejsie ako v tejto nemocnici,hanka tam lezala ako novorodenec a nemohli sme tam s nou zostat,to bola jedna velka miestnost a v nej aj 40 novorodencov a mohli sme ju ist nakrmit kazde tri hodiny a medzitym prist pozriet,ale ani ked plakala,tak nebolo mozne viazt ju z postielky a utisit. raz plakala 10 minut pred casom na jedlo a nechali ju plakat celu tu dobu,nemohla som si ju pritulit,lebo nebol cas este..takze nosenie nevidim ruzovo,hoci manducu tam mat budem,kvoly letisku. snad,vyzera to tak,ze ju budu kvoly niektorym vysetreniam musiet uspat a to by bolo podla velmi vhodne,potom ju nosit,nech sa smata z toho co sa dialo a nie je dezorientovana atd...
sprchy tam nie su urcite,len na jednom poschodi,kde su mamicky po porode,mozno ked budem velmi smrdiet,poslu ma tam..

Ludka,nepohnem sa od nej urcite,v najhorsom,ked zaspi,vyjdem na chodbu,tam su sedacky plastove a ked sa zobudi,tak pojdem zas k nej dojcit na rukach atd. no idealne by bolo,keby dostaneme postel a ona sa vyspi,ja sa budem snazit stavit na to,presvedcit ich,ze je to cele aj tak traumatizujuce pre malu a na to aby sa vyliecila potrebuje byt aj psychicky v pohode.

JankaMich zatial malu potrebujeme poriadne vysterit a je pravda,ze detska nemocnica na granc canarii je co sa specialistov a vybavenia tyka jedna z najmodernejsich v europe. u nas na ostrove je to bieda. ak sa dostanem nebodaj do nemocnice sem(nas ostrov),dojcit mam zakazane,vsak si citala,dostala by som sa k tej lekarke,co mi minuly tyzden povedala,ze musim prestat dojcit alebo ak by som neprestala,dala by mi podpisat reverz..hanka bude pravdepodobne potrebovat CT,magneticku,biopsiu oblicky a proste zatial plno vysetreni. atb berie uz druhe za dva tyzdne,ale ma sirup momentalne,dufam,ze ked tam prideme,nenajdu jej uz tretiu bakteriu..aj tie jedla by som si vzala,ale kam to odlozim ak nebude mat miesto? beriem si maly kufor,velkost na palubu lietadla a uz ani to s kocikom neviem,ci mi dovolia nechat vnutri..
estterka
 
Príspevky: 555
Registrovaný: 24 Mar 2011, 08:57
Počet detí: 1
1. dieťa: Hannah
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod leelo » 23 Jún 2011, 23:44

estterka, uplne ma soklo, co si napisala o tom chybajucom lozku a strave. presne ako pise jankamich, zasob sa dobre studentskou stravou. pecivo, nutella, mlieko, banany atd. ja som mala stravu 3x denne, ale ajtak mi muz kazdy den nosil a este mi aj varil a sestricky mi to zohrievali v mikrovlnke. ako jedina dojciaca na oddeleni som mala postel a sprchu na izbe, kde bol hospitalizovany maly. podla mna to je zakotvene v dohovore, no minimalne v direktivach europskej komisie, ale niektore krajiny to este neimplementovali alebo su v procese :? to, ze bude spat so mnou som im podpisala lajstro a vyvody monitora, na kt. musel byt B napojeny, sa zrazu, cuduj sa svete, dali potiahnut z postielky do mojej postele. skus si tu postel vydupat, aspon nejaky matrac mat musia!
satkujes? ja som ho tam mala nonstop v satke, aj sestricky nosili babatka, co tam boli bez rodicov a vela plakali, v satke.
ja som prvy den cely revala, lebo som tam videla hrozne veci, plackal aj maly. ale potom som sa pozbierala a vystartovala som po personale s nevidanou silou. mlieko som nestratila, prave naopak, spustalo sa mi neskutocne. to je to, co presne tvrdi aj annag - ze matka sa dokaze v krizovej situacii praveze "prekonat" a o mlieko nepride, to je zakon prirody, prezitia. cize tohoto sa neboj.
akurat v sobotu cestujeme k vam. ak nieco potrebujes, daj mi, prosim ta, vediet. ja ti to donesiem a poslem z gran can.
myslim na teba/vas.
Obrázok užívateľa
leelo
 
Príspevky: 344
Registrovaný: 22 Mar 2011, 15:20
Bydlisko: Mnichov, Nemecko
Počet detí: 2
1. dieťa: Benjamin
Rokov: 14 rokov, 5 mesiacov, 11 dní
2. dieťa: Hugo
Rokov: 12 rokov, 6 mesiacov
Môj status: Podla nemeckeho casopisu Eltern 4/2012 usetri dojciaca zena domacemu rozpoctu zhruba 75 euro mesacne. tym, ze dojci. tak sem s peniazmi a idem nakupovat!

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod estterka » 24 Jún 2011, 00:09

idete na gran canariu predsa? a nedosla by si nas pozriet? my tam dojdeme najneskor v utorok. lebo ak mi nedaju sprievodku v pondelok v nemocnici,letim na vlastnu past. a dakujem,nepotrebujem nic,posielal mi teraz veci z domu pre malu. kurnik,satka zaberie vela miesta,skor manducujeme teraz a to mi je praktickejsie,kedze budem letiet s nou sama a na letisko ju v nej mavam vzdy.

mna inak zarazilo,ked osm bola na pozorovani s nou jednu noc u nas,tak mi dali ranajky,lebo som dojciaca matka,neviem,skusim aj cez toto ist..lebo stravu si tam nemam ako dopravit:(
estterka
 
Príspevky: 555
Registrovaný: 24 Mar 2011, 08:57
Počet detí: 1
1. dieťa: Hannah
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 24 Jún 2011, 00:21

Jedna vec su vnutorne zakony - u nas je dojcenie kvoli praci chranene do 12 mesiacov. Druha vec je WHO, ktore hovori o pravach deti byt dojcene. A odporucania su jednoznacne - do 6tich mesiacov vylucne, a potom do 2rokov postupne zavadzat prikrmy a dojcit nadalej tak, ako to matke a dietatu vyhovuje. Toto som od vas nasla ja, co by som si vytlacila a zobrala so sebou: http://www.unicef.org/nutrition/index_24824.html, je to aj po spanielsky. Skus si zobrat cislo na vas UNICEF, mal by tam byt niekto co ma na starosti dojcenie a BFHI. Urcite sa poznaju s ludmi zo zdravotnickych zariadeni. Tento kontakt som nasla ja:
Información de contacto:
Teléfono: 928269293
Fax: 928269209
Correo Electrónico: canarias@unicef.es
Dirección: Jerónimo Falcón, 24 35003 Las Palmas de Gran Canaria

Inak, ked je to moderna nemocnica, snad budu mat lepsi pristup k mamickam a dojceniu a budu viac respektovat ich poziadavky. A ta laktacna co si spominala, to je tiez vyborny napad.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod estterka » 24 Jún 2011, 00:26

unicef mi nepadol dat do googlu,ide si to prstudovat a zajtra im zavolam a spytym sa,ako je to v tej nemocnici. dakujem ti moc pekne!
estterka
 
Príspevky: 555
Registrovaný: 24 Mar 2011, 08:57
Počet detí: 1
1. dieťa: Hannah
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 24 Jún 2011, 00:36

Kedze po spanielsky neviem, ale tu som nasla nejake mena zodpovednych za BFHI: http://www.unicef.es/actualidad-documen ... os%C2%BB-a
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod estterka » 24 Jún 2011, 00:48

to je pre nejaku nemocnicu niekde inde,nasla som tam nejake clanky o dojceni,povytlacam si to vsetko,aj tie prava detskeho pacienta.
estterka
 
Príspevky: 555
Registrovaný: 24 Mar 2011, 08:57
Počet detí: 1
1. dieťa: Hannah
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod carodejnica » 24 Jún 2011, 14:39

Estterka, ja stále tomu nerozumiem, prečo ju nesmieš dojčiť? Aký majú na to akože argument? Je to pre nich pohodlnejšie, či čo?

Ja som bola v tej Žiline istým spôsobom aj prekvapená prístupom lekárov, myslela som si, že budú poznámky, že prečo dojčím také veľké dieťa, ale presne naopak, boli príjemne prekvapení, že ešte dojčím a chválili ma...
Obrázok užívateľa
carodejnica
 
Príspevky: 584
Registrovaný: 22 Mar 2011, 17:37
Počet detí: 2
1. dieťa: Naďa
Rokov: 14 rokov, 9 mesiacov, 3 dni
2. dieťa: Matej
Rokov: 11 rokov, 7 mesiacov, 15 dní
Môj status: "Človek sa neutopí preto, lebo sa ponorí, ale preto, lebo zostane pod vodou."
Paolo Coelho

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod estterka » 24 Jún 2011, 14:50

pretoze ma anemiu a musi jest 5krat denne normalnu stravu a kym sa to nenauci,nemoze byt vraj kojena,ziadne mlieko. aj ked dva di nebude jest,tak nevadi,treba ju enchat vhyladovat,nech zacne jest. to nam bolo povedane v nemocnici a ked som razne povedala,ze dojcit neprestanem,tak som si vypocula vsetko mozne a tom,ake zverstva robim s malou..
estterka
 
Príspevky: 555
Registrovaný: 24 Mar 2011, 08:57
Počet detí: 1
1. dieťa: Hannah
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod Ludka » 24 Jún 2011, 15:17

carodejnica...no nechala som sa vytocit, pretoze ako vidim, nielen u nas, sa nestaraju co bude s tym dietatom, ako to na neho vplyva...aka bude jeho buducnost po nemocnici! Je to len : riesme len teraz totooo a dovi-dopo!!! som sa neudrzala 8-) :D ale nedalo mi ....

esterka...mas nasu podporu, vzdy ked ti bude najhorsie tak si na nas spomen, ako ti FANDIME!!! ja vam len zelam skoro uzdravenie a vela vela pozehnania :) :goodjob: :love:
Obrázok užívateľa
Ludka
 
Príspevky: 298
Registrovaný: 22 Mar 2011, 00:06
Bydlisko: Košice
Počet detí: 3
1. dieťa: 8
2. dieťa: 3
3. dieťa: 14 dní
Môj status: ...aby dojčené dieťa bolo normou...

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 24 Jún 2011, 23:44

Neviem, ci ta to stihne Estterka este pred odchodom - To je mozne, ze je to pre inu nemocnicu, dolezite je, ze sa v tom clanku spomina koordinator pre BFHI (Teresa Infante, y el Dr. Luis Ruiz, Coordinador de la Iniciativa "Hospital Amigo de los Niños"). To by mal byt zaroven vlastne najkompetentnejsi clovek pre dojcenie. Kazdopadne drzim palce.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod leelo » 25 Jún 2011, 01:14

estterka, budeme tam od soboty do soboty. auto si planujeme pozicat, ale nie na cely cas. ty budes v las palmas, ze?
nakupim ti, co si povies a donesiem. a pridem podporit ;) napis mi pls do SS detaily o vasom pobyte, ked budes vediet viac. laptom mam pri sebe.
ja osobne verim, ze to nakoniec nebude vsetko take zle. hlavne nech to splni ucel a nech je mala vporiadku!
Obrázok užívateľa
leelo
 
Príspevky: 344
Registrovaný: 22 Mar 2011, 15:20
Bydlisko: Mnichov, Nemecko
Počet detí: 2
1. dieťa: Benjamin
Rokov: 14 rokov, 5 mesiacov, 11 dní
2. dieťa: Hugo
Rokov: 12 rokov, 6 mesiacov
Môj status: Podla nemeckeho casopisu Eltern 4/2012 usetri dojciaca zena domacemu rozpoctu zhruba 75 euro mesacne. tym, ze dojci. tak sem s peniazmi a idem nakupovat!

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod estterka » 25 Jún 2011, 10:52

rozoberali sme to so spanielskymi kamoskami,tiez nevedia,lebo tu je to v kazdom "kraji" ine,ale zhodli sa vsetci,ze hoci ju ako novorodenca nechali v nemocnici samu,teraz nenechaju,pretoze to by potrebovala sestricku len pre nu,vsak o 10 mesacne dieta sa treba starat stale,uz nespi tolko,krmenie lyzickou je zdlhave atd. tak verim v to. budem sa snazit byt velmi mila a vysvetlit problem so spanim v spolocnej posteli,ale hanka je velky bojovnik,mozno tak ako pisala carodejnica,zaspi na rukach a prelozim ju a vyspinka sa.

janka nedovolala som sa nikde,pretoze vcera bol sviatok :/ a teraz je vikend. v pondelok to cele zacne,lebo ideme na sono do nasej nemocnice a dufam,ze nas poslu hned na gran canariu,ak nie,tak berem malu a idem sama a vojdem ce pohotovost do nemocnice bez papierov. ono hanka potrebuje surne vysetrit oblicku,kinsi nam ako lekarka vela pomohla a ako jedina si vsimla,ze nieco tam nie je v poriadku a proste nemozme dalej cakat a tuto tito "indiani" ako ich vola moja mama mau strasne cas na vsetko,nic neriesia a je im hanka ukradnuta dost..

dakujeme za podporu! vraj moem zobrat stravu aj pre hannah,lebo vsak co spravia,ak nebude jest to co pripravia oni,tak mam z domu bio vyzivy zeleninove,tak to beriem s nami.
estterka
 
Príspevky: 555
Registrovaný: 24 Mar 2011, 08:57
Počet detí: 1
1. dieťa: Hannah
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 25 Jún 2011, 13:58

Tak drzim palce. Dufam, ze s Kinsi ostavas v kontakte aspon cez telefon, keby volaco. Super Leelo, ze sa ti da takto podporit.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod lucinka » 27 Jún 2011, 14:19

Estterka, myslime na Vas! Uz ste isto nachystani, nech vsetko dobre dopadne, drzte sa!
lucinka
 
Príspevky: 34
Registrovaný: 22 Mar 2011, 11:13
Počet detí: 1
1. dieťa: Tominko
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 3 dni
Môj status: :)))

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod estterka » 28 Jún 2011, 08:04

dakujem za podporu,dnes odlietame. a teda nepohnem sa od nej,ani keby co bolo a budem dojcit o dusu :)
estterka
 
Príspevky: 555
Registrovaný: 24 Mar 2011, 08:57
Počet detí: 1
1. dieťa: Hannah
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní

Re: ako zvladnut pobyt v nemocnici s dojcenym dietatkom?

Neprečítaný príspevokod etnicka » 29 Jún 2011, 23:49

estterka, myslim aj ja na Vas a drzim palce, nech sa Hanke rychlo polepsi.
Obrázok užívateľa
etnicka
 
Príspevky: 326
Registrovaný: 23 Mar 2011, 00:23
Bydlisko: Sazdice
Počet detí: 1
Rokov: 14 rokov, 11 mesiacov, 28 dní
Môj status: Kazdy si vytvara svoju realitu

Ďalší

Späť na Rast a zdravie bábätka

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia

cron