Ahojte,
prosila by som o radu.
Mam mesacnu dcerku, ktoru som sa zatial viac neuspesne ako uspesne snazila dojcit. Od zaciatku je preto prikrmovana. Uz v nemocnici s tym zacali, ja som si aspon odstriekavala mlieko, ale mala som ho tak 12 ml dohromady. I teraz mam mlieka malo (odstriekam a odsajem tak 30ml na jeden interval) a bez prikrmu by to neslo. Skusili sme nami poznane metody zvysovania produkcie. Mam ale hormonalnu instabilitu a neviem, ci to s tym dost nesuvisi, lekari sa velmi k tomu nechcu vyjadrovat, ze sa to same upravi a pri najhorsom bude na UM (co uz ale aj je ), hlavne to nemam brat tak tragicky... Mam tri otazky.
Podarilo sa nam ale spravit pokroky: Teraz sa aj prisava (pekne asymetricky na jeden oblubeny prsnik), aj taha, pocut aj preglgnutie, aj si odgrcka, no na jednom prsniku taha aj 40 minut a nie je nakrmena. Skusali sme viacere polohy. Je mozne este nejako upravit efektivitu? Alebo ta uz aj tak nepomoze pri slabej produkcii, ktoru sme uz zvysovali?
Prsniky ma ale oba bolia, ma neuveritelny stisk. Dokrmujeme ju po cievke s prstom, ale aj ten tak silno "zahryzne" a ten stisk nepovoluje velmi dlho.Niekedy jej nevieme dat do pusinky ani prst, snazime sa trosku bradicku posunut, hlavu zaklonit, ale stale to tak robi... Bolest na prsniku pri zaciatku krmenia nejako pretrpievam, po dlhsom case je uz miernejsia... Bojim sa vsak, ze aj to malo mlieka (tretina dennej potreby) tymto sposobom stratim, lebo ju uz nebudem vladat prikladat. A keby som aj nestratila, trapi ma, ze ma tak malo mojho mlieka.
Vedeli by ste mi nieco poradit? V knihe od mamily sa pise, ze babatko sa uci dojcit dojcenim...je mozne, ze sa to zmeni? Ze otvori vacsiu pusinku? Nebude tak silno stalcat? Je pravdepodobne, ze ak bude efektivnejsie pit, este by sa mi mohla produkcia mlieka zvysit? Nepouzivame ani klobuciky, ani cumlik, ani flasu.
S druhym prsnikom mam problem, ze bradavka mi nikdy nevystupuje, nemam ju vystuplu ani po odsavani odsavackou, vobec nepomaha bradavku stimulovat, robim kvetinkovu masaz, odstriekam trosku mlieka a aj mala potiahne alebo hryzne do bradavky...nikdy vsak nedosiahne taky tvar ako z prsnika, na ktorom travi vela casu. Mala sa mi stale sklzava z dvorca, rozne polohy nezabezpecili, aby pila kontinualne a uz vobec nie efektivne. Boli by riesenim formovace, alebo nema vyznam si ich vobec zaobstaravat?
Dakujem velmi, velmi, velmi pekne za odpoved a najma za to, ze som nasla forum, kde sa na prispevky realne odpoveda