Vcera v rakuskych mediach v ramci spravodajstva (TV, radia) odznela kratka informacia napr.:
http://derstandard.at/2000011341821/Sex ... ssstellungo "sextingu" Institut na vyskum kultury mladeze robil dopyt mladistvych medzi 14-18 rokov a ich skusenosti so "sextingom" rozposielani vlastnych erotickych fotiek a videii cez mobil alebo internet. Podla studie 51 percent teenagerov v Rakusku pozna niekoho kto rozposlal fotku na ktorej je vidiet nahy alebo polonahy. Jednej tretine mladistvych uz samym niekedy prisiel takyto obrazok. Medzi chlapcami a dievcatami je vyrovnany pocet takychto rozposielani, pricom chlapci mu pridavaju vyznam, totiz ze sa nazdavaju (23 percent z nich) ze je to sucast flirtu, tak to vsak vidi iba 3 percent dievcat.
Ja k tomu len tolko, ze aj to je vysledok predcasnej sexualizacie v detstve, vysledok CIELENEHO LAMANIA OSTYCHU. To je vysledok nahati teenageri na internete. Hlava prazdna ale hlavne ze kult tela a krasy....totalne zdeformovana mlada generacia...ked si spomeniem ako za nasich cias sme ako teenagri vnimali kriticky vlastne telo...co to musi byt teraz, ake tlaky...necudo tie samovrazdy niektorych co to nezvladnu.
... v Rakusku su v osnovach v ramci Sachunterichtu hodiny sexualnej vychovy uz v 3. triede ZS. (Doslova citujem z ucebnice zo state o ludskom tele, pohlavne organy, s obrazkami,z ktorej sa vyucuje uz od roku 2003: znenie textu doslovny preklad: ...muz zasuva svoj penis zene do posvy, obaja maju pri tom velmi prijemne pocity, vystrekne z penisu semeno, pricom niekedy moze vzniknut pri tom aj dieta...) toto prosim ucia 9 rocne deti!!!
... navyse ich sexualizuju roznymi akoze preventivnymi programami (napr. na zabranenie sexualneho zneuzivania ) poriadanymi externymi spolkami zaoberajucimi sa sexualnou vychovou (ktore maju z toho vybudovany super biznis- taketo skolenia deti, divadelne predstavenia, kde sa to len hemzi vyrazmi exhibicionista, penis, vagina atd) stoja napr. 3 hodiny 2000 eur, dvomi ludmi a malokto sa to odvazi kritizovat-ved ide o tak "uzitocnu a potrebnu" vec, ze) vsetko zalezi na tom ake maju tieto spolky konexie a odporucania a dostatocne odusevnenych organizatorov z radov rodicov, ktori podobne skolenia v skole presadia, sponzoring takychto roznych aktivit potom prevezmu zvacsa sponzori (kadejake kluby, spolky) a scasti skola - obec a scasti rodicovske zdruzenia. Odporovat tomu je teoreticky mozne (v nasom pripade to nebolo zahrnute ako povinny predmet, ale ako aktivita mimo skoly, ktoru skola odporucila a uvolnila svoje priestory a cas), ale prakticky to ide velmi tazko, pretoze sa o deje systemom vymyvania mozgov, cize oni vopred za take projekty odusevnia rodicov na tematickom vecere, nakrmia chlebickami, slizko sa zaliecaju - to su tie nacvicene usmevy a "freundlichkeit" (za pritomnosti ich psychologičky, ktora dozera aby eliminovala pripadnych odporcov zastrasovanim typu - nemate nahodou so sexualnym zneuzivanim v rodine problem Vy samotna, ked tak proti tomu ste?), a potom stoji clovek jeden, dvaja, maximalne traja voci zvysnej vacsine na takom zhromazdeni rodicov, ktori uz medzicasom zmagoreni pozeraju na Vas ako na narusitela pohodovej atmosfery a nepriatela pokroku c. 1).
Zazili sme si to uz, mala som niekolko dni taky tlak ze mi hrozila zase navsteva nemocnice, a nic, nic som nezmohla, pretoze deti navnadili vopred na to, tesili sa ake to bude super a cool. Najprv som planovala ze radsej v tie hodiny (vzdy prva hodina vzdy v jeden den v tyzdni - celkom 3x,) pojdeme zubarovi (lenze co ked mame zdrave zuby a nikdy ani jeden kaz?) resp. z napisem ospravedlnenie ze sme zaspali aspon na tu poslednu hodinu ktora bola najagresivnejsia - ale nakoniec som to zbabelo vzdala (spomenula som si aj na tu nepriamo vyhrazajucu sa psychologicku - to napr. ten pan Parker z Ameriky neodhadol ake rizika pre neho sameho jeho odpor predstavuje) aby som dieta nevyclenila z kolektivu....To ze sa tam na takychto podujatiach pracuje s podvedomim, vylozene sa manipuluje detska mysel, imprinting, nikoho z rodicov netrapi, povazuju to za spravne. Rodicia dostanu brozuru kde je napisane ako v dievcatach maju podporovat agresivitu a chlapci vraj maju byt zase zjemnovani....a dalsie vychovne "tipy". Dcera sa tvarila hrdinsky a ze ake to bolo super a cool (aktéri pouzivaju mladeznicky slang, miestne narecie, vyrazy typu ty sprosta krava a pod. deti to vnimaju ako coolove divadelne predstavenie) ale v tie dni mala desive nocne mory chodila po dome , plakala, nezrozumitelne blabotala... a rano sa na to co sa jej malo snivat nepamatala. Tu pesnicku co ich naucili (s refrenom: ja som sam pre seba jedinou hviezdou) som jej akurat zakazala doma vyspevovat. Urobim vsetko pre to, aby to co sa im snazia vstepit, som jej rozumne vysvetlila, v podstate je to navrat ako k casom komunizmu, ze clovek detom doma musi davat vyklad k oficialnemu ucivu, totiz ze never tomu co Ta ucia v skole, pravda je taka a taka...