juvilejná justícia

debata o všetkom a pre všetkých

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod Mirkaska » 06 Feb 2015, 00:55

a trefné.
Mirkaska
 
Príspevky: 258
Registrovaný: 20 Apr 2011, 11:30
Bydlisko: Brezno
Počet detí: 0
1. dieťa: Ema Mária
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 21 dní
2. dieťa: Filip
Rokov: 10 rokov, 1 mesiac, 23 dní

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 06 Feb 2015, 10:16

Neviem kam na FB. Ak vies kam, kludne kopiruj :-).
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod artemis » 06 Feb 2015, 13:45

Vcera v rakuskych mediach v ramci spravodajstva (TV, radia) odznela kratka informacia napr.: http://derstandard.at/2000011341821/Sex ... ssstellung

o "sextingu" Institut na vyskum kultury mladeze robil dopyt mladistvych medzi 14-18 rokov a ich skusenosti so "sextingom" rozposielani vlastnych erotickych fotiek a videii cez mobil alebo internet. Podla studie 51 percent teenagerov v Rakusku pozna niekoho kto rozposlal fotku na ktorej je vidiet nahy alebo polonahy. Jednej tretine mladistvych uz samym niekedy prisiel takyto obrazok. Medzi chlapcami a dievcatami je vyrovnany pocet takychto rozposielani, pricom chlapci mu pridavaju vyznam, totiz ze sa nazdavaju (23 percent z nich) ze je to sucast flirtu, tak to vsak vidi iba 3 percent dievcat.

Ja k tomu len tolko, ze aj to je vysledok predcasnej sexualizacie v detstve, vysledok CIELENEHO LAMANIA OSTYCHU. To je vysledok nahati teenageri na internete. Hlava prazdna ale hlavne ze kult tela a krasy....totalne zdeformovana mlada generacia...ked si spomeniem ako za nasich cias sme ako teenagri vnimali kriticky vlastne telo...co to musi byt teraz, ake tlaky...necudo tie samovrazdy niektorych co to nezvladnu.

... v Rakusku su v osnovach v ramci Sachunterichtu hodiny sexualnej vychovy uz v 3. triede ZS. (Doslova citujem z ucebnice zo state o ludskom tele, pohlavne organy, s obrazkami,z ktorej sa vyucuje uz od roku 2003: znenie textu doslovny preklad: ...muz zasuva svoj penis zene do posvy, obaja maju pri tom velmi prijemne pocity, vystrekne z penisu semeno, pricom niekedy moze vzniknut pri tom aj dieta...) toto prosim ucia 9 rocne deti!!!

... navyse ich sexualizuju roznymi akoze preventivnymi programami (napr. na zabranenie sexualneho zneuzivania ) poriadanymi externymi spolkami zaoberajucimi sa sexualnou vychovou (ktore maju z toho vybudovany super biznis- taketo skolenia deti, divadelne predstavenia, kde sa to len hemzi vyrazmi exhibicionista, penis, vagina atd) stoja napr. 3 hodiny 2000 eur, dvomi ludmi a malokto sa to odvazi kritizovat-ved ide o tak "uzitocnu a potrebnu" vec, ze) vsetko zalezi na tom ake maju tieto spolky konexie a odporucania a dostatocne odusevnenych organizatorov z radov rodicov, ktori podobne skolenia v skole presadia, sponzoring takychto roznych aktivit potom prevezmu zvacsa sponzori (kadejake kluby, spolky) a scasti skola - obec a scasti rodicovske zdruzenia. Odporovat tomu je teoreticky mozne (v nasom pripade to nebolo zahrnute ako povinny predmet, ale ako aktivita mimo skoly, ktoru skola odporucila a uvolnila svoje priestory a cas), ale prakticky to ide velmi tazko, pretoze sa o deje systemom vymyvania mozgov, cize oni vopred za take projekty odusevnia rodicov na tematickom vecere, nakrmia chlebickami, slizko sa zaliecaju - to su tie nacvicene usmevy a "freundlichkeit" (za pritomnosti ich psychologičky, ktora dozera aby eliminovala pripadnych odporcov zastrasovanim typu - nemate nahodou so sexualnym zneuzivanim v rodine problem Vy samotna, ked tak proti tomu ste?), a potom stoji clovek jeden, dvaja, maximalne traja voci zvysnej vacsine na takom zhromazdeni rodicov, ktori uz medzicasom zmagoreni pozeraju na Vas ako na narusitela pohodovej atmosfery a nepriatela pokroku c. 1).

Zazili sme si to uz, mala som niekolko dni taky tlak ze mi hrozila zase navsteva nemocnice, a nic, nic som nezmohla, pretoze deti navnadili vopred na to, tesili sa ake to bude super a cool. Najprv som planovala ze radsej v tie hodiny (vzdy prva hodina vzdy v jeden den v tyzdni - celkom 3x,) pojdeme zubarovi (lenze co ked mame zdrave zuby a nikdy ani jeden kaz?) resp. z napisem ospravedlnenie ze sme zaspali aspon na tu poslednu hodinu ktora bola najagresivnejsia - ale nakoniec som to zbabelo vzdala (spomenula som si aj na tu nepriamo vyhrazajucu sa psychologicku - to napr. ten pan Parker z Ameriky neodhadol ake rizika pre neho sameho jeho odpor predstavuje) aby som dieta nevyclenila z kolektivu....To ze sa tam na takychto podujatiach pracuje s podvedomim, vylozene sa manipuluje detska mysel, imprinting, nikoho z rodicov netrapi, povazuju to za spravne. Rodicia dostanu brozuru kde je napisane ako v dievcatach maju podporovat agresivitu a chlapci vraj maju byt zase zjemnovani....a dalsie vychovne "tipy". Dcera sa tvarila hrdinsky a ze ake to bolo super a cool (aktéri pouzivaju mladeznicky slang, miestne narecie, vyrazy typu ty sprosta krava a pod. deti to vnimaju ako coolove divadelne predstavenie) ale v tie dni mala desive nocne mory chodila po dome , plakala, nezrozumitelne blabotala... a rano sa na to co sa jej malo snivat nepamatala. Tu pesnicku co ich naucili (s refrenom: ja som sam pre seba jedinou hviezdou) som jej akurat zakazala doma vyspevovat. Urobim vsetko pre to, aby to co sa im snazia vstepit, som jej rozumne vysvetlila, v podstate je to navrat ako k casom komunizmu, ze clovek detom doma musi davat vyklad k oficialnemu ucivu, totiz ze never tomu co Ta ucia v skole, pravda je taka a taka...
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod artemis » 06 Feb 2015, 14:25

Neviem kam rychlo zaradit tuto info, tak to davam sem, pripadne adminky prosim presunut inam:

Od 15. marca v Nemecku "tabletka po" tzv. nudzova antikoncepcial v predaji uz bez receptu. http://www.pharmazeutische-zeitung.de/i ... p?id=56196

Dohodli sa na tom farmafirmy s ministerstvom zdravotnictva.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod Mirkaska » 06 Feb 2015, 14:50

na moj profil , aby aspon moji známi prečítali a tiež rozpošlem v maili. pa. dufam, že to artemis nebude vadiť, ale musim to urobit este kym su ludia v práci.
Mirkaska
 
Príspevky: 258
Registrovaný: 20 Apr 2011, 11:30
Bydlisko: Brezno
Počet detí: 0
1. dieťa: Ema Mária
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 21 dní
2. dieťa: Filip
Rokov: 10 rokov, 1 mesiac, 23 dní

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod Mirkaska » 06 Feb 2015, 15:06

artemis, prosím ťa, tei veci čo tam píšeš, ohladom rakuska, hodin, tlakov - to tiež bolo v tej reportáži? alebo ?.... aby som mohla uviesť zdroj.
dik
Mirkaska
 
Príspevky: 258
Registrovaný: 20 Apr 2011, 11:30
Bydlisko: Brezno
Počet detí: 0
1. dieťa: Ema Mária
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 21 dní
2. dieťa: Filip
Rokov: 10 rokov, 1 mesiac, 23 dní

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod artemis » 06 Feb 2015, 16:59

Mirkaska píše:artemis, prosím ťa, tei veci čo tam píšeš, ohladom rakuska, hodin, tlakov - to tiež bolo v tej reportáži? alebo ?.... aby som mohla uviesť zdroj.
dik


V akej teraz reportazi myslis? So mnou reportaz nikto nerobil, to co som sem napisala ohladom Rakuska , som zazila, to je moja aktualna skusenost. Zbytocne niekomu rozposielat Mirkaska, ludia, Tvoji znami sa Ti za chrbtom budu skerit, ze dramatizujes alebo Ti jednoducho neuveria, ze to moze byt pravda. Ten kto si to nezazije, neuveri.

Dievcata ktore vedia po nemecky, a ktore akotak z tohto fora poznam, ak niektora poziada mozem im poslat v sukromnej sprave link na video ukazky takéhoto rodicovskeho vecera z jednej skoly v Rakusku, ale nebudem to davat sem, uz som taka obozretna a pokakana bohuzial. V Rakusku napríklad uz sa stal pripad, ze pacient napisal na internet nedobre skusenosti s lekarom, ten ho zazaloval za poskodenie mena, a hoci pacient dokazal, ze vsetko do bodky co napisal zodpovedalo skutocnosti (v inom sudnom konani ten pacient naozaj aj dostal odskodne) a je to pravda, lekar od neho vysudil zase odskodne za poskodzovanie svojho mena. Takze nebudem konkretne verejne menovat o aky spolok sa jedna a o aky projekt.

O aku ucebnicu sa jedna pre treti rocnik ZS, kde je napisane o tych posvach a penisoch a prijemnych pocitoch mozem kludne napisat je to ucebnica Minimondo 3 , nemozem to okopirovat, lebo samozrejme tam maju uvedene za ziadne casti ich ucebnice bez ich suhlasu nemozno kopirovat ani zverejnovat ale tu je pre ucitelov osnova ako maju s tym pracovat a tam sa mozete docitat vselico ako ma ucitel s tym textom pracovat:

http://www.oebv.at/sixcms/media.php/10/lehrerheft.pdf

mozte si pozriet tam dokument na internet str. 61-62 v ucebnici na str. 47 ucivo Mädchen – Frauen, Buben – Männer (Natur)

Takze co sa tyka mna mirkaska, radsej ma nekopiruj a nepreposielaj, nahodou si ma este najdu nejaki experti a budu mi robit potiaze.... :evil: to ze som paranoidna este neznamena ze ma nikto nesleduje :twisted: Tam sme dospeli, v slobodnej eu ma clovek nakoniec strach ako za komunizmu
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod artemis » 06 Feb 2015, 18:24

Este v roku 2012 zomrela 11 rocna Chantal v Nemecku ktora bola v opatere dvoch drogovo zavislych osob. Omylom pozila tabletku/y Methadonu co sa povalovali po byte. Teraz padol rozsudok chlapik so zenskou dostali iba smiesne nizku podmienku. Je skandalozne ako vobec moze Jugendamt dopustit aby zveril do opatrovnictva dieta drogovo zavislym ludom. Dievca zilo s drogistami v otrasnych podmienkach...hlavne ze za to opatrovnictvo dostavali peniaze, ze boli cele desatrocia drogovo zavisli nikoho nezaujimalo, je zrejme ze peniaze minali hlavne na drogy.

http://www.spiegel.de/panorama/justiz/u ... 14979.html

http://www.cas.sk/clanok/215670/chantal ... takov.html
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 06 Feb 2015, 22:16

Artemis, dakujem za zdielanie. Myslim, ze si sa asi nerozhodovala lahko dat sem zazitky a hlavne prezivanie tej sexualnej vychovy. Je to nieco, co by malo byt velmi osobne a bohuzial, vdaka skole nie je. Pravdu povediac, citala som uz o tejto teme vselico, ale toto ma zasiahlo temer osobne, prezivala som to s tebou. Toto by mali vediet vsetci rodicia, kcomu budu mozno za chvilu donuteni. Co myslis, zvladla by si nieco z tychto zazitkov posunut dalej, napr. do Aliancie?

Mirkask - z mojich prispevkov mozes pouzit vsetko
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod artemis » 06 Feb 2015, 23:08

JankaMich píše:Artemis, dakujem za zdielanie. Myslim, ze si sa asi nerozhodovala lahko dat sem zazitky a hlavne prezivanie tej sexualnej vychovy. Je to nieco, co by malo byt velmi osobne a bohuzial, vdaka skole nie je. Pravdu povediac, citala som uz o tejto teme vselico, ale toto ma zasiahlo temer osobne, prezivala som to s tebou. Toto by mali vediet vsetci rodicia, kcomu budu mozno za chvilu donuteni. Co myslis, zvladla by si nieco z tychto zazitkov posunut dalej, napr. do Aliancie?

Mirkask - z mojich prispevkov mozes pouzit vsetko


Urcite nie, pretoze si snazim chranit sukromie, tuto vas poznam akotak, aby bolo nieco vierohodne musis odhalit svoje sukromie bydlisko atd... Okrem toho som skepticka voci ludom, pretoze viem, ze mozes vsetko vydokazovat, dolozit, oni jednoducho ani potom neuveria, lebo si to nevedia predstavit, nepripustaju to jednoducho ze by sa to mohlo diat.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod artemis » 08 Feb 2015, 22:10

Takze referendum dopadlo ako dopadlo cca 900 000 (devatstotisic) ludi vyjadrilo svoj nazor. Priebezne som zmonitorovala nemecky pisuce zahranicne media, vsetko do jedneho pise o obrovskom fiasku, prilezitostnej, malej, zanedbatelnej ucasti . Zahr. media az na vynimky vobec nespomenuli ako sa hlasovalo s akymi vysledkami, iba ze to je cele neplatne, lebo "vacsina Slovakov homofobiu odmietla".

O referende sa pisalo v zahranici ako o organizovanej iniciative velmi malej homofobnej skupiny ludi z cirkevnych kruhov, otazky ani nespominali iba to zaobalili ako otazky smerujuce proti ludskym pravam homosexualov. "Zaujimave" su aj obcasne diskusie (ak to dane medium ma nastavene ako povolene) na adresu Slovenska a nevedome az naivne nazory zahranicnych diskutujucich typu:

"je hrozne ze na Slovensku nemoze lesbicka navstivit svoju choru partnerku v nemocnici"
...viac ani nema zmysel uvadzat, vsetko v takomto duchu...vratane samozrejme - utokov na katolicku Cirkev vseobecne.

To ze kazdy 5. (piaty!) volic vyjadril svoj nazor, ze 20 percent ucast je skoro 1 milion obyvatelov, ze vyse 90 percent odpovedi bolo ano, to ide bokom, zamlciava sa, zlahcuje.

Co sa tyka Slovenska sokoval ma Sulik v tricku s napisom JBM na alianciu za RDN. Tak toto je na druhej strane naozaj slovensky fenomen, takato nekultura by nebola nikde inde tolerovana - take nieco by si asi ziadny eu politik nedovolil. Je to smutne. Najviac je podla mna smutne ze neucast volicov je mediami a politikmi vychvalovana a vyzdvihovana, to si praju, aby ludia nemali ambicie vobec do diania zasahovat. Pekny diktat sa nam formuje.

Mna osobne prekvapilo kolko ludi schvaluje povinnost ucasti na eventuelnom vyucovani (aj) o eutanazii ak s tym rodicia alebo deti samotne nesuhlasia. Na jednej strane kolki zubami skripu ze je nabozenska vychova, pricom ta je vsak dobrovolna a nikto do nej nie je nuteny, a na druhej strane toto, sex.vychova a eutanazia povinne!
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 09 Feb 2015, 11:55

Ono sa aj malo uvadza, ze velmi vela ludi (niekde som sa stretla s cislom 1000000) sa ani fyzicky nemohli zucastnit. Pri beznych volbach mozu volit kdekolvek bez problemov, a teraz s obstrukciami. Celkovo to kvorum 50% je nezmysel.

Mne je hlavne smutno z toho, ze kruhy, co na tom mali zaujem obratili diskusiu o 180° - namiesto obhajoby rodiny sa z toho stala obhajoba homoloby. Namiesto toho, aby si ludia medzi sebou normalne povedali co a ako to je - podobne ako na nasej diskusii, slusne, bez emocii, s normalnymi argumentami. Vacsina nasich ludi su normalni, maju rodiny, niekedy su rozvedeni atd - ale cele je to o tom, aby dieta bolo s mamou a otcom (i ked na vikendy, na striedacku...). Kazdy sa vsak snazi, aby to jeho dieta malo v buducnosti rodinu normalnu, hoci jemu sa to mozno nepodarilo. Maloktovie o hrozbach zvonku - vsak odkial ma o nich vediet? V spravach to nie je, a on musi ist do prace, do skolky... je normalne, ze ludia sa o politiku nezaujimaju. Toto referendum a diskusia mala prave vytvorit ten priestor na informovanost, bohuzial, protistrana mala media v hrsti.
Kazdopadne, je tu aj vela pozitiv. Napriek tej celej cenzure, sa predsa len mnohym oci otvorili.
A este dufam, ze mamicky z tohto fora si odnesu z tejto diskusie tie dobre veci a nebudeme to prenasat do diskusii o dojceni. Emocii bolo vela, podstatne je vzdy vypocut obe strany a respektovat nazor toho druheho .
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod snežienka » 09 Feb 2015, 14:02

Zienky, viete, v suvislosti s podavanim plnej informacie mi napadlo, ze je to ako s tym dobre znamym: "Cogito ergo sum" (Myslim, teda som). Lenze kolko z nas vie, ze Descartes sa vyjadril: "Dubito ergo cogito, Cogito ergo sum" (Pochybujem, teda myslim, myslim, teda som)? Teda, aby clovek naozaj zapochyboval, popremyslal, spracoval informaciu, dohladal sa aj "B", nie len uplne zozral podavane "A"... ?
Som vdacna za toto forum :)
<3
Obrázok užívateľa
snežienka
 
Príspevky: 143
Registrovaný: 01 Júl 2013, 21:20
Počet detí: 1
1. dieťa: Láska
Rokov: 11 rokov, 5 mesiacov, 19 dní
Môj status: So whatever you want your child to become, be.

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod artemis » 09 Feb 2015, 21:45

Touto cestou by som sa chcela ospravedlnit Quaxi, dufam, ze som sa Ta nedotkla, ani neurazila, nebol to moj zaujem, zalezitosti viery vnimam viac emocionalne, mrzi ma ten predosly konfrontacny ton, mam Ta aj takto na dialku naozaj rada.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod quaxi » 10 Feb 2015, 20:38

Artemis, neboj, nijako si ma neurazila, len mi tu posledny tyzden vobec neslo prihlasit - nemate s tym tiez problem? A teraz docitat tyzden dozadu, to bude fuska :-) Ja chapem tvoj pohlad, rovnaky ma aj velka cast mojich znamych, takze to uz mame dokola predebatene. Ja sa zase pozeram na problem tak, ze si predstavim ze by som bola jednou z "nich" - asi by ma vzniknuta situacia, vsade lietajuce predsudky vobec netesili. A tiez sa mi niektore argumenty zdali doslova nebezpecne, ak by sa brali absolutne - mohli by v dosledku ohrozit napr. rozvedene rodiny. Ospravedlnujem sa, ak niekoho moje prispevky urazaju ci poburuju, uz som si vstupila do svedomia a odhlasila maily na upozornenie na tuto temu, takze vam dam uz pokoj :-)
Referendum dopadlo dobre pre vsetkych - ti co chceli, aby sa sucasny stav nemohol zmenit, mozu byt spokojni, lebo sa urcite dalsie 3 roky aj tak nezmeni (kvoli politickej situacii na SK), ostatni mozu byt spokojni, ze 80% ludi referendum nepodporilo. Ja si myslim, ze vysledok zdaleka nie je taky jednoznacny, ako sa v mediach prezentuje (normalne som si precitala noviny, nech som v obraze :mrgreen: ), pretoze to nie je 80/20, ako to na prvy pohlad vyzera. U nas na volby vacsinou chodi okolo 40-45% ludi a ti ostatni proste nejdu nikdy nikam, ani keby tam podavali gulas zadarmo. Z tych, co chodia volit, sa polovica vyjadrila za, a polovica proti (tym, ze neprisli, aj ked inak chodia, dali najavo ze im zalezi na neplatnosti referenda, t.j. keby sli hlasovat, skor by hlasovali NIE). Toto mozno media nepovedia, ale politicke strany to vedia velmi dobre. Kto bude riskovat, ze si touto temou pohneva polovicu volicov, ked tej druhej polovici na uskutocneni zmien vobec nezalezi?
Uprimne som teraz najviac zvedava na to, ako bude pokracovat AZR. Doteraz to nebola vobec organizacia, co by mala nejaky kredit v spolocnosti, nemali ziadne vysledky, a napriek ich nazvu "ZA" bolo skor jasne, proti comu su, ale nie za co. Velmi by som ocenila, keby sa z nich stala organizacia, ktora naozaj bojuje za rodiny, aj ked sa obavam, ze na to maju prilis pokazene meno. Maju vraj podporu od vela roznych institucii, ktore sa venuju takymto temam, maju za sebou podporu velkej casti aktivnych volicov... Slovensko by velmi potrebovalo niekoho, kto bude bez politickej motivacie navrhovat rozne zmeny v prospech rodin, poukazovat na problemy, organizovat rozne akcie na pomoc rodinam, zapajat sa do verejnej debaty na tieto temy, upozornovat na nekale zmeny v zakonoch... Maju na to potencial, ale neviem ci take nieco chcu, a ako by to po tomto referende prijala verejnost - predpokladam ze ich aktivity budu apriori brane negativne.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod artemis » 10 Feb 2015, 21:29

Dakujem Quaxi a - nemusis odhlasovat ziadne maily :)

Aj ja by som chcela aby sa to vyvijalo smerom ako si popisala v poslednych styroch riadkoch - avsak vzhladom na to, ako je dnes system nastaveny, ze ludia naozaj nie su ochotni ani sposobili robit nieco zadarmo verejnoprospesne (ved musia z niecoho zit), resp. su tak vytazeni ze ani by to nezvladli, nehovoriac o tom, ze nikto ich pracu neoceni (frustracia z nevdacnosti, prekazky, spolocenska neakceptacia a podozrievavost, nedovercivost ludi - nieco ako , robi to on naozaj nezistne? Nie je nieco za tym?) , skratka to by museli byt anjeli na zemi aby sa do niecoho takeho pustili. Akonahle sa clovek prejavi ako veriaci, hned je onalepkovany...skratka je to tazke...utópia. Z tohto pohladu ten potencional nikdy nebude, ostaneme pri tom, ze vsetko, co sa tyka rodinnej politiky, ludskych prav, skolstva, sirsie suvislosti...to vsetko bude predkladane instituciami a ludmi ktori su legalne plateni statnymi peniazmi, peniazmi z Bruselu vyclenenymi na tieto zalezitosti (vieme ake a na ake ucely), z roznych sukromnych institutov a nadacii majucich matersku zakladnu v zahranici. Cize vsetko tlak zo zahranicia, automaticke preberanie agendy z Bruselu atd. Moznost komunikacie ziadna, tieto zastupujuce osoby vieme aku maju retoriku, tazia so svojho postavenia, tvaria sa ze maju patent na pravdu. A oni maju aj spolocensky status, su obsadeni v roznych uradoch na roznych poctoch, tam si oni uctu vynutia, maju prijem, granty, z ktoreho mozu sveta zit, kontakty, parazitov okolo seba, ktorym nieco vzdy kvapne z toho biznisu, tak naco š..ť proti prudu ze. Preto hovorim, ze je to ako za komunizmu, oficialna ideologia kde sa vsetci museli podla nej tvarit, hoci s tym mnohi vnutorne nesuhlasili. Sucasny stav speje k podobnej dokonalosti schizofrenie, rovnako ako aj su snahy ludi prevzelavat-dovzelavat, ludia su oznacovani za spiatocnickych, neuvedomelych, tmarov atd. presne vyrazy tak ako za komunizmu - povinnymi schodzami a prednaskami, opakovanim do oblbnutia, poplatnymi mediami "formovali socialistickeho cloveka" a odstranovali "nesvary" to iste chcu robit s nami. Ale este rafinovanejsie, budu to robit cez nase deti, a my budeme mat strach, ze ak nas oznacia za nesposobilych tak nam ich zoberu. Je to take simple. Lenin toto nerobil. Patent na to mali starovekom Egypte, tam sa takto darilo drzat celu krajinu so vsetkymi kmenmi pohromade (vydieranim cez rodinnych prislusnikov, vynutil si panovnik poslunost tym, ze mal na svojom dvore plno rukojemnikov, vzdy po jednom synovi kazdeho nacelnika kmena roztrusenych po krajine, ti sa nemali na dvore zle, mali funkcie, postavenie, prijmy ale beda ked jeho rodina niekde tam v inom meste odoprela poslusnost panovnikovi.Rukojemnik bol zlikvidovany) )

No a ze im na to teraz hlavne konzumom ohlupnuta mladez skoci, tak ako skocili na to mnohi v 50 ych rokoch minuleho strocia vo faze "budovania komunizmu" to iste sa dnes deje, ale ten osial pominie a ked sa nam spolocnost ukaze ze je to este horsie nez je teraz (teraz tiez nie je idealny stav) uz bude velmi tazke ba priam nemozne vratit sa do "nomalu". Vsak nechame sa prekvapit, dokial dozijeme.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod quaxi » 10 Feb 2015, 22:48

Artemis, ja som si uvedomila ze moje kecy tu mozu asi vyznievat skor provokacne, co nie je cielom, navyse ked pride niekto cudzi na forum a nikde inde sa nediskutuje, moze to zanechat o to horsi dojem. A tiez uz musim obmedzit svoje internetove aktivity, kedze mi popri praci zostava prilis malo casu. Tak radsej sa zapojim do menej casovo narocnych tem.
Ja som celu pubertu stravila dobrovolnictvom a ludia z mojho vtedajsieho okolia takisto. Teraz su to ludia okolo 30r, zeny vacsinou na MD, takze casu dost, vekovo - este mas elan, snahu nieco zmenit, dostatok sil, uz aj nejake skusenosti... Vela z nas sa stale venuje roznym dobrovolnickym aktivitam, aj ked zameranie je rozne. Netreba sa tomu venovat na plny uvazok, to ani nie je realne, ale partia nadsenych dobrovolnikov vymysli a zrealizuje za 2h tyzdenne viac, nez armada znudenych statnych uradnikov, co sa tomu oficialne venuju 8h denne. V mojom okoli to vyzera nadejne, dokonca sa jedna osoba vdaka takejto cinnosti dostala do miestneho zastupitelstva. Takze ja este nelamem palicu, inak by som uz bola asi davno zo SK odstahovana prec. Len vlastne neviem kde :mrgreen: Mame v rodine cloveka, ma uz cez 90r, mal asi 70 ked sa pristahoval zo zapadu na Slovensko, lebo to tam nevedel vydrzat. Este aj meciarovske Slovensko sa mu pacilo viac, nez dokonale korektny zapad. Tak obcas rozmyslam, ci sa aj ja nebudem v 70tke stahovat do Kazachstanu alebo Mongolska, v snahe najst este kusok normalneho sveta :)
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod artemis » 12 Feb 2015, 23:37

Dakujem Quaxi ze si mi pripomenula moju starobu a s tym spojenu skepsu :lol: ja uz nemam na optimizmus sily , ano ten dokonale korektny zapad mi ide tiez na nervy, o to usmevnejsie je ako slepo ludia stade chcu vsetko preberat...
Inak nieco zo zivota v suvislosti s tymto dnesnym "novym" svetom: Vcera mi pomaha ditko pri cisteni zeleniny v kuchyni a po zdarnom nakrajani sampinonov si tak veselo skonstatuje: tak uz som pripravena na zivot vo végé. Chvilu mi trvalo, kym som pochopila o co ide. (pre tych ktory nepoznaju tuto nem.skratku WG: Wohngemeinschaft - sposob byvania viacerych nezavislych osob, bez zavazkov, bez pribuzenskeho vztahu, zvacsa mladych ludi v jednom prenajatom byte.) Rozumies Quaxi? Toje ta atmosfera, aka vladne v sucasnosti, nie vyhliadka do buducnosti ze rodina, ale végé. :evil:
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 13 Feb 2015, 00:51

no, clovek sa aspon nieco nauci. Ked ine nie, tak aspon nejake slovicko do nemeckeho slovnika :-). Ono je drahsie byvat single, aj nasa banka to vie - https://www.postovabanka.sk/novinky/tla ... -usetrite/ Ani slovo o byvani rodiny. To je zrejme podla nich ekonomicka katastrofa.

MOje dieta (4ty rocnik) akurat preberali na prirodovede rozmnozovanie (normlanym adekvatnym sposobom) a vlastne prvykrat mi zahlasila temu co sa ucia ( ja nezodpovedna matka len kontrolujem znamky a poznamky a o ucivo sa zaujimam len vo chvili ked by sa znamky zhorsili alebo pride poziadavka). Referendum sa u nas sklonovalo, takze jej bolo jasne, ze ma to asi bude zaujimat. Skritizovali sme spolu krmenie z flase a presli sme si spolu sexualnu vychovu - teda vlastne nie - iba temu rozmnozovanie. V zmysle mamicka ma v brusku domcek, pri nom vajicka, od tatina su spermie (to vedela) a cele sme to prirovnali ku kvietkam a opeleniu vcielkami (tym rozumie, chodila na vcelarsky kruzok). Aj to, kedy domcek pripraveny je a kedy uz nefunguje. Spomenula, ze chalani TO slovo co mam na knizke (Globalna sexualna vychova) pouzivaju. Tak som jej vysvetlila, ze TO slovo, je len pre nezodpovednych chalanov. ze maminy s tatinom, ktori su v manzelstve, pouzivaju krajsie slovo - milovanie. A ze je tam velky rozdiel, ze pri TOM slove chyba laska. A tak sme sa este pekne porozpravali.

Este som sa stihla dohodnut s ucitelkou (pozname sa, je tiez z dediny), ze by som tam prisla na hodinu porozpravat nieco o babatkach a dojceni. Nech aspon chudatka trochu tusia kam TO slovo speje a ze je ozaj lepsie zapojit do toho lasku.
AK sa vam myslienka pozdava, su aj ine poradkyne, co boli takto v skole, skolke, mozte skusit oslovit aj tu vasu do vasej skoly. Okrem poradkyn (u nas mamila.sk, vonku La Leche Legue) mozte oslovit i duly - na SLovensku ich najdete aj na zenskekruhy.sk Ci uz sa da zmenit predpisana sexualna vychova v tej-ktorej krajine to neviem, ale mozte takymto sposobom aspon trosku prispiet k normalnej vychove. Artemis, ked su u vas taki otvoreni ku projektom, tak nech si pridaju dalsi.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod Mirkaska » 17 Feb 2015, 11:51

Výsledok referenda - zajtra vo vláde homopropaganda do škôl, homopartnerstvá ako ľudské práva!!!!! nenechali na seba dlho čakať.

Milí priatelia,
vďaka všetkým Vám za bojové nasadenie a vytrvalosť v predreferendovej kampani. Žiaľ, mnoho ľudí sa dalo zastrašiť médiami, s čím organizátori pri plánovaní referenda nepočítali a počítať mali. Rátalo sa iba s tým, že sentimenty ľudí pred referendom vo väčšine boli proti homoadopciám a homomanželstvám. Mediálnou masážou sa u ľudí podarilo podnietiť pocity závisti a nenávisti voči kresťanstvu a aj preto k referendu nešli. Čo teraz? Ako môžeme obrátiť zlé na dobré? Hlavne sa nenechajme zneuchutiť. Musíme nájsť cesty ako intenzívnejšie formovať mienku ľudí i politikov, kým mainstreamové média ju deformujú.
Azda aj keby referendum bolo úspešné, ako napr. v Chorvátsku, dalo sa čakať, že vláda príde s návrhom registrovaných partnerstiev. Ten návrh mala pripravený už v decembri, no rozhodla sa vyčkať po referende. Zajtra v stredu 18.2. 2015 je narýchlo na zasadnutí vlády bodom programu aj Celoštátna stratégia ľudských práv, ktorej súčasťou je práve tento návrh od LGBTI výboru. Stratégia sa pripravovala vyše dvoch rokov so zapojením občianskej spoločnosti - povedia - a z tohto procesu vyplynula požiadavka na ošetrenie "práv sexuálnych menšín". Požiadavka na homopartnerstvá sa dostala do finálneho dokumentu, ktorý pôvodne chcel byť nekonfliktný, až na poslednú chvíľu aj s požiadavkou na zavádzanie homopropagandy do učebných osnov.

Ešte dnes, prosím, napíšme premiérovi Ficovi a ministrovi spravodlivosti Borcovi, ktorý len nedávno túto Stratégiu prevzal, aby ju neprijali. Ak zajtra ráno zistia, že im emailové schránky zaplnili emaily od ľudí, ktorí ani nemali tušiť, čo má byť na vláde potichu prijaté, snáď ich to rozruší. Ľudia ich sledujú a vidia, že ľudské práva miliónov občanov a ich rodín sú stranou a jedine požiadavky tzv. LGBTI osôb vyhlasujú za ľudské práva (chudáci B-isexuáli na nich sa pri registrovaných partnerstvách nateraz tiež nehľadí)! Nehovoriac o právach detí, ktoré sú denne zabíjané v štátom licencovaných a financovaných zariadeniach! Aspoň stručne dajte vedieť svoj postoj Vláde SR:

premier@vlada.gov.sk

minister@justice.sk

Vytrvalo sme vytvárali odpor a stratégia ľudských práv vždy niekde uviazla, niekoľkokrát sa odsunula, bola aj dočasne stiahnutá. Ešte do poslednej chvíle bojujme, lebo nádej zomiera posledná. Takú stratégiu ľudských práv Slovensko nepotrebuje, potrebujú ju len ideologické skupiny, ktoré sú navyše financované zahraničnými a našou vládou. Taká je ich "občianska nezávislosť a mimovládny charakter". A potrebuje ju naša socialistická vláda, aby sa zastrešila pri schvaľovaní registrovaných partnerstiev v parlamente, ktoré oslabia manželstvo, keď dajú párom rovnakého či odlišného pohlavia možnosť registrovať svoj zväzok a ľahko ho odregistrovať.

Táto Stratégia určuje, čo sú ľudské práva, ktoré sa majú vyučovať v školách a v samotnej prílohe LGBTI, (http://www.radavladylp.gov.sk/celostatn ... prav-v-sr/) ktorá je súčasťou stratégie, navrhuje nebezpečný homosexuálny životný štýl propagovať v školách. Prorodinné a prolife organizácie mnohokrát adresovali svoje výhrady k obsahovej i formálnej stránke, lebo prílohy sú skutočne neprofesionálnym zlepencom. Hlavné porušovanie ľudských práv súdnymi prieťahmi, teda nevymáhateľnosť ľudských práv občanmi, je najčastejším porušovaním aj podľa Európskeho súdu pre ľudské práva v SR, stratégiu veľmi nezaujíma. Tento dokument je dôkazom, že školský systém sa má v najbližšej dobe stať miestom indoktrinácie novej generácie ako sme to poznali za komunizmu. Navyše, my podporcovia referenda budeme prehlásení za extrémistov, lebo sme proti "ľudským právam", ako to definuje už dnes Trestný zákon...

Vopred vďaka za Vašu pomoc.

S úctou,


Ing. Jana Tutková, M.A.

riaditeľka
Mirkaska
 
Príspevky: 258
Registrovaný: 20 Apr 2011, 11:30
Bydlisko: Brezno
Počet detí: 0
1. dieťa: Ema Mária
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 21 dní
2. dieťa: Filip
Rokov: 10 rokov, 1 mesiac, 23 dní

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 17 Feb 2015, 14:47

JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 27 Feb 2015, 12:24

Tak uz nam to pekne pokracuje. Strategia je prijata a tato veta z akcneho planu myslim hovori za vsetko:

Vo vzťahu k sexuálnej výchove na školách môžeme argumentovať, že právo rodičov vychovávať deti v súlade so svojim presvedčením by sa malo podriadiť najlepšiemu záujmu dieťaťa.“

Vynate z http://www.hlavnespravy.sk/renata-ocilk ... ila/566031

mimochodom, ak raz zoberu pravo rodicov na cokolvek, tak uz nebudu mat zabrany nikde inde.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod artemis » 27 Feb 2015, 18:16

JankaMich píše:Tak uz nam to pekne pokracuje. Strategia je prijata a tato veta z akcneho planu myslim hovori za vsetko:

Vo vzťahu k sexuálnej výchove na školách môžeme argumentovať, že právo rodičov vychovávať deti v súlade so svojim presvedčením by sa malo podriadiť najlepšiemu záujmu dieťaťa.“

Vynate z http://www.hlavnespravy.sk/renata-ocilk ... ila/566031

mimochodom, ak raz zoberu pravo rodicov na cokolvek, tak uz nebudu mat zabrany nikde inde.


Otazkou uz len zostava, kto zadefinuje "najlepsi zaujem dietata". Odpoved je samozrejma. Odbornici. Potom nastava otazka kto rozhoduje o tom kto je odbornik a kto nie. Nasleduje otazka, kto rozhoduje o tom, kto ma rozhodovat a ako ma rozhodovat. Dostaneme sa k tomu, ze su to organizovane zaujmove skupiny ludi, ktori ovladaju urady, instituty, vlastnia eserocky, podnikatelske spolocnosti a doja stat o peniaze cez vselijake projekty s honosnymi humannymi nazvami a cielmi (pozname tiez, ze kolko sa nabaluju na tzv. romskych projektoch, za ludske prava atd., v skutocnosti ide iba o tony popisaneho papira a skutek utek)... A slusni ludia (ako to pozname) su ti ktori vzdy mlcia a ustupia. Vsak. Aj z radov odbornikov. Lebo aj oni musia z niecoho zit a nemozu stat (hehe makcene) proti vetru. Doverne pozname, vsakze, ten isty styl ako v pripade farmafiriem-lieky-vakciny. Ten kto je proti je automaticky zaskatulkovany ako sarlatan alebo konspirator, odlud, bludar, prinajlepsom skratka debil, ktory nechce uznat dusevnu a intelektovu malost a nechce sa dat viest "odbornikmi". Zmanipulovana masa ludi + vegetujuci nahanajuci sa ludia za peniezmi, ktori nevidia aky dosah ma ich nezaujem v konecnom dosledku na ich osobny zivot. Myslia si ze sa ich to netyka. A preto toto vsetko je mozne v demokracii, lebo ludia nevedia zdvihnut zadok a ist hodit jeden poondeny listok do urny ale jajakaju ako je vsetko zbytocne, pripadne si myslia ze vsak aki su pokrokovi, za vsetkym tym je pesa rkc a my sme moderni, cirkev je zastarala a bludarska, my sa bez nabozenstva zaobideme. Ze krestanstvo je jedina vec na ktoru sa da v sucasnej dobe spolahnut, to im pripada uplne absurdne. Slepi ludia, bohuzial.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 27 Feb 2015, 23:56

Artemis, vratim sa k Tvojim starsim prispevkom.

Z coho mala Tvoja dcera tu traumu? Zo sexualnej vychovy, ci z toho preventivneho programu?

Prave totiz u nas v skokle prebiehal podobny preventivny program, ako vystrihnute z tvojej citacie. Rada skoly sa to dozvedela, az ked bolo vsetko dohodnute, dokonca chceli na to prispievat zo skolskeho fondu, co rodicia ale nakoniec neschvalili. Cele sa to vola akoze prevencia mobingu a podtema ....a sexualneho nasilia. Ten pan ma na tom zalozenu firmu a denne obieha vsetky skoly siroko-daleko.
A jeden otecko sa pomerne radikalne branil, skor mu vadilo to, ze o tom dopredu nevedel, ako samotny obsah skolenia - a skoncil ako pako nakoniec.

A pre deti trosku vacsie organizuje zdruzenie Avalon, to je tu lokalne, organizacia na pomoc obetiam sexualneho zneuzivania, dake preventivne programy, ktore skola plati. Som netusila, ze sa toho treba obavat.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: juvilejná justícia

Neprečítaný príspevokod artemis » 01 Mar 2015, 23:12

Z obidvoch. Neviem ci to sposobilo traumu, ale vidiet ze o tom rozmysla a pritom este na to nema mozgovu kapacitu, co sa tyka zrelosti. Preto tie obrazy ktore ju strasia vo fantazii mozu byt iste desive. To budenie sa v noci a zle sny, to bolo bezprostredne v dnoch pocas toho ked mali na Sachunterichte vyucovanie co sa tyka sexualnych a rozmonozovacich zalezitosti. To "skolenie" bolo potom uz takym vyvrcholenim, uz ubehol nejaky ten mesiac, ale viem ze o tom stale rozmysla. Samozrejme ze paraziti doja tento sytem, pod plastikom ulachtilej cinnosti, maju z toho vynosne podniky, tocia tisice eur, je to cisto o biznise. Skratka kto sa opovazi ani nie hned kritizovat, ale vobec vyslovit obavu, otazku, okamzite je umlcany a velmi agresivnym sposobom - ukazu na cloveka prst - aha Ty si nejaky podozrivy, ked nechces dovolit vzdelat dieta v tejto oblasti, ej ci Ty nemas nieco za usami...rozumieme sa. A toto pride aj na SK. Firmy, "obcianske zdruzenia" nadacie a pod. co budu prevadzkovat taketo zlate doly, su uz davno pozakladane, uz len zacat cinnost, o tom som presvedcena. Davno to maju vychytane takito "ochrancovia prav deti". Hnus.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

PredchádzajúciĎalší

Späť na Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia

cron