Eko-domácnosť

debata o všetkom a pre všetkých

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod janka » 13 Júl 2014, 21:52

ach, ano, a to najdolezitejsie som zabudla, varim presne ako luciole, cez noc nechat odstat s cukrom, na druhy den popucit ci pomixovat a uvarit. Varila som najprv vsetko naraz v jednom hrnci, ale to strasne dlho trva, kym to zhustne, tiez sa mi nepozdava take dlhe prevaranie ovocia, takze nakoniec som presla na varenie po troskach v panviciach. A luciole, davas aj citronovu stavu do tej zmesi, ci nie? Vraj kvoli lepsiemu tuhnutiu sa to dava, ale mozno je to uzitocne, len ak sa vari velke mnozstvo naraz, vies o tom nieco?
janka
 
Príspevky: 668
Registrovaný: 22 Mar 2011, 23:05
Počet detí: 0

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod snežienka » 15 Júl 2014, 21:17

janka, luciole, dakujem za odpovede. Islo o ribezlovy lekvar :)
Prve 2 pokusy som uskutocnila este skor, ako ste odpisali na moju otazku. V jednej pro-nature knizke som nasal recept na lekvar bez cukru, tak som sa riadila tym postupom prace ale dala som tam namiesto 1-2 lyzic medu cca 1/4 trstinoveho cukru na objem prepasirovanych ribezli. Dokopy sa ten lekvar ma varit asi tak 40 minut, takze vam je asi jasne, ze to skoncilo ako sirup. V druhom pokuse, budete sa smiat, som sa s tymi ribezlami trochu popilala. Asi 1/4 ribezli som oddelila supky bokom, kratko povarila zvysok a ostatne ribezle, potom prepasirovala, pridala k tomu supky a cukor (teraz cca 1/3 vahy stavy so supkami). To vyslo ako dobra strategia, kedze vysledok bol lekvar.
A samozrejme, horuce naliala do flasticiek, uzavrela a otocila hore dnom, polozila na tacku a zabalila do deky spinkat do tepla.
Obrázok užívateľa
snežienka
 
Príspevky: 143
Registrovaný: 01 Júl 2013, 21:20
Počet detí: 1
1. dieťa: Láska
Rokov: 11 rokov, 5 mesiacov, 19 dní
Môj status: So whatever you want your child to become, be.

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 16 Júl 2014, 09:26

Inak mnam specialitka je lekvar z ciernych ribezli zasurova. Viem, ze sa to na zaciatku musi asi hodinu miesat, dalsie podrobnosti si uz nepamatam, ale na internete snad je.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod quaxi » 22 Júl 2014, 19:04

Marhulovy - vykostkujem (nesupem), ocukrim 1:3 k hmotnosti ocistenych marhul, necham do dalsieho dna, potom povarim, az sa rozpadnu supky a trochu sa pritom aj odpari voda, naflaskujem, neobraciam hore vieckom, ale davam do truby este na 120C na 1/2h (plati pre vsetky).
Jahodovy - takisto, ale treba viac cukru (skoro 1:2). Spravili sme z mensieho mnozstva cukru a bol taky nijaky.
Ribezlovy - mame taky pekelny stroj na odstavovanie paradajok. Tam odstavim ribezle. Stavu cukrujeme asi 400g cukru na 1l stavy, staci prevarit a dat do flasiek. Zozaciatku to vyzera riedko, ale ribezle maju vela pektinu, takze to po par dnoch-tyzdnoch zhustne. Vylisovane zvysky (stopky, supky a jadierka) zalejem vodou, objemovo asi 3 nasobok, necham 24h vyluhovat, ocedim a poriadne vytlacim. Velmi chutne je pridat do toho jahodovu, malinovu, cernicovu alebo inu stavu zo zahradneho ovocia (staci napr. tu vodu, co pustia jahody pri rozmrazovani). Potom takmer 1:1 pridat cukor, prevarit a mame sirup. Rovnaky postup je aj na malinovy, ale to sme uz davno nerobili, lebo sme prisli o zdroj malin.
Slivkovy - ten som uz 2r nerobila, tak si nepamatam presne postup, ale viem ze sme robili 2 verzie, jednu s cukrom a jednu bez. Nakoniec ta bez cukru bola lepsia, ale treba tam skoricu.
S tym ze varenie nici vitaminy sa netrapim, bez prevarenia to nejde a ked sa to uz raz zohreje, je to aj tak "mrtva" hmota. Lekvar a sirupy povazujem za sladkosti a aj ich tak davkujem.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod reanda » 22 Júl 2014, 20:53

baby a nemate tie dzemy riedke, ked to tak malo varite? ci je to tym, ze hned davate cukor? ja to vzdy varim do bezvedomia a aj tak mam vzdy dzem riedky (teda konkretne marhulovy, iny som este nerobila).. ale ja to varim najprv bez cukru, aby sa dobre odparila voda a cukor davam az tesne pred dovarenim, to tak podla nasich, lebo vraj ked dam hned cukor, tak potom treba furt miesat, lebo s cukrom to prihara..
a slivkovy varievala este babka, bez cukru, ale to bol lekvar, poriadne husty, varili to vonku v kotli a miesala na striedacku cela rodina, teda to poznam uz len z rozpravania a tiez vraj cely den sa to muselo varit, alebo neviem, ci aj nie dva... alebo tri? :mrgreen: .. jo a daval sa tam ocot :o
Obrázok užívateľa
reanda
 
Príspevky: 199
Registrovaný: 14 Feb 2013, 19:34
Počet detí: 2
1. dieťa: malá sojka
Rokov: 12 rokov, 5 mesiacov, 12 dní
2. dieťa: lapajo
Rokov: 10 rokov, 9 mesiacov, 25 dní

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 22 Júl 2014, 22:41

Prosim Vas, ked to varite po troskach, ake su tie trosky velke? Na dve flasticky cca?
Dakujem


Aha, a este, z inej temy, ale zostanem pri zdravom stravovani: Cierne korenie na pazrave slimaky nefunguje. :-( Zozrali mi dalsie 2 kytky. Mala by som si precitat tu Bio-prirucku, mozno pomoze, ked lepsie pochopim ich dusu.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod quaxi » 22 Júl 2014, 23:27

reanda, slivkovy sa tusim mal varit od poobedia do dalsieho rana vkuse. Popri tom sa popijalo a aj do lekvaru sa malo tiez cosi uliat (ja poznam verziu s rumom, nie octom) :-) My mame zjednodusenu verziu - varit asi hodinu, odlozit, to zopakovat 3x po sebe s cca 24h odstupom.
Marhulovy mavam pekne tuhy, su tam este trochu hrce z nie uplne rozpadnutych marhul, ale uplne makke, lahko rozotieratelne. Jahodovy treba varit trochu dlhsie ako marhulovy, ale ja sa s tym netrapim, ak uz na to nemam cas, vrazim tam trochu gelfixu :-D My ho pouzivame hlavne na natieranie chleba a palaciniek, tak nepotrebujeme taky husty ako napr. do buchiet. A varim vzdy v hrnci co je nizsi a sirsi, z takeho sa lepsie odparuje.
Mamamima, takto to robieva moja sestra a ona ma presne odsledovane, kolko naberaciek sa po odpareni vojde do flasky, tak da vzdy na 2 flasky naraz (take od detskej vyzivy). Je to dost babracka. A aj je nevyhoda, ze nemas vsetky rovnake, just ked treba hustejsi, natrafis na flasku s redsim :-D

Teraz sme boli na dedine a pocula som mamicku, ako vysvetlovala asi 3rocnemu dievcatku v obchode ze sol potrebuju na varenie, nie na sliziakov. Pre dievcatko prekvapenie, ze sol ma aj ine pouzitie ako likvidaciu sliziakov :-D Hned som si spomenula na toto forum :love:

BTW nemate nejaky ucinny trik na hrabose? Rovno pod nasim hnojiskom sa usidlila velka rodinka a uz chodi na vyzieracie vypravy na nasu krasnu mrkvu :-(
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 22 Júl 2014, 23:33

Ale ked posolim tu rastlinu, ktoru chcem pred nimi chranit, tak ta sol ide do zeme a po dakom case mi tam nic neporastie....Tak neviem, sak ja ich nechcem vrazdit z pleziru. Chcem len nech nezeru okrasne kvetinky. Preco nemozu zuvat travnik, aby som nemusela kosit. Aj to je v tej prirucke?
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 23 Júl 2014, 00:04

Korenie - mne fungovalo, i ked ciastocne. Vzislo urcite viac s tym ako bez. Z takych fazul som nemala predtym skoro nic, potpm skoro vsetky. Ujo vtedy hovoril, ze on dava to korenie do zeme ku semiacku. Asi to ma vacsi vyznam ako sypat zhora, tam to moze zmyt dazd. A tiez je dobre sa drzat lunarneho kalndara, ktovie, mozno posobi ajna tieto potvory.
Slivkovy lekvar som raz v zivote varila vonku v kotli, potom som 5 rokov otvarala poharky s kuskami spaleniny :mrgreen: .
Dnes su lepsie hrnce, idealne s keramickym dnom. Varim podobne ako Quaxi - ked som pri sporaku, tak to zapnem, zamiesam, ked idem prec, vypinam. Takto az dovtedy, kym sa to spravne nevysusi. Nedavam ani cukor, ani ocot ( ten je asi kvoli pripaleniu) ani rum 8-)
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod luciole » 23 Júl 2014, 03:00

Dzemy su konzistenciou take akurat dzemove :mrgreen: s velkymi kuskami ovocia a fajn natieratelne. Teda nie ako starkin slivkovy lekvar,ktory bolo treba z pohara dolovat ostrym nozom :D Janka,citron nedavam,ale tiez som uz vselikde citala,ze sa dava.

Na slimaky mam dalsi tip,ktory cerstvo odskusala svokra a vraj super zabral - ovsene vlocky. Je ale teda tiez likvidacny, neberie do uvahy osobnost slimaka ;-) nazerie sa vlociek a zdochne. Soli sa myslim "cesta" odkial slimaky tiahnu,teda nie konkretne rastlinky alebo tesne pri nich. My sme byvali pri potoku,tak vzdy odtial bola solna bariera.
Obrázok užívateľa
luciole
 
Príspevky: 875
Registrovaný: 28 Jún 2011, 12:53
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 13 rokov, 19 dní
2. dieťa: Grétka
Rokov: 9 rokov, 7 mesiacov, 24 dní
Môj status: dojčenie je jedna z najúžasnejších vecí na materstve a na svete vôbec :)

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod luciole » 23 Júl 2014, 03:07

Jaj a ano,dzem vyvaram po mnozstvach cca 2 pohariky. Mam take vacsie ako od vyzivy,neviem presne,asi 3dl. V 2 kastroloch s neprilnavym dnom to islo sikovne,nic sa nepripalovalo a ani to nejako zvlast dlho netrvalo,netrebalo nonstop miesat....akoze su aj zabavnejsie cinnosti na svete,ale brala som to pozitivne. A cely byt krasne vonal :-)
Obrázok užívateľa
luciole
 
Príspevky: 875
Registrovaný: 28 Jún 2011, 12:53
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 13 rokov, 19 dní
2. dieťa: Grétka
Rokov: 9 rokov, 7 mesiacov, 24 dní
Môj status: dojčenie je jedna z najúžasnejších vecí na materstve a na svete vôbec :)

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod quaxi » 23 Júl 2014, 08:24

luciole píše:A cely byt krasne vonal :-)

Keby len byt... my byvame na 10. poschodi a ked sme naposledy varili slivkovy lekvar, stretla som susedku z prveho a ta sa stazovala, ze nejaky sused uz 3 dni kazdu noc vari slivkovy lekvar a ona potom nemoze spat, lebo ma nanho hroznu chut :) Radsej som sa nepriznala :mrgreen:
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 02 Aug 2014, 23:00

Tak sa spat vraciam k mojej zoologickej zahrade. Nasypala som teda este korenia spolu s ovsenymi vlockami. Uz chyba len tatarska omacka. Sol sa da tazko pouzit, lebo vyliezaju spod okolitych rastlin, musela by som solit zahon.

Vo Francuzsku podavaju slimaky poliate maslom a posypane petrzlenovou vnatou. Tak ja mam na ciernom koreni plnene ovsenymi vlockami. Este mam par druhov potravin v spajzi, tak len davajte dalej navrhy, cim ich mam este nakrmit. Broskynovy kompot? Sardinky v oleji?
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 03 Aug 2014, 19:18

Pridaj rozdrvene skrupinky z vajicok. Im by to chutit nemalo, neviem ako vam :-).
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod artemis » 27 Aug 2014, 01:07

Mamamima píše: Vo Francuzsku podavaju slimaky poliate maslom a posypane petrzlenovou vnatou. Tak ja mam na ciernom koreni plnene ovsenymi vlockami
S tym rozdielom ze ty mas slizniaky a tie by ani Francuz do zobaka si nevlozil. Oni su odporni, ze to ani ine zvierata nechcu zrat. Apropo ti slizki bezdomovci sa musia niekde kotit, takze to by chcelo najst miesto odkial sa beru a tam hned zakrocit. Najlepsia je pravidelna dokladna prehliadka miesta vyskytu a okamzita fyzicka likvidacia namieste - rucne ich presekavat nejakym ostrym nastrojom.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod snežienka » 03 Sep 2014, 15:56

Zienky, mame na zahrade krasne sipky, cisto bio kvalitka. Poradite ako ich spracovat?
Kedysi ako dieta, uff uz to bude vyse dobrych 25 rokov, som jedla sipkovy dzem z Juhoslavie. Volal sa Šipak a bol chutny...
Vopred vdaka za tipy :)
Obrázok užívateľa
snežienka
 
Príspevky: 143
Registrovaný: 01 Júl 2013, 21:20
Počet detí: 1
1. dieťa: Láska
Rokov: 11 rokov, 5 mesiacov, 19 dní
Môj status: So whatever you want your child to become, be.

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 03 Sep 2014, 16:31

vysusit, potom nadrvit - idealne maziar, z toho cajik.
MOzes si ich vsak na kriku kludne nechat a po mrazoch je to super pochutka rovno z krika. Dzemik vytlaceny priamo zo sipky je mnam mnam. Ja osobne dam cely sipku do ust, v ustach odbalim a vyplujem len kostky. Deckam to len vytlacam.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 08 Sep 2014, 20:53

Janka, ja som si uz takto sipky susila a nakoniec som ich vyhodila ako nepouzitelne, zial. Je to potom plne takych malych jemnych neprijemnych chlpkov. Takze po zbere by ich bolo treba asi rozrezat, vybrat tie kostocky a az tak ususit. Len tie obaly na polovicku. Aspon tak vyzeraju susene sipky, ked si ich kupim ako produkt. Ale na to som nemala nervy.....
Snezienka, do toho.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod petronelka » 11 Okt 2014, 22:08

Už viac ako mesiac doma testujeme:) home made deodorant z kokosového oleja a sódy bikarbóny. Je úplne super, odporúčam:)
Stačí zmiešať 7 lyžíc kokosového oleja (ja mám z lekárne v bio kvalite,za cca 3 eurá) a pol šálky sódy bikarbóny a poriadne premiešať.
Konzistencia sa dá upravovať pridaním sódy alebo oleja podľa toho či chcete redšiu zmes alebo tuhšiu gélovú. Redšou sa dá naplniť napr. prázdny obal od guľočkového deodorantu. Tuhšou zase ten od tuhého. My to máme v prázdnej pixličke od krému a stačí:)

Pre úplne tuhý deodorant zmiešajte len 1/4 šálky sódy a 1/4 šálky kukuričného škrobu s kokosovým olejom

Prípadne ten bez škrobu skladujte v chladničke, bude tiež tuhý.

Vonia to príjemne kokosovo, ale len chvíločku, potom sa kokosová voňa stratí (pot samozrejme necítiť vôbec). Vydrží pôsobiť približne rovnako dlho ako bežný deodorant, cca 24 hodín, viac som sa testovať neodhodlala:))

a finančne sa to oplatí tiež, z jedného balenia oleja za 3 eurá by mi vyšlo aj na 5 - 7 bežných deodorantov...

Do deodorantu vraj môžno pridať aj vonné silice - ja som ale zatiaľ neskúšala.
Obrázok užívateľa
petronelka
 
Príspevky: 48
Registrovaný: 05 Sep 2012, 15:57
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristinka
Rokov: 11 rokov, 8 mesiacov, 14 dní
2. dieťa: Matejko
Rokov: 9 rokov, 7 mesiacov, 2 dni

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod luciole » 12 Okt 2014, 06:07

Ja si donho davam silicu citronova trava a vonia naozaj krasne a sviezo ;) par kvapiek staci
Obrázok užívateľa
luciole
 
Príspevky: 875
Registrovaný: 28 Jún 2011, 12:53
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 13 rokov, 19 dní
2. dieťa: Grétka
Rokov: 9 rokov, 7 mesiacov, 24 dní
Môj status: dojčenie je jedna z najúžasnejších vecí na materstve a na svete vôbec :)

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod quaxi » 12 Okt 2014, 20:26

Petronelka, to je zaujimavy napad :-) A to iba vonia, alebo aj brani poteniu? Lebo ja hladam nieco co by aj branilo poteniu, ale vsetko ucinne obsahuje hlinik, co mi je nesympaticke. Toto by bolo idealne :-)
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod petronelka » 12 Okt 2014, 21:41

Poteniu to nebráni, bráni rozkladu potu, vďaka čomu pot nezapácha.
Ten kokos cítiť ozaj len chvílu, ak chceš niečo co bude vonat dlhšie, treba pridať vonné silice (éterický olej).
Obrázok užívateľa
petronelka
 
Príspevky: 48
Registrovaný: 05 Sep 2012, 15:57
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristinka
Rokov: 11 rokov, 8 mesiacov, 14 dní
2. dieťa: Matejko
Rokov: 9 rokov, 7 mesiacov, 2 dni

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod quaxi » 12 Okt 2014, 22:13

Ja mam problem ze sa velmi potim a kazde tricko po 10min uz mokre... Zapach ma nastastie netrapi, ale hanbim sa za to, ze to vidno. S antiperspirantom je to len o trochu lepsie, naozaj mi ucinkoval len driclor, ale ten funguje tak, ze potenie presunie na ine miesto, kde som sa nenatrela. A stipe a celkovo mam z neho taky divny pocit, ze ho radsej nepouzivam.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod eriwap » 14 Okt 2014, 14:16

[quote="petronelka"]Už viac ako mesiac doma testujeme:) home made deodorant z kokosového oleja a sódy bikarbóny. Je úplne super, odporúčam:)

Ďakujem za tip, idem vyskúšať. :goodjob:
eriwap
 
Príspevky: 16
Registrovaný: 01 Júl 2014, 15:52
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 1
1. dieťa: Adamko
Rokov: 11 rokov, 2 mesiace, 26 dní

Re: Eko-domácnosť

Neprečítaný príspevokod petronelka » 14 Okt 2014, 19:09

Tak rozmyslam že s tým mojím deodorantom aj zuby vyčistím:)

http://www.kokosovyolej.net/kokosovy-ol ... rave-zuby/
Obrázok užívateľa
petronelka
 
Príspevky: 48
Registrovaný: 05 Sep 2012, 15:57
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristinka
Rokov: 11 rokov, 8 mesiacov, 14 dní
2. dieťa: Matejko
Rokov: 9 rokov, 7 mesiacov, 2 dni

PredchádzajúciĎalší

Späť na Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia

cron