ockovanie

debata o všetkom a pre všetkých

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod quaxi » 21 Apr 2014, 20:10

Pri synovi to bolo este dobrovolne, tiez nam vtedy hovorili ze to je zbytocne, navyse on vobec nebyval chory. Pri dcere to bolo povinne, ale som povedala ze nechcem a lekarka mi len povedala ze to je moje dieta a moje rozhodnutie, ale potrebuje to mat podpisane, aby bola kryta. Tak som jej podpisala. Pre toto velmi nemam rada, ked protiockovaci fanatici nahovaraju rodicov aby nepodpisovali, lebo to realne vie lekara ohrozit a moze prist o zivobytie. Ked raz s niecim nesuhlasim, tak nech si aj sama nesiem nasledky, preco by to mal schytat niekto druhy. Naozaj by velmi pomohlo, keby to bolo dobrovolne.
U nas to bolo tak, ze dcera mala trvale osidlenie nosa pneumokokmi. Zatekajuce zelene sople 3 tyzdne do mesiaca cez 2 roky vkuse, cca 4x rocne kvoli tomu ATB a to neratam pamycon a ku lekarke chodim fakt len vtedy, ked to uz dlhe tyzdne neprechadza a zhorsuje sa (horucky 3 tyzdne a pod.) a ona este tiez vzdy caka ci naozaj treba ATB. Mavala z toho striedavo zapal pluc, priedusiek, 2x ucho. Dost som si vycitala, ze som to nedala zaockovat, pravdepodobnost ze jej to ockovanie ublizi je podla mna nizka a zo zdravotneho hladiska by to pre nu bolo viac prinosom nez rizikom. Takto mala casto ATB, viackrat rtg co potencialne moze uskodit aj o dost viac ako ockovanie. Takze nielen ockovanie moze clovek olutovat, aj neockovanie. Lenze ked som to uz chcela doockovat, potrebovala som aby bola aspon par tyzdnov zdrava a to sa nam vlastne nikdy nestalo. Syn nebyval chory vobec. Potom minuly rok v novembri mali kiahne a odrazu sa to vymenilo - dcere sa sople a choroby viac nevratili a syn je odvtedy stale nejaky cudny a pomaly kazdy tyzden mu nieco je. Teraz mu pojdu zistovat kadejake chutovky typu borelioza. Mal mat 6r ockovanie, keby mu to zaockovali, tak by som urcite vsetky zdravotne problemy pripisovala ockovaniu. Takto mozem dufat ze je to len oslabena imunita po kiahnach a nie nic horsie. Mame v okoli pripad kliestovej encefalitidy u dietata s vaznymi trvalymi nasledkami, nad tym ockovanim teraz dost uvazujem, lebo my chodime vela von a klieste deckam vyberam ako na beziacom pase. A este mame jeden pripad, ked statny dospely chlap skoncil s tymto ochorenim na niekolko dni v kome, tiez mal nasledky, ale neviem ako velmi trvale, lebo to bol manzelov kolega a kvoli nasledkom prisiel po roku PNky o pracu, takze viac sme sa o nom nedozvedeli. Darmo mi budu antivax hovorit statistiky ako je to malo pravdepodobne, bojim sa ze ak nezaockujem, budem to lutovat podobne ako tie pneumokoky.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod andrea360 » 22 Apr 2014, 08:39

Ahojte, nechcem vyzerať ako antivakcinačný aktivista :D
Vyzerá, že každý máme svoje skúsenosti a naozaj chýbajú seriózny lekári so skúsenosťami s tým, čo skutočne NU sú a čo nie...a je fakt, že momentálne je z toho veľký boj a lekári sú neskutočne tlačení z oboch strán a potom naozaj vzniká priestor pre pochybenie. Lekár musí čím skôr zaočkovať ( čo ak sa dieťa dovtedy nakazí ) aj keď je dieťa choré, idú mu zuby, atď. Potom sa príznaky prekrývajú...V každom prípade si však stojím za tým, že vakcinácii je momentálne veľa naraz pre dieťa.
Ďalšia otázka je, do akej miery to spôsobovalo neúmerné predpisovanie ATB a nedôkladné vyšetrenia. Mnoho nozokomiálnych nákaz sa dostalo " za brány" nemocníc.
A naozaj dokedy sa budú "Vyrábať" rezistentné baktérie a začneme potom očkovať už na všetko ? ( niekto to tu už myslím spomínal, že na každý typ vírusovej chrípky aká hrozí, sa vyrába vakcína ). Pneumokokových kmeňov je veľa, asi naozaj až roky ukážu skutočnú pravdu a prínos vakcinácii. ( či to tiež nebude len momentálny veľký boom, ako pred rokmi, keď sa začali vo veľkom predpisovať ATB, lebo boli už na všetky baktérie - nové a ďalšie širokospektrálne ATB a odrazu začali byť baktérie rezistentné ).
andrea360
 
Príspevky: 127
Registrovaný: 24 Mar 2011, 20:37
Počet detí: 2
1. dieťa: Karin
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 18 dní
2. dieťa: Nikol
Rokov: 10 rokov, 3 mesiace, 25 dní
Môj status: Vzťahová väzba, milujem dojčenie

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod artemis » 22 Apr 2014, 12:04

Quaxi, ide o životný postoj. človek nikdy dopredu nevie aká varianta životnej situácie nastane, preto predsa nemôžem zaujímať stanovisko dodatočne - ĽUTUJEM, že som dal zaočkovať - alebo ĽUTUJEM, že som nedal zaočkovať. Okrem toho aký druh pneumokoka to bol ? Demagógia ktoré funguje v zdravotnej (očkovacej) propagande je prave to, že sa suverénne tvrdí, že lekárska veda dopredu vie, čo sa stane v živote každého individuálneho človeka, hoci je to absurdné a nemožné to vedieť. Je to takisto jediný prípad v zákone o reklame, kde je prípustné strašiť ľudí, že nepoužitím propagovaného výrobku si privodia ujmu na zdraví. Na žiadny iný produkt sa nesmie citovo-vydieračským spôsobom robiť reklama, iba u vakcín je to možné.

Pokiaľ ide o deti lekárov a aj učiteľov, ja som už v svojom detstve videla, že tieto deti boli často "iné", chorľavé, kadečím postihnuté, často aj psychicky narušené či komplikované...či to naozaj nie je tým, že ich matky často i v tehotenstve boli vystavené detským kolektívom, viacej choroboplodným zárodkom, detským chorobám, nemocničným nákazám a podobne a to sa potom vedelo odzrkadliť i na ich deťoch...

Shira, pýtala si sa ma, ale myslím, že Ti nemusím odpovedať, veď Ty sama si popísala aké tlaky sú v istých záležitostiach na Teba, takže odpoveď určite tušíš sama...

Niektorá tu písala, že vzťah lekár-pacient je vždy osobný až súkromný, myslím si, že väčšina lekárov sa snaží práve odosobňovať, práve taký lekár, ktorý argumentuje ako mu na pacientoch záleží a ako sa ide pre nich roztrhať, je podľa mňa najväčší klamár a bude sa mi hnusiť, lebo je jasné že luhá a ešte i stráca čas tou námahou vynaloženou na luhanie a robenie samaritánskej pózy, viac si cením lekára, ktorý otvorene dá najavo, že je to jeho zamestnanie, ktoré si chce robiť dobre k svojej spokojnosti, lebo ho to i baví, dbá už len zo ctižiadosti aby neurobil profesnú chybu, či chybu v zručnosti, to by ho malo tešiť, a zároveň konať i tak aby bol i pacient spokojný, čiže usmerniť pacienta v liečbe, tak aby pacient sám sebe neškodil a niečo si i z lekárových rád vzal k srdcu a skutočne i lieky čo mu dal využíval...

My máme obvodného lekára, s ktorým sme spokojní, dôverujem mu, aj keď k nemu nechodíme často, nikdy sa netváril premúdrelo, nikdy nementoroval, nehrozil, často sa stalo a stáva, že povie, že on sám nevie, že vyskúšame, že nemá potuchy...raz som čosi žiadala o radu, že čo mám urobiť, odpovedal priateľsky, že jemu to je jedno, že nech urobím ako chcem - najprv som myslela, že je to od neho bezohľadnosť, ale potom som si uvedomila, že dal najavo, aký druh otázok nie je schopný a ani kompetentný odpovedať, totiž istý druh rozhodnutí musí urobiť človek sám, bez rady lekára, bola by to z jeho strany pretvárka, keby mi radil niečo, čo mu neprináleží, dal najavo, že nie je on ten Boh ktorý rozhoduje o mojom živote, že musím ja sama....rozumiete dievčatá?

Lenže nečudo, že lekári hrajú pred pacientami kadejaké divadlá, keď pacienti si to sami vyžadujú? Chcú Boha-lekára, ktorý ich zbaví všetkých chorôb a trápení na počkanie a natrvalo, boha ku ktorému s vďačnosťou chcú vzhliadať a idealizujú si ho ako ošetruje ZADARMO a VO DNE V NOCI. Lenže aj lekár je človek a je to jeho zamestnanie potrebuje aj zarobiť aj mať voľný čas. A toto si ľudia neuvedomujú, túto realitu. Štát sa stále tvári, že je zdravotníctvo "zadarmo" no tak potom to aj tak vyzerá že vydriduchom človek musí dávať úplatky aby vôbec pohli prstom, ak sa nejaká nedbanlivosť či zanedbanie starostlivosti udeje, to automaticky nabehnú zase náreky o obetavých zdravotníkoch do roztrhania tela a o práve urobiť "chybu" aj v tomto povolaní. Skrátka je to chorá spoločnosť, pretvárka, ale na vine je aj pacient, aj občan, ktorý dopustí a častokrát i chce aby sa hralo s ním takéto divadlo.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod andrea360 » 22 Apr 2014, 13:26

....Artemis, stotožňujem sa s každou tvojou vetou....takéto divadlo sme aj my museli na amb.hrať, bolo nám to "prikázané" - byť neskutočne milý a doslova vedieť ponúknuť pacientovi aj to, čo nepotrebuje a že mu so všetkým pomôžeme...
andrea360
 
Príspevky: 127
Registrovaný: 24 Mar 2011, 20:37
Počet detí: 2
1. dieťa: Karin
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 18 dní
2. dieťa: Nikol
Rokov: 10 rokov, 3 mesiace, 25 dní
Môj status: Vzťahová väzba, milujem dojčenie

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 24 Apr 2014, 22:48

Jejda, Andrejka, tak ako by si toho nemala dost, este i taketo tazkosti. Ako je na tom mala teraz? Pokial nie je bez soplov, teplot a inych chorobnych prejavov, by som ju istotne nedala ockovat. Ak vobec, tak s niekolkotyzdnovym odstupom.

V Nemecku nie je ockovanie povinne, ale vacsina pediatrov ho povazuje za samozrejme. Nepodavaju sa ziadne velke informacie, na diskusiu priestor nie je. Podpisuje sa informacia o ockovani pred prvym podanim prvej ockovacej latky. Ale nie je upozornovane na mozne neziaduce ucinky. Existuju rozne infomaterialy, ktore su napisane jednostranne, venuju sa najma rizikam neockovania.

Vynimocny v tomto smere je pediater z jedneho nedalekeho mesta. Dostal sa mi do ruk taky otvoreny list pre rodicov, ktory si on sam vypracoval pre svoju ambulanciu a ktory sa siri z ruky do ruky....par vetami sa venuje jednotlivym infekcnym ochoreniam, proti ktorym sa ockuje, pricom realnejsie popisuje rizika (riziko tetanu napr. az pri infekcii hlbokej rany v zle prekrvenej oblasti, nie pri banalnom skrabnuti) a venuje sa i neziaducim ucinkam ockovania, pripadnym pozitivnym vplyvom prekonaneho ochorenia, pochybnej ucinnosti niektorych ockovacich latok (mumps).... Je to na dve strany A4 a jeho zaver je asi v tom zmysle, ze respektuje akekolvek rozhodnutie rodicov vzhladom k ockovaniu ich dietata a ich rozhodnutie dieta neockovat, bude podporovat. Odporuca rodicom doplnit si informacie z Hirteho, z ktoreho asi v najvacsej miere i on sam cerpa.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod quaxi » 25 Apr 2014, 09:28

Ako je to s tetanom? Napr. taka situacia, co sa nam stala: clovek si pri obrabani zahrady sekol spicom kosaku hlboko do ruky (asi 1,5cm). Na povrchu vlastne len mala rana, takmer ani nekrvacala. Nedala sa vsak dobre vycistit. Pozemok je v polnohospodarskej oblasti, priamo na pozemku sa domace zvierata chovali naposledy asi pred 30 rokmi, ale nie je spolahlivo oploteny, obcas sa tam zatualju rozne zvierata zo susedstva ci z lesa. Clovek (50tnik) mal posledne preockovanie proti tetanu pravdepodobne niekedy v detstve.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 25 Apr 2014, 21:17

Po osetreni takejto rany (vycistit sa da aj taka rana, preplachnutim), by pravdepodobne nebol dovod na podanie antitet. sera. To by sa podavalo len pri skutocne hlbokej rane, alebo s nejakym cudzim telesom, popaleninach,...
Ale lekar je povinny sa spytat na stav imunizacie (kedy bola podana posledna antitetanovka) a ak sa to neda vystopovat a je velmi pravdepodobne, ze je to viac ako 10 rokov dozadu, tak poda 1. ockovaciu davku, o com informuje (v kratkej sprave o osetreni) praktickeho lekara (Hausarzta :-) ) a poziada o pokracovanie v ockovani dalsimi 2 davkami. Aspon tak je to tu.

Mozno samozrejmä namietat, ze ucinnost ockovania je i dlhsia ako 10 rokov.....alebo by bolo moznostou stanovit protilatky proti tetanu v krvi a az pri dokazanom poklese zacat opatovne ockovanie podanim uvedenych 3 davok.... Ale to sa v praxi nerobi.
Povinnost kaze pichnut prvu davku ak je preockovanie starsie ako 10 rokov, hotovo. Toto ockovanie samozrejmä sluzi ako ochrana pred ochorenim pri dalsom uraze.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod ADA » 25 Apr 2014, 22:18

Ahojte,
chcem Vás poprosiť o radu,názor,skúsenosť...Mám skoro 5ročnú dcéru,viem,že by ju mali očkovať do šiesteho roku jej života.
Ja mám ankylozujúcu spondyloartritídu,mám pozitívny antigén HLAB 27.Je to reumatické ochorenie,tzv. Bechterevova choroba,
má ju aj môj brat.Ja mám 32 rokov,pred dvomi rokmi som dostala tetanovku,pár dní sa mi na to strašne zhoršil zdravotný stav-vtedy som ešte nemala diagnostikované toto ochorenie.Zažila som si svoje,teraz som na biologickej liečbe-nič mi nezaberalo.No,ale k veci,malej som dala urobiť test na HLAB27,
výsledky sú nejednoznačné,musí sa to dovyšetriť.Ide o to,že ak by mala tento antigén pozitívny,je tu veľká pravdepodobnosť,že sa u nej môže toto ochorenie objaviť tiež.Ako spúšťač stačí infekcia...Budem vďačná za každý názor,či by ste dali očkovať,ak je takáto silná predispozícia na reumatické ochorenie,ja sa veľmi bojím ju dať zaočkovať,stretli ste sa z niečím podobným?ako sa k tomu postavila lekárka?ĎAKUJEM
ADA
 
Príspevky: 5
Registrovaný: 25 Apr 2014, 21:58

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod quaxi » 25 Apr 2014, 22:42

Mamamima, ta rana bola taka, ze mal takmer preseknutu dlan z jednej strany na druhu presne pomedzi tie kosti, co su za prstami. Asi tak, ako byva znazorneny Jezis na krizi, len toto koncilo este tesne vnutri, takze druha strana bola neposkodena. Tym ze tam boli kosti, sa to nedalo spolahlivo vycistit, kosak bol spinavy od hliny, takisto ruky toho cloveka, takze dnu sa mohlo kadeco zaniest. Samozrejme tetanovku dostal, 1 davku, ale mal po nej neprijemnu reakciu este niekolko tyzdnov, preto potom aj rozmyslal, ci ta tetanovka bola skutocne potrebna. Kedy je riziko nakazenia tetanom?

ADA, my mame v rodine inu formu reumy, nastastie mne sa vyhla. Urcite by som pockala na jednoznacne vysledky. Vseobecni lekari o tom nevedia moc vela, mozno by ti pomohlo, keby si vypytala od reumatologa odporucenie na odlozenie ockovania - ak mu opises aky to malo na teba vplyv, mas celkom slusnu sancu, ze ti vyhovie. S takym lajstrom mas vyhrate. Ak sa ti to nepodari a lekarka bude chciet ockovat, podpis jej do karty, ze odmietas, ale napis tam presne dovod - silna dedicna dispozicia a nejednoznacne vysledky testov. Ockovanie ma byt v siestom roku zivota, takze do 6. narodenin (my to uz so synom nestihame a nikto z toho nerobi vedu), mas teda este rok cas, lekarke mozes najprv povedat, ze to chces dat az okolo 6. narodenin a ze dovtedy to chces konzultovat s odbornikmi, tym ziskas cas a mozno zatial zozenies niekoho, kto ti da lajstro.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod ADA » 25 Apr 2014, 22:53

quaxi,ďakujem...no uvidíme,ale isto nechcem riskovať,ja som mávala crp 95,zápal LU,prešla som si aj odberom kostnej drene pre podozrenie na lymfon,silnou uveitídou,zápalom achilovky...no des.Keď som sa pýtala mojho reumatologa na suvis s očkovaním,rázne odmietol dokonca ma vysmial...
ADA
 
Príspevky: 5
Registrovaný: 25 Apr 2014, 21:58

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 26 Apr 2014, 22:10

Quaxi, pri rozsiahlych ranach znecistenych hlinou, alebo dakym biologickym materialom...., pri vacsich popaleninach, ranach, v ktorych je dake cudzie teleso, alebo inak znecistenych ranach, ktore boli niekolko hodin neosetrene, alebo pripadne i znecistenych ranach mensieho rozsahu, ale u pacietnov so zlym prekrvenim (diabetik na nohe, pacient s ochorenim ciev), je dobre na takuto moznost mysliet, v pripade, ze pacient nie je dlhsiu dobu preockovany. Oficialne sa udava 10 rokov, avsak su indicie, ze efekt ockovania pretrvava este dlhsie ako tych uvadzanych 10 rokov. Farma firmy budu skor zdoraznovat 10 rokov, aby motivovali k preockovavaniu. Avsak s kazdym dalsim preockovavanim proti tetanu, stupa riziko lokalnych reakcii, co sa asi prihodilo i tvojmu znamemu.
V horeuvedenych pripadoch, ak sa predpoklada, ze nie je pacient dostatocne imunizovany, je potom indikovane i podanie antitetanoveho imunoglobulinu, ten zabranuje ochoreniu, ktore by vzniklo nasledkom aktualnej rany. (Paralelne sa zacne ockovanie, co sme uz diskutovali).
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 26 Apr 2014, 22:26

ADA,
tych indicii, ze ockovanie suvisi i so vznikom autoimunitnych ochoreni, je medzicasom uz viac a stale dake pribudaju. V standarnych medicinskych knihach, ucebniciach, sa o tom ale velmi nepise.
Geneticku predispoziciu dietata ovplyvnit nemozes, ale tie vonkajsie faktory, ktore by mohli fungovat, ako spustace, v pripade, ze sa daju identifikovat, tie by som sa ja snazila asi co najviac eliminovat. Preto by som zvazovala rovnako ako ty a snazila sa oddialit ockovanie do neurcita. Pravdepodobne ide o kombinacu DPT, ochranu proti tetanu by uz mali poskytovat predosle ockovania dostatocnu, podobne i pri difterii, efekt ockovania proti ciernemu kaslu je tak ci tak pochybny. Takze tym, ze prave toto ockovanie nepodas, nezvysujes dako u dcery riziko vypuknutia tychto ochoreni.
Drzim Vam palce, nech Ti dcerka zostane zdravucka a Tebe nech sa nezhorsuje aspon.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 26 Apr 2014, 22:32

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23609067
Je to z roku 2013, takze fulltext nebude tak lahko dostupny...ale aspon na demonstraciu, ze ta suvislost ockovanie/autoimunita je pre mnohych autorov z oblasti vyskumu, ale i klinikov, kauzalna.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 26 Apr 2014, 22:42

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24238833
Dalsi, podobne nove. Pre Teba z toho zaujmava ta suvislost s hlinikom, ktory je vo vakcinach obsiahnuty.

Ja osobnu skusenost nemam, ani ako pacient, ani ako lekar v tomto smere. Ale mne by mnozstvo tych indicii, ktore poukazuju na to, ze k tym vonkajsim faktorom, ktore mozu spustat autoimunitne ochorenie u pacientov s genetickou predispoziciou, patri i vakcinacia, by mi stacilo na to, aby som dceru uz dalej ockovat nedala.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod stanulka » 26 Apr 2014, 22:45

Dobrý večer,
rada by som poprosila o radu. V decembri som odmietla očkovanie mladšej dcéry MMR vakcínou, u pediatra som prehlásenie nepodpísala. Teraz po Veľkej noci mi došlo z RÚVZ TT Písomné poučenie o význame očkovania-pár vecí o chorobách, proti ktorým sa očkuje plus niečo o ohrozovaniu zdravia dieťaťa a verejného zdravia-s tým, že dve poučenia mám podpísané poslať späť. Došlo to ale doporučene, tak neviem, či je lepšie podpísať a poslať alebo to odignorovať. Dostali ste niekto podobný papier?
stanulka
 
Príspevky: 2
Registrovaný: 24 Okt 2013, 14:16

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 26 Apr 2014, 23:39

stanulka píše:Dobrý večer,
rada by som poprosila o radu. V decembri som odmietla očkovanie mladšej dcéry MMR vakcínou, u pediatra som prehlásenie nepodpísala. Teraz po Veľkej noci mi došlo z RÚVZ TT Písomné poučenie o význame očkovania-pár vecí o chorobách, proti ktorým sa očkuje plus niečo o ohrozovaniu zdravia dieťaťa a verejného zdravia-s tým, že dve poučenia mám podpísané poslať späť. Došlo to ale doporučene, tak neviem, či je lepšie podpísať a poslať alebo to odignorovať. Dostali ste niekto podobný papier?


Milá Stanka,

nedebatovali sme už o tom telefonicky?

Pýta sa
Marián FILLO
www.slobodaVockovani.sk
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 27 Apr 2014, 00:21

Ak by boli nejaké (doposiaľ) nezodpovedané otázky o očkovaní, napíšte ich, prosím, v odpovedi na tento môj komentár a v kópii do súkromnej správy.

Ospravedlňujem sa, ale nestíham čítať všetko, čo sa tu popíše, a hľadať v tom otázky.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod ADA » 27 Apr 2014, 13:56

Mamamima píše:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24238833
Dalsi, podobne nove. Pre Teba z toho zaujmava ta suvislost s hlinikom, ktory je vo vakcinach obsiahnuty.

Ja osobnu skusenost nemam, ani ako pacient, ani ako lekar v tomto smere. Ale mne by mnozstvo tych indicii, ktore poukazuju na to, ze k tym vonkajsim faktorom, ktore mozu spustat autoimunitne ochorenie u pacientov s genetickou predispoziciou, patri i vakcinacia, by mi stacilo na to, aby som dceru uz dalej ockovat nedala.

Ďakujem
ADA
 
Príspevky: 5
Registrovaný: 25 Apr 2014, 21:58

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod ADA » 27 Apr 2014, 14:13

Veď ja už som si asi prešla všetkými dostupnými informáciami,išlo mi hlavne o to,či nemáte osobnú skúsenosť.Ja som mala streptokokovú infekciu,ale tu som mala dlho a nie raz,hrôza prišla dva-tri dni po očkovaní..tak mňa už môže presviedčať aj prezident WHO,že to nemalo s Imovaxom súvislosť.Som rozhodnutá malu nedať očkovať,bude to ešte asi "veselé"pretože,naša lekárka zaočkovala kamarátke dieťa proti jej súhlasu!-poznala jej názor na očkovanie a aj napriek tomu využila situáciu,keď tam prišla so svojimi deťmi a keď sa otočila k dcére,ktorá sa jej na niečo pýtala,sestrička šťúrila medzitým synovi vakcínu-vraj je to povinné a basta!Preto som rozmýšľala,že by som sformulovala niejaké vyhlásenie,typu,že ja aj manžel osobne nemáme nič proti očkovaniu,ale nie sme ztotožnený s obsahom vakcíny a hlavne adjuvantov v nich,čo nám nemôže zaručiť,že u môjho dieťaťa zo silnou predispozíciou a zaťaženou rodinnou anamnézou sa neprejavia niejaké závažné autoimunitné ochorenia.Prišla by som k lekárke -samozrejme v predstihu, dala by som jej takéto prehlásenie a povedala,že som ho dala už aj na RUVZ,aby to nemusela ona "ohlasovať" a aby bola krytá aj ona.Čo myslíte?Ďakujem
ADA
 
Príspevky: 5
Registrovaný: 25 Apr 2014, 21:58

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod andrea360 » 27 Apr 2014, 19:50

Mamamima píše:Jejda, Andrejka, tak ako by si toho nemala dost, este i taketo tazkosti. Ako je na tom mala teraz? Pokial nie je bez soplov, teplot a inych chorobnych prejavov, by som ju istotne nedala ockovat. Ak vobec, tak s niekolkotyzdnovym odstupom.

V Nemecku nie je ockovanie povinne, ale vacsina pediatrov ho povazuje za samozrejme. Nepodavaju sa ziadne velke informacie, na diskusiu priestor nie je. Podpisuje sa informacia o ockovani pred prvym podanim prvej ockovacej latky. Ale nie je upozornovane na mozne neziaduce ucinky. Existuju rozne infomaterialy, ktore su napisane jednostranne, venuju sa najma rizikam neockovania.

Vynimocny v tomto smere je pediater z jedneho nedalekeho mesta. Dostal sa mi do ruk taky otvoreny list pre rodicov, ktory si on sam vypracoval pre svoju ambulanciu a ktory sa siri z ruky do ruky....par vetami sa venuje jednotlivym infekcnym ochoreniam, proti ktorym sa ockuje, pricom realnejsie popisuje rizika (riziko tetanu napr. az pri infekcii hlbokej rany v zle prekrvenej oblasti, nie pri banalnom skrabnuti) a venuje sa i neziaducim ucinkam ockovania, pripadnym pozitivnym vplyvom prekonaneho ochorenia, pochybnej ucinnosti niektorych ockovacich latok (mumps).... Je to na dve strany A4 a jeho zaver je asi v tom zmysle, ze respektuje akekolvek rozhodnutie rodicov vzhladom k ockovaniu ich dietata a ich rozhodnutie dieta neockovat, bude podporovat. Odporuca rodicom doplnit si informacie z Hirteho, z ktoreho asi v najvacsej miere i on sam cerpa.


Ahoj, ďakujem ti za povzbudenie, Nikolka bola na tom stále lepšie...prestala škriekať a mala normálne prejavy - konečne sme na nej videli kedy potrebuje spať, prsník...kašeľ ustupoval, aj soplík...od včera sa zase veľmi rozkašľala, hlieny jej zabiehajú, veľmi si šúcha očká a začali jej opäť hnisať - som zúfalááá....s týmto nemám skúsenosti, neviem , čo robiť....opäť škrieka a je vynervačená. Druhý zub sa jej ešte neprerezal a ja budem musieť ísť ku dr. nech jej naozaj už spraví komplet.vyšetrenia...čo by sa malo okrem crp a výterov spraviť? Očkovať sa nebude, tak či tak, to je jasné....

Andrea
andrea360
 
Príspevky: 127
Registrovaný: 24 Mar 2011, 20:37
Počet detí: 2
1. dieťa: Karin
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 18 dní
2. dieťa: Nikol
Rokov: 10 rokov, 3 mesiace, 25 dní
Môj status: Vzťahová väzba, milujem dojčenie

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod quaxi » 28 Apr 2014, 08:26

ADA, ak mate takuto lekarku, podpis jej co najskor do karty ze zatial nesuhlasis. Uz to, co spravila tvojej kamoske, by sa malo zahlasit na UDZS. Ale ak to nemala podpisane, tak by len tazko dokazala svoju pravdu, skor by mozno uspela s tym, ze nebola informovana o tom ze sa ide ockovat a nebol od nej pytany suhlas. Lekarku by to postrasilo - a take to potrebuju, skus povzbudit kamosku, nech to riesi.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod artemis » 28 Apr 2014, 09:34

ADA píše:Veď ja už som si asi prešla všetkými dostupnými informáciami,išlo mi hlavne o to,či nemáte osobnú skúsenosť.Ja som mala streptokokovú infekciu,ale tu som mala dlho a nie raz,hrôza prišla dva-tri dni po očkovaní..tak mňa už môže presviedčať aj prezident WHO,že to nemalo s Imovaxom súvislosť.


To mohlo byť z nesterilnej ihly, klasická nozokomiálna nákaza takto vážne k tomu pristupujú na papieri: http://www.vusch.sk/editor/file/Osetrov ... /NZ_C_.pdf
ale však realita je iste iná, kašlú na to, hlavne nepripustiť zodpovednosť, ale obviniť pacienta, že si to zapríčinil sám a doniesol to zvonku :x

ADA píše:...že by som sformulovala niejaké vyhlásenie,typu,že ja aj manžel osobne nemáme nič proti očkovaniu,ale nie sme ztotožnený s obsahom vakcíny a hlavne adjuvantov v nich,čo nám nemôže zaručiť,že u môjho dieťaťa zo silnou predispozíciou a zaťaženou rodinnou anamnézou sa neprejavia niejaké závažné autoimunitné ochorenia.Prišla by som k lekárke -samozrejme v predstihu, dala by som jej takéto prehlásenie a povedala,že som ho dala už aj na RUVZ,aby to nemusela ona "ohlasovať" a aby bola krytá aj ona.Čo myslíte?Ďakujem


Tak myslím že "Mein Kampf" od A.Hitlera nie je nadarmo zakázaná literatúra, nakoľko keby sa s obsahom dnešní napríklad pacienti oboznámili , zistili by, že otvorene sa táto jeho ideológia snáď praktizuje v slovenskom zdravotníctve pokiaľ ide o povinné očkovanie a rôzne iné "povinné zákroky" o prístupe k človeku ani nehovoriac...

V "Mojom Boji" v kapitole s názvom: "Príčiny úpadku" Hitler píše v súvislosti epidemickým šírením pohllavných chorôb (napr.sifylis) vo vtedajšom Nemecku ako má prebiehať lekársky boj proti nákaze, citujem z česk.prekladu "Je polovičatostí dávat nevyléčitelne nemocným lidem možnost aby nakazili ostatní zdravé. To odpovídá takovému pojetí humanity, kdy, abychom neublížili jednotlivci, necháme zahynout sto jiných lidí. Požadavek, aby defektním lidem bylo znemožneno plození detí stejne defektních potomkú, je požadavkem nejjasnejšího rozumu a znamená pri plánovitém provádení nejhumánnejší čin lidstva. Ušetří miliónúm nešťastníkú nezasloužené utrpení a povede ve svých dúsledcích k rostoucému ozdravování společnosti....Neboť zde, když bude třeba, musíme prikročit k nemilosrdnému vyloučení nevyléčitelne nemocných - barbarské opatření pro člověka tím nešťastne postiženého, ale požehnání pro současný a budoucí svět.........koniec cit.
Pokračujem ďalšími výrokmi ,ako hodnotí, kritizuje, zákonné opatrenia v "starom" Nemecku proti nákazlivým pohl.chorobám (napr. sifylis) citujem "Zavedli ovšem "ochranný paragraf" podle něhož ten, kdo nebyl zcela zdráv alebo vyléčen, se měl pod trestem zdržet pohlavního styku" koniec cit. V nasledujúcich vetách Hitler rozoberá situácie, kde napr.manžel v opitosti nakazí sa od prostitútky a potom nakazí manželku, a či tá ho má potom ťahať a žalovať do súdnej siene? Alebo ako sa dá vôbec zistiť promiskuitnému mužovi, či žene, kto a kedy nakazil? Ľudia si ani nespomenú...atď. pokračuje, citujem: "Konečne však, kdo múže o sobě vědet, jestli je nemocen, nebo zdravý? Cožpak se nestává, že zdánlivě uzdravený znovu přepadne chorobě a napáchá strašné zlo, aniž to zprvu sám tušil?" A Hitler to uzatvára vetou, citujem: " Slabost a polovičatost s níž se staré Německo stavělo k tak hroznému zjevu, je příznakem úpadku národa - Chybí -li síla k boji o vlastní zdraví, končí právo na život v tomto světe boje...."

Viem, ako jedovato vedia zdravotníci reagovať pokiaľ ide o ich argumentovanie dobrými úmyslami a snahou zabezpečiť ľuďom čo najvyššiu mieru zdravia. Zabúdajú však, že to môžu robiť len do tej miery, do akej im to sám pacient dovolí. A to je najhoršie zlo čo je v zdravotníctve v prístupe k pacientovi.

Prof. jiří Hájek český historik a diplomat, okomentoval svojho času Hitlerov "Mein Kampf" aj v spomenutej kapitole takýmito slovami citujem" Bohužel i těm nejšílenejším Hitlerovým nápadúm je souzeno, aby se o několik let později staly v jeho "Třetí Říši" skutečností. V kontextu této kapitoly připadá komicky absurdní výrok, že neexistuje svoboda nakládaní s vlastním tělem, neboť té je nadřazena povinnost zachovaní rasy. Bezděčne nám to připomene známou absurdní hru Slavomíra Mrozka, v níž jedna z postav také hlásá, že tělo jednotlivce je majetkem státu a proto s ním musí být zacházeno podle vyšších pokynú. Jenže v konfrontaci s celkem nedávnou německou historii nám i zde ztuhne úsmev na rtech." koniec citácie komentára prof. J. Hájka.

Ja sa ospravedlňujem za češtinu, nemám na klávesnici to U s kolieskom tak som dávala dĺžne. Ale ešte raz prekopírujem tú vetu: V kontextu této kapitoly připadá komicky absurdní výrok, že neexistuje svoboda nakládaní s vlastním tělem, neboť té je nadřazena povinnost zachovaní rasy.

Ak vymeníme v horeuvedenej vete podstatné meno RASA za slovo OCHRANY VEREJNÉHO ZDRAVIA veď vyjde nám známa argumentácia vzdravotníkov v slovenskom verejnom zdravotníctve!!!

Pripadá vám že je to komicky absurdný výrok? Niekoľkým ľuďom to je jasné, ale koľkí (žeby väčšina?) a bohužiaľ vzdelaní, inteligentní ľudia dokonca s akademickými titulmi na Slovensku sú schopní, myšlienkovo presne tak ako svojho času Hitler, obhajovať v súčasnosti povinné očkovanie s takýmto argumentom! Veď je to vlastne oficiálny argument, nájdete ho všade, netaja sa s ním. A to je hrôza. On ten argument že povinné očkovanie je v záujme zachovania verejného zdravia - je totiž zdanlivo tak korektný, že vôbec naozaj málokto sa nad tým - čo všetko sa za tým skrýva - pozastaví.
A preto hovorím že ako Hitler, pretože nám dejepis vždy podsúval, aký bol Hitler netvor, odľud, že nemal cit. Ale-z jeho rečnenia vidno že bol plný emócií, dokonca mal aj empatiu - veď presne vedel sa vžiť do situácie človeka - opisuje predsa, že vie, aké je pre postihnutého jednotlivca strašné napr. likvidačné opatrenie (alebo nútená sterilizácia) , že je to barbarské - ale on to ospravedlňuje vyšším cieĺom, ideálom, než osobný prospech a sloboda jednotlivca. (Rovnako argumentujú niektorí ľudia "nutnými" stratami - úmrtiami detí, ktorých organizmus očkovanie nezvládol) Čiže sp§ť k A.Hitlerovi - on považuje svoju ideu za humánnu. On argumentuje HUMANITOU. To je hrôza, čo rozumie pod humanitou. A toto je podľa mňa i problém súčasnosti. Existujú pojmy. Ale čo je za nimi? Rôzni ľudia si ich vykladajú inak.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 28 Apr 2014, 18:03

Vo Švédsku od minulého roku deti patria štátu, nie rodičom.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod andrea360 » 28 Apr 2014, 18:29

artemis....Bravo! vďaka že píšeš takéto postrehy verejne....nech to vie, čoraz viac ľudí....som šokovaná ako si mi otvorila oči....a ja sa trasiem z doktorky, ktorá so smiechom ide očkovať moje dieťa, ktoré veľmi trpía povie mi, že čo ju tak šetrím!!!...malé bábätko, ktoré sa dusí hlienmi,šúcha zapálené očká, škrieka a odmieta prsník!


jankamich....ako patria deti štátu??!!!....vo vyspelom Švédsku? ( kam to smerujeme a dokedy to bude ešte trvať?)
andrea360
 
Príspevky: 127
Registrovaný: 24 Mar 2011, 20:37
Počet detí: 2
1. dieťa: Karin
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 18 dní
2. dieťa: Nikol
Rokov: 10 rokov, 3 mesiace, 25 dní
Môj status: Vzťahová väzba, milujem dojčenie

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod endel » 28 Apr 2014, 23:19

Dobrý den,
dcera(14měsíců) dostala první dávku Pediacel, poté měla týden teploty do 38 Stupňů a sedmý den se na těle osypala, což za dva dny zmizelo.
Jsme pozvaní na druhou dávku za měsíc, ale známá pediatrička mě říkala, že reakce na druhou dávku je mnohonásobně horší a že tu druhou dávku mám odložit na později. Co si o tom myslíte?
Děkuji za odpověď Jana
endel
 
Príspevky: 1
Registrovaný: 03 Okt 2013, 23:11

PredchádzajúciĎalší

Späť na Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia

cron