mam 11 mesacnu dcerku, uspesne sa dojcime, uz aj popri papani prikrmov, na prsniku sa uspavame, upokojujeme, spime spolu, bez dudlika, flasky. Presli sme si zopar strajkami, hlavne v obdobi menstruacie je to uz take bezne, ale trva to kratko, rychlo to prejde. Teraz vsak dcerka uz lozi, aj krockuje, vela casu sme zacali travit vonku, vsetko ju zaujima a zacala odmietat prsnik vsade mimo domu. Nenapije sa na vychadzke, na vylete, dokaze nepit dlhy cas, mam z toho dost obavy. Zijeme v dome s rodicmi (oddelene domacnosti) a dcerka miluje svojich starych rodicov - ona miluje vsetkych ludi, je velmi spolocenska. Ked sme same, nema problem napit sa aj kazdu polhodinku - podla potreby, akonahle je v spolocnosti, alebo sa zjavi dedko ci babka, tak sa tesi, ide za nimi a zasa ma odmieta. Uz je krasne pocasie, mohli by sme chodit na navstevy, na dlhe vychadzky, ale bojim sa s nou kamkolvek ist na dlhsie ako dve hodiny, lebo viem, ze nebude chciet pit a mam strach, ze bude smädna. Z poharika sa pit ucime, nevypije vela pocas dna, ale pekne sa to uci. Tak som casto z toho v strese. Samozrejme rady okolia - ved jej urob cajik a ponukaj jej ho vo flaske - lenze chcela by som dojcit co najdlhsie a nechcem prist o mliecko. Neviete mi nejako poradit? Ako dcerku motivovat k pitiu? Potom sa nam to odraza aj na plienkach a hlavne kakani - od malicka kaka malicko, teraz tak dva-trikrat do tyzdna. Vopred dakujem