ockovanie

debata o všetkom a pre všetkých

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod artemis » 30 Okt 2013, 15:00

quaxi píše:Co si myslite o tomto? http://www.sme.sk/c/6988388/vacsina-sve ... syrii.html

Je tam velmi malo informacii na nejake zavery, ale nechapem jednu vec. Ked tam 14 rokov nemali obrnu, odkial sa ten virus po takej dobe vyhrabal? Priniesol ho nejaky infekcny turista z Nigerie ci Afganistanu, ktory siel do Syrie na dovolenku? Takych tam asi prilis vela nebolo... Alebo ten virus dokaze nejako niekde prezivat min. 14 rokov a cakat, kedy pojde okolo vhodna obet?
Ked sa to po takej dobe vyskytlo tam, moze sa v pripade nejakeho velkeho pruseru (vojna, krach ekonomiky a pod.) stat aj tu, ze sa to znovu objavi... Nie je potom lepsie byt zaockovany?


o tom čo si dala odkaz si nemyslím nič, lebo je to celé tendenčné ten článok. Nemyslím si, že tam 14 rokov nemali obrnu...obrna vždy pokiaĺ boli ľudia bola a bude. Akurát sa nedozvie niekedy o nej svet, lebo neni lekára, ktorý by to zdiagnostikoval, niet inštitúcie, ktorá by to zaevidovala a niet novinára, ktorý by o tom informoval...okrem toho u niektorých nevypukne, ten vírus žije v ľudskom čreve a závisí od hygieny a od imunity každého človeka ako sa s ním vysporiadava a od náhodných okolností, či vírus orálnou cestou prenikne pomocou nejakej rany alebo iného mechanizmu do krvi a miechy... Nikto to, ani vedci nevedia, prečo sa po roku 1880 stala "detská" obrna (polio) epidemickou, keď dovtedy to bola endemická choroba, aj v starom egypte to poznali...Sú iba teórie, že to nastalo preto, lebo sa paradoxne zlepšili životné a hygienické podmienky ľudí a práve takých polio vedelo skoliť. Dovtedy totiž bolo bežné že deti od narodenia boli v styku so špinou, fekáliami, proste nehygienou a organizmus si odmala na choroboplodné zárodky "zvykol". U "čistotných" ľudí - hlavne ich deti - to bola pre polio veľká príležitosť ak nastala zhoda okolností, že vírus ktorý žije v črevách sa dostane do krvného obehu...zasiahnuť "nedotknutý, panenský" organizmus, ktorý sa dovtedy nikdy s týmto vírusom nestretol...

Čiže celkovo si myslím, že len preto, že došlo k nahromadeniu utečencov a ich detí v nejakých tých táboroch, stretu vzájomne cudzích ľudí s vírusmi a baktériámi na ktoré vzájomne neboli zvyknutí, určitých hygienických, či iných neznámych faktorov vznikla mikroepidémia, plus zdravotnícky monitoring, ktorý ju odhalil...

Celé haló okolo toho má podľa môjho názoru jediný zmysel, naanimovať ľudí v Západných krajinách za premietania obrázkov trpiacich detí, na darovanie a posielanie peňazí, milodarov organizáciám, ktoré ich ako vždy šikovne zdefraudujú.

A už vôbec nespomeniem aj variantu, že to môže byť aj zámer, aby sa problém v Sýrii ešte viac zdramatizoval a pohlo to k nejakému riešeniu (veď 17.november 1989 sa spustil lavínovite a masy sa pohli k činu tiež až po fáme, že v Prahe "zabili" študenta...)...veď dnes nie je problém vysadiť vírus z laboratória do životného prostredia a človeka, ale niet dôkazu, takže nebudem rozvádzať konšpiračné teórie...

Nie aby sa snažili odstrániť príčiny občianskej vojny, vojnu samotnú, ale budú trapošiť s vakcínami. Však čo že deti zabíjajú šrapnely, míny, guľomety, strely...čo na tom, že tam je bordel a chaos a totálne existenčná neistota...hlavne aby boli všetci zaočkovaní...potom ich môže aj roztrhať bomba, to je logika, úplná zvrátenosť. Ale tak ľudia to zožerú aj s navijakom.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod artemis » 30 Okt 2013, 15:06

A ešte doplním, že to neni len jeden vírus polio na svete, to sú rôzne kmene vírusov, oni ešte nevedia ani aký je to kmeň, kde má pôvodný výskyt, odkiaľ to došlo. Zatiaľ 10 prípadov potvrdených, 12 zatiaĺ nepotvrdených.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod quaxi » 30 Okt 2013, 18:10

artemis, diky za objasnenie, vobec som nevedela, ze ten virus bezne zil v crevach a neskodil. Nerobim si iluzie, ze by boli vsetky pripady v takychto krajinach zadokumentovane, ale zase ked sa 14 rokov nenajde jediny, tak je ich uz asi naozaj minimum. Skor mi ide o to, ci sa vie ten virus nejakym takymto sposobom objavit aj u nas, ak bude mat vhodne podmienky. Vsetci lekari sa tvaria, ako sme uz len kusok od uplneho zlikvidovania tejto choroby, ale ktovie ci je to vobec realne dosiahnutelny ciel.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod artemis » 30 Okt 2013, 23:20

quaxi píše:artemis, diky za objasnenie, vobec som nevedela, ze ten virus bezne zil v crevach a neskodil. Nerobim si iluzie, ze by boli vsetky pripady v takychto krajinach zadokumentovane, ale zase ked sa 14 rokov nenajde jediny, tak je ich uz asi naozaj minimum. Skor mi ide o to, ci sa vie ten virus nejakym takymto sposobom objavit aj u nas, ak bude mat vhodne podmienky. Vsetci lekari sa tvaria, ako sme uz len kusok od uplneho zlikvidovania tejto choroby, ale ktovie ci je to vobec realne dosiahnutelny ciel.


On aj žije bežne v črevách a neškodí niektorým ľuďom...to sú tí čo ten kmeň vírusu aktuálne do Sýrie doniesli. Najpravdepodobnejšie. Veď koľko miliard ľudí je na svete v rôznom veku, ľudí ktorí v živote nevideli a ani neuvidia lekára, nie sú nikde zdravotne evidovaní...to je fantazmagória myslieť si, že polio budú vedieť vykynožiť. Si zober, že trebárs tie chrípky ktoré my máme v európe a nás tak maximálne na 2 týždne zložia do postele, dokážu spôsobiť 95 percentnú úmrtnosť nejakému juhoamerickému indiánskemu kmeňu z pralesa. Ale i iné chcem povedať, v Turecku a týchto krajinách napríklad primitívni ľudia veria, že rana sa vydezinfikuje ľudským výkalom, normálne votrú do rany ľudské h.... a myslia si aké terno. Že tak môžu byť infikované kadečím i deti nepochybujem. Alebo že tetanus v Afrike u detí...no keď im robia aj dievčatám obriezku hrdzavými žiletkami či sklenými črepinami niet sa čo diviť...Píšeš o tom zdokumentovaní, no veď o to ide, keď sú v nejakom zbernom tábore, v rámci vojny atď tí ľudia, tak tam majú zdravotný dohľad a on to pobadá a zdokumentuje...inokedy keď sú ľudia v svojom prostredí na nejakých lazoch či odľahlých dedinách (jednak ani k epidémiám nedôjde, keď sú tí istí ľudia medzi svojimi, minimum stretu s cudzími ľuďmi), ak to sem tam dieťa, dospelý dostane tak možno ani neni toho čo by vedel o čo ide. Väčšina nakazení prebieha bezpríznakovo, takže my by sme naozaj mohli prehlásiť že nijaká obrna sa 14 rokov v sýrii nevyskytla IBA VTEDY ak by sme mali k dispozícii rozbory, výsledky vzoriek od všetkých obyvateľov a tie by boli negatívne. Ale to je nemožné a nikto to ani nerobí. Takto môžme iba povedať, že 14 rokov nebol v Sýrii zaevidovaný jediný prípad polia, čo ale nie je dôkaz, že sa tam nevyskytol. To preto dochádza k takýmto nedorozumeniam, lebo používame zle a nepresne jazyk.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod artemis » 30 Okt 2013, 23:47

No a ešte novinka, samozrejme už nabehol UNICEF (koľko prostriedkov minie tá organizácia na vlastnú prevádzku a koľko na bohumilú činnosť?) a ide tým údajným nedostatočne zaočkovaným sýrskym 500 000 deťom podávať orálne vakcínu, ktorú mimochodom v eu ani nepoužívame (civilizované štáty používajú "neživú" inaktivovanú očkovaciu látku), lebo "živá" orálna je vysoko riziková. V Nemecku kým s orálnou formou vakcíny neskončili (v európe ju neodporúčajú od roku 1998), mávali 1-2 prípady ročne vážnych poškodení vakcínou. V Afrike, Indii atď. to používajú naďalej a ročne sa odhaduje až 500 prípadov tzv. VAPP (vaccine-associated paralytic poliomyelitis). Čo je v podstate viac, než tiež celosvetovo prípadov na polio ročne.
Druhá vec je, že orálnu vakcínu by nemali dostávať imunodeficientné osoby, takže nebudeme si navrávať, že AIDS a HIV v Afrike je nie je bežný už i detí....čo? Dostanú vakcínu oplieska ich to o zem...nedostanú vakcínu môžu byť bacilonosiči...
Tretia vec je, a to o tom vie asi p. Fillo viac...ja len tak okrajovo - nazývajú sa cVDPV ide o nejaké cirkulujúce vírusy zo "živých" teda tých orálnych vakcín ktoré sa dostanú do prostredia, zdivejú, či ako to nazvať a v Nigérii tuším roku 2007 ochorelo práve cez 65 detí na obrnu práve "vďaka" tomu že sa v regióne očkovalo.

Celé o tom to je, že nákazlivej choroby sa my ľudia bojíme ako čerta, a tak s kľudným svedomím lekári vedia zdôvodniť straty zdravia a ľudských životov po nežiaducej reakcii na očkovanie ako istú daň. Pretože nežiaduci vážny účinok vakcíny nie je nákazlivý. Etika je síce v čudu, ale čo už.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 31 Okt 2013, 00:51

Artemis, popisala si to vynikajuco.

Len by som pre Quaxi chcela doplnit a ukludnit ju, ze Hirte (pravdepodobne do velkej miery i Artemisin zdroj) este k poliomyelitide udava, ze Polioockovanie je tzv, socialne ockovanie. To znamena, ze v populacii, kde je zaockovanych cez 90 % obyvatelstva funguje ochrana aj neockovanych ludi.

Hirte rovnako spochybnuje nadej na uspech uplneho vykynozenia Polia, okrem ineho koli tomu, ze imunitne oslabeni jedinci mozu az 10 rokov vylucovat virus stolicou. Z tohto rezervoaru sa virus dostava do kanalizacie a vody a dokonca tam mozu oslabene ockovirusy opat podlahnut zmene na virusy vyvolavajuce ochorenie a sposobovat epidemie. Tak to vraj bolo i na Haiti (2000).

Viem si predsavit tento mechanizmus vzniku epidemie i v uteceneckych taboroch. Tie virusy tam stale boli, len za okolnosti vela ludi na husto plus zla hygiena, podporene aj tou nizsou preockovanostou malych deti, to viedlo k ochoreniam, resp. castejsim a viditelnejsim. I hlasenejsim, ako pise Artemis.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 31 Okt 2013, 08:29

quaxi píše:Co si myslite o tomto? http://www.sme.sk/c/6988388/vacsina-sve ... syrii.html

Je tam velmi malo informacii na nejake zavery, ale nechapem jednu vec. Ked tam 14 rokov nemali obrnu, odkial sa ten virus po takej dobe vyhrabal? Priniesol ho nejaky infekcny turista z Nigerie ci Afganistanu, ktory siel do Syrie na dovolenku? Takych tam asi prilis vela nebolo... Alebo ten virus dokaze nejako niekde prezivat min. 14 rokov a cakat, kedy pojde okolo vhodna obet?
Ked sa to po takej dobe vyskytlo tam, moze sa v pripade nejakeho velkeho pruseru (vojna, krach ekonomiky a pod.) stat aj tu, ze sa to znovu objavi... Nie je potom lepsie byt zaockovany?


Vakcinačný vírus dokáže mutovať až tak, že sa z neho môže stať vírus nebezpečný rovnako ako ten divoký. Takže možno ide len o zmutovaný vírus zo živej vakcíny.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod artemis » 31 Okt 2013, 11:00

Tak a ešte Quaxi, myslím že mňa tu žienky poznajú ako dosť úzkostlivú ba možno až paranoidnú osobu čo sa týka hygieny, bezpečnosti, čistoty a tak...ale vôbec si nelámem hlavu, či môže polio vírus sa zavliecť aj ku nám...to všetko záleží od faktorov náhod a faktorov ktoré nijako nemôžem ovplyvniť, okrem toho tie vírusy polia, oni sú to rôzne kmene, aj ako napísal manof mutujú...a čo viem u nich nefunguje krížová imunita...skrátka a dobre, mne pripadá absurdné myslieť v tomto momente na polio...keď nám pravdepodobnostne hrozia úplne iné choroby, riziká a nehody...Možno to je tým že čím je človek starší...že si menej robí z hrozieb problém, lebo keby som mala myslieť na všetky tie málo či viac pravdepodobné veci, ktoré ale kľudne môžu nastať v najmenej očakávanom čase, by sa človek len celý čas trápil a pošiel by na mozog...výbuch atomovej elektrárne, ekologická katastrofa v dôsledku priemyslu, kontaminácia vzduchu, teroristický bio útok, mutácia HIV na takú podobu, ktorá by dokázala byť nákazlivá ako chrípkový vírus (kvapôčkovou formou), objavenie sa úplne nových, nikdy predtým neexistujúcich vírusov s obrovskou mortalitou, asteroid, meteorit, nepredvídané zemetrasenie veĺkého rozmeru, globálna ekonomická kríza, kolaps hospodárstva a na to v krátkom čase hladomor, zrútenie politických systémov, krach bánk, vyčerpanie ropných zásob, astronomické ceny za energie ktoré 95 percent ľudí nebude schopných zaplatiť, vyhlásenie výnimočného stavu, občianske nepokoje, vojnový konflikt...
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 14 Nov 2013, 14:38

Milí priatelia,


rád by som Vás týmto pozval na besedy:

1. „Ako si poradiť bez očkovania?“
ZAJTRA, tzn. v piatok
15.XI.2013
od 9:30
v Bratislave-Rači, RC Ráčik
http://www.slobodavockovani.sk/news/bes ... 5-xi-2013/

2. „Čo nás zabíja v dnešnej dobe jedovej?“
s autorkou kníh "Doba jedová", "Doba jedová 2", "Varovné signály očkování" a ďalších prof. RNDr. Annou Struneckou, DrSc.
POZAJTRA, tzn. v sobotu
16.XI.2013
od 10:00
v Bratislave-Petržalke, výstavisko Incheba
http://www.slobodavockovani.sk/news/bes ... 6-xi-2013/


Budem rád, ak túto pozvánku prepošlete ďalším prípadným záujemcom o tému očkovania (lekárov nevynímajúc).

Pozvánky na ďalšie podujatia z oblasti očkovania nájdete na adrese:
http://www.slobodavockovani.sk/podujatia/

Ak chcete usporiadať besedu o očkovaní vo Vašom meste/obci, tu je návod:
http://www.slobodavockovani.sk/podujati ... at-besedu/

Ak máte nejaké (čo aj čiastočne) vyplnené podpisové hárky Petície za slobodnú voľbu v očkovaní ( http://www.slobodavockovani.sk/peticia ), môžete ich doniesť na niektoré z vyššie uvedených podujatí.

Na prípadné stretnutie sa teší a všetko Dobré Vám praje
--
Ing. Marián FILLO
* * * * * * * * * * * *
Sloboda v očkovaní - necenzurované informácie o očkovaní
http://www.slobodaVockovani.sk
sloboda.v.ockovani@gmail.com
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Marika » 27 Nov 2013, 17:32

Ahojte. Na týždeň má byť v kat. novinách rozhovor o povinnom očkovaní s Jozefom Glasom.Kto je to?
Marika
 
Príspevky: 133
Registrovaný: 21 Máj 2012, 20:35
Počet detí: 4
1. dieťa: Dominik-15r
2. dieťa: Miriam-14r
3. dieťa: Lucinka uz v nebi
4. dieťa: Michaela
Rokov: 12 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Môj status: ...byť sám sebou a nebyť sám...

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 27 Nov 2013, 19:35

Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod quaxi » 27 Nov 2013, 21:26

Syn ma 5,5r, mal by mat asi najblizsi polrok preockovanie - DTaP ci take nieco. Ani neviem, ako sa ta vakcina vola. Je nejako nebezpecna? Prilis sa mi nechce riesit odmietanie vakciny, uz som s tym nasu dr dost provokovala... Teraz ma ovcie kiahne, ako dlho po chorobe sa tomu mam vyhnut?
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 28 Nov 2013, 01:20

quaxi píše:Syn ma 5,5r, mal by mat asi najblizsi polrok preockovanie - DTaP ci take nieco. Ani neviem, ako sa ta vakcina vola. Je nejako nebezpecna? Prilis sa mi nechce riesit odmietanie vakciny, uz som s tym nasu dr dost provokovala... Teraz ma ovcie kiahne, ako dlho po chorobe sa tomu mam vyhnut?

DTaP-IPV je typ vakcíny a volá sa Infanrix Polio
Každá vakcína je nebezpečná. Niektorá viac, niektorá menej.
Navyše je táto vakcína úplne úplne zbytočná
Záškrt a tetanus majú vydržať najmenej 15 rokov (tak často sa preočkúvajú dospelí), detskú obrnu nemáš od koho dostať, a čierny kašeľ je v 5 rokoch už vcelku v pohode choroba.
Osobne by som videl mesiac v kuse bez akejkoľvek známky choroby ako absolútne minimum pred očkovaním.
Ale toto očkovanie je vyslovene zbytočné, takže zváž, či Ti to stojí za to riziko.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod snežienka » 04 Dec 2013, 11:29

manof píše: Záškrt a tetanus majú vydržať najmenej 15 rokov...


manof, plati to aj v pripade, ak babatko dostalo len povinne ockovanie Hexa v 3. a 5. mesiaci a v 12. mesiaci sa uz neockovalo (odmietla som)?
Obrázok užívateľa
snežienka
 
Príspevky: 143
Registrovaný: 01 Júl 2013, 21:20
Počet detí: 1
1. dieťa: Láska
Rokov: 11 rokov, 5 mesiacov, 19 dní
Môj status: So whatever you want your child to become, be.

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Mirkaska » 10 Dec 2013, 00:28

Dobrý deň, chcem sa opýtať, po pôrode ešte v pôrodnici očkuje sa bábo niečím? aby som bola pripravená... pri prvom dieťati som išla očkovať proti niečomu dodatočne, lebo sa narodilo predčasne a brali sme ATB, nepamätám si presne ako to bolo. dkaujem
Mirkaska
 
Príspevky: 258
Registrovaný: 20 Apr 2011, 11:30
Bydlisko: Brezno
Počet detí: 0
1. dieťa: Ema Mária
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 21 dní
2. dieťa: Filip
Rokov: 10 rokov, 1 mesiac, 23 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod quaxi » 10 Dec 2013, 00:47

bolo to ockovanie proti TBC a uz je zrusene :-) Prve ockovanie je teraz hexavakcina okolo 3 mesiacov.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 10 Dec 2013, 11:49

snežienka píše:manof, plati to aj v pripade, ak babatko dostalo len povinne ockovanie Hexa v 3. a 5. mesiaci a v 12. mesiaci sa uz neockovalo (odmietla som)?


Bez 3. dávky to zrejme bude menej, ale ani srnky netušia koľko, lebo toto žiadna štúdia neskúmala.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod misupe » 13 Dec 2013, 23:18

Dobry vecer,

dosial som bola rozhodnutá neočkovať svojho 1,5 ročného syna. Avšak dnes som narazila na študiu vid link:
http://aje.oxfordjournals.org/content/153/3/207.full

a teraz som si nie celkom istá či chcem aby môj syn nebol očkovaný voči polio.
No určite počkám aspon do veku 2 rokov ale chcem sa Vás opýtať ako najlepšie odmietnuť všetko okrem polio.

Ďakujem veľmi pekne.
misupe
 
Príspevky: 1
Registrovaný: 13 Dec 2013, 23:02

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 15 Dec 2013, 09:21

misupe píše:Dobry vecer,

dosial som bola rozhodnutá neočkovať svojho 1,5 ročného syna. Avšak dnes som narazila na študiu vid link:
http://aje.oxfordjournals.org/content/153/3/207.full

a teraz som si nie celkom istá či chcem aby môj syn nebol očkovaný voči polio.
No určite počkám aspon do veku 2 rokov ale chcem sa Vás opýtať ako najlepšie odmietnuť všetko okrem polio.

Ďakujem veľmi pekne.


1. súčasná vakcína nebráni šíreniu vírusu poliomyelitídy.
2. vírus sa šíri takmer výlučne tzv. fekálno-orálnou cestou, tzn. pri nedostatočnej hygiene.
3. vírus nečiní nijaký problém, ak človek nemá príliš priepustné (tzn. poškodené) črevá. Preto len cca 1 zo 100 až 200 nakazených má vôbec nejaké príznaky choroby.
4. aj keby, dá sa choroba výborne zvládnuť vitamínom C.
5. nežiaduce účinky očkovania (keď zvážime riziko ochorenia a riziko nákazy) hravo prekračujú riziko choroby.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 23 Jan 2014, 23:37

prave teraz bezi na Dvojke RTVS Pod lampou o ockovani. Ma to byt pre i proti. Urcite bude neskor i zaznam. AKurat zo styroch ludi nikoho nepoznam.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod andaluzia » 05 Feb 2014, 11:27

http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wakefield - na nete je veľa článkov, kde sa píše o Wakefieldovej vakcíne. Prikladám link na wikipédiu.
andaluzia
 
Príspevky: 1
Registrovaný: 05 Feb 2014, 11:26

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod manof » 06 Feb 2014, 07:13

andaluzia píše:http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wakefield - na nete je veľa článkov, kde sa píše o Wakefieldovej vakcíne. Prikladám link na wikipédiu.


Nič v zlom, ale čo sa Wakefileda týka, tak sú na Wikipedii samé bludy, a toto nie je zďaleka jediný článok na Wikipedii, ktorý je v réžii farmaceutického priemyslu.

Každopádne článok na Wikipedii v princípe nie je dôkazom ničoho.
Obrázok užívateľa
manof
 
Príspevky: 1220
Registrovaný: 18 Okt 2011, 22:25
Bydlisko: Žilina
Počet detí: 3
1. dieťa: nindžago - 11 r.
2. dieťa: slniečko - 6 r.
3. dieťa: mamomila - 4 r.
Môj status: Slobodne o očkovaní, za slobodnú voľbu v očkovaní!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod artemis » 11 Feb 2014, 22:55

Nechcem zakladať novú tému, aj keď nasledovné nie je o očkovaní, ale praktiky firiem vyrábajúcich medicínske produkty a implantáty, sú podľa relácie, ktorá práve pred chvíľou skončila na tv stanici arte (názov Schrott im Koerper) priam identické s praktikami klasických farmavýrobcov. http://www.arte.tv/guide/de/048728-000/ ... im-koerper.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 12 Feb 2014, 01:16

farmafirmy vnucuju lieky co v skutocnosti vobec nepotrebujes, ale toto, ak som to v skratke a bez pozerania pochopila, tak ti davaju nekvalitne implantaty (ktore v pripade nutnosti potrebujes na fungovanie), aby ti ich za nejaky cas mohli davat opat. DObre som to pochopila?
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod artemis » 12 Feb 2014, 19:25

JankaMich píše:farmafirmy vnucuju lieky co v skutocnosti vobec nepotrebujes, ale toto, ak som to v skratke a bez pozerania pochopila, tak ti davaju nekvalitne implantaty (ktore v pripade nutnosti potrebujes na fungovanie), aby ti ich za nejaky cas mohli davat opat. DObre som to pochopila?


Výrobcovia dávajú nekvalitné implantáty, o ktorých vedia, že sú nekvalitné, ale neexistuje štátna páka ako to zisiť, preveriť, až vtedy keď sa niečo stane, ako sa i stane a stalo, potom sa začne konať, a veľmi pomaly, a zložito, lebo tie firmy, tušujú, sťažujú vyšetrovanie, vyhýbajú sa...
Konkrétne- umelé kĺby ktorých materiál sa v tele rozpúšťa, rozkladá kobalt a nebezpečné kovy sa voľne dostávajú do krvi....tisícky postihnutých v USA, Nemecku atď...Tie firmy platia lekárov aby pri operáciách používali kĺby ich značky, platia profesorov nemocníc a univerzít aby sa podpísali pod vymyslené štúdie. Od inej firmy sa zasa tieto kĺby lámu (chyby v produkcii, pričom firma o výrobnej chybe vie, ale navyrábané potrebovala dopredať, tak robili to dovtedy kým zásoby nedopredali. Všetky tie firmy menovali, (aj známe mená) investigatívni novinári po tom šli, žiadali interwiew, stanoviská, firmy aj rok hrali mrtveho chrobáka...proste otrasné...

Kardiostimulátory, o ktorých výrobca vedel 2 roky že môžu skratovať v dôsledku chybnej výroby, existujúce prípady, kedy pacientom tieto voperované strojčeky doslova explodovali v tele, smrť na mieste a v sekunde aj mladí ľudia. Napriek tomu predávali to ďalšie 2 roky. Ukázali chlapíka, ktorý si po tejto afére dal strojček radšej vyoperovať, že bude radšej riskovať že prirodzene zomrie, než by mu mal stroj skratovať a on explodovať...

O silikonových implantatoch ani netreba hovoriť francuzsky podnikateľ poškodil takto 5000 žien z lat. ameriky, Nemecka a Británie...dostal akurát 4 roky, fa skrachovala odškodné v nedohľadne...plnil implantáty priemyselným silikonom, rozpadalo sa to, vnikalo do tkaniva uzlín, rakoviny atď...Nemecký TUV mu samozrejme dal certifikát, že výrobky sú bezchybné...

Dosledky pre firmy v podstate žiadne, v prípade súdov sa väčšinou v tichosti mimosudne dohodnú, ak sa vôbec z pozostalych či preživších do toho pustí, inak podostávajú pokuty ako povinnosť dať na charitu peniaze, firma založí nadáciu a pokutu zaplatí tak že peniaze si sama sebe pošle. Alebo firma zmení obchodné meno a funguje ďalej...

Hovoria tam, že v Bruseli je na 1 (slovom jedného) politika 8 (osem) lobistov z farmafiriem, ktorí denne obchádzajú, pozývajú do klubov, na jednania, uplatky, výrobcovia medicinskych produktov tak ako farmafirmy rovnako kupujú profesorov, vedcov, lekárov po celej europe a USA, ktorí sa podpisujú pod študie, výskumy, ktoré nikdy neexistovali ani sa nediali, iba ich vymysleli na papieri, a toto potom predkladajú politikom ako vierohodné, že však vedci a lekári to potvrdzujú, a týmto tlačia na politikov aby menili zákony čo sa týka prísnosti na kontrolovanie týchto produktov, a zmeny legislatívy čo sa týka doteraz neoverených postupov a produktov o ktorých tvrdia, že sú neškodné...niekoľko nemeckých vedcov sa postavilo na odpor, že je to obludné, táto manipulácia má ohromné a neuveriteĺné rozmery, kde pacientske záujmy sú na poslednom mieste, vrátane bezpečnosti, ide len týmto firmám o prachy, ktoré manipulujú verejnú mienku reklamami ako vraj im ide o pokrok vo vede aby mohli pomáhať chorým ľuďom. A to nie sú konšpiračné teorie, to sú informácie, ktoré vychádzajú na povrch od Whistleblowerov (bývalých insiderov, zamestnancov) v ktorých sa pohlo svedomie, alebo tie praktiky už boli tak obludné, že nemali už na to naozaj žalúdok...

A my si aj tu na Slovensku nahovárame, špeciálne v televízii na besedách intelektuálov ťuťmácki VEDCI, povedia - oni VERIA tým štúdiám v odborných časopisoch, lebo sú pod tým podpísaní odborníci....ja len na margo toho...že takýto podfuk, takáto donebavolajúca lož...to je horšie ako za komunizmu, klamú do očí že IM IDE O ZDRAVIE ĽUDÍ, pričom je to všetko o peniazoch. Keď by človek protestoval, tak robia urazených, že spochybňujeme ich DOBRÉ ÚMYSLY...nemá ani šancu obyčajný človek niečo povedať, lebo je LAIK...Ale hlavne že oni vedci VERIA, hm, lenže veda by nemala byť o viere, že?
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

PredchádzajúciĎalší

Späť na Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia

cron