Balenie naširoko a šatkovanie

všetko o nosení a šatkách, vakoch, nosičoch

Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod tinka33 » 11 Nov 2013, 08:29

Ahojte mamicky,
co si myslite o nosenie babatka (od narodenia) v satke/babyvaku v polohe kolisky, ak musi byt babatko balene nasiroko? Pri tomto baleni ma predsalen inak nozicky a neviem ci je vhodna poloha kolisky. Uvaz kriz s kapsou je vhodny urcite ale vraj je ho vhodne striedat s koliskou, nie cely den iba vo vertikalnej polohe.

Dakujem.
tinka33
 
Príspevky: 46
Registrovaný: 23 Mar 2011, 09:09
Počet detí: 1

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod quaxi » 11 Nov 2013, 09:25

Koliska nie je vhodna, latka satky tlaci nohy k sebe, ak je k tomu siroke balenie, tak latka tlaci prave tym smerom, akoby chcela nozicky vyklbit, takze ak chces pouzit tento uvaz, siroke balenie nedavaj. Ak mate zly nalez a naozaj treba pouzivat siroke balenie po cely den, tak treba pouzivat iba vertikalne uvazy kde su nozicky podoprete do M. Vertikalne nosenie je ludom uplne prirodzene, ak je dieta spravne podoprete a podsadene, tak mu nehrozi nic zle, ani keby takto stravilo cele dni hned od narodenia.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 12 Nov 2013, 00:03

Stretla som sa uz s nazorom (Michaela Mrowetz), ze naozaj vertikal je to najprirodzenejsie, koliska nie. Je to podopierane napriklad ovoniavanim hlavicky, pri ktorom sa mamicke prehlbuju vazby na dieta - pri koliske vraj k tomu nedochadza. Dalej ako pise Quaxi vo vertikale je siroky postoj v tvare M, co v koliske nie je. Moje pozorovania mi hovoria, ze siroke balenie dokonca prekaza k spravnemu postoju - dietatko si vtedy nevie dat nozky dobre pod seba a nasiroko, taktiez to robi problem pri dojceni - nevie sa pohodlne o matku opriet. Co je prva reakcia dietata, ked sa vybali z plienky? Pokrci si nozicky tak, ako si ich nikdy nie je schopne pokrcit v sirokom baleni.
Siroke balenie bola podla mna reakcia na dobu, ked sa dieta na dlhu dobu a natuho balilo do perinky - tam naozaj nemalo ziadnu sancu mat nozky spravne.

Osobne som deti nosila v babyvaku - ale ten je sirsi a nozky su tam v tureckom sede, co je tiez nasiroko. Ale pokial ma niekto vacsi problem, tak vak radsej neodporucam, len satku.

Inak su aj smery, ktore hovoria, ze aj dojcenie vertikalne je prirodzenejsie ako vodorne. Koniec koncov, staci pozriet na primaty. Mimochodom, ja som dojcila vzdy len vertikalne.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod tinka33 » 09 Dec 2013, 09:48

Dakujem Vam za Vase nazory mamicky, co si myslite o tomto clanku: http://www.nosenie.sk/?jazyk=sk&kateg=265

Tu pisu ze nosit treba v polohe kolisky do 6 mesiacov (kym dieta nevie samo sediet), aby sa spravne formovala chrbtica.

Dakujem :)
tinka33
 
Príspevky: 46
Registrovaný: 23 Mar 2011, 09:09
Počet detí: 1

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod quaxi » 09 Dec 2013, 10:30

tinka, nosenie deti sa zatial skumalo velmi malicko, takze nejaky objektivne spravny pristup neexistuje. Je to skor vec nazoru, ten clanok vychadza z teorii Kiedronovej, ktoru niektori uznavaju, niektori nie. Mne sa v tomto smere najlogickejsi zda tento nazor http://vbavlnce.blogspot.sk/2013/06/bio ... -aneb.html
Sama som nosila takmer vylucne zvislo - prve dieta nebolo nalezato nikdy, druhe asi 3-4x takto zaspalo na 15-20min, inac to netolerovali, takze som nosila zvislo, tak boli spokojni.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 09 Dec 2013, 22:26

Tinka,
my sme tiez nosili len vertikalne. Aj take malinke babatka. Ked sa nam narodila 1. dcera a zacali sme s nosenim, sme tiez patrali po odporuceniach a informaciach. Vtedy som si zafixovala par pravidiel, ktore sa velmi nezhoduju s tym linkom, co si udala. Prave pri vertikalnej polohe su bedrove klbiky vo vhodnejsom postaveni, ako v priecnej. Samozrejmä, ak je vhodny nosic a dieta v satke nasiroko uviazane. Urcite nie su vsetky vertikalne polohy vhodne pre babatka. A sice tie, kde by mali sediet, napr. naboku, alebo tie, kedy nie je podporena krcna chrbtica. Ale su i uvazy, kde je vsetko po ergonomickej stranky splnene. Brusko dietata je v satke pevne prilepene na telo matky, a okolo krku je spevneny okraj satky, co podporuje hlavu. Pri takej polohe nie je vertikalna zataz na chrbticu vysoka, lebo sa vaha plosne rozdeli. Okrem toho ma dieta chrbticu fixovanu pekne v obluciku C. Mne sa zda, ze to su vsetky predpoklady na fyziologicku polohu babatka. JAsne, ze to musi byt dobre uviazane a dieta nemoze byt prilis nizko a volne uviazane. Teda, ja som viac nosila v satke, v manduce malo, lebo tam som napr. ja nemala ten pocit istoty, ze to babo sa mi nezohne ako esicko a chrbtica je neprirodzene pozohynana. Ale ked boli vacsi, davali sme ich uz i do manduky.
Okrem toho, v tvojom linku spominali nosenie dietata tvarou dopredu, opreteho chrbtom o telo rodica. Tak to napriklad sa mi nezda. Urcite sme tak deti nosili, ale len na rukach, kde sa dieta opiera o predlaktie rodica a druha ruka je pod stehienkami, aby tam bolo prave to C chrbtice. To nezabezpeci nijaky nosic, len 2 ruky.
Quaxi, pekny link.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod janka » 09 Dec 2013, 22:48

tinka, tiez sa prihovaram za nosenie vertikalne. Uz to, ze vela deti nosenie v koliske razne odmieta, hovori vela. A ze koliska najviac napodobnuje polohu v maternici, to sa mi nezda, prave naopak, omnoho lahsie chrbatik spravne zagulatim vo vertikalnej polohe. (Keby som mala kopirovat polohu v maternici, tak predsa nosim dolu hlavou, nie? :D Obe deti som mala viac nez mesiac pred porodom hlavickou nadol.)
Ja som starsiu nosila len vertikalne, lebo kolisku uplne odmietala. Mladsiu som prve tri tyzdne nosila vertikalne v ring-slingu, tam sa ukazkovo sama schulila do klbka a spala. Potom zacala vyzadovat non-stop pristup k prsniku pocas spanku, tak som ju zacala viazat do kolisky, lebo inak som si ju nevedela o prsnik priviazat, nazvislo mi to nejak neslo, stale sa mi krutila. No nemala som z toho dobry pocit, jednak kvoli klbikom a jednak som videla, ze ona sama nie je v tej polohe velmi spokojna, musela som ju nasilu utriast do spanku, bol to vzdy boj, stale tazsi a tazsi, az som ho v jej troch mesiacoch uz nevedela vyhrat, tak vtedy som sa definitivne vratila k viazaniu nazvislo. Teraz myslim, ze som mala vytrvalejsie skusat viazat ju k prsniku nazvislo a vobec neist do kolisky.
janka
 
Príspevky: 668
Registrovaný: 22 Mar 2011, 23:05
Počet detí: 0

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod Mirkaska » 10 Dec 2013, 00:17

baby, máte nejaký link kde je dobrý návod na správne viazanie do vertikálnej polohy. koncom januára čakáme druhé bábo. prvú dcéru som nosila od cca 6 tich mesiacov len v ergo nosiči, teraz chcem už od bábätka v šatke. ešte jedna otázka - nosili ste už aj v pôrodnici? čo mám kamošky, ktoré nosili deti, v pôrodnici boli klasicky v perinke.
dakujem velmi pekne.
Mirkaska
 
Príspevky: 258
Registrovaný: 20 Apr 2011, 11:30
Bydlisko: Brezno
Počet detí: 0
1. dieťa: Ema Mária
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 21 dní
2. dieťa: Filip
Rokov: 10 rokov, 1 mesiac, 23 dní

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod quaxi » 10 Dec 2013, 01:04

ja som sa ucila podla navodov na nosenideti.cz, tie mi vyhovovali.
V porodnici mozes kludne nosit, len sa psychicky priprav na to, ze niektore osoby k tomu musia mat prilis mudre az pohrdave reci, aj ked netusia o co sa jedna. No a treba si priniest vhodne oblecenie pre babatko, lebo v porodnici nedavaju nic na nohy, rata sa s tym, ze mas dieta v perinke. Aspon trochu si predtym vyskusaj uvazy s nejakou babikou (na novorodenca najlepsie kriz s kapsou), aby si tam nemusela maturovat nad tym, co kam patri a na co dat pozor. Mne tie prve pokusy so satkou velmi ulahcovalo velke zrkadlo, podla toho som lepsie videla, ci mam dieta spravne - to v porodnici asi nenajdes. Nakoniec tam ale bolo velmi malo prilezitosti na nosenie, lebo sme vlastne skoro stale vylihovali spolu v posteli, a ked sme sli niekam, tak to boli len kratke presuny po chodbe, to sa mi nechcelo viazat, cez navstevy som davala babatko manzelovi, nech si uzije aj on, ine navstevy neboli. No pri prvom mi satka chybala, on dva dni preplakal nez sa mi spustilo mlieko, tak som ho stale vlacila na rukach, ine nezaberalo aby sa ukludnil.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 10 Dec 2013, 01:34

ja ako celkom prvy uvaz na poradenstve odporucam obycajnu vacsiu satku, ktoru ma skoro kazda mamicka doma. Velmi lahko sa uviaze, dietatko sa tiez do nej velmi lahko da a hlavne - moze nosit okamzite. Ak uz raz zacne nosit hoci v jednoduchej satke, lahsie prejde na akykolvek nosic. Co sa tyka porodnice, je tiez jednoduchsie ist tam s obycajnou satkou ako 5 metrovou.

A samotny uvaz? jednoducho sa zaviazu konce satky a prehodi sa cez jedno pleco s uzlom dozadu. Na prvy pohlad ako babyvak. Dietatko je v klasickom vertikalnom postoji hlava medzi prsiami, nozky ako zabka nasiroko pod sebou, brusko je maminom brusku. Samozrejme ziadne ortopedicke nohavicky. Satka sa podsunie popod kolienka (chodidla nie), dieta si do nej akoby "sadne" a zvyskom latky sa prekryje chrbatik a hlava. V tomto postoji a s tou istou obycajnou satkou sa da dieta nosit aj tri roky. SAmozrejme, nema to vyhody velkej satky, ked je vaha prenesena aj na druhe plece a dietatko je istene viacerymi obmotaniami. Ale funguje to skvelo aj v primitivnych narodoch, kde na to staci trochu liany.
Kto chce, moze dat dieta v takejto satke i do polohy koliska, napr. ak sa mu tak lepsie dojci.

Takuto satku nosim so sebou stale v batozku, lebo zabera minimum priestoru a mne super funguje aj ako napr. nahradna sukna, sal, tricko... Samozrejme, mala som i nosic, ale ten sa mi tiez niekedy podarilo zabudnut, zvlast, ked je uz dieta vacsie. Naposledy som ju vyuzila, ked mala najmensia 3 roky a boli sme v Slovenskom raji. Potrebovala som malu bezpecne niest a zaroven mat volne ruky, lebo tie rebriky... v pohode som ju mala chrbate a pekne sme to zvladli.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod Mirkaska » 10 Dec 2013, 22:51

bábo je v tejto jednoduchej šatke trochu nakrivo? neviem ako to presne vyjadriť... nemáš prosím Janka nejaké foto? vdaka
Mirkaska
 
Príspevky: 258
Registrovaný: 20 Apr 2011, 11:30
Bydlisko: Brezno
Počet detí: 0
1. dieťa: Ema Mária
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 21 dní
2. dieťa: Filip
Rokov: 10 rokov, 1 mesiac, 23 dní

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 10 Dec 2013, 23:07

Mirkaska,

toto bol moj najcastejsi uvaz, lebo som si s nim vystacila od mimina aj do vyssieho veku a v akomkolvek pocasi. Totiz je cez chrbat 1 alebo az tri vrtvy latky, podla potreby.

http://www.youtube.com/watch?v=dwwQmK47va8
Casom to ide samozrejmä rychlejsie a tie kontrolne prvky sa zautomatizuju.

Mne celkom aj pomohla prirucka, co som si k satke kupila, lebo ja som taky menej zrucny tvor a asi aj lenivsi, ako Quaxi a Janky. (Oni si to urcite sili same)
Mala som Hoppediz. Na ich stranke je ta brozura v 3 jazykoch i zakupitelna za 4 eur. Je tam vsetko, co by si mohla potrebovat.
ja som moju pozicala, zial, neviem prave ktorym smerom. Skusim vypatrat. je ale v nemcine a ten text je pomerne dolezity v uvode. Vadilo by ti to?
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 11 Dec 2013, 20:06

Foto nemam, rozmyslam nad tym nejake urobit, ale kazdopadne ho tu niet velmi kde pripnut. Mozno tak poslat. Kazdopadne si davam zavazok nieco nafotit, lebo pouzivam to skoro pri kazdom poradenstve, nakolko som zistila, ze je to asi najprijatelnejsi nosic pri zaciatkoch nosenia. Mam na pozicanie i normalnu satku, babyvak i Manducu, ale k tomu pride rec az ked uz je dojcenie stabilizovane. Ak ma mamicka riesit odsavanie a cievku a vobec prvu starostlivost o dietatko, nebudem ju zatazovat ucenim uvazov velkej satky.

Kazdopadne nakrivo tam nie je, nakolko ta satka pritlaca na chrbatik a dietatko sa opiera celym hrudnikom a bruchom o mamicku + mamicka jednou rukou dietatko pridrziava.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod Mirkaska » 29 Jan 2014, 14:18

ahojte. prepáčte, že som sa dlhšie neozvala. 13.12. ma hospitalizovali kvoli hrozbe predčasného pôrodu v 31.tt. mala som veľmi obmedzený prístup na net, alebo práve vtedy, ked nejaká spolubývajúca mala NT s netom, nefungovalo forum. pozriem si linky, dakujem. s prekladom z nemčiny by som mala problém.
Mirkaska
 
Príspevky: 258
Registrovaný: 20 Apr 2011, 11:30
Bydlisko: Brezno
Počet detí: 0
1. dieťa: Ema Mária
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 21 dní
2. dieťa: Filip
Rokov: 10 rokov, 1 mesiac, 23 dní

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 30 Jan 2014, 00:25

Mirkaska,

dufam, ze vsestko dobre dopadlo. Drzim palce. My sme tym tiez presli. Ako to znasala mala?
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod Mirkaska » 16 Feb 2014, 19:05

Zo začiatku horšie, potom si pomaly zvykla, boli vianoce, tak december prešiel rýchlo. potom zase škôlka,... po mesiaci nedojčenia sa k tomu vrátila, trpezlivo čakala, kým sa mama vráti z nemocnice. vrátil sa jej ekzém, teraz zase zmizol. takže verím, že to nemalo až taký zlý vplyv.
teraz riešim nosenie malého. chcela by som aby mi to uľahčilo život... :-) ale nedá sa mi nosiť neustále, kvoli problémom s kostrčou a krížami. určite nepovysávam a neumyjem dlážku s bábom pred sebou. s tým mám kvoli krížom problémy aj bez záťaže....
Mirkaska
 
Príspevky: 258
Registrovaný: 20 Apr 2011, 11:30
Bydlisko: Brezno
Počet detí: 0
1. dieťa: Ema Mária
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 21 dní
2. dieťa: Filip
Rokov: 10 rokov, 1 mesiac, 23 dní

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod Mirkaska » 16 Feb 2014, 19:41

Janka, kúpila som si ring sling nosič, kvôli lepšej a jednoduchšej manipulácii s dieťaťom. u teba som čítala, že si ho používala. dalo sa ti aj dojčiť súčasne? dnes som skúšala syna dať prvýkrát do toho, mala som pocit že je tam nejako velmi na tesno skrčený na dlžku. a to som ho nemala dotiahnutého až pri prsníku. tie kolieska som mala nižšie ako na ramene, lebo potom mu už išli nohy nejako vysoko a mala som pocit, že je dole hlavou... ľavou rukou som si ho pridržiavala pod hlavou. chceli sme ísť vonku. malého som prebalila, dojčila mimo a potom aby vydržal, kým pochystám dcéru a seba, dala som ho do RS. ked spal, zložila som si ho dole,už som riadne cítila kríže, potom sa mi 2x pogrckal kým ležal. nakoniec som ho musela prezliekať. malý grcká často, mám zatial nadprodukciu, neviem, či toto bude vhodný nosič a poloha pre neho. chystám sa aj na šatku , ale mám pocit, že je to dosť náročné. stále by som potrebovala dať malého dnu, von, hlavne ked sa niekam chystáme, a to sa v šatke velmi nedá...
Mirkaska
 
Príspevky: 258
Registrovaný: 20 Apr 2011, 11:30
Bydlisko: Brezno
Počet detí: 0
1. dieťa: Ema Mária
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 21 dní
2. dieťa: Filip
Rokov: 10 rokov, 1 mesiac, 23 dní

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod venus » 17 Feb 2014, 11:08

a co elasticka satka kym je este malicky? mala by stacit a je dost elasticka na to aby sa dal vkladat a vyberat bez toho aby si musela niekde povolovat a dotahovat uzle...
venus
 
Príspevky: 72
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:40

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 17 Feb 2014, 13:41

Ja som pouzivala babyvak, nie RS, ale malo by to byt podobne. Osvedciloa sa mi, hlavne kym bolo babo male a v polohe koliska, aby boli kruzky na dotahovanie na chrbte, nie vpredu. Tak bolo dostatok miesta, aby sa dietatko dalo dat vyssie. Taktiez je tam moznost, zvlast pre velmi male deti, aby sa davali do vaku kolmo, nie pozdlz - ale to asi nie je tak podstatne.
Neviem, aky je ten RS velky, ale odporucam skusat aj zvislu polohu, rovnako ako pri satke co som posielala fotky - dietatko je na mamine ako zabka, nozky v tvare "M". Lem latky sa vedie popod kolienka, aby tam dietatko malo pekne ulozeny zadocek. Zvysok latky ide poza chrbat a hlavicku. AK mas moznost, da sa to pozriet i cez Skype.
Na grckanie je totiz jedine - co najcastejsie sa dojcit a mat dietatko stale zvislo.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod Mirkaska » 17 Feb 2014, 14:13

ahoj jani, ako myslíš pozrieť cez skype, že ja budem skušať a ty pozerať? :-)
Mirkaska
 
Príspevky: 258
Registrovaný: 20 Apr 2011, 11:30
Bydlisko: Brezno
Počet detí: 0
1. dieťa: Ema Mária
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 21 dní
2. dieťa: Filip
Rokov: 10 rokov, 1 mesiac, 23 dní

Re: Balenie naširoko a šatkovanie

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 17 Feb 2014, 15:55

ano
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt


Späť na Nosenie detí

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia

cron