fliacik0103 píše: ...Drahsi kocik,postielka,vybavicka a ine 'velmi potrebne' veci, vyjdu na cca rovnako a dietatu pritom staci jedna satka,do ktorej si ju mama uviaze:-) a to este nepisem o odbere a uskladneni pupocnikovej krvi:-)
Pocula som,ze den stoji cca 500e, co je v pripade ambulantneho porodu ok(vykrije sa to napr z prispevku pri narodeni)... Mozno by sa to dalo spatne riesit cez poistovnu ako necakany porod,ale to uz si musi kazdy zistit, vediet svoje financne moznosti a priority. Otazka bola,ci je v okoli ba neaka fajn porodnica a na hainburg som citala,ze su v ramci prirodzenych porodov v nemocnicnom prostredi dobry,osobne nepoznam nikoho a teda ani detaily z prvej ruky(ale kto hlada,najde:-)
Určite sa to nedá riešiť cez poisťovńu, nakoľko komerčné poisťovne, ktoré predávajú poistenie liečebných nákladov v zahraničí pri turistických cestách, odmietajú ručiť poistným plnením pri prípadnom pôrode v zahraničí ak žena vycestuje po 6 mesiaci tehotentstva. Tak by totiž mohla kalkulovať každá a poisťovne by boli škodné.
Hainburg je naozaj dobrý. V podstate by som išla s dôverou do hociktorej pôrodnice v Rakúsku.