Chtěla jsem se optat na váš názor a vaše zkušenosti - - - setkávám se s příběhy, kdy maminy přestaly kojit kvůli projevům alergie. Ústní příběhy bych předala těžko, tak posílám alespoň výňakty z int. diskuze ... normálně bych to neřešila, ale náš malý byl taky pěkný bolebřich a tak se to tak i s mojí neznalostí kojení zamotalo, že to ještě v 8 měsíci doháněl co hodinu a teď ve 2,5 letech se stále živí nejraděj u prsíka (a nikdo v okolí nechápe).1)
ABKM nám zjistili ve 2.měsíci, teď ve 4.měsíci nově i na laktózu :zed:, takže jsme přešli z Nutrilonu Allergy Care na Digestiv Allergy Care (i málo laktózy) a je to lepší. Nějaké MM jsem si ze začátku zamrazila (měla jsem nadbytek) a teď jsem ho likvidovala :,(, protože ho malej stejně nemůže, když bylo z doby před dietou.
2)
Ahoj maminky, musim drzet bezmlecnou dietu, syn ma asi abkm, je mu skoro 5 mesicu a zatim ho plne kojim. ... Furt koukam do pliny a hledam cerveny nitky ... Mne prave dr. Ted rekla ze mam asi dva tydny zase jist mlecny vyrobky a exponovat zase syna bkm aby si vytvoril protilatky kdyz by mel jit na ty krevni testy aby se to projevilo. Ale stejne jak rikas neverim ze to je prukazny, co takle ctu. Nicmene po pribinaku, syru ted uz asi dva dny krvavy nitky nemel jen vic kadi a ma to obcas do zelena a trochu vic hlenu, ale to nekdo povazuje za normalni. Tak uvidim. ... ........ . Tak my už máme otázku bezmléčné diety vyřešenou – prďola na mateřském mléku neprospívá (vadí mu kromě bílkoviny totiž i laktóza
), takže ho převádíme na speciální hydrolyzované nízkolaktózové UM a... . Doufám, že se to už prolomí a malému bude konečně líp.
3)
a teď probíhající příběh miminka narozeneho 6.9.2013 Už od počátku kojení v porodnici mi dcera začala kakat min. 16× denně vodu a hlen, pořád jí to v bříšku bublá a po krmení se mi svíjí a nastane občas i na několik hodin neutišitelný řev. Výtěry máme negativní, Hylak nepomohl a doktorka nám předepsala Nutrilon Allergy Care Digestiv, po kterém stolice nebyla vůbec, ale zase dcera dost zvrací. Nechci jí ošidit o kojení, ale nevím jestli má vůbec význam držet tuto dietu,
Dnes nám je 17 dní a už od porodnice průjmuje, po naštěpeném Nutrilonu se střevo uklidnilo a doktorka nám řekla, že mám začít zase střídat s mateřským mlékem, no a průjem je tu zase, takže to má z mého mléka. Jinak ořechy, soju, ryby no ty nejčastější alergeny nejím. Jak jsem psala infekce se vyloučila, Hylak nějak nepomohl a mléka si myslím, že mám dost a malá saje dobře, sama se pustí prsu a je v klidu, hlad snad nemá, ale netrvá to dlouho a začne mít po kojení bolesti břicha a třeba do dalšího krmení kňourá. Já už nevím, jak jí pomoci, takže jsem v zoufalství začala držet bezmléčnou dietu.
...chodíme 2× týdně k doktorce a řeší se to, Nutrilon máme indikovám lékařkou na recept, Hylak byl taktéž na radu doktorky. To že novorozenec kadí hodně a řídce vím, ale hlen a voda v každé stolici už určitě normální není, doktorka upozorňovala, že kdyby to trvalo déle, že se střevo může poškodit a objevit se krev, proto se snažím nějak tomu napomoct ze svojí strany, nechci mít dítě jen na Nutrilonu. A to že kňourá, myslím, že má bolesti břicha je to i dost slyšitelné, jak se jí to v břiše mele- po kojení.
Doktorka řekla, že má pár dětí, které nesnesou mateřinku a předepsala na zkoušku Nutrilon, aby se uklidnilo střevo a pravda, ty objemné páchnoucí stolice s hlenem ustaly a i malá byla klidná, teď už mám zase střídat Nutrilon s kojením a je to zase při starém, mohla by být jenom na Nutrilonu a byl by klid, ale já ji nechci ošidit o výhody kojení.
Zrovna teď jsem říkala manželovi, že nevím jestli to má vůbec cenu, držet tuhle dietu, už tak jsem na nervy z toho všeho, co nesmím a na druhou stranu mám výčitky svědomí, že to chci tak snadno vzdát
Já jsem z ní právě občas už na prášky, dumlat nic nechce, houpat, konejšit nechce, zpocená ani studená není, klid jí nepomůže, plenka přebalená suchá a přesto se kroutí a několik hodin dokáže řvát, ale to už je na jiné téma
Tak dnes už jedem jenom na Nutrilonu, stolici sice nemá vůbec, ale i po lahvi je neklidná, vlastně až teď před chvílí usla, jinak celý den pláč, nebo nás pozorovala. Možná že i z mléka je poznat stres, protože jsem strašně unavená i kdybych nic nedělala a k tomu domácnost a nespavé dítko, je to moje první a vzalo mi to veškeré iluze o klidném miminku, kterému stačí pomazlit se, přebalit, nakrmit a jde spát.
Zítra zase zařazuju kojení, pravda že u prsu se zklidní a uvidím, třeba už bude nějaké zlepšení zažívání.
.....u houpání jenom řve a i v zavinovačce se mele. Já tomu novorozenci prostě nerozumím, neumím si vyložit, co jí vadí a co po mně chce, je to někdy fakt zničující.
Dietu budu držet už týden, ale bez efektu, pořád má ty velké objemné stolice s hlenem a pěkně smrdí.
Moje rodina zde, je pouze manžel a ten si neuvaří ani nevyžehlí a ulkidí až po desáté výzvě
a máš pravdu, pořád slyším, jak to asi mohla zvládat jeho máma se třema dětma, celou domácností a ještě stavbou, když já nezvládám pomalu ani to jedno.
JO to je nevýhoda UM z flašky, vypije to na ex a kouká u prsu by pomalu uvadala až by usnula. Zrovna teď tu vedle mě leží a kouká už dvě hodiny, ale nebrečí, to je jediná útěcha.
... Možná se jen zbytečně zamotávám - ani si nedovedu představit, že by se holky pořádně rozkojily, když už jsou jakou dobu na flašce .... ale stejně bych ráda váš názor -- mamilu jsem pročítala, ale nevím odkud se bere tvrzení, že jsou lepší "objemné krvavé stolice" a případný ekzém z MM ,než zklidnění sliznice special UM ... na odpovědích v mamile ani neni vidět pokračování příběhu,jeslti se nakonec maminky rozhodly pokračovat dle rad lékařů nebo mamily a jak to pokračovalo ... omlouvám se za tu zamotanost, doufam, ze můj dotaz alespon trochu dává smysl :/