Obnova stratenej dovery

debata o všetkom a pre všetkých

Obnova stratenej dovery

Neprečítaný príspevokod Andrea » 28 Máj 2011, 00:31

Ako sa da obnovit stratena dovera? Neviem ci je to to co nam chyba, ale stala sa nam doma nehoda - zaspala som na gauci a nepocula maleho plakat. On chudak nejak zliezol z postele, nejak vysiel z izby a hladal ma, neviem kolko tam chudacik plakal, ale od vtedy ako nahle ma chvilu nevidi tak sa strasne rozplace a stale chce byt pri mne. Je to tak par dni, maly ma 10 mesiacov. Da sa s tym nieco robit? Dakujem za radu.
Andrea
 
Príspevky: 28
Registrovaný: 04 Apr 2011, 11:26
Počet detí: 1
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 1 deň

Re: Obnova stratenej dovery

Neprečítaný príspevokod Klemka » 28 Máj 2011, 07:29

Andrea, dieťa potrebuje mať vytvorenú vzťahovú väzbu s matkou najmä pre pocit bezpečia, ktorý mu intenzívne naviazanie na mamičku poskytuje. Preto to, čo by som Ti odporučila ja osobne, kým sa dieťa zase nepresvedčí, že matka je tu a je mu absolútne k dispozícii, je, zintenzívniť používanie nástrojov vzťahovej väzby, ktorými sú:
- dojčenie - skúsiť cez deň byť v kontakte koža na kožu a nechať bábätko nech sa často dojčí, hoci omnoho častejšie, než ste zvyknutí
- nosenie - naviazať si dieťatko do šatky či nosiča a čo najviac ho nosiť
- neopúšťať dieťa počas denných spánkov, uspať ho v nosiči alebo pri dojčení a byť s ním počas celého spánku
- spať s ním v noci v spoločnej posteli
- ak sa dá, pár dní ho nedávať varovať niekomu inému, byť neustále s ním
Myslím, že pri zintenzívnení týchto prostriedkov by sa mal veľmi rýchlo vrátiť späť do normálu. Takéto veci sa stávajú, nič nie je dokonalé, nemôžeš za to ;) Zintenzívnenie využívania týchto nástrojov vzťahovej väzby sa mi osobne osvedčilo ako výborná terapia pri prakticky skoro každom probléme so synom, aj keď išlo o napr. spozorovanie nejakého spoločensky netolerovaného správania, náznaky vzdoru a pod. Verím, že pomôže aj Vám!
Klemka
 
Príspevky: 1363
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:46
Počet detí: 1

Re: Obnova stratenej dovery

Neprečítaný príspevokod Andrea » 30 Máj 2011, 11:01

Dakujem za odpoved, podobne robime az na to nosenie, to uz nema rad. Maly ma zapalene hrdlo a teploty, cize dufam, ze to suvisi viac s chorobou ako s tym jeho nocnym turizmom. No myslim, ze to bude dobre a nie je to take tragicke ako som to videla na zaciatku ja. Decka su asi prirodzene tolerantne k rodicovskym omylom.
Andrea
 
Príspevky: 28
Registrovaný: 04 Apr 2011, 11:26
Počet detí: 1
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 1 deň


Späť na Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia

cron