ockovanie

debata o všetkom a pre všetkých

ockovanie

Neprečítaný príspevokod Bibiq » 28 Máj 2011, 20:40

Chcela by som otvorit novu temu ohladom ockovania...na nete aj inych mediach sa vyskytlo kopec informacii,ake je ockovanie nebezpecne a co obsahuju ockovacie latky,hlavne tie kombinovane...ja som malu nedala v por.ockovat proti tbc,lebo potvrdila sa skodlivost tejto vakciny a od 1.1.2012 uz nebude povinna vakcinacia...viem,ze tento portal je o dojceni,ale aj toto sa tyka nasich dojciat,hm?
Uvitam akekolvek nazory,lebo poznam pripad,kedy dieta po vakcinacii dostalo cukrovku.dakujem
Obrázok užívateľa
Bibiq
 
Príspevky: 322
Registrovaný: 22 Máj 2011, 19:59
Bydlisko: doteraz Krompachy-odteraz Bratislava-Dubravka
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 22 rokov, 2 mesiace, 2 dni
2. dieťa: Melánia
Rokov: 12 rokov, 10 mesiacov, 26 dní
Môj status: NEVZDAVAT SA!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod tamoulik » 28 Máj 2011, 21:26

Bibiq, dobre, ze si tuto temu otvorila, ja som tiez akurat dnes citala rozne clanky o ockovani a rizikach a normalne sa teraz bojim, lebo maly bol ockovany na 4. den TBC a predvcerom hexavakcinou a proti pneumokokom a teraz mam pocit, ze aka som hrozna matka, lebo vystavujem svoje dieta takymto rizikam...aj ked starsi nastastie okrem teplot nic nemal...a TBC mu nechytilo, lebo nemal ziadnu reakciu a mali by sme ist na preockovanie, ale nechce sa mi...len mi asi hrozi pokuta, ci???
Obrázok užívateľa
tamoulik
 
Príspevky: 497
Registrovaný: 22 Máj 2011, 22:05
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 3
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 15 rokov, 4 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Samuel
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 6 dní
3. dieťa: Izabela
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: On ne voit bien qu´avec le coeur, l´essentiel est invisible pour les yeux (A.de Saint Exupéry)

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod estterka » 28 Máj 2011, 21:53

tak my patrime k tym,ktori sa rozhodli neockovat. zatial ma nic nepresvedcilo o tom,ze ockovanie funguje ale zato viem o mnozstve neziaducich ucinkov,ktore sposobuje a ja osobne si myslim,ze vacsina z ochoreni,proti ktorym sa ockuje sa neda dostat,lebo sa v nasich podmienkach nevyskytuju a zvysok sa pri spravnej liecbe da zvladnut. problemom je,ak sa napr. zle diagnostikuju u zaockovaneho dietata osypky(lebo aj na letaciku je napisane,ze ockovanie nechrani vzdy) a zacne sa zrazat teplota,ktora sa pri osypkach zrazat nema. to bol len pripad. lebo ak je dieta zaockovane,tak sa bohuzial velakrat zle diagnostikuje a zle lieci a moze to mat blbe nasledky. ja som sa rozhodla ist inou cestou. co ma uplne presvedcilo je,ze vsetci ludia,co su na vyssich postoch farma firiem svoje deti neockuju. keby ma nejaky liek pre mna medzi neziaducimi ucinkami na letaku napisanu cukrovku,autizmus,potravinove alergie,naburanie imunitneho systemu atd tak ho isto nevezmem. ockovanie je podla mna ako loteria,nikdy sa nevie,ci davku organizmus zvladne alebo nie je tak silny a poznaci cloveka natrvalo.
estterka
 
Príspevky: 555
Registrovaný: 24 Mar 2011, 08:57
Počet detí: 1
1. dieťa: Hannah
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Ludka » 28 Máj 2011, 21:59

Babulky, ockovanie, je chlostiva tema. najdolezitejsie je nastudovat si veci a vediet, co cloveku, babatku hrozi. Ci je lepsie podstupit detske choroby z nasej doby, alebo byt dozivotne zavisly na liekoch na diabetes, ekzemy, alergie... je potrebne sa rozhodnut, studovat tieto veci. Momentalne je situacia taka, ze sa sice ohlasuju neockovane deti, ale caka sa na rozsudok od Ustavneho sudu. V Cechach, Ustavny sud rozhodol v prospech matky, pretoze nemoze stat nutit do zdravotnej starostlivosti a este aj pokutovat ak to odmietne. Kedze mame velmi podobne zakony, ocakava sa rovnaky postoj nasich sudov. Je toho velmi velmi vela, musite sa pytat.... Dolezite je to, aby ludia sa mohli slobodne rozhodnut, ci daju zaockovat svoje dieta alebo nie. Mne sa paci vyrok: Zdravie svojho dietata vieme ovplyvnit, ale po ockovani tomu nevieme zabranit.

http://www.slobodavockovani.sk/news/ock ... ich-deti-/

Ja som zatial malu nedala ockovat proti pneumokokom a MMR. Boli sme aj nahlaseny na RUVZ, mali sme aj prve stretnutie cakame co bude dalej. Rodicov pribuda. To, ze v mediach povedia ze je ich len par, nie je pravda. Nechcu povedat pravdu, pretoze by ich bolo este viac.
Obrázok užívateľa
Ludka
 
Príspevky: 298
Registrovaný: 22 Mar 2011, 00:06
Bydlisko: Košice
Počet detí: 3
1. dieťa: 8
2. dieťa: 3
3. dieťa: 14 dní
Môj status: ...aby dojčené dieťa bolo normou...

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod estterka » 28 Máj 2011, 22:21

ludka,ako pises,je to o nastudovani si mnozstva informacii. rozhodnutie sa neda spravit za tyzden ani dva. je to dlhsi proces,co mozno niektorych ludi odradi.a vzdy treba zvazit,ci je vacsie riziko nakazy alebo neziaducich ucinkov ockovania a podla toho sa rozhodnut,ci ockovat a co ockovat. ja aj napriek tomu,co som napisala,ze mna osobne vaknciny nepresvedcili o svojej ucinnosti,tak budem zvazovat o nieco neskor tetanus pravdepodobne a teda mne osobne sa paci studovat fakty,o vakcinach,ochoreniach,skutocne statistiky ci uz o ochoreniach alebo neziaducich ucinkov ako citat vyroky na strankach,ktore su sponzorovane vyrobcami:( ja viem,ze je na slovensku stale viac rodicov,ktori zvazuju ockovanie. a co je zarazajuce,tak v amerike sa ludom,ktorym zostali zdravotne nasledky po vakcine,vyplaca odskodne(existuje u nich na to urad),na slovensku sa bez akychkolvek problemov tvrdi,ze vakciny nemaju neziaduce ucinky a na slovensku neexistuje. a by ste sa cudovali,kolko takych ludi,rodicov poznam a ake to je hrozne,byt nuteny zaockovat svoje dieta a ked to nevyjde,tak vsetci daju ruky prec a tvaria sa,ze sa nic nestalo a ze by sa to stalo aj bez vakciny :( v pravnych veciach ale poradit neviem,lebo zijem v zahranici a nemyslite si,ze je to tu lepsie,nie je to povinne,ale bez ockovania neberu deti do skolky ani do skoly-tiez fajn riesenie..
estterka
 
Príspevky: 555
Registrovaný: 24 Mar 2011, 08:57
Počet detí: 1
1. dieťa: Hannah
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Bibiq » 28 Máj 2011, 22:30

Nas zakon nechrani matku ak dieta da zaockovat a napr.ochrnie,ale ak neda ockovat,nasledky musi niest sama...neviem sa fundovane vyjadrit,ale intuicia mi vravi neockovat...ak ockovat,nie konbinovane vakciny a az po 2.roku zivota,pokial bude imunita ok...
V statoch EU je vakcinacia dobrovolna a ockuje sa len u nas a v Rumunsku povinne,aj ked ochorenia proti ktorym sa ockuje uz davno niesu rozsirene...
Ja myslim,ze ockovacie latky su len o biznise farma firiem,politiky a v prospech neinformovanosti matiek,co ockuju svoje deti a tie su chore a zase len podporuju farma priemysel...
Obrázok užívateľa
Bibiq
 
Príspevky: 322
Registrovaný: 22 Máj 2011, 19:59
Bydlisko: doteraz Krompachy-odteraz Bratislava-Dubravka
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 22 rokov, 2 mesiace, 2 dni
2. dieťa: Melánia
Rokov: 12 rokov, 10 mesiacov, 26 dní
Môj status: NEVZDAVAT SA!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Ludka » 28 Máj 2011, 23:36

tu je napriklad najnovsi vyskum z Francuzska na pneumokoky

Štúdia zverejnená v recenzovanom žurnáli skonštatovala, že používanie konjugovanej vakcíny proti pneumokokom vo Francúzsku neznížilo výskyt meningitíd u detí, len sa ochorenie presunulo do nižších vekových kategórií a spôsobuje ho pestrejšia škála sérotypov, najmä obávaný 19A.
original clanok
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21298818
Obrázok užívateľa
Ludka
 
Príspevky: 298
Registrovaný: 22 Mar 2011, 00:06
Bydlisko: Košice
Počet detí: 3
1. dieťa: 8
2. dieťa: 3
3. dieťa: 14 dní
Môj status: ...aby dojčené dieťa bolo normou...

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod janka » 29 Máj 2011, 01:36

Ja som nedala Misku ockovat proti tbc, podpisala som akysi reverz, ze to posuvam a ze sa o to ockovanie prihlasim po roku, ked bude mat Miska za sebou zakladne ockovanie. Neprihlasila som sa a nic sa zatial nedeje, asi sa uz ani diat nebude, kedze to idu zrusit. Tiez som nedala MMR, zdalo sa mi to byt zbytocnym zatazovanim imunitneho systemu, lepsie ked to Miska normalne prirodzene prekona (ak to prekona). Keby som isla cez to ockovanie teraz, mozno by som vahala este aj nad prevenarom.

Moja skusenost s ockovanim proti tbc; ja som normalne absolvovala vsetky ockovania, pri teste do ruky mi na strvty den, ci kolko sa cakalo na reakciu, miesto vpichu uplne zmizlo, takze ma vzdy bolo treba ockovat. Pamatam sa, ze nas ockovali v siedmej triede. Ked som bola osmacka, nasli mojej starej mame nieco na plucach, nevedeli, ci to nahodou nie je dedicne a nema to nieco s tbc, tak dotknutych clenov rodiny pre istotu preockovavali. Znovu najprv robili test do ruky, a to bolo jedinykrat v zivote, ked som mala reakciu, ze bol tam maly cerveny opuch. Bol ale primaly, takze ma i tak preockovali. No asi to ockovanie v siedmej triede cosi v tele nastartovalo, ked po roku som mala reakciu. Tak neviem, ci ta vakcina je naozaj uplne neucinna, trochu take hlasky beriem s rezervou. Rozumnejsia otazka je skor, ci je dostatocne ucinna na to, aby to vyvazilo rizika.

Informacii je naozaj strasne vela, nie je problem si cokolvek vygooglit, skor je problem sa v tom zorientovat. Zacala som citat knizku od Buchwalda, kde ukazuje, ze vsetky tie argumenty v prospech ockovania vyzeraju dobre len dovtedy, kym ich clovek nezasadi do sirsieho kontextu. On sam pise tvrdo proti ockovaniu, uvadza konkretne fakty, no viem si predstavit suvislosti, pri ktorych by tie fakty uz neposobili tak presvedcivo. Tak fakt sa v tom nevyznam. Je mi luto, ze som dosial nenasla nejaku rozumnu diskusiu medzi zastancami a odporcami ockovania, kazdy si len melie svoje a kyda na druheho. Tiez ma matie, ze protivakcinacna kampan je dost stvava, to vo mne vzdy blika vystrazne svetielko, ked sa utoci na city.

Uf, pardon sa dlhy prispevok, nejak som sa rozpisala viac nez som povodne mala v plane.
janka
 
Príspevky: 668
Registrovaný: 22 Mar 2011, 23:05
Počet detí: 0

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod leelo » 29 Máj 2011, 10:51

BCG vakcina je v nemecku vyhlasena za nebezpecnu a hlavne neucinnu . neviem, ci dokonca nie je zakazana. ked som spominala pred pediatrickou, ze na sk sa ockuje na 4.den zivota a dokonca povinne a celoplosne, bola dost prekvapena. nechapala, naco sa to robi, pritom je zastanca ockovani.
ja nie som, ale zacala som tuto problematiku studovat neskoro, preto ma syn hexu. od MMR neockujeme.

ked sa nad tym clovek zamysli, tak kde by cerstvo narodene babatko dostalo TBC? v bezdomoveckej komunite? je smiesne, ze ak by slovenske deti zili 500km zapadne, teda tam, kde zije moje dieta, dokonca by ich matkam bolo toto odckovanie vyhovarane samotnymi lekarmi.
Obrázok užívateľa
leelo
 
Príspevky: 344
Registrovaný: 22 Mar 2011, 15:20
Bydlisko: Mnichov, Nemecko
Počet detí: 2
1. dieťa: Benjamin
Rokov: 14 rokov, 5 mesiacov, 11 dní
2. dieťa: Hugo
Rokov: 12 rokov, 6 mesiacov
Môj status: Podla nemeckeho casopisu Eltern 4/2012 usetri dojciaca zena domacemu rozpoctu zhruba 75 euro mesacne. tym, ze dojci. tak sem s peniazmi a idem nakupovat!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod vejula » 29 Máj 2011, 14:20

čavte. tak ja v poslednej dobe tiež riešim otazku očkovať či nie... mame za sebou tri hexavakciny a už som pediatričke oznamila že mmr vakcinu očkovať nedam. LEn neviem či necham maleho preočkovať v 6 roku života... Je podla mna nemože zistiť kde je čista pravda.. či na strane farmaceutickeho priemyslu ktorym ide vo velkom o zisk či na strane ludi ktorí broja proti očkovaniu, kedže predajom svojich knih a podobnych činnosti tiež zarobia nemale peniaze. ŤAžko mne ako uplnemu lajkovi najsť kde je pravda. Som z toho dosť smutna ako to v tomto svete chodi. V prvom rade su vždy prachy a ludia su schopní kvôli nim aj zabijať či ničiť životy mnohym ludom... Fakt neviem čo spravim
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Ludka » 29 Máj 2011, 14:28

vejula, u nas na SK ludia, ktori su za slobodu v ockovani, peniaze za to neberu. Je to na baze, ich slobodneho rozhodnutia, nezistnej pomoci. Mnohym je to mozno cudne, ale aj v dnesnom svete sa taki najdu...
Ide o to mat moznost sa rozhodnut slobodne, bez tlaku! nebyt pokutovany za svoje rozhodnutie.

Ja som napr. dala do zapisu diagnozu Z28.1. z Medzinarodnej klasifikacie liekov CH10- vola sa to, odmietnutie ockovanie pacienta z nabozenskych dovodov a pod tlakom okolia.
V Zakone sa pise, ze ak mas kontraindikaciu, tak sa nema ockovat :)...dokonca ta nema nahlasit, ze ste neockovany, len ze mate kontraindikaciu. to je vsetko....nasi lekari nepoznaju zakony.
Obrázok užívateľa
Ludka
 
Príspevky: 298
Registrovaný: 22 Mar 2011, 00:06
Bydlisko: Košice
Počet detí: 3
1. dieťa: 8
2. dieťa: 3
3. dieťa: 14 dní
Môj status: ...aby dojčené dieťa bolo normou...

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod tamoulik » 29 Máj 2011, 16:26

Amazmysel odmietnut druhu a tretiu davku hexavakciny a pneumokokov,ked sme uz tu prvu dali? Alebo to uz treba doockovat???
Obrázok užívateľa
tamoulik
 
Príspevky: 497
Registrovaný: 22 Máj 2011, 22:05
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 3
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 15 rokov, 4 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Samuel
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 6 dní
3. dieťa: Izabela
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: On ne voit bien qu´avec le coeur, l´essentiel est invisible pour les yeux (A.de Saint Exupéry)

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod estterka » 29 Máj 2011, 18:31

tamoulik,ma zmysel. ono to,ze jednu davku niektorej vakciny zvladlo dieta v pohode(na vonok teda,co sa deje vnutri nevieme velakrat) neznamena,ze dalsia nemoze mat zle nasledky a moze na nu aj alergicku reakciu dokonca chytit. my mame prvu hexa,aj pneumokoky a este dva hnusne kokteily,lebo az po druhom mesiaci som sa dostala k informaciam. vycitam si to,ale vzdy lepsie neskor ako vobec,to si aspon hovorim.
estterka
 
Príspevky: 555
Registrovaný: 24 Mar 2011, 08:57
Počet detí: 1
1. dieťa: Hannah
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod vejula » 29 Máj 2011, 18:33

ludka... asi maš pravdu, čo sa tzka slobodz očkovania, jasne že som za to len akosa rozhodnuť ked sa nemaš ako dostať ku pravdivzm info pokial sa tomu nerozumieš ako si maš vzbrať z dvoch taborov, ked nevieš čo všetko je pravda a čo už nie... chapeš... tí ludia čo pišu knihy ako je očkovanie škodlive čo sa o to fakt zaujimaju podla mna musia za to niečo brať, či nie? a tí dobrovolní aktivisti, maju skutočne taky pristup k informaciam že si možem byť 100% ista že to čo hovoria je aj pravda????? viem že oni tomu veria ale ako hlboko to maju preskumane, alebo len informacie prebrate od niekoho kto už za to peniaze dostale kedže o tom napisal neviem kolko knih a robi neviem ako prednašky ... no neviem strašne ťažko mi je toto v mojej hlave spracovať a dopracovať sa k tomu spravnemu skutočnemu vysledku
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Ludka » 29 Máj 2011, 21:17

vejalu, opytam sa len tolko asi. co si myslis, aky uzitok by mali z toho, ak by pisali ze neockujte sa? kto za to berie vacsie peniaze, a profituje z toho ze tvoje dieta ochorie na ekzem, diabetes, leukemiu, alebo dostane alergiu? Ti co su proti ockovaniu? Alebo ti co ockuju? Mnohym lekarom, zobrali dokonca i povolenie na vykonavanie svojho povolania, pretoze prednasaju o neziaducich ucinkoch ockovania. Systemu nevyhovuje ak si zdrava, ak nekupujes si ich lieky....chapes...

napr. zaujimave video
http://blip.tv/durino/povod-a-historia- ... sk-4711591 povod a historia ockovania
dalsia stranka
http://hubpages.com/hub/Scientists_cure ... kes_notice

je potrebne si hladat informacie. medzi zastancami slobody su aj lekari, epidiomologovia, atd...nielen obycajni ludia....a ver mi, niekedy ti co studuju tieto informacie, vedia viac ako lekari, pediatri atd....az teraz sa vlastne zistilo, ze ten system je zly, ze ludia ktori chcu slobodne sa rozhodnut nasli diery v legislative....no uz len cakat.

tamoulik, lepsie nedat, ako dat a trpnut co bude!
Obrázok užívateľa
Ludka
 
Príspevky: 298
Registrovaný: 22 Mar 2011, 00:06
Bydlisko: Košice
Počet detí: 3
1. dieťa: 8
2. dieťa: 3
3. dieťa: 14 dní
Môj status: ...aby dojčené dieťa bolo normou...

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod vejula » 29 Máj 2011, 21:30

ludka isto to ma zmysel čo hovoriš, ja len že som v tom všetkom dosť zmatena... Smiem sa spytať poznaš toto http://blip.tv/durino/impfung-sinn-oder ... sk-2235415 asi ano. mysliš že možem veriť všetkemu čo tam ta žena hovori? Kto je to vlastne zač?
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Ludka » 29 Máj 2011, 21:42

Myslis Anitu Petek? Je to pani, ktora 20 rokov zasvatila svoj zivot pravde ockovaniu. Mam pocit, ze vie toho viac ako ostatni a nie je zaujata. Bohuzial minuly rok zomrela. Sice odporuca homeopatiu na liecenie neziaducich ucinkov, to ja neuznavam, ale historiu a konzistenciu ockovacich latok jej verim, pretoze si to dala na vlastne naklady zistit.
Ten link co som ti dala, je od jedneho lekara, na tej istej konferencii, ale o rok neskor.

A este ani u nas to nie je ruzove si predstav, ze nasi ockovacie latky vobec netestuju spoliehaju sa na papier z EU.
http://www.slobodavockovani.sk/news/suk ... ine-ortut/
ŠUKL jednoducho netestuje tieto veci...najdes tu otvorene listy a odpovede...

Ministerstvo zdravotnictva napr. odmieta vydat analyzu na akom zaklade zacali s ockovanim proti pneumokokom
http://www.slobodavockovani.sk/news/min ... eumokokom/
okrem ineho sa pise na vysvetlenie
Vzhľadom na to, že Farmakoekonomická analýza očkovania proti pneumokokom na Slovensku obsahuje údaje a ďalšie skutočnosti, ktoré sú duševným vlastníctvom a obchodným tajomstvom spoločnosti PFIZER LUXEMBOURG SARL, o.z., a ktorých ochranu v tejto súvislosti spoločnosť zabezpečuje, presadzuje a ďalej požaduje, PFIZER LUXEMBOURG SARL, o.z., so sídlom Pribinova 25, 81109 Bratislava, vyjadrila svoj nesúhlas so sprístupnením (zverejnením) požadovaného dokumentu.

AKYM PRAVOM, TO MOZU NAPISAT? TO JE OBCHOD ZO ZDRAVYM NAS VSETKYCH A ONI POVEDIA ZE JE TO TAJOMSTVO???
Obrázok užívateľa
Ludka
 
Príspevky: 298
Registrovaný: 22 Mar 2011, 00:06
Bydlisko: Košice
Počet detí: 3
1. dieťa: 8
2. dieťa: 3
3. dieťa: 14 dní
Môj status: ...aby dojčené dieťa bolo normou...

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod tamoulik » 29 Máj 2011, 22:13

A aky mate nazor na ockovanie proti rotavirusom??? A aky realne na Slovensku hrozi postih, alebo co nasleduje,ked sa rodicia rozhodnu nedat dieta zaockovat?
Obrázok užívateľa
tamoulik
 
Príspevky: 497
Registrovaný: 22 Máj 2011, 22:05
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 3
1. dieťa: Tomáš
Rokov: 15 rokov, 4 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Samuel
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 6 dní
3. dieťa: Izabela
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: On ne voit bien qu´avec le coeur, l´essentiel est invisible pour les yeux (A.de Saint Exupéry)

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Ludka » 29 Máj 2011, 22:20

tamoulik, poviem ti len tolko, akou chorobou zaockujes, taku dostanes :) ale nie...jasne. ockovanie v prvom rade nechrani na 100% a to ti povedia aj odbornici na ockovanie.
Poznam deti, ktore boli zaockovane proti rotavirusom, a odvtedy mali 2 rotavirusove hnacky! a to dievcatko ma 2 roky. Musis si pamatat, ze do nej davas informaciu, o chorobe, a telo moze zareagovat aj tak, ze tu chorobu jednoducho dostanes.
Ja poznam deticky najma chlapcov, ktori po druhej davke proti pneumokokom do mesiaca dostali zapal stredneho ucha! 6 mesacne babatko, povedz mi kde to mohlo chytit? A nikto to do suvisu vobec nedava....poznam troch takych, a to nehovorim o zasoplikovani na tri tyzdne.

a co ti hrozi? Pohovor na regionalnom ustave verejneho zdravia. a potom pojednavanie o priestupku. ktory je v nasom zakone sporny. cim viac rodicov do toho pojde, a da o sebe vediet, tym bude im zrejme, ze chceme slobodu v ockovani. slobodu, ze si vyberiem ci chcem, alebo nechcem. ktoru chcem a ako chcem sa ockovat.
Obrázok užívateľa
Ludka
 
Príspevky: 298
Registrovaný: 22 Mar 2011, 00:06
Bydlisko: Košice
Počet detí: 3
1. dieťa: 8
2. dieťa: 3
3. dieťa: 14 dní
Môj status: ...aby dojčené dieťa bolo normou...

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod vejula » 29 Máj 2011, 22:21

ludka pozriem si to , tie linky čo si mi dala poriadne to preštuduje, je to fakt rozne že zatajuju pravdu pred ludmi ktori to nechavaju pichať do svojich deti... ti poviem pravdu že mne ten system pride jak nejaky fašizmus alebo čo ked sa robili pokusi na židoch tak teraz si oni robia pokusnych kralikov z nas ale čo je najhoršie z našim bezmocnych detičiek. je mi z toho fakt do plaču, hlavne z toho že maly už očkovany bol. A počula som že preočkovavať sa teraz musi, či čo, ja neviem čo je zas na tom pravdy. či su to zas len lekarske vymysli. ty neodporučaš homeopatika na odstranenie nasledkov? a čo by si poradila ty ? ty si svoje dieťa vobec nedala zaočkovať?
ozaj celkom by ma zaujimalo prečo ta pani umrela, čo sa jej stalo?

tamoulik - rotaviry myslim vôbec niesu povinne takže určite nebudeš mať z toho žiaden postih ked to nedaš zaočkovať
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod janka » 29 Máj 2011, 22:37

tamoulik, rotavirusy sa neockuju povinne, takze to mozes vyhodit z hlavy. Moj pediater dokonca kazdeho odhovara od toho ockovania, ked za nim niekto pride s takym napadom. Ale on ma podporil aj v rozhodnuti neockovat tbc a neockovat mmr.
janka
 
Príspevky: 668
Registrovaný: 22 Mar 2011, 23:05
Počet detí: 0

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod janka » 29 Máj 2011, 22:55

vejula, Ludka, podla mna to s tou ockovacou a antiockovacou lobby nebude take ciernobiele. Presne ako pise vejula, bezny smrtelik sa k pravde asi tazko dostane, tolko je uz okolo toho sumu. A ze kto na tom zaraba a kto nie... mozno ludia na slovensku bojujuci za slobodu v ockovani na tom nezarabaju, ale kdesi za tym mozno su ludia, ktori na tom zarabaju. Ked sa pozriem na nedavnu aferu ohladne MMR - doktor Wakefield pustil do sveta info, ze MMR moze nastartovat autizmus, mal to aj podlozene nejakym akoze vyskumom. Vo svete vypukla panika, antivakcinacni aktivisti rozbehli mohutnu kampan, ze MMR sposobuje autizmus, rodicia zacali MMR dost masovo odmietat. Postupne vyslo najavo, ze ten Wakefieldov vyskum nebol celkom koser, ze vlastne "dokazal" to, co vopred chcel dokazat. A v tom istom case si dal patentovat vlastnu vakcinu proti osypkam, ktoru samozrejme odporucal namiesto MMR. Dnes sa to uz uzatvara tak, ze suvis MMR a autizmu sa nepotvrdil, no stale na strankach bojujucich proti ockovaniu na ten link medzi MMR a autizmom narazam. Radovi antivakcinacni aktivisti to urcite robili z presvedcenia a v dobrej viere, ked rodicov pred MMR varovali, ale chudaci vlastne zadarmo robili sluzbu tomu dr. Wakefieldovi, ktory si urcite pekne pomastil vrecko. Je to ako nejaka sekta, kde radovi veriaci pracuju pre sektu z hlbokeho presvedcenia, nielen ze na tom nezarabaju, su dokonca ochotni svoj majetok pre sektu obetovat, ale je mozne, ze kdesi na vrchole hierarchie je niekto, kto na tom hnusne zaraba.
janka
 
Príspevky: 668
Registrovaný: 22 Mar 2011, 23:05
Počet detí: 0

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod vejula » 30 Máj 2011, 08:29

janka, presne toto som sa snažila napisať v mojich predchadzajucich prispevkoch len si to napisala asi trocha zrozumitelnejšie... fakt som zufala ako si mam vytvoriť vlastny nazor a vlastny usudok ked sa ku mne dostavaju len informacie ktore možu byť skreslene a ja nemam šancu zistiť či su alebo niesu pravdive... chcelo by to nejaky rozbor
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod leelo » 30 Máj 2011, 08:58

vejula, aj ten co urobi rozbor, je len clovek.
mne a mojmu muzovi stacilo na neockovanie to, ze mame pochybnosti - zalozene na logike dospeleho cloveka. ono totiz ockovanie je proces nezvratny, ale neockovanie este zvratny.
aj ked je to v nemecku nepovinne a nebudu ma perzekuovat ziadni uradnici na RUVZ, vobec nam to neurobilo to rozhodnutie jednoduchym. je to velmi tazke rozhodnutie. a pri 2.dietati budem riesit tu istu dilemu a vobec nie som z toho nadsena
Obrázok užívateľa
leelo
 
Príspevky: 344
Registrovaný: 22 Mar 2011, 15:20
Bydlisko: Mnichov, Nemecko
Počet detí: 2
1. dieťa: Benjamin
Rokov: 14 rokov, 5 mesiacov, 11 dní
2. dieťa: Hugo
Rokov: 12 rokov, 6 mesiacov
Môj status: Podla nemeckeho casopisu Eltern 4/2012 usetri dojciaca zena domacemu rozpoctu zhruba 75 euro mesacne. tym, ze dojci. tak sem s peniazmi a idem nakupovat!

Re: ockovanie

Neprečítaný príspevokod Ludka » 30 Máj 2011, 09:37

Janka, posles mi prosim ta nejaky link na toho Wakefielda, ze si nechal patentovat vakcinu proti osypkam?

Co sa tyka autizmu, je zaujimave, ze odkedy sa ockuje, zaroven rovnako stupol pocet autistov....
Obrázok užívateľa
Ludka
 
Príspevky: 298
Registrovaný: 22 Mar 2011, 00:06
Bydlisko: Košice
Počet detí: 3
1. dieťa: 8
2. dieťa: 3
3. dieťa: 14 dní
Môj status: ...aby dojčené dieťa bolo normou...

Ďalší

Späť na Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia

cron