málo frekventné dojčenie za deň

O dojčení malých bábätiek

málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod kinsi » 21 Apr 2013, 19:26

Máte prosím niekto skúsenosti s tým, že by sa Vám dieťatko dojčilo vo veľmi veľkých intervaloch? Ako asi niektorí tu z fóra viete, dojčím tandemovo dcérku i malého synčeka. V podstate je všetko OK, obaja krásne prospievajú. Malý mal pri narodení 3350g, 3mes 8020g a potom pred 2t 8700g(za 4týždne), pričom ich ale asi pribral behom začiatku toho obdobia a potom začal robiť ozaj veľké pauzy v dojčeniach (proste častejšie nechcel), došlo to v podstae k tomu, že sa dojčil 4x za 24hod. Kamoška, čo chodí na kurz Mamily ma prinútila kontaktovať poradkyňu :) a tá poradila zvýšiť frekvenciu tým, že budem núkať polospiacemu - asi 2t to robím, uspím v manduke, vyložím a ako sa preberá , nadojčím...Aj celkom začal piť mimo spania, prisaje sa tak 6-7x za 24 hod. Za tie 2 týždne, čo to takto robím pribral na 9,4kg...Ale stále nevyužíva dojčenie na nič iné, ako na jedlo, inak , ak nie je hladný, neprisaje sa, nedudluje...dudlí si zato prsty, rád a ostošesť. Inak je to zlaté dieťa, prakticky neplače,v podstate len vtedy, keď mu chcem vymeniť prsník za prsty :)
Mám dilemu, či sa naďalej tak intenzívne snažiť o zvýšenie frekvencie dojčenia (nie je prírastok neprimerane privelký?) a tiež neviem, či by nestálo za to , skúsiť mu dojčenia skrátiť, aby naraz nevypil také obrovské množstvá (vypije až cca 3,5dcl-len odhad z velkej váhy), z jedného prsníka a za extrémne krátku chvíľu. Alebo to celé vobec neriešiť? Dcérka sa dojčila podobne, častejšie začala piť tak po cca 7mesiaci, ale predsa len pila trošku častejšie, ako on a aj na prsníku zaspávala. malý zaspáva vačšinou v Manduce, prípadne s prstíkmi v puse na rukách. A ozaj ešte - inak ako v ľahu nie je ochotný sa prisať už cca 5-6t. Ďakujem
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod Klemka » 21 Apr 2013, 21:43

Kinsi, ako sa synček správa pri dojčení? Je spokojný? Stáva sa niekedy, že sa pri dojčení začne mrviť, odťahovať, prípadne hnevať až plakať? Cmúľanie prstov sa deje často?
Klemka
 
Príspevky: 1363
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:46
Počet detí: 1

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod kinsi » 21 Apr 2013, 22:37

Ak sa už rozhodne prisať,tak si myslím, že počas dojčenia je spokojný, nemrví sa, určite sa nikdy nepustil a neplakal, len keď bol malý, lebo vtedy ho to dusievalo a to ho hnevalo - to sme aj tak uzavreli s poradkyňou, že asi sa kvoli nadprodukcii odučil dudlať prsník (nešlo to, lebo stále tieklo mlieko, aj keď už asi nechcel)a preferuje dudlanie prstíkov. No prstíky dudle napr.vždy keď zaspáva a vtedy teda nechce prsník ani za svet, zaspáva tak, že ho celého pritúlim aj s prstíkmi v puse a hneď spí. Ak by som mu ich vyberala, či strkala mu vtedy prsník, tak by plakal. Inak je to nadmieru spokojné dieťa, aj tak motoricky kľudné, pokojne si prehliada hračky, kuká sa, usmieva sa vždy tak 1,5-2h, potom trošku začne byť mrzutý, tak ponúknem, vačšinou nechce, dám do manduky a spí :) toto niekoľko krát denne sa nám zopakuje. Niekedy miesto manduky si k nemu ľahnem a dudlajúceho ho pritúlim a to zaspí tiež, v posteli. Je to anjelik. Ja sa snažím núkať i inokedy, ale on zásadne chce len v ľahu na boku, inak ho núkanie len rozčuluje( je to vlastne často jediný dovod hnevu za celý deň).
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod Klemka » 22 Apr 2013, 12:26

Kinsi, toto je ťažké riešiť na ďiaľku, ale tak ako to popisuješ, plus som to konzultovala aj s poradkyňou, ktorá sa o Tvojom prípade rozprávala s Evkou Tóthovou (dúfam, že si dobre pamätám meno), tak je tam viacero vecí, ktoré ukazuje na to, že by stálo za to zvýšiť tvorbu mlieka, hoci chápem, že to znie dosť paradoxne. To, čo popisuješ, sa veľmi podobá na istú formu štrajku - mimoriadne "dobré" bábätko, ktoré plače vlastne len vtedy, keď ho človek dáva k prsníku, samo od seba je ochotné sa dojčiť veľmi zriedkavo počas dňa, v polospánku je to lepšie, dojčenie si nahrádza satím prstíkov, plus ten začiatok tak, ako si ho popisovala. Prvou voľbou by malo byť to, čo už robíš - pokúsiť sa vytvoriť príležitosti pre častejšie dojčenie. Píšeš, že odvtedy sa zlepšilo aj dojčenie mimo polospánku - že je ochotnejší v bdelom stave sa prisať častejšie. To je skvelé. Naďalej je tam ale pár ďalších vecí, pre ktoré mi je ťažké povedať, aký to bude mať ďalší vývoj a radšej by som odporúčala začať užívať domperidón, aby sa situácia zlepšila, alebo aspoň udržala tak, ako je teraz.
Nemusíš riešiť, že začal viac priberať, odkedy sa Ti darí ho dojčiť častejšie, to nie je problém, rovnako ako nie je problém, ak by naozaj reálne vypil pri jednom dojčení veľa mlieka. Cieľom nie je skrátiť dĺžku jedného dojčenia, práve naopak, vytvoriť možnosť, aby začal vnímať prsník aj s inými funkciami.
Viem, že máš asi veľa otázok, takže tu končím a keď máš niečo, pýtaj sa.
Klemka
 
Príspevky: 1363
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:46
Počet detí: 1

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod kinsi » 23 Apr 2013, 14:21

Klemka, moc ďakujem, že si si našla čas a mám i celkom výčitky, že Vás toľké zamestnávam svojimi problémami. Ano, kamarátka je Evica Tóthová :)
Obávam sa, že teraz ale presne došlo na to, čo často zdorazňuješ - riziká iného, ako osobného poradenstva - sprostredkovane, prípadne cez net. Som totiž ozaj presvedčená, a v podstate k rovnakému záveru sme sa dopracovali i s poradkyňou (telefonický kontakt), že problémy skor sposobuje nadprodukcia, ako znížená tvorba. Skúsim vysvetliť moje pohnútky - u nás, aj keď to nie je asi celkom správne, tak kvoli dosť výraznej "cicichtivosti" staršej som prsníky oddelila, pričom ich občas , raz za 3-4týždne vymením. Kristínkyn je o dosť "silnejší", malá totiž pije často a intenzívne, prakticky sa plne dojčí, pribrala na 15,8kg...Ak náhodou ide s tatinom na výlet a 3 hodiny nepije, prsník sa naleje ako hrom. Keď som nad tým spatne rozmýšlala, tak hlavné problémy začali (tá ozaj nízka frekvencia) , keď sme prišli na slovensko, tam sú naopak postele a ja som deťom tým pádom vymenila prsníky a malý dostal ten silnejší a myslím, že mu to zrejme dosť vadilo a chvílu trvalo, kým sa mu to upravilo. Možno sa samozrejme mýlim, ale kludne možem malému zase ponúkať opačný, silnejší prsník, len sa bojím , že ho to skor odradí, nakoľko dnes som si ho lepšie všímala (aj kvoli tvojej otázke) ako sa chová pri dojčení a on je taký trošku nepokojnejší a odťahuje hlavičku (ale nepustí) práve keď sa mlieko spustí, potom sa už upokojí a pekne pije do konca a spokojný sa púšťa.
Ja som i pri malej mala skor nadprodukciu prvé mesiace, musela som používať také tie zberače plastové. Evica ešte zdorazňovala, že mám uviesť, že mám roky, minimálne 15r, diagnostikovanú hyperprolaktinémiu, mala som galaktoreu od cca 18r (samo minimálnu, len po zatlačení), ale to nemyslím, že by malo vplývať, nakoľko hodnoty prolaktínu som nemala nikdy nejaké brutálne, vždy len tak 2-3x norma (pri dojčení je prolaktín, myslím, násobne vyšší). Moc som ju neliečila, len asi 2-3roky, potom som lieky vysadila, lebo prolaktín som i tak nemala v norme a v podstate mi táto idiopatická hyperprolaktinémia nerobila problémy.
Keby si ale teoreticky tvorbu zvýšim, ako myslíte, že by to pomohlo? Nebolo by to ešte horšie? Ak už teraz malý na dojčenie vypije vyše 3dcl mlieka a potom by vypil povedzme ešte viac (nie je to ale isté, lebo on už i teraz po dojčení vracia, takže asi nemá vačšiu kapacitu žalúdku), tak by možno nebol motivovaný jesť ešte dlhšiu dobu.
Mrzí ma, že malý nechce využívať ostatné funkcie dojčenia. Naštepená hlavne týmto fórom :) (chvalabohu, nemyslím to vobec zle) som sa snažila od narodenia ozaj nenarušiť dojčenie, bonding...Malý sa narodil bez akýchkolvek zásahov, nemala som ani flexilu, ani nálev, nič, po porode bol cca 2,5hod nepretržite na mne holý, následne asi 20 min u pediatra pod dohladom priatela - nenechali sme ho nijako stresovat, nedovolili sme pichnúť Kanavit, odsávať, ani ho okúpať a po pár hodinách sme odišli domov na neg.reverz.Odvtedy ho nosím, núkam...no asi proste smola...
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod Klemka » 24 Apr 2013, 21:35

Kinsi, je tak, ako hovoríš, poradenstvo na ďiaľku nie je nič moc... na druhej strane - aj z toho, čo píšeš, je možné odsledovať nejaké veci a mňa osobne správa, že deti mali rozdelené prsníky, len utvrdila v tom, že zvýšiť tvorbu mlieka možno bude potrebné. Na druhej strane - je možné, že v tomto bode by postačilo len snažiť sa prsníky pri dojčení striedať, nedojčiť v podstate len z jedného prsníka, ale myslím, že nasadiť domperidón by aj tak mohlo pomôcť. Domperidón neovplyvňuje len hladiny prolaktínu (časť z jeho účinku spočíva v inom mechanizme),to, čo mi je ťažko na ďiaľku odhadnúť je, nakoľko sa dá s týmto ešte počkať alebo je potrebné to takto riešiť čím skôr... Mohla by si to možno nejaké 2-3 dni sledovať a spísať si, ako prebiehal z hľadiska dojčenia tento čas a prípadne nahrať mi nejaké videjko ucelené - jedno celé dojčenie od začiatku do konca? Môžeme si do SS napísať, kam ho zavesíš (napr. na YouTube môžeš, keď pošleš link len mne a potom ho zmažeš po pozretí napr.).
Klemka
 
Príspevky: 1363
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:46
Počet detí: 1

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod kinsi » 24 Apr 2013, 21:58

Určite, nahrám. Dnes som v podstate omylom prsníky vymenila, resp.Kristi vypila najprv jeden, potom druhý, čo mi došlo až v momente, keď som mi nejako došlo, že Kristi nejako dlho aktívne prehĺta. Cca po hodine šiel spať malý a tak som mu ponúkla prsník a asi som prvý krát videla, ako vyzerá, keď malé nie je spokojné s tokom mlieka - bez toho aby sa pustil sa mrvil a pošklbával akoby bradavkou v puse hore-dole, toto bežne nerobí. Asi čakal svojho 0,5litra :D . Nahrám nejaké naše normálne dojčenie, hádam zajtra vystriehnem nejakú dobu, keď bude aj malý chcieť, aj bude priateľ doma(štvrtky chodí až po siedmej), ak nie, tak v piatok, či sobotu. Inak ráno po dojčení (potom, čo prespal asi 8 hodín v kuse) vážil 9,8kg, čo mi príde už fakt dosť.
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 25 Apr 2013, 00:11

MOzno aj SKype by nebol zly - ak by ti ten vyhovoval viac, mozes sa ozvat i mne (Janka_mich)
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod Klemka » 25 Apr 2013, 07:06

Skvelé Kinsi, daj mi prosím vedieť, keď sa Ti podarí niečo nahrať a zavesiť niekde. Daj mi tam ale prosím fakt celé dojčenie - od začiatku do konca. Niečo, čo momentálne typicky vidíš pri dojčení.
To, že priberá, nie je ukazovateľ v tomto prípade. Je skvelé, že priberá. Riešiť treba, či je dojčenie v poriadku alebo nie, v tomto prípade nemá to, či priberá veľa alebo málo žiadny význam sledovať, nič nám to nepovie...
Klemka
 
Príspevky: 1363
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:46
Počet detí: 1

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 28 Apr 2013, 17:31

Kinsi,

zial neviem Ti vobec poradit, lebo u nas bola frekvencia dojcenia aspon 12x za 24 hodin, ale pozorne sledujem Tvoju temu, lebo ma zaujima.
Mozes potom prosim napisat, na com ste sa s dievcatami zhodli a ako dalej postupujes?

Nerozumiem tomu domperidonu, preco by Ti mal pomoct, zaujimalo by ma to.

Taktiez sa chcem spytat, preco nam nestaci, ako ukazovatel, ze babatko krasne pribera, je cele spokojne, neni s nim robota, v pripade, ze frekvencia kojenia je uz 6-7 x za den.
Mne by tam vadili najma tie prsiky, to uz ale riesilo viacero mamiciek, a uspokojivy recept tusim nefunguje.

A ostatne funkcie prsnika babatko mozno este len objavi, ved zatial len je a spi. O 2 mesiace to moze byt celkom inak.

Ale nechcem tymito myslienkami nikomu odporovat, len ma principialne zaujmaju odpovede, aby som sa viac naucila.

Dakujem
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod kinsi » 28 Apr 2013, 18:30

Zdravím - videjko mám natočené, bol to celkom boj, aj keď nie s Matúškom, ale skor s priateľom, nakoľko sa musel asi 100x k tomu chystať a nakoniec Matúš nič, lebo ho zaujímala skor kamera. Nakoniec mám natočené 3 dojčenia - jedno som vložila na youtube :
http://www.youtube.com/watch?v=rIWEuDKO ... e=youtu.be
Celkovo si myslím, že sa to u nás celé lepší, malý už papá celkom ochotne, dokonca 3x už jedol i v sede :) Aj frekvencia je lepšia - teraz som to sledovala cez tento víkend a nie je to vobec zlé - sobota - ráno cca o 9, potom o 13, 16, 18:30 a 21, čiže spolu 5x, v noci nič a dnes ráno asi o osmej, potom o 10, 12, 13:30 a teraz o 18tej, čiže už 5x doteraz. To je asi celkom OK? Medzitým som tiež núkala, ale nemal záujem.
S tým oddelením prsníkov som to nenapísala celkom presne - ono malá napr. v noci pije z oboch, lebo keď má malý moc dlhú prestávku, ponúknem jej i jeho :)

Mamamima, súhlasím s Tebou, tiež si myslím, že domperidóm by nám situáciu nijako nezlepšil. Malý už i tak asi nebol schopný naraz viac vypiť a zrejme by to nebolo ani žiaduce - už má beztak takmer 10 kg :)

Ešte raz Vám moc ďakujem, že ste si našli na mňa čas. JankaMich ja mám relat. starý počítačm skype mi na ňom sekalo, už sme ho museli odinštalovať, lebo i spomaloval náš počítač. Ale ďakujem za ponúknutú pomoc.
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod kinsi » 28 Apr 2013, 18:35

kto by chcel vidieť videjko, prosím o mail, či meno na youtube, aby som vás mohla pridať medzi ľudí , kt. si to možu pozrieť - dakujem. Pridám hocikoho, nevadí mi to, len to nechcem dat verejne, chodia mi tam naši a širšia rodina na videjka detí :)
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod Klemka » 28 Apr 2013, 20:55

Kinsi, ak chceš, aby som si video pozrela, prosím daj mi do SS vedieť, ako ho mám otvoriť, aby to fungovalo.
Zo všetkého najviac by to chcelo vidieť. Je možné, že domperidón naozaj potrebný nebude a nie je. Otázka je, či si to môžeme dovoliť povedať, keď som to nevidela. Štrajky sú ťažko odhadnuteľné a keď sa raz zvrhnú na to, že dieťa začne byť naozaj frustrované na prsníku, niekedy nie je jednoduché situáciu zlepšiť, často už potom opatrenia, ktoré matke odporučíme, vedú k tomu, že situácia ostáva aspoň rovnaká (hoci zúfalá), ale aspoň sa nezhoršuje a dieťa sa neodstaví úplne. Ale matka sa neskutočne natrápi (viď téma s Lulu a teraz aj s Ankou - kedy vám zaúčinkoval domperidón).
Klemka
 
Príspevky: 1363
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:46
Počet detí: 1

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod kinsi » 28 Apr 2013, 21:18

Klemka, prosím Ťa, ja ťa pridám do oprávnených osob na youtube k videjku, len mi prosím ťa pošli tvoju mailovú adresu (asi platí len ak máš gmail, alebo tvoj login na youtube), dala by som to i verejne, ale just práve včera sme tam zavesili nove videjko s deťmi a naši si to dohľadavajú cez naše meno, tak im tam ako najnovšie vyskočí hneď toto, ak bude verejné :(
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod Klemka » 28 Apr 2013, 21:34

Klemka
 
Príspevky: 1363
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:46
Počet detí: 1

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod kinsi » 28 Apr 2013, 21:41

už si pridaná, moc ďakujem, malo by Ti to ísť, ten link vyššie
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod Klemka » 28 Apr 2013, 22:06

Nejde mi to... čo robím zle? A to som prihlásená pod týmto Gmailom aj na môj YouTube... nejde to, píše, že je to personal...
Klemka
 
Príspevky: 1363
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:46
Počet detí: 1

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod TIA » 28 Apr 2013, 22:26

Klemka, ak si prihlasena na youtube a mas tam inu mailovu adresu nez poradna dojcenia, tak Ti to nepojde. Skus sa odhlasit zo vsetkeho a kliknut na link a potom, ked Ta vyzve, tak sa prihlas pod gmailom porodnadojcenia..
TIA
 
Príspevky: 422
Registrovaný: 07 Aug 2011, 22:12
Počet detí: 1

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod Klemka » 29 Apr 2013, 06:35

Urobila som to, TIA... nič... waaaa
Klemka
 
Príspevky: 1363
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:46
Počet detí: 1

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod kinsi » 29 Apr 2013, 08:23

Klemka, dala som to verejne, nech si všetci myslia , čo chcú :)
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 29 Apr 2013, 11:11

Kinsi ste krasni, Matusko vyzera na 10 mesicov.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 30 Apr 2013, 00:42

Ak by som to mohla takto zdialky zhodnotit - tvorba mliecka tu podla vsetkeho musi byt velmi dobra, lebo napriek slabsiemu prisatiu a malej pusinke, Matusko dobre pije a pribera velmi pekne (naozaj poriadny chlapisko z neho :) . Chyba mi tam trosku vacsi fyzicky kontakt pri dojceni, co je mozno dovod, preco to dojcenie nie je take caste.
Dojcite sa vzdy len poleziacky alebo aj v nej polohe? Ak sa ti sa, mozes mi aj zavolat na 0905-923908, mozme si prejst niektore detaily, ako by sa dala upravit poloha.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod kinsi » 30 Apr 2013, 08:33

Ďakujem Janka, Mamamima :) Janka, zavolám Ti.
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 30 Apr 2013, 10:38

Kinsi, JankaMich

to prisatie zaujalo i mna, Janka, sama vies najlepsie, ze sme s tym bojovali skoro 2 roky.
Ale citila som sa byt malo kompetentna, aby som sa vyjadrila, preto som rada, ze si to spomenula. Mne sa videlo, ze Matusko ma len malo bradavky v ustockach a je od Teba pomerne daleko. Paulinka mi v takej polohe vzdy len znicila bradavky a nic sa nenapila. Ale Tvoj krasne pribera, preto som si to neodvazila komentovat.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: málo frekventné dojčenie za deň

Neprečítaný príspevokod lulu » 30 Apr 2013, 11:10

kinsi píše:http://www.youtube.com/watch?v=rIWEuDKO ... e=youtu.be

...tak pozrela som si tvoje video, nepoznám celý tvoj príbeh....ale teda nedá mi okomentovať....že to je teda ale tvorba mliečka:-) môj čisto osobný názor je, že domperidon netreba, malý sa asi dosť napapá, pekne prehĺta a aj tok sa mi zdá byť dosť silný aj napriek tomu, že nemá dokorán ústočká:-) malý je bacuľko:-)
držím vám palce, nech vám to :dojcenie:
lulu
 
Príspevky: 352
Registrovaný: 22 Máj 2012, 11:45
Počet detí: 2
1. dieťa: princeznička
2. dieťa: bzučinka
Rokov: 11 rokov, 10 mesiacov, 24 dní

Ďalší

Späť na Novorodenec - 6 mesiacov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia

cron