Dva roky a nechce jesť :(

diskusia o tom, kedy , ako a čím začať prikrmovať a potrebe tekutín bábätiek

Re: Dva roky a nechce jesť :(

Neprečítaný príspevokod janka » 03 Mar 2013, 21:13

zigi, ja mam taky elektricky mlyncek, to je na kavu, na mak a na kadeco ine, tak to mi lan pekne poseka. Inak prave som si zabrowsovala, tusim mas pravdu, na vapnik je mozno lepsi sezam, ten lan je vraj super skor na omega 3-mastne kyseliny.
janka
 
Príspevky: 668
Registrovaný: 22 Mar 2011, 23:05
Počet detí: 0

Re: Dva roky a nechce jesť :(

Neprečítaný príspevokod zigi » 06 Mar 2013, 04:25

Dakujem janka, kupim teda aj ja ten elektricky mlyncek, ved hadam vyuzijem aj na ine...aspon nebudem musiet mliet mak rucne. Ano ten sezam vyzera byt na vapnik lepsi, ale priznam sa, ze vobec neviem kolko by toho mala zjest, aby to pokrylo dennu davku. Lebo ked tak rozmyslam, tak viac ako cajovu lyzicku sezamovej pasty za den nezje...a na flaske je napisane, ze denna davka je obsiahnuta v 100 g pasty, co je polka flasky a to je pekne vela :mrgreen: tolko isto Ca je v 100g syra! Nejako sa mi to nezda o sezame vsade pisu, ze je to bohaty zdroj vapnika, ovela lepsi ako mliecne vyrobky...
zigi
 
Príspevky: 267
Registrovaný: 05 Jún 2011, 17:55
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 12 dní
2. dieťa: Maťko
Rokov: 6 rokov, 9 mesiacov, 27 dní

Re: Dva roky a nechce jesť :(

Neprečítaný príspevokod lucious » 12 Apr 2013, 12:18

u nas zabira metoda - vyzkouset mini,pidi kousek .... (podle citu, nehonim to) ... ale pulku lzicky, nebo ochutnani je maly ochoten akceptovat, pak chvilicku pockam, abych videla reakci - nekdy se mu rozjede po pul lzicce traveni a je ochoten snist vic, nekdy aspon zacian akceptovat chut a .... no a nekdy plive ble e . Malej je totalni nejedlik - jim s nim vetsinou sama, takze spolecnost nam nahrazuji ruzni panacci, ktere krmime a "moc jim chutna". Pokud je u toho tata, tak ji jeste hur, protoze u nej si "vyzebra" lepsi - glutamatove, solene, cokoladove a sladke.
lucious
 
Príspevky: 36
Registrovaný: 10 Feb 2012, 10:16
Bydlisko: praha 9
Počet detí: 1
1. dieťa: vit
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 10 dní

Re: Dva roky a nechce jesť :(

Neprečítaný príspevokod zigi » 14 Apr 2013, 00:25

:) Aj my krmime vsetky plysaky, co dom da...plus papa aj Zahrajko a Spievanka a vsetci susedia, co pozname po mene aj zvieratka v knizke, no skratka, vsetko, co ma napadne... chvilu to pekne zaberalo, ale uz ma prekukla a uz ju na to nenahovorim. No a najnovsie mi odmieta aj pit a to je dost problem, dnes len co videla, ze idem s poharikom uz utekala prec a kricala nijeeeeeeeee. :mrgreen: Najhorsie na tom je, ze je po crevnej chripke, tri dni vracala (a ja s nou), takze mi aj schudla, teraz je to taka palicka, chudiatko moje. Ale uz som sa ukludnila, nepanikarim z toho nejedenia tak ako predtym, skratka cely den ju niecim ponukam, ked si vezme, tak sa tesim, ked nie, odlozim a o chvilu nukam zas, celkom to zabera a papa trosicku viac ako predtym ....predvcerom som napriklad zapiekla tresku so zemiakmi a krasne jedla, nemusela som nic pucit, mixovat, papala cele kusy ryby a zemiakov a do toho plnymi ustami hovorila mnam...normalne mi bolo do placu, taka som bola rada! :D
zigi
 
Príspevky: 267
Registrovaný: 05 Jún 2011, 17:55
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 12 dní
2. dieťa: Maťko
Rokov: 6 rokov, 9 mesiacov, 27 dní

Re: Dva roky a nechce jesť :(

Neprečítaný príspevokod carodejnica » 14 Apr 2013, 11:51

Talk vidím, že v mojej téme sa veselo diskutuje. Tak to dievčatko z úvodného príspevku už má čoskoro 4 roky a práve veselo hryzie jablko. Včera na obed zjedla plný tanier fazuľovej polievky a asi 3 čisté palacinky (dá si stolček kým pečiem, a ako ich robím, tak ich papá rad radom), no a ešte 2 plnené lekvárom a grankom a šľahačkou. :)
Takže asi to chce všetko čas...

No a syna mám teraz takého istého, včera mal 8 mesiacov a nič neje okrem dojčenia, pritom jeho rovesníci spráskajú 200ml príkrmu - na desiatu, obed a olovrant, pomaly sa odstavujú.... ešteže mám pred očami jeho sestru. :)
Obrázok užívateľa
carodejnica
 
Príspevky: 584
Registrovaný: 22 Mar 2011, 17:37
Počet detí: 2
1. dieťa: Naďa
Rokov: 14 rokov, 9 mesiacov, 3 dni
2. dieťa: Matej
Rokov: 11 rokov, 7 mesiacov, 15 dní
Môj status: "Človek sa neutopí preto, lebo sa ponorí, ale preto, lebo zostane pod vodou."
Paolo Coelho

Re: Dva roky a nechce jesť :(

Neprečítaný príspevokod lucious » 15 Apr 2013, 17:49

priznam se, ze ten prdi kousek proste narvu, to vis, ze se vzteka ... ale jen u merunek jsme chytli "zvraceci reflex", ty jsem vynechala ... ale i kdyz se vzteka a rve,tak co mu zachutna to potom ji ... pekne mu to vysvetluju, nekdy si davam zalezet aby byl opravdu malinkaty ... ja byla vychovavana tvrde - do jidla me nenutily, ale co jsem nesnedla, to jsem do dalsiho chodu odhladovela -takze s tou trochou nestesti ma u me smulu. Ale zaroven nedokazu behat cely den jen kolem jeho jidla a pak nevim, jestli neco nedelam spatne - deti kolem nej zacinaji byt vyssi nez on, oni se odstavuji a vitek by jen visel od rana na prse. ... carodejnice, jsem zvedava, kdy prijde ten nas cas :-|
lucious
 
Príspevky: 36
Registrovaný: 10 Feb 2012, 10:16
Bydlisko: praha 9
Počet detí: 1
1. dieťa: vit
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 10 dní

Re: Dva roky a nechce jesť :(

Neprečítaný príspevokod lucious » 15 Apr 2013, 18:01

... ps pri prujmech na to kaslu a pouze si davam zalezet, aby nabizena strava patrila mezi ty, co zklidnujou streva .... dokud je kojenej,tak "vyvazenou" stravu nehrotim a jen pozoruju co mu chutna a podle toho hledam, co by ho chytlo (nerve pokazde, nekdy to proste zkousi, nekdy kdyz ted reknu mini,pidi tak se naopak zklidni) --- jo tresku miluje vitek taky, ani nemusi byt pecena a ani nestacim obirat kosti. A bilek ... kolik vajecnych bilku muze male dite tydne ?? na nas jsou 2 bilky tydne malo :))
lucious
 
Príspevky: 36
Registrovaný: 10 Feb 2012, 10:16
Bydlisko: praha 9
Počet detí: 1
1. dieťa: vit
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 10 dní

Re: Dva roky a nechce jesť :(

Neprečítaný príspevokod Miroslava » 25 Apr 2013, 15:14

Ja Vase problemy tiez doverne poznam. Moja mala ma vo veku 33 mesiacov malo nad 10 kg, ma viac zdravotnych problemov a je istym sposobom postihnuta. Nutit do jedla nema podla mna zmysel. Hoci mi bolo naznacovane ze potrebujem kurzy nenasilnej komunikacie akoby som okolie "znasilnovala". Dceru do jedla nenutim. U nas mame vyhradeny cas na jedla (+, -. hodka podla toho kedy sa zobudime a co robime) papame 5 krat za den, jedno jedlo by nemalo trvat viac ako hodku. Mali sme problem, ze jedenie trvalo aj viac nez hodinu a to sme poriesili primitivnym programikom (taky jednoduchy skriptik s grafikou) pomenovala si to sama ze Husenica Papavica. Mozem si nastavit kolko ma jedlo trvat a pustit Pc. Papavica vyjeda na obrazovke listky a moja mala vie, ze ma vtedy papat s nou a zvacsuje sa (niejeto ako rozpravka, je to monotonne, takze mala na to stale nepozera ako ked ine mamky pustaju detom rozpravky aby pozerali a otvarali pusu) je to len na to, aby mala vedela ze je cas na jedenie a bude trvat istu dobu ktoru ma graficky znazornenu kedze deti nerozumeju ked povieme budeme papat pol hodku. Ked Papavica doje, moja mala uz nedostane jest, az dalsie jedlo ak je hladna, dostane na dalsie jedlo viac. Bezne papa nase "dospelacke" jedlo.Nevyhoda je v tom, ze nie vsetko nase jedlo jej chuti a tak musim mat navarenych v mensich davkach viac druhov jedla.
Miroslava
 
Príspevky: 36
Registrovaný: 23 Apr 2012, 11:40
Počet detí: 1
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 24 dní

Predchádzajúci

Späť na Zavádzanie príkrmov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia

cron