Pri dojčení strašne priberám

témy o dojčení starších detí

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod vejula » 24 Feb 2013, 00:01

dakujem mia :-)
artemis ty si šikula, že si si to hned aj zvažila :-D ja si robim každý den taky mix sušene ovocie a orechy, rôzne semienka, mam taky dobry pocit, že volačo zdrave davam do seba :-)
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod Kandy » 24 Feb 2013, 09:03

JankaMich, asi si zabudla pripojiť odkaz na stránku. :-/
Kandy
 
Príspevky: 186
Registrovaný: 16 Mar 2012, 10:34
Počet detí: 1
1. dieťa: Maťko
Rokov: 12 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Jurko
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 12 dní

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod artemis » 24 Feb 2013, 10:48

Radšej ten odkaz nech ani nedáva, akokoľvek experimentovať s jódom bez predchádzajúceho vyšetrenia a odporučenia lekára je zahrávanie si so zdravím a životom...

Ešte ma napadá, ak ani odstránenie chýb v diéte nebude mať efekt, skús Filomena ešte predebatovať s lekárom, či náhodou netrpíš veľmi, veľmi zriedkavou poruchou -volá sa to leptínová rezistencia... ale to je veľmi zriedkavé a málo pravdepodobné, radšej by som v prvom momente hľadela vylepšiť ten jedálniček...
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod hysterka » 24 Feb 2013, 13:44

Filomena:
ak máš také obrovské problémy a tvoje dieťa dojčíš už dva roky - naozaj nevidím dôvod, prečo by si mala byť sebecká, ak dojčenie ukončíš...
hysterka
 
Príspevky: 225
Registrovaný: 23 Apr 2011, 08:25
Počet detí: 0
1. dieťa: Natálka
Rokov: 15 rokov, 6 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Tomáško
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 20 dní

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod zigi » 24 Feb 2013, 16:21

Ja len skromne pridam, ak mozem, lebo tiez dost momentalne riesim stravovanie. V prvom rade Filomena, klobuk dolu, ze napriek problemom, ktore mas, uz dojcis dva roky a nepodlahla si tlaku okolia a vlastnych pochybnosti. To by hocikto nedokazal... :goodjob:

Pozerala som si Tvoj jedalnicek a musim uznat, ze si naozaj asket, takto vydrzat jest a pritom nevidiet zelany efekt musi byt hrozne tazke a demotivujuce. Stale ratat kalorie, hmotnosti a aj tak to nepomaha, uf. Ja nie som ziadny odbornik na vyzivu, ale uz dlhsie sa snazim stravovat tak, aby to moj organizmus zbytocne nezatazovalo a studovala som si viacero veci, aj Mira Veseleho, Bukovskeho, Pruchovu, Strnadelovu (makrobiotika)....
Ja by som na Tvojom mieste v prvom rade uplne vyradila mliecne vyrobky, vobec ich nepotrebujes. Ak ich jes kvoli vapniku, ten sa da krasne nahradit napr. sezamom a morskymi riasami. Vapnik z rastlinnych zdrojov sa ovela efektivnejsie vstrebava (a napriklad pri traveni mliecnych vyrobkov sa naopak spotrebuvava...). A zaradila by som klicky a semienka. Presne ako uz dievcata pisali. Napriklad namiesto tvarohu si sprav na chlebik zeleninovu (baklazanovu, avokadovu) alebo strukovinovu natierku. Namiesto jogurtu si urob len ovocny salatik s orechami a semienkami, alebo zeleninovy s klickami a semienkami, ale v mnozstve, ktore Ta zasyti. A presne ako Artemis pisala, namiesto zemiaka na obed by som kludne pridala mnozstvo ryby aj zeleniny...skratka delena strava. A pridala by som zeleninove stavy, kludne vacsie mnozstvo...napriklad pol litra mrkvovo jablkovej stavy rano nalacno precisti zlcnik, nastartuje travenie, doda ziviny a ked si das potom tu ovseno pohankovu kasu plus nejake ovocie a oriesky, urcite nebudes hladna.
V kazdom pripade, ak aj pri takom prisnom rezime ako mas, stale priberas, je to signal, ze treba nieco zmenit a ze Tvojmu organizmu Tvoj sucasny jedalnicek nevyhovuje. Ten napad s AKV je podla mna super, mozno ak je to aj drahe, tak by sa oplatilo do toho investovat, ako pise Artemis. V kazdom pripade Ti poradia odbornici a presne Ta usmernia a nebudu to len kuse rady tuto mamin na fore, nech su akokolvek dobre a spravne ;)

Nech sa uz rozhodnes akokolvek, velmi Ti drzim palce :love:
zigi
 
Príspevky: 267
Registrovaný: 05 Jún 2011, 17:55
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 12 dní
2. dieťa: Maťko
Rokov: 6 rokov, 9 mesiacov, 27 dní

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 24 Feb 2013, 17:57

Tu je ten link: http://www.fortunavitae.sk/
Samozrejme, liecbu treba konzultovat s lekarom, i tam je to uvedene.

Na druhej strane, tiez beriem Euthyrox a nikdy som od lekarky nedostala vysvetlenie, preco ta stitna zlaza nefunguje tak ako ma a uz vobec nie, ze to ma suvis s jodom a ze by mohol pomoct. Prave na uvedenej stranke som to cele zacala chapat, konecne som videla aj nejaku moznost riesenia pricin (jod) a nielen nasledkov (Euthyrox). Prave vdaka lekarovi je mozne mat liecbu pod kontrolou - na pravidelnych prehladkach vsetko skontroluje a hned by zistil, ze nieco nie je v poriadku. Tiez je tam jednoznacne uvedene, ze nie je mozne zo dna na den prestat Euthyrox brat , ale musi to byt postupna zalezitost.

AKo som uviedla, predava sa napr. i Jodis, ich stranky vsak zdaleka nie su take komplexne. Dokonca som citala aj otazky a odpovede, kde predajca nevedel zodpovedat to, co na strankach fortunavitae je vysvetlene dobre.

Kamaratka (neberie ziadne lieky lieky na stitnu zlazu) dostala odporucanie na jod od nejakeho liecitela a ten odporucal zarobit dennu davku jodu do litrovej flase a tu popijat cely den.

Mne z toho vyplyva, ze je dobre jod skusit - ten co neberie ziadne lieky, nad tym velmi rozmyslat nemusi, moze mu to len pomoct a ten co uz lieky ma, je spravne riesit to s lekarom. Mozu si dohodnut pravidla, castejsie kontroly a tak dalej.

- prispevok je sukromny nazor, mimoporadensky, nesuvisiaci s dojcenim
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod artemis » 24 Feb 2013, 18:25

JankaMich píše: ... Kamaratka (neberie ziadne lieky lieky na stitnu zlazu) dostala odporucanie na jod od nejakeho liecitela a ten odporucal zarobit dennu davku jodu do litrovej flase a tu popijat cely den.

Mne z toho vyplyva, ze je dobre jod skusit - ten co neberie ziadne lieky, nad tym velmi rozmyslat nemusi, moze mu to len pomoct a ten co uz lieky ma, je spravne riesit to s lekarom. Mozu si dohodnut pravidla, castejsie kontroly a tak dalej.

- prispevok je sukromny nazor, mimoporadensky, nesuvisiaci s dojcenim...


By ma zaujímalo, ak by to Tvojej kamarátke to popíjanie jodovej vody poškodilo zdravie, či by ten liečiteľ, ktorý môže byť kľudne zároveň aj šarlatán bol ochotný prevziať aj zodpovednosť za škodu pre ublíženie na zdraví...

Mne z toho vôbec nevyplýva, že jód treba skúsiť...opakujem to môže nariadiť len lekár
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod artemis » 24 Feb 2013, 18:34

ano súhlasím len s týmto nie
zigi píše:..... by som na Tvojom mieste v prvom rade uplne vyradila mliecne vyrobky, vobec ich nepotrebujes. Ak ich jes kvoli vapniku, ten sa da krasne nahradit napr. sezamom a morskymi riasami. ....


pozor na vysokú konzumáciu morských rias, obsahujú vysoké dávky jódu, a môžete ochorieť na štítnu žľazu...

všetko s mierou, aj tie mliečne výrobky, ale vynechať ich úplne to určite nie...nebuďme extrémisti, (pokiaľ nie je človek na ne alergický samozrejme)
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod vejula » 24 Feb 2013, 22:58

?? ja som bola minule zas na jednej prednaške u paní, ktorá sa zaoberá čťinskou medicinou. A predstav si ta povedala presný opak, že vapnik rastlinneho pôvodu je pre človeka nevyužitelne, vraj len ten živočíšneho pôvodu. Nechapem... tak kde je teraz pravda ?
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 24 Feb 2013, 23:31

Toto som mlieku a vapniku nasla ja :
"veľmi diskutabilnou témou je mlieko a mliečne výrobky
Či ich zaradíte, alebo nie, do svojho jedálnička, je len a len na vás. Vedzte, že na svete je množstvo ľudí trpiacich alergiou na bielkovinu kravského mlieka a žijú bez problémov a v zdraví i bez neho. Už dávno neplatí pohár mlieka denne. Mlieko obsahuje veľa vápnika. Už dlhšiu dobu sa ale diskutuje o tom, že ale zároveň aj mnoho bielkovín, ktoré vápnik v kostiach odbúravajú. (Pravda o mléce – jak ji potvrzuje věda, Prúchová Jarmila, Svítání 2003)
Pokúsim sa byť objektívna, uvediem plusy i mínusy:
plusy - mlieko je zdrojom živočíšneho tuku, vápnika, niektorých iných minerálov a vitamínov a pre vegetariánky aj jednoduchý zdroj všetkých aminokyselín
mínusy - mliečne bielkoviny môžu byť silným alergénom, nadmerná spotreba sa spája s viacerými ochoreniami, obsahuje aj množstvo škodlivín; v rannom detstve, okolo 4. roku života naše telo prestáva tvoriť laktázu, enzým, ktorý má za úlohu tráviť mliečny cukor (laktózu)

Ak nemôžete alebo nechcete ako jediný zdroj vápnika prijať živočíšne mlieko odporúčam iné zdroje tohoto prvku: sezam, tofu, mandle, kel, čínska kapusta, mak, brokolica, pažítka a petržlenová vňať, biela fazuľa a cícer. „…čínska kapusta je výborný a bezpečný zdroj vápnika: šálka krájanej čínskej kapusty poskytne telu toľko vápnika ako šálka kravského mlieka. Bez cholesterolu, vírusov, zvyškov antibiotík a hormónov….“ (cit. Recepty na fajn časy, MUDr. I. Bukovský, vyd. Advent - Orion 2001) Ak sa mlieka nechcete vzdať, skúste ho nahradiť zakysanými mliečnymi výrobkami, ktoré sú ľahšie stráviteľné: jogurty, kefír apod., najlepšie so živými probiotickými kultúrami, ktoré upravujú trávenie a podporujú v črevách tvorbu vitamínov B."
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod artemis » 24 Feb 2013, 23:33

vejula píše:?? ja som bola minule zas na jednej prednaške u paní, ktorá sa zaoberá čťinskou medicinou. A predstav si ta povedala presný opak, že vapnik rastlinneho pôvodu je pre človeka nevyužitelne, vraj len ten živočíšneho pôvodu. Nechapem... tak kde je teraz pravda ?

A platila si za tú prednášku vstupné? Ak áno, mala by si od tej panej pýtať späť peniaze :D

napr. viď tu: http://www.nefrologia.sk/clanky/obsah-v ... avinach/63
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod misicka » 25 Feb 2013, 13:38

Ahoj Filomena,

ja mam podobne "startovacie" miery ako ty (165/53), a musim povedat, ze s tvojim sucasnym jedalnickom by som mala max. 40 kg :-). Aj bez pohybu.

Ja pokladam za dolezite to, co si napisala v uvodnom prispevku - ze hned, ako prestanes dojcit, schudnes, a to ovela rychlejsie, ako priberas, s takmer dvojnasobnym energetickym prijmom. Preto si myslim, ze aj ked sa mozno mnohym nepaci presne zlozenie tvojej stravy, pricina je inde nez v tom, co jes/nejes.

Ja by som na tvojom mieste nasla dobreho endokrinologa a nenechala sa odbit. Tvoj pripad je mozno zlozitejsi nez to, s cim sa bezne stretava on/ona v svojej ambulancii, ale ak nenajde pricinu na prvy pokus, neznamena to, ze si v poriadku.

A este - myslim, ze je chvalyhodne, ze tak dlho dojcis, ale momentalne si v priamom ohrozeni zdravia a mam pocit, ze riziko poskodenia tvojho zdravia je ovela vyssie nez prinos dojcenia pre tvoje dietatko. Nepopieram, ze dojcenie ma obrovske benefity (sama som dojcila cez dva roky, a bolo mi smutno, ked sme skoncili.). Obezita je sice casto vnimana ako esteticky problem, ale u teba uz dosledky nie su len esteticke, sama si napisala, ake problemy mas (a to su len tie, o ktorych vies). Pre dietatko je momentalne asi najdolezitejsia zdrava maminka.

Asi som ti nenapisala nic, co si uz nevedela, ale chcela som ta podporit :-). Drzim palce a velmi obdivujem tvoju pevnu volu!
misicka
 
Príspevky: 1
Registrovaný: 25 Feb 2013, 13:24

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod quaxi » 25 Feb 2013, 15:10

Filomena, ty mas deficit enegrie asi taky, aky mavali v koncentrakoch, ak z tohoto priberas, tak to nie je pre nejaky detail typu sport prilis skoro ci neskoro po jedle a kusok viac ci menej sacharidov a mliecnych vyrobkov. Toto uz nie je situacia na internetove rady od cudzich zien, ale pre dobreho lekara. A s kojenim to bohuzial nevidim ruzovo, misicka a aj ine to pekne vystihli, mas 3 deti a tie viac potrebuju zdravu matku - ak mas overene ze tvoje telo takto funguje iba pocas kojenia, tak rizika ktore su u teba spojene s dlhodobym kojenim bohuzial vysoko prevysuju nad jeho vyhodami pre dieta.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod artemis » 25 Feb 2013, 17:57

misicka píše:Ahoj Filomena,....Ja pokladam za dolezite to, co si napisala v uvodnom prispevku - ze hned, ako prestanes dojcit, schudnes, a to ovela rychlejsie, ako priberas, s takmer dvojnasobnym energetickym prijmom


No tak to som zvedavá či to bude pravda, že zhodí po skončení kojenia40-50 kg len tak mírnixdírnix...hlavne z tým roztiahnutým žalúdkom z tých obrovských množstiev (no a navyše v budúcnosti ešte dvojnásobkom nekvalitného jedla...nič v zlom baby, ale buďte realistky...

Ja sama som mala nadváhu vyše 30 kg niekoľko rokov a bol problém to zhodiť...nie že raz a dva a kilá sú preč...viem o čom hovorím...
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod artemis » 25 Feb 2013, 18:24

quaxi píše:Filomena, ty mas deficit enegrie asi taky, aky mavali v koncentrakoch, ak z tohoto priberas, tak to nie je pre nejaky detail typu sport prilis skoro ci neskoro po jedle a kusok viac ci menej sacharidov a mliecnych vyrobkov. Toto uz nie je situacia na internetove rady od cudzich zien, ale pre dobreho lekara. A s kojenim to bohuzial nevidim ruzovo, misicka a aj ine to pekne vystihli, mas 3 deti a tie viac potrebuju zdravu matku - ak mas overene ze tvoje telo takto funguje iba pocas kojenia, tak rizika ktore su u teba spojene s dlhodobym kojenim bohuzial vysoko prevysuju nad jeho vyhodami pre dieta.


Quaxi, nemôže mať deficit energie taký aký mávali v koncentrákoch keď má vyše 45 cm tuku v útrobách pásu navyše...je to ten najnebezpečnejší viscerálny tuk, ukladá sa okolo vnútorností, čriev, srdca atď, priamo ich dusí...

... v tom je pravda iba, že každý človek má v tele zásoby cukru iba na určitý čas fyzického výkonu, a to bez rozdielu akokoľvek tučný a akokoľvek chudý človek je, všetci to majú rovnako!!!!!!!...filomenina chyba je, že nepríjma žiadne poriadne cukry aby tú energiu mala a tak si spaľuje iba svaly, paradoxne tá fyzická námaha ktorú vynakladá, jej spôsobuje ešte väčšie problémy...už som to raz napísala, asi to nikto nečíta...

Rovnako Janka Mich to čo píšeš o mlieku, detto, práve z toho dôvodu som písala že mlieko POLOtučné (NIE PLNOtučné) je v poriadku a max 150-200 ml denne. Ostatné mliečne výrobky zopakujem, zase, to už nie je ako mlieko, to pokojne naopak nech to nie sú žiadne nízkotučné sajrajty...
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod Kandy » 25 Feb 2013, 18:38

A z čoho má podľa teba roztiahnutý žalúdok? Z tých mini porcií, čo si dáva? :o tiež si myslím, že toto je problém pre odborníka, nie pre laika.

JankaMich, Ja beriem 1/2 eutyrox 25 kvôli tomu, že mám vysoké protilátky, zrejme z liekov na podporu imunity, ktoré som brala skoro celý život. Ináč mám všetko OK. Pred tehotenstvom som brala Kelp-morské riasy na odporúčanie endokrinologičky.
Kandy
 
Príspevky: 186
Registrovaný: 16 Mar 2012, 10:34
Počet detí: 1
1. dieťa: Maťko
Rokov: 12 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Jurko
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 12 dní

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod vejula » 25 Feb 2013, 18:50

artemis ja si muslim že ten filomenin jedalniček nieje až tak prííííšerný aby bol dôvodom jej velkeho problemu. A viem o prípadoch, kedy skutočne ženy po skončení dojčenia začali výrazne chudnuť bez zmeny stravovania a pohybu. Takže nemyslim si že je to až tak nerealne ako sa vyjadruješ. Ludia s ovela horšími stravovacími návykmi su a maju 50 - 60 kg. Ten jedalniček skutočne nieje až tak hrozný ako sa vyjadruješ. Ako ano, je na nom čo upraviť, ale tak katastroficky to až nevidim. Ja si myslim, že zakladný problem bude niekde inde ako len v stravovaní
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod artemis » 25 Feb 2013, 19:14

Vejula vieš, ja to beriem z môjho pohľadu...a ja som taký typ, že v posledných rokoch priberie aj z dýchania vzduchu ako sa povie. Kým som bola mladá, bola som štíhla, a ak aj som pribrala, bez problémov som zhodila, úplne drobnými úpravami jedálnička...ale potom prišlo tehotenstvo...po pôrode dlhé roky nadváha, tak som si vedela všetko zdôvodniť, že prečo sa mi nedarí chudnúť, takú eufemistickú debatu s lekárom som mala ohľadne môjho stravovania, že i on (tak ako i ja) uveril, že nie strava, ale niečo s mojim zdravím nie je v poriadku...no ale potom sa mi dostala do rúk knižka I.Bukovského...a nejako ma osvietilo...proste to nie je otázka inteligencie, človek sa môže vyznať vo všeličom, ale vlastné stravovanie nemusí vedieť pravdivo posúdiť...e ešte niečo...pokiaľ si nezapisujem čo som jedla (nie teda obsah kalórií tak podrobne ako to robí filomena - ale normálne - iba stručne druh a množstvo jedla) mám tendenciu, podceňovať príjem a preceňovať výdaj energie (čiže myslím si že som málo jedla a veľa sa hýbala,pričom to je naopak) každý môže podľahnúť sebaklamu a myslieť si že problém je inde a nie v strave...
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod artemis » 25 Feb 2013, 19:56

Kandy píše:A z čoho má podľa teba roztiahnutý žalúdok? Z tých mini porcií, čo si dáva?


7.30 3PL ovsené+pohánkové vločky s vlákninou + 200ml polotučné mlieko, po chvíľke prestávky 2 paradajky a 1/2 uhorky

10.00 menšie kyslé jablko, 50ml biely nízkotučný jogurt, 2ks vlašské orechy, kaleráb, paprika

12.30 zeleninová polievka 300ml (len zelenina vo vode, žiadna múka, olej, len štipka soli), pomerne husto zaplnená zeleninou, 50g pangasius na pare, 100g brokolica na pare, 50g varený zemiak

15.30 50g celozrnný chlieb slatinský, máličko pokvapkaný oliv. olejom, tvarohová nátierka (cibuľa, 50g nízkotučný tvaroh, paprika, strúhaná mrkva, korenie)


toto všetko sú podľa Teba miniporcie? Veď objemovo je tam toho po každý raz za dobrý 0,75 litrový lavórik, nie tanier - hlavne keď to zaleje ešte vodou, každú hodinu...6 x denne jedlo, tie krátke intervaly medzi jedlom, to je katastrofa... dokonca o pol desiatej v noci, keď posledné jedlo by malo byť najneskôr o siedmej... permanentne si plní žalúdok nekvalitným jedlom (mám na mysli tie nźkotučné sajrajty a minimum mäsa)...

stačí zjesť denne 0,5 kg ovocia a 0,5 kg zeleniny. Ona tam má zeleniny a ovocia (kyslé jablko-tss) denne spolu odhadujem vyše 1,5 kg čo je úplne zbytočné...namiesto toho treba si dať viac mäsa, samozrejme nie pol kila...
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod kinsi » 25 Feb 2013, 20:47

Artemis, nenormálne si ma pobavila :) takú haluz ako tvoj posledný príspevok som dávno nečítala. Škoda, že nemám čas na dlhší komentár.
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod carodejnica » 25 Feb 2013, 21:32

Sledujem túto diskusiu, este som nemala čas prispieť, ale tiež nechápem, že mega porcie, mega porcie sú dva hrubé krajce chleba s maslom a salamou, pol litra čaju a horalka za tým, čo som zvykla sprasit na raňajky, keď mám žravku. :-) O obede áni nehovorím, isto som nemala zemiaky veľkosti ping-pongovej loptičky :-D
No ja patrim ku šťastlivcom, čo sa mozu takto obzierat pri dojceni a este aj chudnu, aj ked teraz mám dosť veľkú váhu, tak som obmedzila múku - teda napríklad už nejem ráno 2 krajce chleba so salamou ale 1 graham rožok so zeleninou.
Takže osobne si myslím, že toto je už fakt na lekára.
Obrázok užívateľa
carodejnica
 
Príspevky: 584
Registrovaný: 22 Mar 2011, 17:37
Počet detí: 2
1. dieťa: Naďa
Rokov: 14 rokov, 9 mesiacov, 3 dni
2. dieťa: Matej
Rokov: 11 rokov, 7 mesiacov, 15 dní
Môj status: "Človek sa neutopí preto, lebo sa ponorí, ale preto, lebo zostane pod vodou."
Paolo Coelho

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod quaxi » 25 Feb 2013, 21:36

Artemis, treba si uvedomit jednu vec: existuje vela vyzivovych stylov, a kazdy z nich je z pohladu ineho stylu zly. Ty si zastankynou Bukovskeho, ona nie - ona sa stravuje spravne, ale podla ineho stylu. Tvoja strava by tiez bola uplne otrasna podla jej stylu, alebo podla povedzme vegetarianov... On dostala odporucenie na tento vyzivovy styl od lekara ktory jednak ma nastudovane viac ako jednu knihu, jednak videl jej vysledky rozborov, jej predosle skusenosti, posudil toho urcite viac ako ty tuto z par prispevkov a z toho, co si si zapamatala z jednej knihy pre laikov.
Pozri si tu Veseleho stranku, tam presne tymto stylom chudne vela ludi - a uspesne, nielen schudnu, ale si vahu dlhodobo drzia, ak sa nevratia ku starym zvykom. Princip je v tom, ze sa zasytis zeleninou, ktora ma nizku energeticku hodnotu, a potom ti staci zjest malo inych veci na to, aby si bola syta dalsie cca 3h, kedy je na rade dalsie jedlo. Pravidelne jedenie zabezpeci, ze nikdy nejes hladna, a tak nemas tendenciu pojest aj klince od hladu. Neviem ako ty, ale ja som pocas kojenia nikdy nevydrzala bez dalsej porcie viac ako 3h - vtedy travenie funguje inac, a ked mi teraz ranajky stacia az do obeda, vtedy take iste ranajky stacili sotva na 2,5h. Takze sa nedivim, ze potrebuje zjest pomerne vela zeleniny (podla mna jej ma pod kilo), aby sa citila syta. Tu trosku acidka 1,5h pred spanim nevidim ako problem, ved po takej veceri to potrebuje aby ako-tak prezila kym ide spat, urcite nehrozi, ze by sla spat najedena, to acidko za 1,5h davno vytravi. Ale hlavne - rady ako prisposobit svoj jedalnicek inemu stylu jej nepomozu, ked nepozna hlavne principy toho stylu, pretoze tak by akurat pomiesala piate cez deviate a vysledok by bol este horsi.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod vejula » 25 Feb 2013, 23:17

carodejnica, ja by som tiež vedela porozpravať o prejedani. počas puberty, len tak na olovrant vytiahla 5 - 6 rožkov, odkrojila pol štangle bratislavskej salamy a pekne zahryzala. Za 15 minut bolo po všetkom. Alebo 10 parených buchiet, pekne posypanych kakaom a poliatych roztopeným maslom.
A teraz po pôrode na ex polovicu 750g balenia zapekanych musli, len tak na desiatu a podobne šlehyyy. Tomu sa povie roztiahnutý žaludok a nezdravé stravovanie :D
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod vejula » 25 Feb 2013, 23:18

quaxi suhlasim, tiež si myslím, že k cielu nevedie len jedna spravna cesta. Netreba zatracovať vcšetko čo nepoznam.
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: Pri dojčení strašne priberám

Neprečítaný príspevokod mia » 26 Feb 2013, 00:11

quaxi, super si to napisala, ja som mala na jazyku presne to iste, akurat by som to tak pekne nenapisala...
mia
 
Príspevky: 67
Registrovaný: 26 Apr 2011, 19:40
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 2
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 21 dní
Rokov: 9 rokov, 3 mesiace, 18 dní

PredchádzajúciĎalší

Späť na 6 a viac mesiacov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia

cron