Látkové plienky

BKM, látkovanie , jednorázové ...

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod mimuka » 01 Dec 2012, 23:32

no podľa mňa sú BG flipky asi naj...mne sa veľmi páčili aj Little Lamb na nohavičkové plienky, ale my nemáme 11kg ešte ani teraz, takže problém s odkrvením sme nemali :)
Obrázok užívateľa
mimuka
 
Príspevky: 93
Registrovaný: 10 Feb 2012, 12:08
Počet detí: 1
1. dieťa: Sára
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 8 dní

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod shira » 01 Dec 2012, 23:50

no, my sme dnes večer zistili, že máme posledné 3 ks jednorázoviek, tak som dala kapsovku bum genius, podotýkam že takmer novú- pár krát použitú, vnútri bambus- prefold.. o 10 min ako pozeral rozprávku, komplet prečúraný, vrátane gauča.. (a to malo vydržať do rána) myslím, že už to ani nebudem skúšať, už to nejako do odplienkovania dobojujeme. mám pocit, že čúra liter naraz.. fakt jediné, čo to udrží, je jednorázová plienka alebo potom už len nočník :mrgreen:
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod mimuka » 02 Dec 2012, 14:17

ja len, že bambus nadobudne svoju maximálnu saciu schopnosť až po takých desiatich praniach...no hej každý ciká inak...naša zase menšie množstvá, ale v kratších časových intervaloch...
Obrázok užívateľa
mimuka
 
Príspevky: 93
Registrovaný: 10 Feb 2012, 12:08
Počet detí: 1
1. dieťa: Sára
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 8 dní

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod shira » 02 Dec 2012, 14:44

no ved po 2 rokoch už saje dostatočne ;)
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod quaxi » 02 Dec 2012, 23:48

babiola, lenze pojem plna davka znamenal pred par mesiacmi neico uplne ine ako teraz - nebude problem v tom? Zozaciatku babatka cikaju malicko a casto, postupne stale zriedkavejsie, ale vacsie davky, aj celkove denne mnozstvo velmi rychlo rastie. Hlavne ked ma uz teraz 11kg (moja o rok starsia ma o 1,5kg menej :mrgreen: ), urcite pije dost vela MM a tym padom aj cika poriadne davky. To uz male vkladacky nestihaju a PULky nie su urcene na to, aby v nich bol bazenik nenasiaknuteho mocu, ak nieco nema kam nasiaknut, tak ti to pretecie aj cez fungl nove igelitove vrece :mrgreen: Myslim, ze na vine nebude pranie. Pretecu ti bokom (okolo noziciek, cez svy), alebo priamo cez latku? Kym nepresakuje priamo latka na tych miestach, kde nie je ziadny sev, tak PULky nie su poskodene, len mas malo savu plienku, alebo zle prekryte.
Ja mam kopu kapsoviek s PULom, aj par vrchnych gati, niektore uz zazili aj cez 5 rokov pouzivania a priamo cez latku mi nepresakuje nic. Periem vacsinou na 60 v beznom prasku (ariel, DM). Predtym som davala do prania aj sodu, isty cas som skusala sliz, pranie len v sode, ale ziadne PULky sa nikdy neposkodili.
A co s malymi vkladackami? Mozes davat viacero naraz, mozes ich zosit viac kusov dokopy, pouzit ich spolu s napr. stvorcovkou alebo inou plienkou, alebo ich pouzivaj vtedy, ked prebalujes len na chvilu, a na dlhsie obdobia si usi lepsie. Mozes si tiez usit nohavickove plienky a tie vlozky co mas, do nich vsit ako save jadro (mozno tiez aj viac kusov, podla toho ake su hrube).
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod babiola » 07 Dec 2012, 17:41

Dik Quaxi. To ma dostalo, ze ti 5 rokov funguju.. a normalne ich peries vidim.
Praveze 2 zacali presakovat po celej ploche. Jedny okolo svov, to bude tou kapacitou.

Ale bola som v latkovkach a maju tam aj taky pripravok, co sa da namazat na svy a zasusit fenom a malo by zlepsit nepriepustnost svov.
Mozno to poznate.
A tiez mi vraveli, ze keby som ich nevyhodila, tak ich vyreklamujeme :)

Tu su Flipky v akcii http://www.babyzlava.sk/team.php?id=214
babiola
 

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod quaxi » 08 Dec 2012, 17:18

Hmm tak ked presakovala cela plocha, bol poskodeny PUL - to sa najcastejsie stane pri prani na vysokej teplote (nad 60C), suseni na radiatore (tak som si tiez jedny odpalila), alebo aj v susicke. Ale moze aj vplyvom chemikalie, len ta soda je fakt divna, bezne som ju pouzivala a nic. Viem, ze umeliny (flis, mikrovlakno) nemaju radi mydlo, lebo ich akoby zamasti, ale o problemoch so sodou som este nepocula.
Ta impregnacia na svy pomoze skor proti vzlinaniu a presakovaniu, ale ak nemas dost savu plienku, tak ta nezachrani. Robieva sa to aj s lanolinom, len ten ti to zapatle (zostane to natrvalo ofarbene a dost dlho aj mastne).
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod lulu » 27 Aug 2013, 19:28

môžete mi poradiť maminky, čo používate látkové plienky? malá má takú škaredú vyrážku pod plienkou, skúšala som všelijaké mastičky, teraz nám lekárka dala canesten, tak to skúšam s tým...na to dám zas sudokrém...nekonečný príbeh, malá sa niekedy rozškriabe chúďa až do krvi :cry:
používam pampersky, chcela by som si kúpiť na skúšku jednu tú látkovú plienku, len nemám šajnu, čo mám hľadať...malá má 15 mesiacov,kupuje sa to podľa kíl? alebo ako to je? aké sú podľa vás najlepšie? myslím, že sú na suchý zips a na cvočky...sú aj čistobavlnené aj s prímesou umelého vlákna...
poprosím vaše typy podľa vašich skúseností

ď:D
lulu
 
Príspevky: 352
Registrovaný: 22 Máj 2012, 11:45
Počet detí: 2
1. dieťa: princeznička
2. dieťa: bzučinka
Rokov: 11 rokov, 10 mesiacov, 24 dní

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 27 Aug 2013, 23:02

Lulu,

ja mam skusenost len s Bum Genius nohavickami a do nich mi najlepsie vyhovovali Bum Genius vkladacky. Vkladacky bambusove, a ine ako BumGeniusove, ktore do tej kapsy na gatkach nesedeli presne, sme vzdy precurali. Asi tieto: http://www.latkoveplienky.sk/produkt-de ... ia-plienka
Viac mi vyhovovali gate s cvokmi, lebo tie so suchym zipsom sa potom uz pri vacsich pohyboch otvarali. Tych cvokov je tam kopec, prisposobuju sa velkosti dietata, takze jedna velkost gati pre babatka az do odplienkovania.

Zapalene ritky sme riesili sedacimi kupelmi (repik, salvia, kamilky), sudokremom a pobehovanim na holo. Ale mykozu sme tusim na ritke nemali.

Moj muz napriklad vzdy ked mali mali zapalene rite frflal, ze starsia dcera, u ktorej sme pouzivali len jednorazove plienky, nikdy tak casto zapalenu nemala....
Preto neviem, ci su Ti tie latkovky vychodisko. Navyse aspon u nas, cim boli deti vacsie, tym castejsie sa v latkovkach precurali, na noc som davala uz len jednorazove plienky. Aj ked sa zacali divokejsie pohybovat sa zacali precuravat. Skratka, cim boli starsi, tym castejsie som naharadzala jednorazovymi plienkami, lebo som uz nevladala tolko prat a prezliekat. Cca okolo 2 rokov s nimi skoncila uplne.
Okrem toho su tie BumGeniusove gate s vkladackami dost drahe, asi by som to nekupovala len tak na skusku, ked nemas dlhodoby zaujem. Akoze, ja som rada, ze som ich mala, usetrila som hordu odpadu a mala som velky tlak naucit ich na nocnik. Ale mne sa javi, ze ekonomicke je latkovky zacat pouzivat cim skor a co najdlhsie.
Ja som uz nasu vybavu posunula kamaratke, ale v podstate dvojitu, od oboch babatiek, ak velmi chces, dalo by sa to dako zorganizovat, ze Ti cez tretiu osobu dake poslem, ved oni v podstate na jedno babo nepotrebuju 10 gati.....
Odkial si?
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod janka » 28 Aug 2013, 23:39

lulu, latkove plienky, to je neskutocna veda. Prezentuje sa to ako strasne zdrave a vhodne pre detsku ritku, ale je fakt, ze som uz neraz pocula, ze dieta bolo v jednorazovkach v pohode, a v latkovkach sa zaparovalo. Mozno je to tym, ze moderne latkovky sa akoby snazia napodobnit jednorazovky - ze budu co najsavejsie, aby si nemusela casto menit, no a tam bude asi pes zakopany - kym jednozarovka Ti moc zmeni na akusi zelatinu, v latkovke mas jednoducho mokro. Ja latkujem uz druhe dieta a so zapareninami problem nebol, jedine ak sme boli chvilu na jednorazovkach - Misku som si z porodnice doniesla zaparenu a Adelka sa mi zaparila raz minule leto na dovolenke. No ja davam obycajne stvorce a teda menim hned, ako zistim, ze je zacikana, kontrolujem casto. Co do vrchnych nohaviciek, suhlas s Mamamima, lepsie su na cvoky, aj ked aj tie vraj byvaju rozne, niektore cvoky sa vraj rychlo vybehaju, no ja som taky problem nastastie nemala. Na noc davam jednorazovku, aj ked niekam cestujeme, vtedy aj vzdy poriadne mazem ritku. Doma a po dedine davam latkove, ritku nemazem.
janka
 
Príspevky: 668
Registrovaný: 22 Mar 2011, 23:05
Počet detí: 0

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod luciole » 29 Aug 2013, 09:02

lulu, my sme napriklad z tych, co im latkovky vobec nesadli. Nas pribeh: http://www.vnaruci.sk/?p=315 a prehlad latkoviek, ak by si predsa len chcela vyskusat, pretoze je zas pravda, ze mnohe mamicky maju opacnu skusenost - zo zaparenin, ci roznych negativnych reakcii na plienky vyliecili dietatko az latkovky: http://www.vnaruci.sk/?p=319
Obrázok užívateľa
luciole
 
Príspevky: 875
Registrovaný: 28 Jún 2011, 12:53
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 13 rokov, 19 dní
2. dieťa: Grétka
Rokov: 9 rokov, 7 mesiacov, 24 dní
Môj status: dojčenie je jedna z najúžasnejších vecí na materstve a na svete vôbec :)

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod Mamamima » 29 Aug 2013, 15:25

Luciole,

krasna stranka ta Tvoja. Aka si ty sikovna! Obdivujem Ta, ako to vsetko stihas . Aj ten prehlad plienok je krasny, presne som ho vtedy potrebovala. Spatne viem, ze som sa vrhla do toho ako teliatko. Nikoho, kto latkoval som okolo nemala, obchod len on-line... Bola som velmi rada vobec za ten jeden konkretny typ na Bumgeniusa, co som dostala. My sme si s manzelom tie nase relativne caste zapareniny vysvetlovali tym, ze tie gatky boli tak nepriedusne, preto by nam asi viac vyhovovali tie cisto bavlnene gatuse. Nemyslim, ze by to bolo zriedkavym prebalovanim.
Inak ako alternativu sme mali prave Tebou odporucane po starom Alany z DM, ktore som pouzivala aj pri velkej dcere. Ale v noci sme aj u nej davali pampers. Tie DM eko plienky sa mi zdali byt take lahucke, vzdusne, no oproti plienkovym gatkam s vkladackou teda velky rozdiel.

Zelam Ti vela uspechov v poradenstve.
Mamamima
 
Príspevky: 499
Registrovaný: 03 Jún 2012, 23:02
Počet detí: 3
Rokov: 15 rokov, 9 mesiacov, 17 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Rokov: 13 rokov, 1 mesiac, 9 dní

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod shira » 01 Sep 2013, 17:10

ja tiež teda musím priznať, že náš mal problémy až vtedy, ked som mu začala dávať látkovky.. nezniesol mokrú bavlnu, potom sa vyhádzal zo sty-dry polyesteru.. a taktiež, čím väčší, tým častejšie sa prečúral- neprečúraná látkovka bola snáď rarita. či noc, či deň, po prvom vyčúraní prečúraný na komplet. s jednorázovkami nijaký problém, jedna jediná zaparenina z 3 dňovej cesty autom.. látkoviek mám snáď pre 3 deti, minula som na to majetok. nechávam si pre prípad druhého bábätka, nech ich možno využije, aspoň zo začiatku a potom pojdu preč.
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod luciole » 21 Mar 2014, 06:16

gabika78 píše:Samozrejme.. plienky sú za super ceny... takže kebyže ešte raz mám kupovať svoju výbavu... tak kúpim 30 tých Baba Boo a chodím vysmiata. Čistá robota.... teraz mám.. skoro každú plienku inú... a nič iné nerobím len zhľadúvam vkladačky..., že čo kam patrí...

a toto je naša látková výbava. Postupne sa asi pozbavujem zbytočne drahých plienok... a ak sa Baba Boo osvedčí tak kupujem už len tie...


Gabika,neviem,ci sem este nakuknes,ale rada by som sa s odstupom casu spytala, ci s nadobudnutim skusenosti stale plati uvedena citacia ;-) Pouzivala si potom dlhodobo baba+boo plienky? Osvedcili sa vam? My cakame v lete druhy prirastok a hoci sme sa pri hanke s latkovkami strasne vytrapili a nakoniec s tym sekli a jednorazovkovali,zas mi to neda spavat a zacinam vymyslat,ci predsa len druhe nelatkovat,ak to bude znasat a nezaparovat sa ako hanka :mrgreen:

Len ja som pri jednorazovkovani totalne zlenivela,manzel detto zalomil rukami,ze nieeee,nechce sa mi, tak vazne netuzim mat kazdu plienku inu a ku kazdej ine vkladacky. No baba+boo maju stale fajn cenu a mam na tu moju jednu pekne spomienky,tak sa pohravam s myslienkou spravit tak,ako.si pisala. Nakupit zo 30 kapsoviek,prip.nejake bambusove vkladacky na noc,ked uz bude babo viac cikat a nebude treba kvoli kakaniu prebalovat a chodit vysmiata :-P (Samozrejme najskor by som zobrala z bazaru nejake 2 na skusku,ci budu strihovo sediet a ako.zareaguje pokozka babatka na latkovky). Co si o tom.myslis? ;-) Teda,aj ostatne kocky kludne piste skusenosti. Nepoznam nikoho,kto by takto "luxusne" latkoval,ze fakt plne v sulade s filozofiou MODERNEHO latkivania na sposob jednorazovkovania.
Obrázok užívateľa
luciole
 
Príspevky: 875
Registrovaný: 28 Jún 2011, 12:53
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 13 rokov, 19 dní
2. dieťa: Grétka
Rokov: 9 rokov, 7 mesiacov, 24 dní
Môj status: dojčenie je jedna z najúžasnejších vecí na materstve a na svete vôbec :)

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod quaxi » 21 Mar 2014, 10:16

luciole, ja som casom dospela ku takmer vylucnemu pouzivaniu kapsoviek a bola to fakt pohodicka. Akurat na noc som davala nohavickove + PULky kvoli kapacite. S kapsovkami je to takmer rovnake ako s jednorazovkami, akurat ze ich musis vypchat a potom zase rozobrat. No vyhnes sa nakupovaniu - pre mna velka vyhoda. Este o kusok pohodlnejsie su AIO ktore sa ani nerozoberaju. Teraz mi kamoska ukazovala bum genius freetime, velmi si ich chvali. Maju prisite vlozky, jednu na jednom konci, druhu na druhom konci, takze pri suseni sa to odklopi a uschne velmi rychlo, ale stale to mas pokope a nemusis ani vypchavat ako kapsovky. Urcite takych bude viac druhov a snad aj nejaky lacnejsi vyrobca.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 21 Mar 2014, 13:33

a maju este jednu vyhodu - ak rodina a znami nevedia co kupit ako darcek pre babatko, tak mas co poradit a nie su to zbytocnosti. My sme sa takto s kolegami poskladali na par kusov pre kolegynu.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod luciole » 23 Mar 2014, 22:26

Dakujem,quaxi,potesila si ma ;-) Uvidime,co na to drobec. Snad nebudeme mat obe deti s absolutnou vlhko-neznasanlivou pokozkou. Hanka bola nakoniec na babylove natur. Ine jednorazovky si nedokazem ani.predstavit,lebo tieto nesmrdeli ani ropou,ani vselijakymi odpornymi parfumami. Ale neboli zrovna najlacnejsie,nikdy na ne ani akcie nebyvali ako na ostatne plienky. Takze.to islo dost do penazi a ani zas tak eko neboli (zacinali sme este ked sa volali Alana a boli kompostovatelne. No ked presli pod znacku babylove,sice sa zlepsil ich tvar,zapinanie a pod.,ale niektore sucasti boli nahradene v neprospech prirody pokial viem).
Obrázok užívateľa
luciole
 
Príspevky: 875
Registrovaný: 28 Jún 2011, 12:53
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 13 rokov, 19 dní
2. dieťa: Grétka
Rokov: 9 rokov, 7 mesiacov, 24 dní
Môj status: dojčenie je jedna z najúžasnejších vecí na materstve a na svete vôbec :)

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod quaxi » 23 Mar 2014, 23:42

My sme tiez mali jeden balik este pri prvom babatku, ked to boli Alany. Ale dost malo vtedy nasali a lahko pretekali. Mne sa zda, ze ani vtedy neboli uplne kompostovatelne, ze to bolo trochu zavadzajuco napisane na obale, aby vyzerali uplne eko. Tiez nam vacsina jednorazoviek hrozne smrdela, asi najhorsie su Pampers, to je nieco hrozne, stretnem kamosku s babatkom zavretym v kociku, nadychnem sa meter od kocika a viem ze babo ma na sebe pampersku :-D Ako-tak znesitelne su obycajne Babylove, vzdy zbieram body v DM a potom si vytlacim zlavu, aby sme ich mali aspon o kusok lacnejsie.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Látkové plienky

Neprečítaný príspevokod shira » 24 Mar 2014, 19:20

my sme zase boli na pampersoch a nijak mi to nevadilo, skor mi vyhovovali asi najviac zo všetkých, boli najmenšie a dobre savé, vydržali v pohode celú noc aj 12 hod. mám extra luxusnú výbavu látkoviek, velikánske množstvo (určite cez 30ks) all in one a kapsoviek, všetko skoro bum genius, aj free time.. stálo ma to množstvo peňazí. všetko prečúral po jednej dávke, na noc v podstate nepoužiteľné aj s bambusovou vkladačkou a cez deň mi to prišlo hrozne otravné, stále sledovať, či malý nie je prečúraný, bola som z toho na nervy, samozrejme vždy max. nevhod, v zime ani nehovorím- kombinéza atď. v jednorazovkách sa to nikdy nestalo. vobec mi nevadí prebalovanie látkoviek, sušenie, pranie ani nič, len to neustále prečúravanie. všetko som si nechala pre bábo, ale neviem, či ich nakoniec kompletne nepredám. uvidíme, každopádne to skúsim ešte raz, zatiaľ som optimista :lol:
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Predchádzajúci

Späť na S plienkami a bez plienok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia

cron