Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodom

úspešné dojčenie sa začína už v tehotenstve

Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodom

Neprečítaný príspevokod luludi » 04 Sep 2012, 19:10

Ahojte dievčence,

prosila by som hlavne maminky, ktoré už doma majú dve detičky o trochu (veeeeľaaaaaaa) povzbudenia. Som v 36 tt, doma už máme 26 mesačného syna a posledné 2 týždne sa nespoznávam. Bývam unavená, podráždená, vytáčajú ma také bezvýznamné hlúposti. Malý má teraz obdobie, keď je neodložiteľný - stále niečo skúma, skúša, zisťuje - za iných okolností by som bola šťastná a užívali by sme si to - miesto toho ma to vyčerpáva a nemám chuť sa takto hrať - samozrejme, potom je nervózny aj syn. Neviem sa nejako nakopnúť a tešiť. Predstava, že o chvíľu budeme 4 ma neteší ani trošku, nemám pocit, že to zvládnem. Ešte som ani len nepotriedila veci a nezamýšľala sa nad tým, čo všetko potrebujem do pôrodnice. Keď to porovnám s tou radosťou a očakávaním pri prvorodenom synovi, je mi zo seba smutno :cry: Normálne sa nepoznávam.. :roll: Nejaké rady pre mňa nešťastníka neštastného?
Obrázok užívateľa
luludi
 
Príspevky: 274
Registrovaný: 22 Mar 2011, 10:01
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 1
1. dieťa: Richard
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 17 dní
2. dieťa: Milota
Rokov: 11 rokov, 5 mesiacov, 24 dní
Môj status: Sú len dva trvalé odkazy, ktoré môžeme dať našim deťom – jedným
sú korene, druhým krídla.

Hodding S. Carter

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod Klemka » 04 Sep 2012, 20:32

Luludi, píšem čisto súkromne, nie ako poradkyňa - toto podľa mňa nehovorí nič o tom, nakoľko dobrá matka budeš dvom deťom, myslím si, že v návale tehotenských hormónov je normálne, že sa Ti mení nálada a myslím, že je v podstate normálne, ak máš chuť sa koncentrovať na seba a nie na staršie dieťa počas tehotenstva, ak Ti telo dáva najavo, že budeš mať nové bábätko a potrebuje na to sústrediť čas a energiu. Podľa mňa by Ti mohlo pomôcť to skúsiť prijať, pôrod je za dverami, toto už dlho trvať nebude a potom bude všetko iné, nemá zmysel sa trápiť teraz, aké, aj tak to neovplyvníš. Časť z tej nervozity môže byť aj čisto z toho, že si vyčítaš, aká teraz si. Nepomohla by aj možno zmena prostredia v zmysle možno návštevy nejakých nových miest, ktoré synček nepozná (napr. my takto chodíme do Nitry občas, ktorá je 30 km od mesta, kde bývam, pretože je tam kooopec detských kútikov v obchodných centrách, ktoré sú pre syna úžasne zaujímavé, lebo sú nové, alebo je tam krásne obrovské ihrisko vonku pri hrade a to sú dni, kedy prakticky syna vidíme, len keď je hladný a smädný a dá sa vydýchnuť si od materských povinností). Držím Ti palce.
Klemka
 
Príspevky: 1363
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:46
Počet detí: 1

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod miriam » 05 Sep 2012, 15:39

Luludi, ja si myslim, ze pocity, ktore teraz mas su uplne prirodzene a bezne u kazdej mamicky..ci uz caka prve, druhe alebo piate babo, vzdy su tu obavy, pocity neistoty, chut to mat uz konecne za sebou, strach, ako sa to zvladne, aka bude starostlivost o deti..Nemyslim si, ze sa na tom da nieco zmenit, mozno len na par dni sa nalada vylepsi, potom euforicke pocity prestriedaju opat tie menej prijemne..Mozno by Ti dobre padlo, keby Ti so synom pomohol niekto z rodiny, vzali ho trebars do ZOO, kde by mal syncek o zabavu postarane a Ty by si mala zatial chvilku len pre seba, mozno by si si aj tu tasku do porodnice pripravila, ked by si mala priestor len sama na seba..Je velmi vycerpavajuce zostat v tychto chvilach s dietatom cele dni sama,poznam to z vlastnej skusenosti..tiez som mala rozum inde, takto pred rokom som az do porodu nemyslela uz na nic, len na to, ako sa to cele zvladne, ako to prebehne, co bude potom..Dnes mi je aj luto, ze som sa az tak suzovala, na niektore veci sa proste pripravit aj tak neda, vystrelia uplne inym smerom, nez cakame.. a ked dnes vidim to nadherne stvoreniatko, tak si vravim, ze je taky uzasny, ze som sa nemusela tolko stresovat :)
Velmi drzim palce,uz to ubehne ako voda a neboj, urcite to zvladnes !
miriam
 
Príspevky: 251
Registrovaný: 23 Mar 2011, 11:18
Počet detí: 2
1. dieťa: *1
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 4 dni
2. dieťa: *2
Rokov: 12 rokov, 6 mesiacov, 2 dni
3. dieťa: *3
Rokov: 9 rokov, 10 mesiacov, 15 dní

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod janka » 05 Sep 2012, 22:11

luludi, hlavne sa tym netreba prilis trapit, ze sa citis ako sa citis, myslim, ze je to prirodzene. Byt matkou je naozaj narocne, samozrejme, ze sa to da odflaknut, ako kazda robota, no ked sa to neflaka, tak je to naozaj jedna z najnarocnejsich "robot", podla mna. Co popisujes, znie to ako celkova unava, az vyhorenie, tiez som mavala take stavy (a urcite sa este vratia), vyrazne si pamatam kratko po druhom porode, taky druhy-treti mesiac mozno. Ja som si povedala, ze idem riesit svoje zakladne biologicke potreby a davala som si zalezat, aby som dost spavala, a asi aj to mi vtedy pomohlo. Ono si clovek tak postupne nenapadne zvykne na neustalu nedospatost, fungovanie v nie celkom bdelom mode, no ked je toho raz vela, tak je toho vela a nejak to vyplava na povrch. Takze pre mna to bolo ze dospat sa a potom si zadefinovat priority: vsetko stihat nebudem, rozmysliet si, co je najdolezitejsie, co musim urobit, a co proste vynecham - vedome som tuto sezonu vypustila starostlivost o zahradu, porobi sa tam len to, co stihne moja mama, svokra a manzel, ja pojdem len obrat urodu, som ochotna zavarat paradajky, nic viac. Uz len to, ze som sa vedome vyrovnala s tym, ze nejake veci proste stihat nebudem a nebudem sa o to ani snazit, mi dost pomohlo od takych nalad ako popisujes.
janka
 
Príspevky: 668
Registrovaný: 22 Mar 2011, 23:05
Počet detí: 0

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 05 Sep 2012, 23:46

Ja sa vôbec nečudujem mamičkám, keď majú jedno dieťa a predstava druhého dieťatka sa im zdá úplne nereálna. Však predsa okolo toho jedného dieťaťa je toľko veľa práce, celá jeho pozornosť na nás, skoro vôbec nie je možno venovať sa samej sebe a natož nie druhému dieťatu. A keď sa to druhé narodí, tak sa objavia zrazu výčitky, že sa už odrazu nemôžem venovať tomu staršiemu toľko čo dovtedy, že nie je čas na všetky tie básničky, tvorivé aktivity, prechádzky, kde sme boli len ja a on (a tatino). A naše drahé zázračné dieťa, ktoré sa nám už tak veľmi dostalo do srdca zrazu musí ustúpiť nejakému bábätku, ktoré je síce milé, ale ešte ho veľmi nepoznáme, nič nevie, len vyžaduje od nás veľmi veľa pozornosti. Všetky tieto predstavy sú normálne a prirodzené.

Keď sa nám cez všetky tieto pocity podarí postupne prehrýzť, odrazu zistíme, že pre to bábätko už nie sme jedinou osobou ako som voľakedy bola ja (a otecko) pre toho staršieho. Rovnako významnou osobou sa preňho stal i súrodenec (ak tam nie je príliš veľký vekový rozdiel a o súrodenca sa aspoň trochu zaujíma), takže záťaž pozornosti nie je už len na mne ale aj na ňom. Tým pádom zisťujem, že o druhé dieťa sa stará omnoho ľahšie ako o druhé a to aj samozrejme preto, že mám za sebou skúsenosti zo starostlivosti o prvého. To, čo som investovala do prvého (básničky, hry,....) vôbec nie sú stratené a hoci ja už nemám na takéto veci čas pri mladšom, tak ten starší ich začína učiť mladšieho. A že nemám čas už sa toľko venovať staršiemu? V skutočnosti to čo potreboval už dostal a teraz prichádza nadstavba - komunikácia so súrodencom, prekonávanie žiarlivosti (dosť časté pri najstaršom), radosť z hry s parťákom rovnakého veku - všetko záležitosti, ktoré mu my ako rodičia nemáme šancu dať pokiaľ je iba jeden, aj vtedy, keď sa snažíme, aby sa stretával často s kamarátmi. Ako to teda už niekde tu na fórume odznelo, ak milujeme naše prvé dieťatko, pokiaľ je to len trochu možné, doprajme mu súrodenca.

A ako aj v mojom prípade, čo sa týka výchovy tie ďalšie deti v poradí sú už len o radosti a nie o starosti (teda výchovnej, práčka, financie samozrejme stúpajú) - ako rodičia sme si už výchovné chyby vychytali a o menšie deti sa nám zväčšej miery starajú tie väčšie. A keď sa stane, že ostanem doma len s jedným dieťaťom, tak mám pocit, že nič nestíham, lebo si vyžaduje celú moju pozornosť. Keď sú doma všetky (a nie sú na pláne žiadne domáce úlohy), tak ani o nich neviem.

Tak držím palce, aby ste sa mali radosť z toho zázračného darčeka pre toho väčšieho drobca.
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod luludi » 06 Sep 2012, 23:22

Dakujem pekne za povzbudenia, velmi pomohli. :love: Sadli sme si vklude s manzelom a po uprimnej debate sme par veci vyriesili - nastastie ma moznost pracovat z domu, takze teraz ostava vacsinu casu cez tyzden s nami doma a berie syna viac vonku on, rovnako, ked mi uz doma dochadza trpezlivost, stara sa o maleho on - a mne staci niekedy aj par minut a hned som opat kludna a spokojnejsia, ked sa vo mne vsetko nehromadi. A konecne som sa rozhodla ohladom porodu - spontanny bez EPI, dost mam sice z toho strach, pretoze babatko vazi uz teraz v 36 tt cez 3100 g a je aj dlhe - syn patril tiez medzi vacsie babatka, ale zvazili sme vsetko z kazdej strany a verim, ze sme sa rozhodli dobre. Od buduceho tyzdna zacnem pomaly chystat veci do porodnice a teraz sa snazim hlavne vela citat, co najviac spat a uzivat si posledne tyzdne so synom :)
Obrázok užívateľa
luludi
 
Príspevky: 274
Registrovaný: 22 Mar 2011, 10:01
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 1
1. dieťa: Richard
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 17 dní
2. dieťa: Milota
Rokov: 11 rokov, 5 mesiacov, 24 dní
Môj status: Sú len dva trvalé odkazy, ktoré môžeme dať našim deťom – jedným
sú korene, druhým krídla.

Hodding S. Carter

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod Marika » 06 Sep 2012, 23:34

ono to je iné aj preto si myslím, lebo pri prvom dieťati človek nevie, čo ho čaká ;) ,teda len teoreticky vie. Potom má už čosi odskúšané, tak má aj väčšie obavy.Ja veľmi asi neporadím, lebo samej mi treba sa trápiť s nenáladou :P ,ale držím palce :goodjob:
Marika
 
Príspevky: 133
Registrovaný: 21 Máj 2012, 20:35
Počet detí: 4
1. dieťa: Dominik-15r
2. dieťa: Miriam-14r
3. dieťa: Lucinka uz v nebi
4. dieťa: Michaela
Rokov: 12 rokov, 1 mesiac, 9 dní
Môj status: ...byť sám sebou a nebyť sám...

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod miriam » 07 Sep 2012, 13:15

Luludi, to su skvele spravy, pomoc od manzela je vynikajuca aj pre jeho samotneho a synceka- ked budes v nemocnici, budu spolu dvaja chlapi sami, tak sa uz teraz medzi nimi pekne upevnuje vazba..Rovnako ked bude malinke na svete, bude vela situacii, kedy bude vemli napomocne, ze manzel to so starsim vie..Napis priebezne, ako sa Vam dari, drzim palce aj k porodu !
miriam
 
Príspevky: 251
Registrovaný: 23 Mar 2011, 11:18
Počet detí: 2
1. dieťa: *1
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 4 dni
2. dieťa: *2
Rokov: 12 rokov, 6 mesiacov, 2 dni
3. dieťa: *3
Rokov: 9 rokov, 10 mesiacov, 15 dní

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod vejula » 07 Sep 2012, 15:49

ahoj luludi. Tak ja som v 32tt a viem o čom pišeš. Niežeby som sa netešila na mimi. Ja praveže už ratam dni, aby som porodila :-D Tiež mam pocit, že sa mi nechce ani riť dvihať, a labzovať s malym... Nechcem sa mi nič pripravovať, tiež ešte nič nechystam neperem nežehlim, proste absolutne nič neriešim a čakam asi až na pôrod a potom bude za chodu pať a žehliť, ked som teraz taka leniva jak voš... Už to na sebe vidim aj na ihrisku, že z lavičky dviham riť až ked vidim, že maly ide niekam kde by si mohol ubližiť. Aj to ledva ledva :-D
A druha vec, tiež som bola pred 2 dnami na sono a gyndoš ma nastrašil, že je v horneh hranici priberania či čo. A ja som mala prvu sekciu, teraz chcem prirodzene, a už sa bojim, že ma budu tlačiť do druhej sekcie kvôli velkosti plodu. Tiež mam stale v hlave to, ako dopadne druhy pôrod, či ma zas nebudu rezať, a som z toho trocha nervozna. Ale koniec koncov viem, že nič tym neovplyvnim, takže len čakam a dufam, že všetko dopadne ako chcem. No ale viem aj to, že som maly pan, aby som to mohla zariadiť.
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod vejula » 07 Sep 2012, 15:51

jo a aby som nezabudla maly je teraz tiež paradny, uteka mi, uplne ma ignoruje, ja nestiham, alebo opačny pripad, že sa chce vlačiť na rukach a ja ledva fučim sama, a ked nieje po jeho, tak si sadne na chodnik, že nikam nejde, alebo začne utekať opačnym smerom a moje pokriky absolutne nevnima. Takže je to paradička....
Obrázok užívateľa
vejula
 
Príspevky: 841
Registrovaný: 29 Máj 2011, 10:14
Bydlisko: žilina
Počet detí: 0
1. dieťa: Dominik
Rokov: 13 rokov, 11 mesiacov, 19 dní
2. dieťa: kristinka
Rokov: 11 rokov, 4 mesiace, 24 dní
Môj status: nieje nič krajšie ako byť mamičkou

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod shira » 08 Sep 2012, 08:07

vejula nepoužívate kočík ked idete von? u nás je teraz celkom v kurze, ked sa malý nedá dobehnúť, beží vždy svojím smerom, ignoruje nás a je sám sebe nebezpečný.. a to ani tehotná nie som, neviem si teraz predstaviť ísť bez kočíka niekde.
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod kinsi » 08 Sep 2012, 08:31

Shira, a to Ti tam bez protestov sedí? My sme kočík odložili, keď mala malá 9 mesiacov, lebo už vtedy to bolo tak, že sme tlačili kočík + malú niesli na rukách. Potom sme ešte párkrát, keď bola vačšia, išli do lesa s cyklovozíkom, ale ona sa v ňom odvezie 5-10 minút a potom sa postaví a chce von, takže nakoniec behá okolo a ja tlačím prázdny kočík, takže tiež sme ho vyniesli na povalu a malú mávam teraz, ak sa jej nechce behať na pleciach, to sa jej páči a aj ja som si už zvykla, vydržím ju tak niesť dlho. No keď budú dvaja, tak neviem, ako to bude, ale hádam sa mi podarí nejako malú vyšupnúť na plecia, kým bude malé v nosiči.
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod shira » 08 Sep 2012, 22:09

ked vytiahnem kočík, tak sa strašne teší, sám tam vlezie a chce, aby som ho zapla. Kočík je pre neho v podstate novinka, tak od roka sme s ním sem-tam vybehli, ale až teraz mi vydrží aj 45 min cestu. To by som ho určite neodniesla a ani nijako ináč neprešla. je to tak nejako zároveň s tým, ako začal odmietať obmedzovanie v nosiči- zobrali sme ho na túru a to bolo peklo.. po polhodine zlostenia v manduce, hrabania sa na prsník, dojčenia v krkolomnej polohe na 30 min. zaspal, potom revy, spotená od manducy som ho na striedačku s mužom musela niesť na rukách alebo na koníku celú cestu naspäť, slnko pražilo... ja ho nosiť na rukách dlhší čas nevládzem, ani som si nezvykla ani to nechcem, nosenie na ľavom boku je zlé na chrbticu, som úplne vykrívená, ked ho tak držím. ako tehotná som mala zákaz dvíhať všetko nad 5 kg, viem že to bežne matky nedodržujú, čo majú druhé dieťa, ale predsa.. neviem si predstaviť, že by som jeho váhu mala nosiť v tehotenstve na rukách.
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod Norika » 09 Sep 2012, 09:16

vejula píše:jo a aby som nezabudla maly je teraz tiež paradny, uteka mi, uplne ma ignoruje, ja nestiham, alebo opačny pripad, že sa chce vlačiť na rukach a ja ledva fučim sama, a ked nieje po jeho, tak si sadne na chodnik, že nikam nejde, alebo začne utekať opačnym smerom a moje pokriky absolutne nevnima. Takže je to paradička....

aj moj sa taha na ruky...prejdeme par metrov o ddomu a z by sa nosil :( ...uz sme si prelsi katastrofalne cesty, ked maly reval a ja som ho nechcela vziat na ruky....takze tiez kociar bravam, ale zda sa mi byt uz velky nan....a on sa potom vyvaza ako kral :D
Obrázok užívateľa
Norika
 
Príspevky: 1601
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:52
Bydlisko: Kežmarok
Počet detí: 1
1. dieťa: Janíčko
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 3 dni

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod shira » 09 Sep 2012, 21:13

lepsie nech sa malý vyváža ako král, ako by som ho ja mala v rukách vláčiť ako otrok :D mne sa to veru nechce. ale ja mám vonku opačný problém, on sa nechce nosiť,ale mi zdrhá úplne šialeným sposobom, má ma na háku. takže ho musím zobrať nasilu na ruky a ešte tam sa mi metá.
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod luludi » 09 Sep 2012, 23:11

u nas je to rovnake ako u Kinsi - do dvoch rokov a jedneho mesiaca sme v pohode fungovali s kocikom - rad sa odviezol na ihrisko a tam uz skumal a vsade lozil - posledny mesiac v kociku vydrzal tak 5 minut a potom sa vypytal vonku - teraz su prechadzky jedno velke dobrodruzstvo - bud dojdeme az na ihrisko, alebo sa hodinu, dve tulame niekde okolo - ked sa maly boji a nevie, kam dalej vypyta sa na ruky - mm ho nosi zatial na koni, ale cakam, ze ked sa narodi dcerka, tak veru vytiahneme este manducu :) Musim povedat, ze za posledny mesiac sa maly hodne, hodne zmenil, evidentne prechadza dalsim vyvojovym obdobim a aj sme sa s mm zhodli, ze viac ako on, si asi musime teraz opat zvykat my ;)
Obrázok užívateľa
luludi
 
Príspevky: 274
Registrovaný: 22 Mar 2011, 10:01
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 1
1. dieťa: Richard
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 17 dní
2. dieťa: Milota
Rokov: 11 rokov, 5 mesiacov, 24 dní
Môj status: Sú len dva trvalé odkazy, ktoré môžeme dať našim deťom – jedným
sú korene, druhým krídla.

Hodding S. Carter

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod akdarka » 12 Okt 2012, 20:32

ahoj, ako sa mas? uz si mamicka 2 deti? dufam, ze vsetko dobre dopadlo a urcite nam daj vediet ako sa dari :-)
akdarka
 
Príspevky: 935
Registrovaný: 22 Mar 2011, 06:36
Počet detí: 1
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 5 dní
Môj status: "Stratené je len to, čoho sa sami vzdáme."

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod luludi » 12 Okt 2012, 21:00

ahojte zlaticka,

4.10.2012 som sa stala maminkou krasneho dievcatka - vola sa Milota - 3630 g a 50 cm. Porod bol spontanny - bez epiduralu, bez nastrihu - od prichodu do porodnice som porodila do pol hodiny. Chystam sa napisat trochu viac o druhom porode a o tom, co bolo oproti prvemu ine - a podla mna lepsie (dotepanie pupocnika, samoprisatie a ignorovanie niektorych "zarucenych" rad od sestriciek) :) ale aj co bolo neprijemne.. Len si este doma zvykame, zatial som nestihla :)
Obrázok užívateľa
luludi
 
Príspevky: 274
Registrovaný: 22 Mar 2011, 10:01
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 1
1. dieťa: Richard
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 17 dní
2. dieťa: Milota
Rokov: 11 rokov, 5 mesiacov, 24 dní
Môj status: Sú len dva trvalé odkazy, ktoré môžeme dať našim deťom – jedným
sú korene, druhým krídla.

Hodding S. Carter

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod mamickalenocka » 12 Okt 2012, 21:26

Tešíme sa z noveho človiečika : ) Krásne prežitý čas želám!
mamickalenocka
 
Príspevky: 133
Registrovaný: 09 Dec 2011, 12:46
Bydlisko: VS
Počet detí: 1
1. dieťa: Ondrej
Rokov: 12 rokov, 7 mesiacov, 18 dní

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod miriam » 12 Okt 2012, 21:28

uzasne Luludi, blahozelam a tesim sa na slubeny prispevok :) vsetko len to najlepsie celej rodinke !
miriam
 
Príspevky: 251
Registrovaný: 23 Mar 2011, 11:18
Počet detí: 2
1. dieťa: *1
Rokov: 13 rokov, 7 mesiacov, 4 dni
2. dieťa: *2
Rokov: 12 rokov, 6 mesiacov, 2 dni
3. dieťa: *3
Rokov: 9 rokov, 10 mesiacov, 15 dní

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod Norika » 13 Okt 2012, 15:25

vsetko naj novemu cloviecikovi :) tesim sa s vami
Obrázok užívateľa
Norika
 
Príspevky: 1601
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:52
Bydlisko: Kežmarok
Počet detí: 1
1. dieťa: Janíčko
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 3 dni

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod tina » 13 Okt 2012, 15:43

blahozelam :) a prajem krasne prve chvile! :dojcenie:
tina
 
Príspevky: 470
Registrovaný: 25 Mar 2011, 11:29
Počet detí: 0

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod Anna » 13 Okt 2012, 18:07

Pripájam sa k blahoželajúcim, prajem všetkým hlavne zdravie.
Anna
 
Príspevky: 389
Registrovaný: 23 Sep 2011, 21:50
Počet detí: 1
1. dieťa: Martin
Rokov: 13 rokov, 9 mesiacov, 2 dni

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod janka » 13 Okt 2012, 18:17

blahozelam, luludi, drzte sa, nech sa vam dari aj nadalej, tiez sa uz tesim na podrobnejsi prispevok :D
janka
 
Príspevky: 668
Registrovaný: 22 Mar 2011, 23:05
Počet detí: 0

Re: Netrpezlivosť, nechuť a smutná nálada pred druhým pôrodo

Neprečítaný príspevokod luludi » 13 Okt 2012, 19:11

dakujem krasne :love: :love: :love:
Obrázok užívateľa
luludi
 
Príspevky: 274
Registrovaný: 22 Mar 2011, 10:01
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 1
1. dieťa: Richard
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 17 dní
2. dieťa: Milota
Rokov: 11 rokov, 5 mesiacov, 24 dní
Môj status: Sú len dva trvalé odkazy, ktoré môžeme dať našim deťom – jedným
sú korene, druhým krídla.

Hodding S. Carter

Ďalší

Späť na Tehotenstvo a pôrod

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia

cron