Tipy na uzitocne veci pre dieta

debata o všetkom a pre všetkých

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod Norika » 30 Máj 2012, 14:41

TIA píše:Ta trampolina musi byt super, to by som brala, len kam s nou :(

Teraz ma napadlo, rozmyslam v poslednych dnoch nad izbickou pre malu na hranie. Mame jednu volnu izbu (jedneho dna to bude jej spalna, ale to je este daleko, vsakze :D ), tak jej z toho chcem spravit miesto na hranie, kam si bude moct dat hracky, bude sa hrat s kamaratmi, no proste detska ale bez postele..

Ako ste na tom s detskou, zienky? Treba, netreba? Od akeho veku? Zatial mala o hracky moc zaujem nejavi, okrem lopty (lopty vsehodruhu zboznuje) a kniziek. S ostatnym sa zahra chvilku a zvysok casu mi pomaha v kuchyni (vypratava a uklada sufliky) aebo mi podava pradlo ked vesiam, a tak, vsetko robime spolu. Vcera aj zametala, normalne s velkou metlou chodila a tlacila ju alebo tahala, no zlata bola.. :love:

Inak, do tej detskej som planovala zavesit hojdacku, mame takuto v spalni zatial, len ta moja je homemade:
http://www.sportove-potreby.sk/zavesne- ... aiana.aspx

..dat tam nejake jednoduche police na hracky a jednu stenu vymalovat specialnou tabulovou farbou, tak aby sa na nu normalne dalo kreslit kriedou, nieco takehoto:
http://cdn.freshome.com/wp-content/uplo ... 111185.jpg



kazdy podla toho, kolko ma miesta,v byte dome..my keby sme amli,tak tiez moznouvazujem nad niecim takym,...
myslim, ze kazde dieta by malo mat uz od malicka svoj kutik, so svojimi hrackami a dalsimi vecami na rozvijanie a zabavu....

k tej stene by som ti chcela dat poznamku, osobnu, ze to by som ja nerobila....zo skoly neznasam kriedu, prasi sa to, a je to aspon mne neprijemne na ruky, radsej nejaku alternativu, alebo uz existuju ine kriedy? lepsie? :D alebo mozno len tabulu...
Obrázok užívateľa
Norika
 
Príspevky: 1601
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:52
Bydlisko: Kežmarok
Počet detí: 1
1. dieťa: Janíčko
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 3 dni

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod janka » 31 Máj 2012, 21:58

no co ja viem, s tou trampolinou by som si to rozmyslela. U nas na dedine je snad na kazdom druhom dvore, kde maju male dieta. A hadajte co? Nikto tam neskace. Ked trampolinu kupia, tak den-dva tam dieta nadsene skace, potom tam este den-dva skace ich mamicka, aby povzbudila dietko k podobnej zabave, a potom tam uz neskace nik. Az na vynimocne chvile, ked pride nejaka navsteva, ktorej sa este trampolina neokukala. Je to podla mna typicka kolotocova aktrakcia, ktora je atraktivna, pretoze tam nie je stale a pretoze tam dieta neskace samo. Takze by som do toho investovala iba v pripade, ze ma vase dieta velku partiu kamaratov, ktori trampolinu nemaju.
janka
 
Príspevky: 668
Registrovaný: 22 Mar 2011, 23:05
Počet detí: 0

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod quaxi » 31 Máj 2012, 22:05

My sme robili detsku izbu asi ked mal starsi syn nejakych 20 mesiacov, dostal vtedy svoju velku postel a izbu. Ale dlho sa radsej hraval so mnou v kuchyni. Tabulu na kriedy by som tiez nerobila vnutri, to by bolo fajn niekde vonku ak sa da (balkon?), dnu skor taku na fixky, alebo tam proste nechat miesto na lepenie velkych papierov na malovanie.

Este mame v byte super vychytavku - haky v strope - mame to v chodbe, davali sme na to aj tu babatkovsku hupacku, ale aj normalnu hupacku, gymnasticke kruhy, lanovy rebrik... Vyuzivaju to velmi intenzivne obe deti, nevieme si to vynachvalit, vzdy ked sa jedna vec okuka, tak prevesime nieco ine, a zase sa tam vela vyhraju.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod Norika » 31 Máj 2012, 22:07

janka píše:no co ja viem, s tou trampolinou by som si to rozmyslela. U nas na dedine je snad na kazdom druhom dvore, kde maju male dieta. A hadajte co? Nikto tam neskace. Ked trampolinu kupia, tak den-dva tam dieta nadsene skace, potom tam este den-dva skace ich mamicka, aby povzbudila dietko k podobnej zabave, a potom tam uz neskace nik. Az na vynimocne chvile, ked pride nejaka navsteva, ktorej sa este trampolina neokukala. Je to podla mna typicka kolotocova aktrakcia, ktora je atraktivna, pretoze tam nie je stale a pretoze tam dieta neskace samo. Takze by som do toho investovala iba v pripade, ze ma vase dieta velku partiu kamaratov, ktori trampolinu nemaju.

somm si zivo predstavila,ako skace mamicka :D

vies,ako by som si ja zaskakala, veru my to nemame :D
Obrázok užívateľa
Norika
 
Príspevky: 1601
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:52
Bydlisko: Kežmarok
Počet detí: 1
1. dieťa: Janíčko
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 3 dni

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod JankaMich » 31 Máj 2012, 22:57

Tie haky aj s hojdackami by som brala hned... My mame trampolinu, ale taku mensiu - 122 cm. Je super v tom, ze lahko sa premiestnuje - v v lete je von, v zime dnu. Susedia maju mensiu 90cm, ale ta uz je o dost tvrdsia, tato je akurat ( i pre mna). Inak ako pre trampoliny ako i pre mnohe ine hry (smykacka, preliezka ..) plati zrejme to, nech je to cokolvek, zabava je len vtedy, ked je partia. Ja mam tri, suseda 2deti, takze spolu 5 deti sa vcelku prehra. Najlepsie cim jednuchsie a mensie prvky na hranie, aby si to sami mohli premiestnit a dat uzdu svojej fantazii (napr. trampolina casto sluzi ako nastup na hojdacku, stolik pre babiky, stolicka...). A to ani netusite, ako sa da vyhrat s 10timi bednickami na zeleninu...skor predstavu, kym sa to vsetko uprace :D .
JankaMich
 
Príspevky: 1614
Registrovaný: 14 Apr 2011, 00:42
Bydlisko: Drahovce (Piešťany)
Počet detí: 3
1. dieťa: Olinka
Rokov: 22 rokov, 4 mesiace, 19 dní
2. dieťa: Jajka
Rokov: 18 rokov, 4 mesiace, 12 dní
3. dieťa: Katuska
Rokov: 15 rokov, 13 dní
Môj status: ako poradkyňa pri dojčení rada pomáham využívať materský inštinkt

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod magdal » 31 Máj 2012, 23:20

najstarsi syn sa od mala rad hra a modeluje z plasteliny
toto sme objavili nedavno
http://www.plastelina.homewinery.sk/
este som neskusala.
takze zatial sme kupovali klasicku... plus dobra vec je aj plast z vosku, z toho sa do dobre modelovat, on je dieta, kt.od mala vela kresli a modeluje
Obrázok užívateľa
magdal
 
Príspevky: 203
Registrovaný: 16 Nov 2011, 21:29
Počet detí: 0
1. dieťa: prve
2. dieťa: druhe
3. dieťa: tretie
Môj status: *rozmýšľať srdcom a cítiť rozumom *

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod quaxi » 01 Jún 2012, 10:58

JankaMich píše:Tie haky aj s hojdackami by som brala hned... My mame trampolinu, ale taku mensiu - 122 cm. Je super v tom, ze lahko sa premiestnuje - v v lete je von, v zime dnu. Susedia maju mensiu 90cm, ale ta uz je o dost tvrdsia, tato je akurat ( i pre mna). Inak ako pre trampoliny ako i pre mnohe ine hry (smykacka, preliezka ..) plati zrejme to, nech je to cokolvek, zabava je len vtedy, ked je partia. Ja mam tri, suseda 2deti, takze spolu 5 deti sa vcelku prehra. Najlepsie cim jednuchsie a mensie prvky na hranie, aby si to sami mohli premiestnit a dat uzdu svojej fantazii (napr. trampolina casto sluzi ako nastup na hojdacku, stolik pre babiky, stolicka...). A to ani netusite, ako sa da vyhrat s 10timi bednickami na zeleninu...skor predstavu, kym sa to vsetko uprace :D .


my mame tiez asi taku velku trampolinu u babky na zahrade. Tam nie su denne, takze sa neokuka, a navyse sa tam vacsinou stretavame aj s dalsimi detmi, a v takej tlupe sa to vyuzije riadne. Mojho syna uz 2 roky nemozem dostat nikdy zo ziadnej trampoliny, ani ked ju ma k dispozicii mesiac vkuse. Ale verim ze nejaky jedinacik co to ma nonstop len pre seba, by sa tam po chvili nudil. No ked si niekto chce spravit mini ihrisko, tak trampolina sa podla mna vyuzije viac, nez napr. smyklavka.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod gabika78 » 11 Jún 2012, 22:37

JankaMich píše:Super vecicky, i ked nieco by som obmedzila:
- v prvom rade odrazadlo - od ortopedov, cez urazovych chirurgov az po Jean Liedloff nie vhodny nastroj na chodenie. Dieta nepotrebuje pomahat s ucenim chodenia, raz na to dozreje. Tu nevhodnost u ortopeda viem naozaj potvrdit z velmi blizkeho okolia - 6 rocny chlapcek beha stala po spickach
- cyklisticka flasa, resp. akakolvek ina nadoba na pitie s dojcenskym sosakom okrem obycajneho poharika, predovsetkym pri zaciatkoch pitia. Samozrejme na nejaky vylet sa aj takato sosakova flasa uzivi, predovsetkym, ked su aj nejake starsie nedojcene deti.


nehnevaj sa, že ťa komentujem ale zrejme si si pomýlila odrážadlo s pavúkom. Odrážadlo deti neučí chodiť.. a nemajú sa ako pri ňom dávať na špičky. Na odrážacej motorke behajú deti čo už vedia chodiť. :-))))
Obrázok užívateľa
gabika78
 
Príspevky: 448
Registrovaný: 15 Apr 2011, 13:54
Počet detí: 2
1. dieťa: Martinko
Rokov: 13 rokov, 15 dní
2. dieťa: Romanko
Rokov: 10 rokov, 6 mesiacov
Môj status: Najväčšia liečivá sila je LÁSKA

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod Norika » 12 Jún 2012, 09:18

a nederformuje odrazadlo-motorka tiez nejako dieta,? ak som tak rozmyslala, niektore mamicky tak chodievaju s detmi napr do obchodu a to je uz nejaka dlhsia trasa. a to dieta sa cely cas len odstrkava na tej motorke...ako nehneajte sa, ale najlepsie je teda prirodzena chôdza.....nie som teda nadsenec ani tychto veci....skor take vecicky, kde si deti mozu vylozit nozky na nieco a rodic ich tlaci, alebo potom nieco v style first bike, kde dieta stoji a odraza sa, a ni esedi a odraza sa...
Obrázok užívateľa
Norika
 
Príspevky: 1601
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:52
Bydlisko: Kežmarok
Počet detí: 1
1. dieťa: Janíčko
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 3 dni

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod shira » 12 Jún 2012, 13:53

prečo by to malo deformovať dieťa? to už je nejak prehnané, nie? však ked chce nech na tom lieta kolko vládze, potom si zase pobehá a porobí iné akrobatické kusy. neskôr bude bicyklovať, odrážať sa na kolobežke, alebo na skateboarde až nám bude z toho zle... už sa nebavíme o deťoch, čo ešte nevedia chodiť a sú odkázané na pasívne polohy. podľa mňa je lepšie, ked ide do obchodu na odrážade, ako ked sa vezie v kočíku.
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod kinsi » 13 Jún 2012, 10:14

Súhlasím so shirou, v dnešnej dobe je jedna z najdoležitejších vecí pri výchove dieťaťa maximálne podporovať aktívny pohyb. Jasné, že tým nemyslím chodítko, kde vložíme kojenca a on sa nekoordinovaným pohybom odráža špičkami, ale odrážadlo, podľa mňa nemá ako vadiť vo vývoji, či inak škodiť. Ale našu moc neoslovilo :( škoda.
kinsi
 
Príspevky: 806
Registrovaný: 04 Apr 2011, 16:05
Počet detí: 2
1. dieťa: Kristínka
Rokov: 13 rokov, 8 mesiacov, 22 dní
2. dieťa: Matúško
Rokov: 11 rokov, 3 mesiace, 17 dní

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod tina » 13 Jún 2012, 12:19

chapem ako to myslela Norika, - kedze sme ludia nie zaby, najprirodzenejsi a najuzitocnejsi pohyb je pre nas chodenie, ale myslim, ze obavy su namieste len v pripade, ze by sa to prehanalo, ze by napriklad take dieta viac sa odrazalo ako chodilo, mohli by sa prilis posilnovat tie menej uzitocne partie svalov a podobne, bolo by to asi na skodu - rovnako oko opak - ze vsade dieta len vozit,,, ale inak v ramci pohybu preco nie
tina
 
Príspevky: 470
Registrovaný: 25 Mar 2011, 11:29
Počet detí: 0

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod quaxi » 19 Jún 2012, 10:28

Norika, First bike aj odrazadlo-motorka su na tom s polohou dietata aj zapojenim svalovych partii uplne rovnako, jediny rozdiel je, ze first bike ma len dve kolesa a preto treba naviac udrziavat rovnovahu, coho mensie dieta nie je schopne, preto ma tie kolesa 3-4 a o rovnovahu sa nemusi starat. Ale nie je pravda ze na first biku by dieta stalo, ono tam sedi rovnako ako na bicykli ci motorke, len na tych motorkach ti to mozno pripada ine kvoli tomu, ze nemavaju nastavitelnu vysku sedadla a tak deti, ktore su uz vyssie a odrazadlo je im male, maju nohy viac pokrcene. Skodit to nema ako, ani nijako neovplyvnuje chodzu, skor pekne zlepsuje kondicku.
Tie kvazi trojkolky, co spominas - kde si dieta vylozi nohy a rodic ho tlaci za rucku - su nanic, mavaju pedale na prednom kolese, prilis daleko vpredu pre male dieta, neda sa na nich efektivne pedalovat a ani zatacat. Nepoznam jedine dieta co by na tom skutocne jazdilo, vsetky sa len rozvazaju rovnako ako v kociku, ale za stavnateho nadavania mamiciek (strasne zle sa s tym karuje, vacsinou su len plastove kolecka co idu tazko, a vyjst na obrubnik je poriadny problem). Ak take planujes kupit, radsej sa popytaj ci ti to niekto nevie pozicat, mne take nukali viacere kamosky zadarmo, len nech ich zbavim tej haraburdy - raz sme vyskusali a skusenost presne rovnaka, ako mi vsetci hovorili. Aj ked sa poobzeras po ulici, uvidis ze deti tam len sedia a mamicky sa pekne zapotia, to mozu rovno tlacit kocik a maju to pohodlnejsie.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod Norika » 19 Jún 2012, 11:51

quaxi píše:Norika, First bike aj odrazadlo-motorka su na tom s polohou dietata aj zapojenim svalovych partii uplne rovnako, jediny rozdiel je, ze first bike ma len dve kolesa a preto treba naviac udrziavat rovnovahu, coho mensie dieta nie je schopne, preto ma tie kolesa 3-4 a o rovnovahu sa nemusi starat. Ale nie je pravda ze na first biku by dieta stalo, ono tam sedi rovnako ako na bicykli ci motorke, len na tych motorkach ti to mozno pripada ine kvoli tomu, ze nemavaju nastavitelnu vysku sedadla a tak deti, ktore su uz vyssie a odrazadlo je im male, maju nohy viac pokrcene. Skodit to nema ako, ani nijako neovplyvnuje chodzu, skor pekne zlepsuje kondicku.
Tie kvazi trojkolky, co spominas - kde si dieta vylozi nohy a rodic ho tlaci za rucku - su nanic, mavaju pedale na prednom kolese, prilis daleko vpredu pre male dieta, neda sa na nich efektivne pedalovat a ani zatacat. Nepoznam jedine dieta co by na tom skutocne jazdilo, vsetky sa len rozvazaju rovnako ako v kociku, ale za stavnateho nadavania mamiciek (strasne zle sa s tym karuje, vacsinou su len plastove kolecka co idu tazko, a vyjst na obrubnik je poriadny problem). Ak take planujes kupit, radsej sa popytaj ci ti to niekto nevie pozicat, mne take nukali viacere kamosky zadarmo, len nech ich zbavim tej haraburdy - raz sme vyskusali a skusenost presne rovnaka, ako mi vsetci hovorili. Aj ked sa poobzeras po ulici, uvidis ze deti tam len sedia a mamicky sa pekne zapotia, to mozu rovno tlacit kocik a maju to pohodlnejsie.

motorku s pedalmi na prednom kolese mame , viem co to je, a mimo dvora s tym ani nejdem :D
Obrázok užívateľa
Norika
 
Príspevky: 1601
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:52
Bydlisko: Kežmarok
Počet detí: 1
1. dieťa: Janíčko
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 3 dni

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod Norika » 31 Júl 2012, 08:36

u nsa pribudla minuly jeden tyzden uzitocna vec:

cyklosedacka na bicykel :) citim konecne oslobodenie ze sa dostanem aj trocha dalej ako bezne, a rychlejsie
Obrázok užívateľa
Norika
 
Príspevky: 1601
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:52
Bydlisko: Kežmarok
Počet detí: 1
1. dieťa: Janíčko
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 3 dni

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod gabika78 » 31 Júl 2012, 22:50

Norika píše:u nsa pribudla minuly jeden tyzden uzitocna vec:

cyklosedacka na bicykel :) citim konecne oslobodenie ze sa dostanem aj trocha dalej ako bezne, a rychlejsie



gratulujem... a tíško závidím.. :goodjob:
Obrázok užívateľa
gabika78
 
Príspevky: 448
Registrovaný: 15 Apr 2011, 13:54
Počet detí: 2
1. dieťa: Martinko
Rokov: 13 rokov, 15 dní
2. dieťa: Romanko
Rokov: 10 rokov, 6 mesiacov
Môj status: Najväčšia liečivá sila je LÁSKA

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod TIA » 17 Aug 2012, 19:51

Co s nevyuzitou postielkou? Co takto spravit z nej stol na kreslenie a ine rucne dovednosti pre drobca.. :)

http://alittlelearningfortwo.blogspot.c ... d-cot.html
TIA
 
Príspevky: 422
Registrovaný: 07 Aug 2011, 22:12
Počet detí: 1

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod shira » 17 Aug 2012, 20:58

Norika píše:u nsa pribudla minuly jeden tyzden uzitocna vec:

cyklosedacka na bicykel :) citim konecne oslobodenie ze sa dostanem aj trocha dalej ako bezne, a rychlejsie

aj my máme, dva dni je doma, raz odskúšaná a super. poradte prilbu pre krpca...
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod Norika » 17 Aug 2012, 21:00

no ja mam len najlacnejsiu z tesca, nemozme financne vyskakovat
Obrázok užívateľa
Norika
 
Príspevky: 1601
Registrovaný: 22 Mar 2011, 09:52
Bydlisko: Kežmarok
Počet detí: 1
1. dieťa: Janíčko
Rokov: 13 rokov, 6 mesiacov, 3 dni

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod quaxi » 02 Sep 2012, 10:33

shira píše:aj my máme, dva dni je doma, raz odskúšaná a super. poradte prilbu pre krpca...


My sme prave kvoli sedacke zhanali prilbu, co by nemala vzadu ten kvazi aerodynamicky spic, ale aby bola normalne zaoblena. Taka nielen menej zavadzia na sedacke, ale sa da neskor pouzit aj ked sa dieta uci korculovat, tie spicate by boli na korcule velmi nebezpecne (pri pade dozadu sa porani krcna chrbtica). Nieco taketo http://www.insportline.sk/612/detska-cy ... er-penguin
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 15 rokov, 10 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 27 dní

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod shira » 02 Sep 2012, 14:19

Isla som teda do cykloobchodu a tam som kúpila takú podobnú zaoblenú, bez toho špicu. pre také malé deti tam ani špicaté prilby nemali. malý ani neprotestuje, ked ju má. je pravda, že tá veľká hlava mi viac zavadzia, ale však celý Tomáško zavadzia :mrgreen: chvíľu mi trvalo, kým som si zvykla na neho, a teraz super. každý deň sa chodíme bicyklovať.
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod zigi » 12 Sep 2012, 23:03

Shira aku to mate sedacku? Taku dopredu, ked Ti Tomasko zavadzia? Ja by som hrozne chcela kupit, ale vsetci ma prehovaraju na zadnu, ale ja Tu moju opicu potrebujem za jazdy vidiet... Tak som zvedava, co to mate...
zigi
 
Príspevky: 267
Registrovaný: 05 Jún 2011, 17:55
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 12 dní
2. dieťa: Maťko
Rokov: 6 rokov, 9 mesiacov, 27 dní

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod zigi » 12 Sep 2012, 23:03

...a ak by si mohla aj cenu hodit, dakujem!
zigi
 
Príspevky: 267
Registrovaný: 05 Jún 2011, 17:55
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 12 dní
2. dieťa: Maťko
Rokov: 6 rokov, 9 mesiacov, 27 dní

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod shira » 12 Sep 2012, 23:12

ano, tú prednú. zavadzia, treba si zvyknúť že sa vysadá a zosadá ako na pánsky bicykel a nedá sa dobre zabočiť (treba robiť väčší oblúk). ale ja to mám kvoli nemu, na rekreačné jazdenie, my sa len tak vozíme po polných cestách a tu po okolí. na potrebné presuny používame auto ;) keby som chodila s ním na bicykli akože nemám iný dopravný prostriedok, na dlhšie trasy, cesty, väčšie rýchlosti a tak, asi odporučím zadnú. my sme už 3x spadli kvoli tomu, že to zavadzia a nestihla som v kritickej chvíli rýchlo zosadnúť. ale dobre to dopadlo, malý sa rehotal. no ale komunikácia s dieťaťom je samozrejme lepšia ked je v predu. aj náš malý dosť vymýšľa.
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Tipy na uzitocne veci pre dieta

Neprečítaný príspevokod zigi » 12 Sep 2012, 23:16

:) no tie pady si viem zivo predstavit! a aku to mate znacku a kde je to primontovane? Je to dost stabilne? Je mi jasne, ze to bude nepohodlne, ale radsej to ako dieta za chrbtom bez dozoru.
zigi
 
Príspevky: 267
Registrovaný: 05 Jún 2011, 17:55
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 12 dní
2. dieťa: Maťko
Rokov: 6 rokov, 9 mesiacov, 27 dní

PredchádzajúciĎalší

Späť na Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia

cron