Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

diskusia o tom, kedy , ako a čím začať prikrmovať a potrebe tekutín bábätiek

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod paulinaz » 19 Mar 2012, 21:21

bio hovadzie mavaju v tescu ;-)
Obrázok užívateľa
paulinaz
 
Príspevky: 107
Registrovaný: 04 Nov 2011, 17:32
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 1
1. dieťa: Tibor
Rokov: 12 rokov, 8 mesiacov, 5 dní

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod shira » 19 Mar 2012, 22:02

hehehehe nooo tak by som odporúčala bratislavským maminám prechádzku po "provinčných" tescách, nekúpili by ste tam mäso ani psovi :mrgreen: veľmi podobne je na tom billa. u nás jedine získam to kráľovské kura v kauflande, tam kupujem aj iné mäso. aj za tým kauflandom musím "vycestovať".
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod paulinaz » 20 Mar 2012, 16:46

a v masiarstve? tam vacsinou mavaju slovenske maso. tomu by som este celkon verila. a shira mas pravdu. ked som u nasich a chcem nieco trosku "specialnejsie" v "mini" tescu kupit tak to tam na 100% nebudu mat :D
Obrázok užívateľa
paulinaz
 
Príspevky: 107
Registrovaný: 04 Nov 2011, 17:32
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 1
1. dieťa: Tibor
Rokov: 12 rokov, 8 mesiacov, 5 dní

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod zigi » 24 Mar 2012, 14:48

Baby, co robite s amarantom? Ja som to teraz kupila, take male gulicky, vraj to mam uvarit ako ryzu a davat ako prilohu. To je vsetko? Nemate nejake tipy, co s tym este?
zigi
 
Príspevky: 267
Registrovaný: 05 Jún 2011, 17:55
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 12 rokov, 11 mesiacov, 12 dní
2. dieťa: Maťko
Rokov: 6 rokov, 9 mesiacov, 27 dní

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod mamickalenocka » 12 Apr 2012, 13:10

Prosim vas vyjadrite sa mi k podavaniu polievok, masla, cukru a soli... Rodina nechape preco mu jedlo nedochucujem, ...ved to sa neda jest...
Ked papam jogurt Ondrej to nevie vydrzat a tak mu musim dat tiez, snazim sa len to neochutene, ale jemu velmi jogurt nechyba, kedze mam MM, vsak? a kolko by toho uz mal zjest po ukoncenom 8 mesiaci. ja mu vela nedavam, furt sa bojim, aby sa neprestal dojcit a pil radsej mliecko. kamoska vsak davala furt len tekutu stravu (neviem do kedy) a maly ma teraz obrovsky problem s prijimanim tuhej stravy. ja mu davam hlavne masko popucene a ovocie poobede ako olovrant, ale nie som ziadny puntickar, hlavne aby sa dojcil. co robim zle a co by som mala zlepsit. dakujem!
mamickalenocka
 
Príspevky: 133
Registrovaný: 09 Dec 2011, 12:46
Bydlisko: VS
Počet detí: 1
1. dieťa: Ondrej
Rokov: 12 rokov, 7 mesiacov, 18 dní

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod luciole » 12 Apr 2012, 14:44

mamickalenocka, ked drobca dojcis na poziadanie, nemusis sa bat, ze ked zje "vela" prikrmov, tak uz nebude chciet mliecko. Babo sa bezne dojci pred prikrmom, potom sa vydatne naje a opat sa nadojci, mliecko je stale top ;) Takze kludne ponukaj jedlo, idealne ked ty jes nieco, co by si dala aj dietatu (ovocie, zeleninu...), tak mu ponukni, mozno spapa, mozno sa s tym len pohra. Alebo mu priprav zvlast, ale ponukaj, ked aj ty jes (aspon kym sa bude dat okabatit, ze nejete to iste :mrgreen: ). A dojcenie v nezmenenom rezime, tj. stale :D

Co sa tyka konzistencie, moja skusenost je taka, ze Hanka na zaciatku polievocky nechcela ani omylom (celkovo sa trochu rozjedla az po 8mom mesiaci a este stale neje nijake velke davky, niekedy nezje takmer nic a uz ma 13 mesiacov), viac ju bavilo ozuzlavat. Osupala som jej trebars maksiu stavnatu hrusku, dala ju na brusko na prebalovaciu podlozku (este sama nesedela) a co si odzuzlala, to si odzuzlala. Myslim, ze deti kasicky, polievocky a mixovanu stravu realne nepotrebuju. Jasne, ze ked vyslovene varis polievocku, bude jest polievocku a je urcite dobre to striedat, aby sa ucil jest aj lyzickou. Ale vyslovene vsetko magat na kasu len preto, ze je to dieta nie je podla mna potrebne. Ci ma, alebo nema zuby a kolko je tiez nepodstatne, ak ta niekedy kusol, vies sama, aky silny skus ma malinke babo :mrgreen: Dobra tema o tomto je "Baby led weaning" tu na fore. A musim povedat, ze aj ja sa stretavam vo svojom okoli s tym, ze deti naucene na kasovitu stravu sa potom dusia kuskami a dlho nechcu prijimat inu potravu. Stava sa mi, ze ked niekam ideme na navstevu a Hanka tam nieco je, tak su ludia v soku, ze sa sama krmi kuskami zeleniny/ovocia/masa/cestovinami... ale pre nu je to prirodzene, tak zrejme to ma naozaj vplyv, ze na co si dieta naucis, to potom mas ;)

Rodina nech sa ukludni, cukor, ani sol mu urcite nechybaju a nebudu mu chybat pokial nezacne takto ochutene jedla bezne konzumovat. Ak by zil v prostredi, kde sa nestretne so solou ani cukrom cely zivot, tak mu nebudu chybat cely zivot. Prirodzeny obsah soli je zastupeny vo vyvazenej strave a o cukre, myslim, netreba diskutovat, vsetko ovocie aj zelenina su v podstate sladke. Skus upiect drobcovi susienky so susenym ovocim, alebo bananom a daj im ochutnat, ci su dostatocne sladke ;)

A ano, dojcene dieta nepotrebuje ziadne ine mliecne vyrobky z akehokolvek zvieracieho mlieka. Ak ste vsak ako rodina jogurtovi, (mliekovi, syrovi...), je dobre ho na tieto chute postupne ucit, napr. biely smotanovy jogurt je, myslim, dobry na zaciatok, syry su velmi slane, tvaroh prilis bielkovinovy, s tym by som este chvilu pockala.
Obrázok užívateľa
luciole
 
Príspevky: 875
Registrovaný: 28 Jún 2011, 12:53
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 13 rokov, 19 dní
2. dieťa: Grétka
Rokov: 9 rokov, 7 mesiacov, 24 dní
Môj status: dojčenie je jedna z najúžasnejších vecí na materstve a na svete vôbec :)

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod TIA » 12 Apr 2012, 16:02

My sme to skusali s rozmixovanou potravou ked som chodila do prace, ale velmi rychlo sme to zavrhli, je fakt najlepsie dat do ruky a nechat drobca nech sa realizuje (a potom uz len utierat a cistit a prezliekat :D ). Ja som bola prekvapena ako aj dasienkami si dokaze mala odvalit kus jablka, ked som jej ho davala nakrajane na mesiaciky. Radsej som jej potom davala polovicu vcelku aby sa jej to nezmestilo do pusy. Velakrat jej aj zabehlo, ale vzdy to bez vacsich problemov vykaslala, pripadne ju hned naplo a bolo to vonku.

Odkedy sedi tak to nechavame uplne na nu, ked jedava polievku (iba zeleninovu robim) tak to je do nitky mokra, skusa to lyzickou, potom ju zahodi a namaca si do polievky ruky, oblizuje ich a ked uz ma dost, tak cape a rozlieva, no velka zabava. Ostatne jedlo si da zo dva hlty a potom ho porozhadzuje okolo seba- Nejak mi to nevadi, hlavne aby sme sa dojcili :dojcenie:

Ochucovat netreba, ja solim len velmi symbolicky, alebo najprv malej odoberiem a potom dochutim. Cukor nehrozi, moj muz ranajkuje zasadne iba biele pecivo a dava jej sem tam si kusnut (co ja teda nie som moc nadsena) a mala samozrejme vytesena, to je pre nu cukru az az. Ine nepotrebuje, ale tiez ostavam nepochopena, ze mala nesmie piskoty a slane tycinky..
TIA
 
Príspevky: 422
Registrovaný: 07 Aug 2011, 22:12
Počet detí: 1

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod luciole » 13 Apr 2012, 11:52

este mi napadlo...Hanka mava odjakziva k dispozicii surovu zeleninu - mrkvu alebo kalerab, vacsie kusy, ako pise TIA (najma kym bola mensia, teraz uz je to jedno), cele dni si ich okusuje. No zaviedla som aj uvarene/uparene, len kratko, aby zostali pevne, ale boli maksie, ako surove a dobre sa jedli, to ma tiez cely den k dispozicii a ked ma chut, tak si hryzka, vyskusaj ;)
Obrázok užívateľa
luciole
 
Príspevky: 875
Registrovaný: 28 Jún 2011, 12:53
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 13 rokov, 19 dní
2. dieťa: Grétka
Rokov: 9 rokov, 7 mesiacov, 24 dní
Môj status: dojčenie je jedna z najúžasnejších vecí na materstve a na svete vôbec :)

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod cottoncandy » 13 Apr 2012, 19:14

zapojím sa aj ja do diskusie...mám 9 a pol mesačnú dcérku, je celkom dobrý jedák - dojčí sa stokrát cez deň aj v noci :D a zje aj dosť veľa z toho, čo jej navarím (okrem obdobia, keď jej idú zúbky alebo je prechladnutá, vtedy pije len mm, inú stravu zväčša odmieta), keď sme s príkrmami začínali, mixovala som ich úplne do hladka, neskôr už nie tak dôkladne, teraz mixujem už len na väčšie kúsky, prípadne len popučím vidličkou, malá má šesť zubov, s jedlom si už vie pekne poradiť, preto jej dávam aj uvarenú zeleninu v celku, napr. ružičky karfiolu, brokolice, baby karotku, väčšie cestoviny a celé kolieska rožka s maslom, to je pre ňu zábava - niečo zje, s niečím sa zahrá, ožužle a hodí na zem, no ale to k tomu patrí :) neosvedčili sa mi len jablká, z tých si odhrýza príliš veľké kusy a už sa mi jablkom párkrát dusila, museli sme po chrbte búchať, tak jablko jedáva buď ako čisté pyré bez cukru (máme zásoby od starej mamy :love: ) alebo jej ho nastrúham, či si odhrýza z môjho, z celého jablka si nedokáže odhryznúť toľký kus ako zo štvrťky...tu mi napadá otázka, aké ovocie by som jej v tomto období mohla ešte dať? Stále striedam jablko, banán, hrušku (ak zoženiem), mala už aj hrozno (ošúpané, bez jadierok, pokrájané- piplačka, ale bála som sa celých bobúľ)...Maliny sú ok? V Lidl majú mrazené, tie keby som jej prepasírované pridala do ryžovej kaše napríklad, bolo by to v pohode? Z čerstvého ovocia asi teraz na trhu toho veľa nezoženiem, myslím broskyne, marhule a tak...tak hľadám alternatívy. Alebo mám vyskúšať sušené ovocie?
Jogurty už dcérke občas dávam, len biele smotanové, veľmi jej chutia...my ich doma často jedávame a ona sa po nich naťahovala, tak sme dali ochutnať a chutí :) kupujem zvolenský, Pilos alebo Rajo, dala som dvakrát aj bielu activiu, ale potom som niekde čítala, že tá nie je vhodná pre deti, no bohužiaľ už si nepamätám kde som to čítala, ani prečo sa neodporúča, neviete náhodou?
cottoncandy
 
Príspevky: 88
Registrovaný: 02 Aug 2011, 21:23
Počet detí: 0
1. dieťa: Veve
Rokov: 12 rokov, 8 mesiacov, 27 dní

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod Kandy » 13 Apr 2012, 21:01

Ahoj Cottoncandy, Ja som zo zeleniny skúšala ešte mrazený hrášok, ten má Maťko veľmi rád. No a z ovocia, teraz je to fakt nanič. Možno by som skúsila žltý melón, ten by mohli niekde mať. Podľa knižky od Bukovského môžu papať v tomto veku už aj maliny, čučoriedky, brusnice a dokonca aj papáju a ananás. Neviem, ja s exotických ovocím ešte asi počkám. Ale sa už neviem dočkať čerešní a iného sezónneho ovocia. Aj keď u nás tie príkrmy nevyzerajú tak ružovo ako u vás. ;) stále je takmer na 100% na :dojcenie:
Kandy
 
Príspevky: 186
Registrovaný: 16 Mar 2012, 10:34
Počet detí: 1
1. dieťa: Maťko
Rokov: 12 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Jurko
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 12 dní

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod shira » 14 Apr 2012, 21:45

u nás veľmi chutilo mango a ananás. papája je odporná. inak to zase nie je také potrebné, množstvo druhov ovocia. my sme mali pár obľúbených a točili dokola. aspon som nemusela stále vymýšľať
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod Kandy » 15 Apr 2012, 09:37

Žeby som bola iba príliš úzkostlivá s tým ovocím? Pritom zo zeleniny kľudne dám aj mladú cibuľku a reďkovku, ktoré majú napísané, že sa majú dávať od roka. Neviete prečo? Asi teda skúsim aspoň ten ananás, nejak som naňho dostala aj ja chuť. :-P
Kandy
 
Príspevky: 186
Registrovaný: 16 Mar 2012, 10:34
Počet detí: 1
1. dieťa: Maťko
Rokov: 12 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Jurko
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 12 dní

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod shira » 15 Apr 2012, 14:08

z exotických sa asi myslia len citrusy, aby sa s nimi čakalo. napr. banány sa dávajú medzi prvými. my sme jedli dosť skoro aj pomaranč, mandarinku.. ale tabulkovo by sa to nemalo. náš obľúbený bol tropický kokteil na večeru- rozmixované mango, ananás, banán,jablko, škorica, pomarančová šťava a zahustené kukuričnou krupicou, aby to malo takú súdržnosť na lyžičke- mňamka. na druhej strane-maliny, jahody, čučoriedky (z mrazeného zdroja) mu moc nešli. marhule, broskyne, slivky by boli tiež dobré ale tie sú jedlé len v lete. tie z obchodu mimo sezóny sa mi zdajú chuťovo hnusné.
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod cottoncandy » 16 Apr 2012, 14:11

Kandy,
mrazený hrášok dávam malej aj ja, zo zeleniny toho vyskúšala už dosť, najbližšie sa chystám ponúknuť baklažán, uvidíme, či bude chutiť...čo sa týka ovocia, skúsim to s malinovým pyré, lebo mám doma mrazené maliny a je v nich veľa jadierok, musím ich teda prepasírovať...priznám sa, že z exotiky sme už vyskúšali pomaranč :o , viem, že by sa do roka citrusy nemali dávať, ale Veronika si oň vyslovene pýtala, tak som jej ošúpala mesiačik a cuckala len dužinu, veľmi jej chutil, aj som ju potom pozorovala, či sa jej z neho neobjaví napríklad výsyp na koži, ale bolo to ok...
cottoncandy
 
Príspevky: 88
Registrovaný: 02 Aug 2011, 21:23
Počet detí: 0
1. dieťa: Veve
Rokov: 12 rokov, 8 mesiacov, 27 dní

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod TIA » 16 Apr 2012, 16:35

My s nejakou exotikou problem nemame, malej som davala mandarinky, kiwi aj pomarance. Ja bezne ranajkujem grep, takze aj to uz mala, aj ananas nam chutil. Teda, samozrejme, vzdy sa mala krmi sama, takze toho moc nezje. Nikdy ziadna reakcia ani nebola ani som sa ziadnej nebala, po pravde som ani nevedela, ze sa to "nesmie" davat. Ja by som jej dala aj ostatne ovocie, keby ho bolo dostat cerstve, mrazene nedavam. Jak pise shira, banan je tiez exotika a dava sa..
TIA
 
Príspevky: 422
Registrovaný: 07 Aug 2011, 22:12
Počet detí: 1

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod cottoncandy » 16 Apr 2012, 20:22

Ja ako neskúsená prvorodička som dosť "tabuľkový" typ matky, riadim sa čiastočne pokynmi pediatra, aj odbornými radami v časopisoch a príručkách a samozrejme aj vlastným rozumom...odvšadiaľ sa na mňa valia informácie, že citrusy, jahody a pod. sú potenciálnym rizikom čo sa alergií týka a deťom do jedného roka by sa nemali dávať jesť, tak som akosi nadobudla rešpekt a dávala malej ovocie dopestované v našich podmienkach...výnimkou je len banán, ktorý deti všeobecne dobre znášajú a odporúča sa ponúknuť ho dieťaťu pokojne aj ako prvý ovocný príkrm...keď som však nedávno videla, ako jej svietia očká pri pohľade na pomaranč, ktorý jedol manžel, nevydržala som to a dala jej ochutnať sladkú dužinu...išla sa za ňou zabiť...
cottoncandy
 
Príspevky: 88
Registrovaný: 02 Aug 2011, 21:23
Počet detí: 0
1. dieťa: Veve
Rokov: 12 rokov, 8 mesiacov, 27 dní

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod Kandy » 16 Apr 2012, 21:12

Tak tie svietiace očká veľmi dobre poznám. :D Preto som v podstate dala vyskúšať aj zeleninu, ktorú by ešte nemal. On vždy iba ocumle, zaksichtí sa, málokedy aj niečo zje. Takže v takom množstve mu hádam žiadna exotika neuškodí. :-) Ja sa mu lyžičkou ani k puse neviem dostať. Myslím, že je asi tak na 95% dojčený. Ale to je už na inú tému. ;)
Kandy
 
Príspevky: 186
Registrovaný: 16 Mar 2012, 10:34
Počet detí: 1
1. dieťa: Maťko
Rokov: 12 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
2. dieťa: Jurko
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 12 dní

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod TIA » 05 Máj 2012, 20:59

luciole píše:Idem si po radu ohladne oslavy prveho rocika, ktora sa nam blizi...robili ste detickam nejaku tortu, ktoru mozu papat (myslim nejaku zdravu, ked este nejedia cukor a vselico, co ide do kazdej torty :D )? Existuje taka? ;) Alebo ste spravili vynimku a dali kusok normalneho zakuska? Alebo ako ste to riesili?


Tak uz sa aj nam blizia prve narodeniny a ja by som chcela malej spravit tortu, ktoru bude moct ochutnat :) a budem robit asi tuto (neviem ake ovocie dam, uvidim, co budu mat cerstve, mozno jahody..):
http://www.youtube.com/watch?v=pf4nJoe_ay4

Paci sa mi aj tato, ale take eko kakao tu nezozeniem, tak to niekedy nabuduce:
http://www.youtube.com/watch?v=7tEuVzrV ... ure=relmfu

A raz vyskusam aj tuto, sa mi velmi paci ten napad, spravit ten krem z avokada :) :
http://www.youtube.com/watch?v=IsP3E73b ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=jmoW7a9I ... ure=relmfu
TIA
 
Príspevky: 422
Registrovaný: 07 Aug 2011, 22:12
Počet detí: 1

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod mamickalenocka » 13 Máj 2012, 21:18

Prosim Vas co davate detom na ranajky a veceru, my sme rozbehli 10 mesiac. mam mu robit vecer kasicky?
mamickalenocka
 
Príspevky: 133
Registrovaný: 09 Dec 2011, 12:46
Bydlisko: VS
Počet detí: 1
1. dieťa: Ondrej
Rokov: 12 rokov, 7 mesiacov, 18 dní

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod luciole » 14 Máj 2012, 10:18

Ja davam na veceru instantne kase z bioobchodu, lebo sa mi nechce varit "normalne" obilniny a mixovat :D (napr. Country Life al. Nomina). Tieto len zalejem horucou vodou, pridam nastruhane/roztlacene (v zime som davala aj nadrobno pokrajane susene) ovocie a je to. Na ranajky dostane Hanka vacsinou banan,chrumky, roztek, niekedy biely jogurt, ale celkovo ranajkam moc neda
Obrázok užívateľa
luciole
 
Príspevky: 875
Registrovaný: 28 Jún 2011, 12:53
Bydlisko: Bratislava
Počet detí: 2
1. dieťa: Hanka
Rokov: 13 rokov, 19 dní
2. dieťa: Grétka
Rokov: 9 rokov, 7 mesiacov, 24 dní
Môj status: dojčenie je jedna z najúžasnejších vecí na materstve a na svete vôbec :)

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod shira » 14 Máj 2012, 13:24

u nás sa raňajkovalo materské mliečko, aj teraz je to tak, potom papáva okolo deviatej, najčastejšie jogurt. na večeru som rozmixovala nejaké ovocie s trochou horúcej vody, doplnila instantnou kašou- podobne ako luciole - prosové, kukuričné, ryžové, viaczrnné, ovsené... dochutila napr. škoricou, alebo aj nijako, ovocie samo o sebe je chutné. tiež u nás fičia výlučne instantné obilniny, malý je večer už dosť mrzutý, na varených kašiach mi vadí hlavne ten čas, kým kaša vychladne, a malý to vidí a chce jesť :(
Obrázok užívateľa
shira
 
Príspevky: 1916
Registrovaný: 22 Mar 2011, 21:55
Bydlisko: NM
Počet detí: 2
1. dieťa: Tomáško
Rokov: 13 rokov, 3 mesiace, 5 dní
2. dieťa: Lukáško
Rokov: 9 rokov, 8 mesiacov, 27 dní
Môj status: Čo vyžaruješ, to priťahuješ :-)

Re: Tipy na príkrmy pre dieťa do 1.roka

Neprečítaný príspevokod TIA » 14 Máj 2012, 17:35

My ranajkujeme chlebik s avokadovou pomazankou a ked nemam avokado, tak jej natriem trochu masla. Skusala som jej davat aj ovocie, ale rano celkovo nema moc naladu jest a vsetko len zahadzuje na zem. Takze si z toho nerobim tazku hlavu. Ja jogurty nedavam, jednak tu nedostat smotanove, ale len tie skrobovo-cukrove, a potom si myslim, ze jej to aj tak netreba. Doobeda jej dam do ruky kusok mrkvicky alebo kalerab (ked varim polievku) alebo inu zeleninu ak ju pouzivam pri vareni, ona si do toho zopar krat hryzne a je vybavena. Poobede, ked ideme von, tak mame zase nejake ovocie (vonku spapa vzdy viac), podla toho co maju, napriklad hrusku a kedze mi teraz chodi spat velmi skoro, uz okolo piatej-siestej, tak uz veceru neriesim. Ak je dlhsie hore, tak veceria s nami, to co mame my. Kase jej nevarim, my ich nejedavame..
TIA
 
Príspevky: 422
Registrovaný: 07 Aug 2011, 22:12
Počet detí: 1

Predchádzajúci

Späť na Zavádzanie príkrmov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia

cron