luciole píše:ja som sa prvykrat v zivote neovladla a napisala som svoj nazor na ich facebookovu stranku ... nasa ex-pediatricka mi opat dvihla tlak do nezvladnutelnych vysin
tina píše:skolske studium nezarucuje fundovane chapanie problematiky, velmi zalezi aj na vnutornom zainteresovani a zahlbeni...Dost ma trapi, ked vidim odbornika, ktory nema tolko zaujmu o svoj obor, aby ho poctivo preskumal, , ale rad sa prezentuje so svojimi "znalostami" kde len moze, a ovplyvnuje tak dovercive masy... Moji rodicia boli dokonale spracovani vtedajsou propagandou ohladom vychovy deti ,, svoj vlastny rozum a cit nepocuvali, alebo nevedeli... Vysledkom je, ze o nejakej bezpecnej vztahovej vazbe medzi nimi a nami detmi nemohlo a nemoze byt ani reci. Chceli robit to najlepsie, aby sme neboli rozmaznani, nesamostatni, a pod., ked mal brat rok, dali ho ku mne do detskej izby v podkrovi, bala som sa odvtedy menej, ale aj tak sme boli taki vyhnanci. ...asi preto vzdy som sa dost zaujimala o tieto otazky, hladala som v knizkach, v pozorovani inych, v rozhovoroch... ale najvacsiu istotu som ziskala, ked sa mi narodilo dieta.
clovek v rannom veku potrebuje zazit bezpecny emocionalny pristav (cez telesnu blizkost a citlive reakcie na signaly,...) , aby sa mohol stat v zaklade silnou stabilnou, vyrovnanou bytostou. Ked zakladnu pradoveru/prabezpecie vystrieda strach, tak schopnost zdraveho rastu, prebadavania sveta je velmi obmedzena az nemozna.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť