od vejula » 18 Dec 2013, 11:57
Ahojte dievčata. Dcerku som intenzívne nosila od malička. Prvé dva mesiace v kolíske potom vertikalne. Už dlhšie som si všimala, že dcerka mi vytača nožičku do vonku. Aj pri štvornožení (skôr chôdzi po kolenách) aj pri chôdzi aj ked len stojí... PRavú nožičku ma do vonka. Bola som u jednej fyzioterapeutky a dnes u inej a tá mi povedala, že problém je v členku. Ona teda vie, že som malu od narodenia velmi vela nosila, a nič proti noseniu nemá. Ale podla nej by dieťatko nemalo spavať v šatke. Že ked zaspinka, teličko ochabne a nôžky visia v členku, čo vraj nieje dobré, že je to velmi namahavé. Myslím, že určitu rolu v tom hrá aj genetika, lebo ja som ako malá tiež troška mala problem s jednou nožkou, najmä pri obúvaní, a tiež sa mi z nej topanka vyzuvala, ale u KRistinky je to vidieť aj na pohlad, žetú nôžku stále vytača do vonku. Poradila mi taký cvik. No len teraz rozmyšlam, či napríklad pri dalšom dieťatku, ked raz budem čakať, obmedzím to spanie v šatke. PRetože mala mi skutočne velmi vela spávala v šatke. Okrem noci v podstate nespavala inak. Neviete sa mi prosím k tomuto vyjadriť? Vďaka