Ahoj kitty, ked som citala, co si napisala, tak som si spomenula, ze presne tak to byvalo niekedy aj u nas. Tie polhodinove spanky a dlhe vecerne uspavanie, ja som vtedy mala pocit, ze nic ine cele dni nerobim len ho uspavam. Dost ma to vtedy trapilo a myslela som si, ze to nieje normalne, ze nieco ja robim zle a porovnavala som ho s inymi detickami v nasom okoli, ktore pekne spali cez den aj 2-3 hodiny (toto sa u nas nepodarilo doteraz
).
Jedine co by som teraz spatne zmenila na svojom spravani, je to, ze by som to prestala riesit a trapit sa tym a sustredit sa len na to uspavanie..
Je to pre teba tazsie, ze mas 2 deticky a musis sa venovat aj starsiemu, pises, ze pouzivas satku, to je dobre, podla mna v tej satke bude lepsie spat a zatial si ty mozes nieco porobit, alebo sa venovat starsiemu, kym ona bude v satke zaspavat.
Takymto detom trva dlhsie kym zaspia a prejdu do fazy hlbokeho spanku a aj tie spankove cykly su kratsie ako u dospelych. Vekom sa to bude postupne zlepsovat i ked z nasho drobca nikdy nejaky spavec nebol a asi ani nebude s tym som sa uz akosi zmierila. Tie polhodinove spanky cez den mu zostali doteraz, niekedy sa stane ze spi aj hodinu vkuse, vecer zaspava na prsniku a ked zaspi tak sa uz nezobudza kazdu pol hodinu ako kedysi, tak aspon nieco sa zlepsilo
Tak len tolko by som ti poradila, netrap sa tym, neuspavaj cely den ako som to robila ja
ked po hodinke zacne byt znova mrzuta daj ju do satky, take male deti sa chcu vela nosit, postupne sa nauci v nej zaspavat a tiez sa nauci zaspavat na prsniku. V noci by bolo najlepsie spat spolu v posteli a dojcit po leziacky, aby si aj ty pospala nieco a cez den kazdu moznu chvilku vyuzi na oddych.
A este nieco pozitivne, vedci zistili: ze deti co maju taky spanok, ze maju viac tych faz lahkeho spanku, nazyva sa to tiez aj aktivny spanok, lebo vtedy mozog dietata neodpociva ale rozvija sa, triedi informacie a uklada si ich a lahky spanok funguje ako autostimulator rozvoja mozgu a poskytuje prostredie podporujuce dusevny rozvoj. Mne pomohlo, ked som si precitala ako funguje spanok u deti a to ma ubezpecilo, ze je vsetko ok a netreba sa trapit ci si dietatko vobec oddychlo, lebo ono oddychuje aj v tych aktivnych fazach.
Ak by si chcela poslem ti jeden clanok, len ho musim zoskenovat alebo postou poslem. Drz sa.