Amosa, ked sa maly narodil , mala mala 2r a 5m, tiez sa dojcia tandemovo. Podobne ako u Vas, mame tu istu situaciu, neviem, ci by bolo vhodne to oznacit problemom. Maly sa mi dojcil od mala, viac som si to zacala uvedomovat od cca 3m, kazde zhruba 4, niekedy i 5-6hodin, v noci max.raz. Teraz sa tie interali mozno trosku zmensili, vezme si uz niekedy aj po 3, ale pod 2-2,5hod to nikdy nejde. Ked by som ponukla mimo jeho "hladu", tak ani za svet sa neprisaje, dudle si prstíky - to robí aj po dojcení, na zaspatie i ked postupne sa mi obcas darí uspat ho uz aj na prsníku (nenasilne menim prstiky za prsnik - ale len ozaj nenasilne, ak sa da, lebo toto je asi jedina vec, čo ho vie ozaj nahnevat). Inak je to nekutocne pohodove babo, smeje sa, neplace. Rad sa nosi, aj bdely. Doteraz bol hlavne na mm, ale o jedlo ma velky zaujem, ked jeme my, sam si uz pekne berie z taniera a papa, kusky uplne bez problemov, skusa uz aj sam s lyzicou do ust
Ja ho nelyzickujem, len vynimocne, ked ozaj chce a nemoze sam (polievka) a to priam "skace" za lyzickou.Vzdy bol obrovsky, teda narodil sa skor mensi 3350g, ale uz v 14d 4160, 6t 6060g, 3m 8020g, 6m 10640 a vcera v osmich ronych 1200g. Cize hladny a neprospievajuci napriek jeho frekvencii nikdy nebol a vzhladom k tomu, ze je taky pastozny ako je, je asi len dobre, ze sa nedojcil častejsie. Mozno pri tom tandeme so starsim dieťaťom, hlavne ak starsie je taka "piraňa" ako u nas, je zrejme ozaj ta tvorba vystimulovana tak, ze maly sa pri dojceni raz za 4-5hod napratal tak, ze viac ozaj jest nepotreboval a nechcel.
Ja sa len vzdy snazim, aby si prstiky nedudlal nikde inde ako mne v naruci, optimalne pri prsniku, aby si to spajal so mnou a snad mu to dudlanie casom nahradim prsnikom. Uvidime, ci sa poradi.