Predtým, ako sa nám narodila Hanka som si myslela, že ideálny rozdiel medzi deťmi sú tak 2 roky. Dospela som k tomu tak, že som sa pýtala, mám totiž okolo seba viac viacpočetných rodín a všetci svorne tvrdili, že vekovo najbližší súrodenec je im aj celkovo najbližší, že si s ním najlepšie rozumejú. Teraz už ale neviem...jednak s tým dojčením, často ešte ani nie je možné prirodzene otehotnieť a keďže by som tiež rada raz dospela k prirodzenému odstaveniu, tak uvidíme a zároveň ten čas tak strašne letí, že si asi budem chcieť trochu dlhšie užívať aj prvé bábätko a nie sa hneď trápiť s tehu a nabehnúť do kolotoča starostlivosti o 2 deti. Samozrejme, človek nikdy nevie, ako sa bude cítiť, ja som ale prvé tehu mala dosť nanič, do 7. mesiaca som žila na obyč. kukuričných chrumkách a suchých rožkoch a aj tak ma 24hod. denne napínalo. Bolo to vyčerpávajúce a neviem si predstaviť, že by také malo byť aj druhé, keď je treba behať za starším bábom
Takže s môjho miniprieskumu vyplýva, že z pohľadu detí je ideál 2 roky, z pohľadu mamičiek ale asi viac
Stále však dúfam, že nám to tak nejako vyjde v rámci jednej "materskej", teda do tých 3 rokov druhé, jednak už nie som najmladšia, takže dlho čakať nechcem a celkovo, vrátiť sa do práce a o pár mesiacov zase zahlásiť, že som tehotná, asi nič moc