Miriam, chcem ti odpovedat na tvoju otazku o mlieku a prave v tychto dnoch sa to vsetko nejako meni, tak pisem az teraz, ked mam pocit, ze zacinam chapat preco.
takze poporiadku: ja som pocitila znizenu tvorbu este hned na zaciatku, myslela som si, ze to dostanem a pravdou bolo, ze som cakala babo. postupne sa to vyvijalo casom tak, ze maly prestal uz tak vydatne prehltat a ten prsnik, co bol vzdy slabsi, tak na nom to bolo uplne znatelne a dnes mam pocit, ze uz je tok v nom uplne minimalny.
v poslednych dnoch sa mi s mliekom naozaj nieco deje, zacina zltnut a zahustovat sa, akoby sa naozaj uz primiesavalo kolostrum. zdalo sa mi to skoro, ale nakoniec - ved poriadne neviem, v ktorom tyzdni som. mozno uz aj v tom 16.tt albo dokonca aj dalej.
v poslednych tyzdnoch mi uz maly aj zacal vraviet, ze mliecko nie je a zacal si cmulat palec. najhorsie je, ze v zmysle toho nedovolit mu cmulat si palcek mu opatovne ponukam prsnik a jeho reakcia na to je, ze ma kuse.
potrebovala by som sa o tomto poradit s annag alebo s mamickou, co toto zazila, lebo zacina sa mi odstavovat, ale je z toho nestastny.
napr. teraz - vypytal si mliecko,ale uz ako sa priblizil k prsniku, tak neotvoril ani usta a ked som mu vytlacila nieco z prsnika, tak sa vobec nechytil. nechuti a evidentne ani nevonia mu to. plus je tu to cmulanie palceka. aj pri zaspavani je akysi nekludnejsi, ale zatial pil, co tieklo. bude sa to vyvijat asi kazdym dnom. maly nie je z toho nadseny, este si od svojho mliecka neodvykol. ale zaroven mu netecie z prsnikov to, co chce.
takze tolko, aby si vedela
som rada, ze u teba to stale funguje tak ako ma
co sa tyka mudrych rad z okolia, tak v tomto si neviem vynachvalit, ze som v nemecku a nemaju na mna dosah vsetky tie mudrosti typu znicis sa a pod.
btw znicilo by ta akurat tak behanie do 2. izby za starsim babom.