Mile maminy,
pred tyzdnom som sa vratila z porodnice s druhou dcerkou, doma nas cakala 21 mesacna starsia dcerka, dojcena na poziadanie aj pocas celeho tehotenstva, kedy som sa pripravovala na to, ze budeme dojcit tandemovo. Vedela som, ze to nebude lahke, ale akosi to nezvladam a hladam podporu a radu.
Starsia dcerka niesla odlucenie pocas pobytu v nemocnici velmi tazko. Kedze manzel nemohol byt cely cas s nou, bola s mojou mamou, s ktorou je zvyknuta byt, ale mala velke problemy so zaspavanim, kedze je zvyknuta zaspavat na prsniku. Mala zachvaty placu, hnevu, zlosti. Moja mama to zvladala o to horsie, ale nakoniec si nasli sposob, ako zaspat a dokonca prespat celu noc a oddychnut si aj po obede. Teraz vsak nepocuvam nic ine, len to, ze my sme mali dudle a taketo problemy s nami neboli
Tandem je sice krasny, ale priznam sa, naozaj neviem, ako dalej. Myslim, ze denny rezim sa nejako upravi a nebudem cele dni len dojcit - starsia dcerka je teraz na prsniku viac ako mladsia. Ale ako ich uspat, ked sa obe dozaduju v rovnakom case prsnika? Manzel mal teraz dovolenku, takze kym som uspala jednu, bol s druhou, ale co ked s nimi budem sama? Vcera vecer som behala zo spalne do obyvacky, utisit jednu, potom druhu, budili sa navzajom, bolo to naozaj narocne a rozmyslam, ci to ma vyznam, ci starsiu neodstavit - co mimochodom neviem ani ako by som urobila - alebo mensej nekupit cumlik.
Ak mate niektora skusenost a date nejaku radu, budem moc vdacna.