ahojte, dakujem za odpovede aj za gratulacie!
akdarka, vdaka, si mila. ja teraz nazbieram skusenosti a potom ti to odovzdam, ked pride tvoj cas, ok?
strapco, vpodstate si ma potesila. byva mi zle 24h denne, este aj ked idem v noci spat a aj ked sa maly nadranom dojci. nemyslim si, ze by to bolo tym, ze mi drobec stimuluje bradavky, ako sa casto siria myty. skor tym, ze hormony podla mna teraz pracuju trochu inak ako v tehotenstve, ked som nedojcila (nebolo mi vtedy zle ani jediny den). ale teda ty tvrdis, ze kazde tehu je ine a bolo by to takto mozno aj v pripade, ze by som nedojcila, ano?
ja dojcim v lahu, z obcoch prsnikov. pri tom vzdialenejsom sa k nemu len viac nahnem. to asi coskoro nebude mozne. budem mu asi niecim musiet podlozit hlavku.
o tom satkovani v tehotenstve este budem musiet co-to vyzistit.
pises o dojceni na poziadanie - dojcime sa cca 6x denne, tak ako to bolo aj doteraz. pravda je taka, ze som mu zvykla ponukat aktivne sama aj o nieco viac, pricom 90% pripadov si nevzal. ma hlavne poobede/podvecer strasne vela roboty. tak teraz som tieto cca 2 dojcenia upustila od ponukania, lebo niekedy uz fakt nevladzem a musim len sediet pri okne a predychavat. asi to neprospeje laktacii, ktora sa mi uz ako tehotnej tazko zvysi,ale, samozrejme, ked si on pyta a necitim sa, tak dostane.
este otazka: kedy nabieha kolostrum?
a blahozelam k babulke, skvele!
klemka, ahoj. ja som sa odvolavala na tento clanok:
https://sites.google.com/site/dojceniem ... ehotenstveje to valstne identicky text, len uverejneny na 2 miestach.
mozno som pomylila autorstvo, ale je perfektny, to sa musi nechat!
andrea, v tom clanku 2x citovanom vyssie sa pise nieco aj o otehotneni do 1.roku zivota starsieho babatka.
mne to bolo velmi skoro, ved som este ani po porode nebola zahojena. ale tak niekedy clovek mieni... ja som dostala 1.menstruaciu po porode presne po 2 rokoch a hned po nej som aj otehotnela. mozno kebyze ju mam skor, som aj skor tehotna
pre mna je negativne to, ze som s tym absolutne neratala, aj sme sa chranili. tak ma teraz mrzi, ze nie som na to akoby psychicky pripravena. a nehanbim sa to priznat. uz sa samozrejme na babo tesime a smejeme sa, ze to bude riadne kvitko, kde si nas takto napriek vsetkemu naslo
miriam, dakujem, posielam gratulku nazad
moj maly ma 17 mes. minuly tyzden mal crevnu virozu, boli sme u dr. a ta sa pytala, co pil. tak som povedala, ze ine okrem mm nechcel a cakala som krivy usmev a rozne pripomienky. tehotenstvo som nepriznala. na moje prekvapenie povedala, ze to je to najlepsie, co mu mozem pri takychto infektoch dat a ze to nie je len tekutina, ale hodnotna strava. podotykam, ze nasa padiatricka mi uz od 6.mes. vravela, ze dojcit uz netreba a pod. no ale vidis, zrazu obratila. asi si my same musime tie nase lekarky vychovat a ist im trpezlivo prikladom. ked navyse vidi, ze maly prospieva, tak ma moze len a len chvalit, no nie?