tady pár takových odkazů: "souhlasím, že nic se nemá přehánět a jíst se má všechno. Jenže všechno jsou i různé druhy celozrnných obilovin, luštěnin, zeleniny a lokální ovoce. V dnešní době bohužel většina lidí pod pojmem jíst všechno, jí převážně výrobky z vymílané bílé pšeničné mouky (pečivo, těstoviny, knedlíky, koláče…), mléčné výrobky, maso a uzeniny, brambory, cukr, kávu a alkohol, někteří i sem tam trochu zeleniny, aby se neřeklo, možná ovoce a to většinou tropické a to je vše. A pak se po letech této monodiety diví, že mají civilizační nemoci... . Přitom to, co by mělo být ve stravě zastoupeno nejvíc a co se tady dřív jedlo po staletí, jsou celozrnné obiloviny (jáhly, ječmen, žito, pohanka, kroupy, oves, celozrnná rýže, amarant…) luštěniny a ve velké míře místní zelenina a ty v běžné stravě často úplně chybí."
a no mě z duše mi čte hlavně tento článek (akorát tradičně zůstávám pouze u teorie ): http://prirodni-cesta.webnode.cz/makro/