vcera sme mali pirohy z domacej bryndze....moje dieta len ohrnalo nosom ale pred tyzdnom sme mali halusky, tak tie si daltina píše:ako pozeram, tak ta SCD dieta nieje o nic uzsia, vyzera to to iste ako dieta pre syndrom GAP
http://gfcfdieta.blogz.cz/2009/01/11/sc ... /#more-146
pre doplnenie: bezlepkova a bezmliecna dieta (GFCFdieta) je vseobecne rozsirena ako dieta pre autizmus, mnohym vsak nepomaha, Natasha Campbell vysvetluje preco - ze GAP syndrom nespociva len v gluteomorfinoch a kazomorfinoch (opiaty z obylnin a mlieka - polostravene bielkoviny, kt. sa vdaka narusenej mikroflore a traveniu v creve nerozlozia spravne a sposobuju skody v tele i mozgu) , ze spociva este v mnohom dalsom, je toho viac...
co sa tyka probiotickej bomby, nasla som nazory, ze netreba kupovat drahe preparaty, staci jest tradicnu salasnicku bryndzu z nepasterizovaneho mlieka, co o tom myslite?
http://www.edukafarm.cz/soubory/farmine ... 18-019.pdf
komu sa nechce citat:
"V tradičnej bryndzi vyrobenej zo surového nepasterizovaného mlieka je oveľa viac mliečnych baktérií ako v jogurtoch a acidofilnom mlieku. Kým v týchto sa nachádzajú iba dva alebo tri druhy mliečnych baktérií (Streptococcus thermophilus, obvykle v kombinácii s niektorým druhom laktobacilov alebo bii dobaktérií), v bryndzi je ich čo do druhovej rôznorodosti najmenej desaťnásobok. Prevládajú v nich baktérie mliečneho kvasenia, najmä rody Lactobacillus, Enterococcus, Lactococcus, Leuconostoc, Streptococcusa mikroskopické huby Galactomyces geotrichum, Kluyveromyces lactis a Mucor circinelloides. Podobne je to aj s celkovým počtom mikroorganizmov, ktorý v grame bryndze dosahuje hodnoty približne 1 miliardu CFU, kým v grame jogurtu len 10 miliónov. "
vraj sa vyrovna kaukazskemu kefiru
Norika píše:a cim pomaha? Bublinkami? Alebo ma nazov Pepsi nieco spolocne s pepsinom?
Späť na Rast a zdravie bábätka
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia