kinsi píše:Fúha, mňa prekvapilo hlavne to hlasovanie na otázku, či Vám vadí , ak žena verejne dojčí svoje dieťa...81% áno, hlasovalo skoro 14tis l
udí
kinsi píše:Ale v komentároch sú aj pozitívne - hlavne pri druhom linku
Ozaj, čo si myslíte, že je v rámci propagácie dojčenia lepšie, dojčiť verejne, alebo sa skor schovávať?
carodejnica píše:A ešte jedna absurdnosť ma pri tom celom napadla, že média sú plne holých zadkov a prsníkov, nahota, sex - skrátka je všade, všetci si zvykli, ale sama som bola prekvapená, koľko je zrazu na Slovensku puritánov, keď išlo o dojčiacu matku.
carodejnica píše:A ešte jedna absurdnosť ma pri tom celom napadla, že média sú plne holých zadkov a prsníkov, nahota, sex - skrátka je všade, všetci si zvykli, ale sama som bola prekvapená, koľko je zrazu na Slovensku puritánov, keď išlo o dojčiacu matku.
shira píše: ... vadí mi, keď sa to berie "hulvátsky" a provokatívne, akože no a čo, môžem hocikde vytasiť celý prsník, lebo dieťa je hladné, bez ohľadu na okolie a okolnosti. je to to isté, ako keď niekto je v reštaurácii slušne, a niekto neslušne, pričom sa stále bavíme o potrebe jesť. Určitú kultivovanosť aj v tomto treba...
No predmetom diskusie je práve tá pani, ktorá si obnažila pred kamerami skoro komplet hrudník a ešte sa pritom do kamery vyškierala...TIA píše:...A taktiez si myslim, ze ziadna matka nevytahuje prsnik na dojcenie aby provokovala ci sa spravala exhibicionisticky...
TIA píše:Moja dcera uz dlhsiu dobu vyzaduje dojcenie "zospodu", tak aby mala pristup k obidvom prsnikom, pretoze rukou "ladi radio". Ak sme niekde vonku a "zospodu" nejde, lebo by mi bolo zima (tento argument akceptuje), tak po prisati sa na prsnik uz ma taky grif, ze za sekundu mi vytiahne aj druhy von z tricka, aby mala pristup .
Nepovazujem dojcenie na verejnosti za vulgarne v ziadnej situacii a na ziadnom mieste. A taktiez si myslim, ze ziadna matka nevytahuje prsnik na dojcenie aby provokovala ci sa spravala exhibicionisticky. Toboz nie matka, ktora dojci starsie dieta a je si vedoma, aky ma dojcenie pre jej dieta vyznam. Prsnik je cast tela, ktory mame na to, aby sme dojcili dieta. Vsetko ostatne, co si s prsnikmi ludia spajaju je uz akasi nadstavba spolocnosti. Dieta tuto nadstavbu nepozna a nerozumie jej a je mu ukradnuta, ked potrebuje byt na prsniku. Pri starsom dietati (kedy je asi aj najviac takychto pohorsenych pohladov) asi moc o hlad ci smad nejde, vsakze, takze ak mu matka odoprie ten pocit bezpecia/uistenie/podporu/ulavu od bolesti iba preto, lebo jej to je "blbe" dojcit v tej ci onej situacii, tak ho vlastne uci, ze nazory druhych ludi su nadradene nad jeho vlastne pocity a potreby..
Mne osobne nejak unikaju pohorsene pohlady, asi aj preto, ze neskumam kto sa ako pozera. Ak by sa vyskytla situacia, ze by ma niekto slovne upozornil, ze je mu to neprijemne, asi by som to riesila zmenou miesta (ci uz dotycneho, alebo nas ).
Dojcim na verejnosti ale nie z dovodu propagacie dojcenia, ale preto, ze to moje dieta potrebuje.
Mamamima píše:Asi pred dvoma rokmi boli nemecke media plne fotiek kojacej matky, ktora bola koli kojeniu v podstate vyhodena z kaviarne. Vyvolalo to samozrejme podobne polarizovanu diskusiu, ako prave prebieha koli Teleranu.
Zial, nepodarilo sa mi teraz uz tu fotku najst. Mamicka na nej bola silnejsia, mala karovanu flanelovu koselu a rifle. Dlhsie, neupravene, snad sa da povedat i mastne vlasy, kruhy pod ocami. Cez plece dokonca tusim plienocku na odgrckavanie. Celkovo posobila zanedbane, unavene, neatraktivne. Babatko malo bud 2 tyzdne, alebo 2 mesiace, to uz neviem, isto nie viac.
Jeden zakaznik sa potom stazoval u predavacky. Ta chcela vyhoviet rozhnevanemu dedkovi a poprosila mamicku, aby kaviaren opustila. Po tom, co sa to roznieslo mediami, chuderu predavacku nakoniec vyhodili.
Mamicka na fotke bola z mojho pohladu velmi blizka realnemu obrazu cerstvej mamicky. Ako pise Artemis, nenaondulovana, nenaaranzovana. To asi ale ludia nechcu vidiet. Keby to bola Heidi Klum, asi by ju odtial nevyhodili, ba dokonca by ludia este zavolali kamaratov.
Späť na Význam dojčenia, príprava na dojčenie , poradenstvo pri dojčení
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť