gabika78 píše:
tak to ma zaujalo... aká je tvoja viera aj smiem takto drzo vyzvedať.. a prečo nepovoľuje hypnozu?
Norika píše:
t lebo je to biela magia...tak ako homeopatia, autosugecia. a podbne...nikto nema pravo ti nanucovat, co si mas mysliet , ovladat tvoju mysel, myslienky, dusu...
JankaMich píše:Myslim, ze do osobnych postojov nie je vhodne zabrdat ani zo zartu. Internet ma jednu nevyhodu a to, ze tu nefunguje neverbalna komunikacia - a treba o to viac zvazovat co sa napise a co nie.
Boh je o predovsetkym o pozitivnej energii a laske, nech si uz pod Bohom predstavuje cokolvek ci je to veriaci ci neveriaci. Takze skusme zachovat tu pozitivnu energiu aj tu . Mimochodom, pri porode chceme ziskat pozitivnu energiu a urcite je na to mnoho sposobov - jeden moze byt autosugescia, iny zasa modlitba.
PS: Na dojceni sa mi najviac paci to, ze je to cele o laske
Norika píše:A teraz mi prosim dovolte vysvetlit, ako som to myslela....znama, ktora absolvovala u psychologicky tie relax. cvicenia, ktore spominala Vejula, si neskor nasla na internete nejaky clanok, ktory vysvetloval, ze to je hriech, ˇ"Žiadny človek nemože vstupovať do vnútra druhého človeka, iba Boh. " To som mala na mysli. Keďže knihu hypnopôrod prečítanú nemám, neviem, aká autosugescia sa tam spomína, tak som sa chytila tej predstavy, ktorú o tom mám...dúfam, že ma teraz chápete...
A čo sa týka pôrodu, sama mám za sebou hrozný pôrod, ktorý už viac zažiť nechcemm, pri druhom dieťati sa budem snažiť zariadiť všetko inak. A dúfam, že mi na to nebude treba "autosugesciu" ani nič podobné, lebo mi stačí to, čo som nazbierala počas výchovy môjho dieťaťa. Vedomie toho, že viem dojčiť, že každý mesiac mám ovuláciu, že som žena, ma presvedčujú o tom, že fungujem správne a tak som schopná porodiť dieťa. Jediné, čoho sa obávam, je to, ako to zariadiť. Ako sa obrniť pred nemocničným personálom a do akej miery dokážem byť schopná stáť si za svojím a nedať si šprtať do pôrodu rutinnými zásahmi....možno poviete, že ak sa bojím rodiť doma, tak si teda odporujem tým, čo som napísala vyššie. Že verím, že dokážem porodiť dieťa.....Žena má rodiť tam, kde sa cíti bezpečne...a ja zatiaľ neviem, kde to je ale viem, že to už dokážem....
gabika78 píše:pôrodné domy sú najmenej.. najprv treba docieliť aby mali pôrodné asistentky nejaké právomoci.
gabika78 píše:studium za pA
Anna píše:Ja si tiež myslím, že veľa sa PA pri pôrodoch nezmení, je to v ľuďoch, ja som poznala celý kolektív okolo seba, ďakujem im, ale aj tak mi všetko po pôrode prišlo nedôstojné, rutinné...prekvapil nás s manželom primár, ktorý po víkende podal ruku a poblahoželal otcovi, povzbudil veľmi primerane, ale on je taký človek, môj zaplatený pôrodník prišiel z golfového kurtu, ale po pôrode sa už neukázal , nezavolal,až po víkende...chýba nám ľudskosť ako taká, ale to je spločenský fenomén, gynekologička, ktorá ma hospitalizovala, je fakt profík, ale prístup nula, neviem ako sa správa k ostaným, lebo ja som ju poznala, preto ma tak prekvapila....rutinný prístup v zdravotníctve nie je namieste, ja tomu hovorím, že lekár pozerá na pacienta od dverí, čo bohužiaľ býva dokonca aj doslovne.
kinsi píše:Súhlasím s tebou, Tina, aj s Annou, vystihli ste to presne. Ono sa to už postupne mení, keď porovnám situáciu teraz s dobou, keď som študovala a chodila v rámcí stáží na porodné sály, tak už je tam citeľný rozdiel, len stále je to málo a je veľký priestor k zlepšeniu Škoda len, že ten proces je taký pomalý.
Ja osobne som skor za propagáciu tzv. ambulantných porodov ako za porody domáce, či porody v porodných domoch (len neviem, či som to dobre pochopila - v porodných domoch by nebol prítomný nijaký lekár?ani pediater? a tým pádom by nebola ani možnosť akútneho cisárskeho rezu?), to mi príde zbytočný hazard so životom a zdravím dieťaťa.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť