venus píše:Quaxi prosim ta mas niekde napisany pribeh tvojho porodu? Alebo vies sa podelit s viac detailami? myslim ako si si pomahala od bolesti...v akej polohe si tlacila a ako si potom vybrala babo samotna von, co potom, ked uz je babo vonku, no placenta este v tebe a co aj po jej porodeni? neviem si predstavit toto vsetko po tom robit sama..nekrvacala si? nezacala si sa potom bat, ze co teraz bude ak krvacanie neprestane? nebala si sa omotanej snury okolo krku? ako/cim si po dotepani svorkovala? kedy si isla na prehliadku s babom a so sebou? ako s tebou jednali? Uprimne ma toto vsetko zaujima....mne uz sa niekolkokrat snivalo ako som porodila svoje babo takto sama doma a veeelmi by sa mi to pacilo takto jedneho dna rodit, no v reale si to neviem dobre predstavit...moc by mi to pomohlo...dakujem
ak môžem napísať, tretie dieťa som rodila doma, plánovane , nie však sama.
Odpovede by mohla dať kniha
http://www.dary-zivota.sk/dary-zivota/e ... ci-na-sobeFAjn brožúrka je tu
http://www.pdcap.cz/ pod Publikace, Brožury, Porod doma
Moja sprievodkyňa stíhala všetko utierať, oblievala som sa aj vodou... neviem, prečo si niekto predstavuje,že je to neviem aký krvák, myslím,že sa to dá zvládnuť. Na posteli a na zemi som mala pvc obrus a savé podložky, čo sa používajp pri prebaľovaní bábätka. Placenta vyšla po 3=4 hodinách. Po pôrode som užila homeopatiká arnicu. Arnica sťahuje krvácanie, je vhodná aj na pomliaždeniny. Pupček podviazala žena tak hodinu po pôrode. Z tohto jediného som mala neistotu,že ako sa to robí...keby som nevedela ako, mohol by to prestrihnúť pediater. príp, ala lotosový pôrod, keď šnúra sa prirodzene usuší a odpadne.
V nemocnici som nebola, pediatrička prišla k nám 3 dni po narodení malej a môj gyn. k nám prišiel na 4.deň a prezrel ma, potom mi podpísal hlásenie o narodení bábätka.
Na prehliadku by som keby nepotrebujem podpísať to tlačivo išla až po šestonedelí., príp.podľa vlastného pocitu. Na vyšetrebí dieťaťa sa treba dohodnúť s pediatrom a nemocnicou.