Misulik a akou metodou si sa riadila predtym? Z vlastnej skusenosti viem,ze telo neklame
Na teplotu 37 cakat nemusis, to nie je smerodajne... bazalnu teplotu si mas meriat kazde rano, v rovnakom case, na rovnakom mieste (usta-pod jazykom alebo posva alebo konecnik). pouziva sa teplomer,ktory meria na dve desatinne miesta, teda nas zaujima predovsetkym zvysenie teploty za desatinnou ciarkou (cize v skutocnosti ide o velmi male zvysenie teploty) Ked si takto tu teplotu merias kazde rano, cakas na trojicu teplot, ktore maju byt vyssie ako 6 predchadzajucich. Z tychto siestich teplot si urcis dolnu hladinu,ktora zodpoveda najvyssej teplote z tych siestich a pripocitas k nej +0.2 a to bude tvoja horna hladina. Potom ked mas uz aj hornu hladinu, zhodnotis svoj hlien a podla niektoreho z pravidiel si urcis v akej faze cyklu si- ci si uz naozaj v neplodnej poovulacnej faze
Aby som zodpovedala na Tvoju otazku,ze kedy su plodne dni- tak v podstate v okoli zvysenia teplot je vacsinou ovulacia+musis ratat s tym,ze spermie preziju niekolko dni (max je tusim 5),cize to k tomu musis priratat+ nejake dni naviac "pre istotu" ,takze u nas napriklad vychadzalo,ze sme mali plodne obdobie od nejakeho 7.dna cyklu po 17.Cize zhruba 10 dni abstinencie, niekedy ale aj viac,zalezalo,ci som mala sucho po menstruacii alebo hned som si nasla hlien. Toto je ale len velmi skromne zhrnutie a na zvladnutie celej metody to ani zdaleka nestaci...idealne by Ti bolo kontaktovat niektory ucitelsky par na
www.lpp.sk a dohodnut si s nimi na absolvovani kurzu (ak sa to nezmenilo,mal by trvat 3dni- jeden den v mesiaci,3 krat po sebe- je to fajn,lebo medzitym si to uz skusas a ak mas nejake nejasnosti a otazky, tak sa s nimi na dlasom stretnuti mozes poradit). U nas boli Tonka a Martin Lichmanovi,uzasny prijemny manzelsky par, naozaj fantasticky ludia
Popripade ak nemas zaujem o kurz, objednaj si aspon z ich stranky Prirucku STM a nastuduj si ju
no a potom Ti to bude jasnejsie. Mne trvalo asi 2-3 cykly kym sa so tak lepsie zorientovala, potom to bolo lepsie z mesiaca na mesiac. Metoda naozaj funguje a Tvoje telo Ti jasne ukaze kedy mas plodne a kedy neplodne dni. Mna to fascinovalo ked sa teoria overila v praxi
Misulik a ako Ti to ide s rozpoznavanim hlienu?
Ak mas z toho momentalne velku hlavu, neboj, staci tomu dat nejaky cas a zacne sa Ti to vyjasnovat
No dufam,ze som to nenapisala velmi chaoticky a Ludka ma snad doplni a vylepsi moju odpoved