reanda, slivkovy sa tusim mal varit od poobedia do dalsieho rana vkuse. Popri tom sa popijalo a aj do lekvaru sa malo tiez cosi uliat (ja poznam verziu s rumom, nie octom)
My mame zjednodusenu verziu - varit asi hodinu, odlozit, to zopakovat 3x po sebe s cca 24h odstupom.
Marhulovy mavam pekne tuhy, su tam este trochu hrce z nie uplne rozpadnutych marhul, ale uplne makke, lahko rozotieratelne. Jahodovy treba varit trochu dlhsie ako marhulovy, ale ja sa s tym netrapim, ak uz na to nemam cas, vrazim tam trochu gelfixu
My ho pouzivame hlavne na natieranie chleba a palaciniek, tak nepotrebujeme taky husty ako napr. do buchiet. A varim vzdy v hrnci co je nizsi a sirsi, z takeho sa lepsie odparuje.
Mamamima, takto to robieva moja sestra a ona ma presne odsledovane, kolko naberaciek sa po odpareni vojde do flasky, tak da vzdy na 2 flasky naraz (take od detskej vyzivy). Je to dost babracka. A aj je nevyhoda, ze nemas vsetky rovnake, just ked treba hustejsi, natrafis na flasku s redsim
Teraz sme boli na dedine a pocula som mamicku, ako vysvetlovala asi 3rocnemu dievcatku v obchode ze sol potrebuju na varenie, nie na sliziakov. Pre dievcatko prekvapenie, ze sol ma aj ine pouzitie ako likvidaciu sliziakov
Hned som si spomenula na toto forum
BTW nemate nejaky ucinny trik na hrabose? Rovno pod nasim hnojiskom sa usidlila velka rodinka a uz chodi na vyzieracie vypravy na nasu krasnu mrkvu