od janka » 10 Júl 2014, 23:24
Lekvar z coho? Do sliviek napriklad vobec ziaden cukor davat nemusis, tie by sa nemali skazit. Ale slivky asi nevaris, vsak, tie este nie su. My mame teraz marhule, varila som ze na kilo marhul slo 40 deka cukru. Povodny recept bol, ze 60 deka cukru, prvych 5 kil marhul som uvarila tak, no zdal sa mi, ze kludne moze byt aj menej sladky, tak som ubrala a dalsich 10 kil som zvarila so 40 dekami na kilo, vraj aj tych 40 deka tie marhule bezpecne zakonzervuje, tak uvidime, a lekvar je fajn, chutny, nie prilis sladky. Niekomu aj toto pride brutal vela cukru, na webe obcas narazim na hlasky, ze "ja ziaden cukor nedavam", to konkretne aj o marhuliach, ale v reale som este nikoho takeho nestretla, ani som nikdy taky lekvar nejedla, osobne pochybujem, ze to bude naozaj nieco trvacne a pouzitelne.