artemis, luciole, vdaka za odpoved. To cesto bolo asi piskotove, ja sa az tak nevyznam, na zaciatku som predlho miesala zltka s cukrom, potom som po troche primiesala vodu, potom muku s praskom do peciva, vanilkovym cukrom a orechami, a nakoniec este sneh z bielkov. Ci to je trene cesto? Cim sa vlastne lisi piskotove od treneho? A ked peciete na 180 stupnov, tak ako dlho zhruba peciete? Ja som mala formu s priemerom 24cm. Ze ak to pri tej teplote necham tiez dobre vyse hodiny, ci mi to nezhori alebo nejak prilis nezoschne. Zas otvarat pec casto, aby som pichala dnu spajdlu, to asi nerobi tomu korpusu prave dobre. Aspon s kysnutym cestom to tak funguje, s tym mam lepsie skusenosti, to viem, ze s tym je najlepsie nehybat, ani neotvarat ruru. Ono pri tych 150 stupnoch mi to urobilo nadhernu korku navrchu, tak krasne jemne preschnuta, manzel sa rozplyval nadsenim, ked ju jedol (bola naspodu hotovej torty), urobi to aj pri vyssej teplote? Mozno by na to bolo dobre, ako si tu tusim ty, luciole, raz pisala, ze zacat na nizkej teplote a postupne zvysovat, co poviete?
Na mriezku som to vyklopila, ale nie hned po upeceni, najpv som to nechala trochu vychladnut vo forme, vraj sa to tak ma, aby korpus nepoklesol. No poklesol aj tak, este vo forme
Vy vyklapate okamzite po upeceni?
Norika, pekne si sa vyhrala! Ja som robila len taku klasicku okruhlu, s polevou a kremom. Ozdoba pripominala viac obrazok insitneho umelca nez cukrarsku vyzdobu, no ale co, nejak zacat treba