komunisticky MILACIK
Napísal: 24 Jún 2015, 11:16
Pamatate si na vyborny dezert, ktory sa nazyval MILACIK? Bol vanilkovy a kakaovy k dostaniu, za mojich cias pred 40 rokmi stal 2 Kcs. Hladala som na nete nejaky recept, nasla som akurat ako to niekto robi s prisad: jemny tvaroh, slahackova smotana, vanilkovy cukor. Tuto variantu som uz skusala, nie je to stale ono. Skusala som aj namiesto smotany dat mlieko s trochou masla, alebo creme fraiche, tiez to nie je ono. Vanilkovy cukor synteticky tiez nerobi original chut. Mam pocit ze receptura by mohla byt prave zmiesaninou prave VSETKYCH tych spomenutych prisad mlieko, smotana tvaroh, mozno kvapka masla k tomu, avsak netusim v akom mnozstevnom pomere. Ked tam je mlieko, konzistenciou to je najpodobnejsie avsak chut tak nevynika, a ked iba smotana, je to zasa velmi sytne a tiez to neni ono. Nemate s tym niektora skusenosti? Do kakaovej varianty dat co? Rozpustene Granko, alebo kakao, alebo cokoladu?