ja robim detom domaceho "pribinacika", neviem ci chuti ako ten milacik, lebo toho som neznasala
ale osvedcilo sa mi zmiesat polotucny kremovy tvaroh, smotanu na slahanie a domaci jogurt v pomere cca 2:1:1. Davam hnedy cukor, ak mame tak vanilkovy, ale detom je to jedno, chutne je to tiez ked das javorovy sirup. Ale to uz bude mat od milacika asi dost daleko
Len som chcela poradit na pokusy ten jogurt, mozno by sa ti tam hodil, nie je taky tucny ako smotana a prijemne to osviezi.
OT - hnedy vanilkovy cukor vyrabame doma - objedname z UK struky, vzdy hromadnu objednavku s kopou dalsich ludi, vyjde to tak velmi lacno. Zo strukov nozikom vyskrabes tie semienka a v sekacej nadobke v mixeri zmiesas s cukrom. Pre intenzivnejsiu vonu to skladujem v zavretej nadobe s prazdnymi strukmi. Na pol kila cukru davam semienka z 5 cerstvych strukov, ale mozes si dat aj ovela viac, potom staci malo takeho cukru, aby kolace vonali po vanilke. Niektori tam rozsekaju aj samotne struky, ale tie sa nam nikdy nepodarilo zlikvidovat uplne na prach a zostavali z toho male pasiky, co mi v takychto kremovych jedlach nevyhovovalo.