komunisticky MILACIK

debata o všetkom a pre všetkých

komunisticky MILACIK

Neprečítaný príspevokod artemis » 24 Jún 2015, 11:16

Pamatate si na vyborny dezert, ktory sa nazyval MILACIK? Bol vanilkovy a kakaovy k dostaniu, za mojich cias pred 40 rokmi stal 2 Kcs. Hladala som na nete nejaky recept, nasla som akurat ako to niekto robi s prisad: jemny tvaroh, slahackova smotana, vanilkovy cukor. Tuto variantu som uz skusala, nie je to stale ono. Skusala som aj namiesto smotany dat mlieko s trochou masla, alebo creme fraiche, tiez to nie je ono. Vanilkovy cukor synteticky tiez nerobi original chut. Mam pocit ze receptura by mohla byt prave zmiesaninou prave VSETKYCH tych spomenutych prisad mlieko, smotana tvaroh, mozno kvapka masla k tomu, avsak netusim v akom mnozstevnom pomere. Ked tam je mlieko, konzistenciou to je najpodobnejsie avsak chut tak nevynika, a ked iba smotana, je to zasa velmi sytne a tiez to neni ono. Nemate s tym niektora skusenosti? Do kakaovej varianty dat co? Rozpustene Granko, alebo kakao, alebo cokoladu?
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1

Re: komunisticky MILACIK

Neprečítaný príspevokod quaxi » 24 Jún 2015, 19:00

ja robim detom domaceho "pribinacika", neviem ci chuti ako ten milacik, lebo toho som neznasala :-D ale osvedcilo sa mi zmiesat polotucny kremovy tvaroh, smotanu na slahanie a domaci jogurt v pomere cca 2:1:1. Davam hnedy cukor, ak mame tak vanilkovy, ale detom je to jedno, chutne je to tiez ked das javorovy sirup. Ale to uz bude mat od milacika asi dost daleko :-) Len som chcela poradit na pokusy ten jogurt, mozno by sa ti tam hodil, nie je taky tucny ako smotana a prijemne to osviezi.

OT - hnedy vanilkovy cukor vyrabame doma - objedname z UK struky, vzdy hromadnu objednavku s kopou dalsich ludi, vyjde to tak velmi lacno. Zo strukov nozikom vyskrabes tie semienka a v sekacej nadobke v mixeri zmiesas s cukrom. Pre intenzivnejsiu vonu to skladujem v zavretej nadobe s prazdnymi strukmi. Na pol kila cukru davam semienka z 5 cerstvych strukov, ale mozes si dat aj ovela viac, potom staci malo takeho cukru, aby kolace vonali po vanilke. Niektori tam rozsekaju aj samotne struky, ale tie sa nam nikdy nepodarilo zlikvidovat uplne na prach a zostavali z toho male pasiky, co mi v takychto kremovych jedlach nevyhovovalo.
quaxi
 
Príspevky: 840
Registrovaný: 08 Dec 2011, 11:48
Počet detí: 2
1. dieťa: Zbojnik
Rokov: 11 rokov, 2 mesiace, 16 dní
2. dieťa: Potvorka
Rokov: 8 rokov, 3 mesiace, 15 dní

Re: komunisticky MILACIK

Neprečítaný príspevokod artemis » 24 Jún 2015, 21:41

Cau quaxi, no diky za tip. Ten jogurt ma nenapadol. Sak ano, original vanilkove struky inak drahe jak slak, ale asi zainvestujem, neda sa original so syntetikou porovnat. Aj som to uz raz urobila dlho to vydrzalo v cukre.
Vyskusame. Ked na pribinaka ide pomer 2:1:1 tak na milacika bude iny pomer, ten mal by byt redsi a nenabublany nez pribinak. Este raz dik.
artemis
 
Príspevky: 815
Registrovaný: 16 Nov 2011, 15:58
Počet detí: 1


Späť na Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia

cron