Dakujem za nazory. Dojazd by bol, aktualna ponuka je Svajciarsko, cca 10-12h cesty od nas. Vyhodou je, ze v tom meste uz mame zopar kamaratov zo SK, ale nikto z nich nema deti. Manzel uvazuje aj o Kanade a Novom Zelande
Mne su samotne tie krajiny sice sympatickejsie, ale odtial by sme sa sem dostali raz za par rokov, to nechcem.
Tie vztahy myslim tak, ze keby sme boli prec a chodili sem raz za par mesiacov, vzdy by to bolo take, ze sme na navsteve. Ludia sedia v kreslach okolo stola s 3 druhmi kolacov a nutia vas rozpravat, ako zle sa tam mate. Ak sa aj mate dobre, striehnu na kazdu prilezitost kedy by vam mohli dokazat, ze to tak nie je. V tomto si viem svoju rodinu zivo predstavit, bohuzial su taki. Teraz ked prideme, vsetci robia to co prave potrebuju a popri tom klebetime, netreba nam ku stastiu ziadne kolaciky a slavnostne posedenie. Je to ovela uvolnenejsie, rodinnejsie. Ziaden natlak na deti - teraz sa musis venovat babicke, lebo s nou najblizsie 3 mesiace nebudes. Pripadne - 3 mesiace si ju nevidel, ale teraz sa nehanbi a rovno predved vsetko nove. U nas bohuzial nie je moznost, ze by nasa rodina (okrem sestry) dosla za nami, alebo by sli s nami na spolocnu dovolenku. Ani z jednej strany. Takze vsetko by sme museli obehavat my - stale za nimi cestovat, zaberie to aj dost casu aj penazi.
Co sa tyka jazyku, syn by takmer naisto nemal problem. Asi by sme ho dali znovu do 1. triedy, ale chytil by sa. Aj teraz na 4dnovej stanovacke uz pochytil anglictinu. On tak strasne chce kecat, ze si sposob najde
Dcera je este malicka, tazko povedat. Mala by na to viac casu, ale ma na to aj horsiu povahu. Najvacsi problem by bol so mnou, lebo ja mam problem sa bavit s cudzimi ludmi aj po slovensky, nieto este inak.
Inac zaskolkovanie asi tak, ze prvy tyzden super, nechapala preco deti placu, strasne sa tam tesila. A po vikende odrazu nechce ist. Vcera velky plac, dnes sme sa dohodli ze nebude plakat, tak sa teda ovladala a neplakala, ale stalo ju to velku snahu. Zatial je na pol dna, od dnes tam deti aj spia, ale ona este nie. Aj sama povedala, ze tam nechce ist, lebo je tam spalna
Ona ma uz od roka velky problem so spankom, takze v tomto smere ocakavam problemy a zatial ju tam na spanok nenecham, kym sa tomu bude dat vyhnut. No a tiez sa hanbi hovorit s cudzimi ludmi. Takze nepovie ucitelke co potrebuje, potom sa vdaka tomu aj pocikala, alebo sa hanbila vypytat za plysakom, ktoreho zabudla v kupelni, tak plakala v triede a nikto nechapal preco. Nastastie sa to stalo 5min predtym ako som prisla. Ked uz zacne brat ucitelky ako zname osoby, tak sa to snad zlepsi.