1. Myslim ze pojem je natolko samozrejmy, ze ho netreba objasnovat a ani nevidim zmysel toho, aby som tym zabijala cas, kedze zjavne chces len rypat. Ak sa velmi chces hrat na slovicka, tak nemyslim slusnost v zmysle nesparat sa v nose.
2. chod zit na par rokov na Ukrajinu, ktora bola na tom pred 25 rokmi rovnako ako my, a zistis ze SR je vlastne druhe Svajciarsko. Alebo si spomen na situaciu v SR pred 20 rokmi. Zalozit firmu bez znamosti a uplatkov nemozne, danovaci na krku cakajuci iba na uplatky, mafiani cakajuci na vypalne, policajti na cestach s otrcenou rukou, lekari ani nehovorim. Nejde o to, ze korupcia stale je, ale o to, ze sa uz aspon vnima ako nieco zle, robia sa proti nej opatrenia. Aj to je krok vpred. A vsetky rozvinute krajiny si toto uvedomuju a robia aspon tie male krociky.
3. debatu medzi tebou a venus som necitala, nemam na to teraz cas. Debata medzi nami dvomi bola o tom, ze podla teba moralka upada a podla mna su niektore veci sice horsie, ale niektore lepsie a nenazvala by som to upadkom ale skor zmenou, ktora moze priniest aj vela dobreho. Zaroven ty tvrdis ze to maju zachranit krestania a ja vravim, ze to zachranuju ludia, ktori ziju podla povodne krestanskych hodnot a v respekte k druhym ludom, ale casto bez toho, aby boli veriaci. Ty si nedala vobec ziadny argument o tom, preco si myslis, ze nastava upadok, ak teda nepovazujes za argument to, ze niektori pubertaci sa ozieraju a robia prasaciny (kedy taki neboli?), takisto si nijako neodovodnila, preco by mali moralku strazit prave krestania. Ved sa predsa bavime o nazoroch, nie o nejakej objektivnej svatej pravde. Moj optimisticky pohlad asi nebudes zdielat, mozno len preto, ze na to nemas povahu, mozno pre kadeco ine. Dozvedela som sa sice, aky je tvoj pohlad na moj nazor, ale nedozvedela som sa, preco si myslis to, co si myslis. A to by ma vlastne z celej debaty zaujimalo najviac.