JankaMich píše:Na FB je zaujimava neverejna skupina o ockovani, kto chcete, napiste mi, poslem pozvanku
lulu píše:Dobrý večer sa praje dlhooo som tu nebola...
Manof, prosím vás, ešte sem aj chodíte? ...som sa chcela spýtať, či sa niečo zmenilo na RUVZ TT. Prišlo nám predvolanie, malá úplne bez očko už má cez tri roky. Dúfala som, že už bude aj premlčacia doba...tak asi nie. Rozmýšľam, či má vôbec zmysel tam ísť, alebo tak či tak nám naparia najvyššiu pokutu....a zbytočne sa tam pôjdem handrkovať....
artemis píše:Toto miesto vyuzivam i ja na otazku pre manofa. Dcera mala uz 10 rokov, nic neockujeme, ale uvazujem aspon o tetanovke, kedze nie je babikovsky typ, ale skor taka divoska co sa rada hrabe v zemi , pestuje sporty pri ktorych sa casto zrani (skateboard atd)... Kedze mam moznost si vybrat prichadza do uvahy bud tetanol pur, alebo sa nuka aj kombinacia DTP v com je navyse zaskrt a pertussis a tusim aj polio. Kedze sa jedna o svinstvo tak ci tak, co by si odporucil, su to rovnake sracky, a tym padom mozeme supnut DTP alebo cisto tetanovka je to mensie zlo? Totiz ja som tetanol pur mala tu cest sama obdrzat v roku 2013 a dodnes mam s rukou problemy (nervove bolesti, dodnes hmatatelna rezistencia, obcasne brnenie v ruke atd.) takze tiez to je poriadny humus asi. Takze prosim o nazor manof, dakujem.
lulu píše:...3 rocky a 4 mesiace...( vidno aj v profile)
lulu píše:Manof: Ďakujem za odpoveď, táto verzia ma vôbec nenapadla ...len či nebudú taký šikovný, že šupnú náhradný termín už obtýždeň :/ Manof, prosím vás, keby predsalen riešili o nás bez nás. Koľko môžu teraz dať pokutu? Premlčacia doba je dva roky od každého očkovania, čo mala absolvovať. Takže by to teraz už nemala byť plná výška, ako to je prosím? Alebo plná výška za všetky očkovania celkovo, aj preočkovania sa tam rátajú? Som z toho jeleň, už si to ani nepamätám...
....Ešte ma zaujíma ako to je s kartou dieťaťa, chcela by som na doma obe karty mojich detí na prečítanie, lež tam pôjdeme na prípadný ďalší termín... Je povinná mi na moju žiadosť doktorka tieto vydať, alebo môže protestovať? Ako je to z právneho hľadiska? Či to neberie ako jej vlastníctvo a môže mi karty nevydať...
....inak aj staršiu v 11 rokoch som odmietla dať preočko, bo sa obávam, že sa jej vrátia zdravotné problémy, čo roky mala...Samozrejme, že aj to dokina s radosťou nahlásila. Ako sa rieši toto? resp. koľko ma výde pokuta za to jedno nepreočkovanie?
Ďakujem krásne manof
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia