dievcata, prosim o radu / skusenosti. dcera ma o tyzden 3 roky a stale mame plienku, aj cez den. z mojej strany bola snaha davat ju na nocnik od 1,5 roka, ale hned od zaciatku nocnik strasne "bojkotovala". vypinala sa do obluku, jacala, kopala, no proste des. tak som ju nenutila a pockala mesiac - dva a potom skusila znovu... popri tom chodila so mnou na zachod, tam som jej akoby len tak mimochodom vysvetlovala, "ako to funguje", teda ze maminka nema plienky, chodi na zachod atd. ona si obcas sadla na nocnik, ale len oblecena, akonahle som jej len vyzliekla teplacky, vreskot akoby sme jej neviem co robili...
takto to islo rok, minule leto (2,5r.) som si povedala, ze skusim dat plienku dole a uvidim, co sa stane. dufala som, ze sa jej to zapaci, no ale ani v tych najvacsich horucavach jej plienka nevadila. ked bola bez nej, videla som na nej, ze ani nevnima, ze cika. pocas cikania a aj po nom v pohode pokracovala v cinnosti, ktoru robila, vobec jej nevadilo, ze je mokra. akonahle zbadala nocnik - stale to iste.
pred vianocami som to skusila znovu, zobrat jej plienku, uz velmi rychlo pochopila, ze je mokra, no naucila sa zadrziavat - jednoducho drzi, kym vladze, no na nocnik / zachod si nesadne... a potom ked to uz nejde drzat, tak sa jednoducho pocika. v podstate teraz je uz obcas aj ochotna si sadnut na nocnik vyzlecena, ale nikdy do neho nic neurobi... presedi tam aj 10 minut, no akonahle vstane, pocika sa. jedine miesto, kde sa dokaze slobodne vycikat je vana (pred kupanim), tam cika "na povel" a plienka... teoriu ovlada skvele, ked k nam pride jej kamaratka v rovnakom veku, ktora uz chodi na zachod, a vypyta sa cikat, tak dcera jej sama (z vlastnej iniciativy) uteka ukazat, kde mame zachod a umyvadielko... nikdy som ju do nicoho nenutila, nekricala som na nu, ked sa pocikala, ani ked nechcela ist na nocnik... snazila som sa, aby som jej to neznechutila, ale teraz zacinam pochybovat vobec o vsetkom... fakt neviem, ako dalej, dcera vyzera, ze v najblizsej dobe sa plienok este zbavit nechysta a neviem, ci mam na nu pritlacit alebo cakat, ze sa "sama rozhodne"...
mate niekto podobnu skusenost...? kludne mi prosim aj napiste, co som urobila zle...

velmi pekne dakujem