quaxi píše:artemis, ja som musela nocne plienky zrusit v urcitom veku kvoli tomu, ze on si zvykol ze ju ma a potom o to viac vypustal aj cez den. Neviem ci si myslel cez den, ze ma tiez plienku, alebo preco. Ale vsimli sme si, ze ked nemal v noci plienku, tak mal cez den menej nehod. V tom case uz chodil do skolky a hrozilo, ze ho odtial vyhodia kvoli pocikavaniu. Tak sme zrusili plienky aj na noc, den sa zlepsil, noc nie. Po dlhej dobe sme sa ku nocnym plienkam zase vratili, aj ked sa to uz v takom veku (cez 5r) vobec neodporuca. No nefrologovia su velice mudri s odporucaniami, ale netusia co vsetko to obnasa... Teraz davame mimo domu a vtedy, ked mi nestiha schnut pradlo alebo nebudem moct dalsi den oprat. No pomaly zacina byt problem, ze aj najvacsie babatkovske su mu uz male. Inkontinencne su priserne drahe a na predpis nemame narok.
reanda píše:quaxi, sak davaj ho spat do vane
quaxi píše:U nas je to v skolskom poriadku, pri prihlasovani musis vyplnit ze dieta je odplienkovane, inak ho nevezmu, a potom ked sa ukaze, ze s tym ma problem, tak si porusila sk. poriadok a teda mozu vyhodit.......
shira píše:plienkové deti sa neberú vo väčšine škôlok. je rozdiel, ked sa stane nehoda a rozdiel, ked dieťa ešte nosí plienky. pocikané dieťa prezlečú, ale plienky nemože mať. vnímam to ako vývojový stupeň, ktorý má dieťa dosiahnuť, aby bolo prijaté, nevidím v tom nič diskriminačné.
shira píše:plienkové deti sa neberú vo väčšine škôlok. je rozdiel, ked sa stane nehoda a rozdiel, ked dieťa ešte nosí plienky. pocikané dieťa prezlečú, ale plienky nemože mať. vnímam to ako vývojový stupeň, ktorý má dieťa dosiahnuť, aby bolo prijaté, nevidím v tom nič diskriminačné.
quaxi píše: Ak skolka nema personalnu kapacitu a zodpovedajuce hygienicke priestory na prebalovanie, tak oficialne ani nesmu prebalovat deti, a tym padom samozrejme deti na plienkach nemozu prijat.
quaxi píše:Na prebalovanie su predpisy, kvoli prenosu chorob na to musi byt vycleneny zvlast priestor. Su na to hygienicke normy, aj pre jasle, alebo skolky kde su telesne postihnute deti. Prebalovak je pre crevne bacily uplne najidealnejsie miesto, nemozu decko prebalit tak, ze rozlozia podlozku v herni. Z hladiska personalu nejde o skolenie ale o to, ze v standardnej skolke ma ucitelka sama na starosti cez 20 deti, keby tam mala 3-4 plienkove a niekolkokrat denne by sa s nimi musela odobrat do zvlastnej miestnosti kvoli prebalovaniu, boli by zakazdym ostatne deti bez dozoru. Skolky su urcene pre deti od 3r, v takom veku uz normalne dieta podla vseobecneho nazoru nema mat v tomto smere problem. Ak ma, je to v podstate dieta so zvlastnymi potrebami, podobne ako napr. telesne alebo mentalne postihnute deti. Akurat ze na to nemas ziadny zazracny lajster, vdaka ktoremu by na taketo dieta skolka dostala prispevky na integraciu, takze ich ochota je miziva.
quaxi píše:
Mne sa pacilo, ako to maju v skolke u nasich nemeckych kamaratov. Maju vyhradenu miestnost a jedna asistentka ma na starosti okrem ineho prebalovanie celej skolky. Ak dieta potrebuje prebalovat, rodic mu donesie plienky a vlhcene obrusky, zaskrtne v lajstri kolonku ze treba prebalovat a hotovo. Asistentka v pravidelnych intervaloch prichadza pre dieta, aby ho prebalila. Maju to spoplatnene. Nikto z toho nerobi vedu, ze dieta treba prebalovat hoc aj 5rocne. Lenze u nich sa obvykle odplienkovavaju deti az po tretich narodeninach, zatial co u nas vladne predstava, ze dieta ma byt bez plienok v 1,5 roku, maximalne do 2r. Preto sa u nas s takouto situaciou ani vobec nerata, aj ked to zdaleka nezvladaju vsetky deti. Ked mas dieta, co je 3rocne na plienkach, tak je to u nas uz taka hanba, ze sa s tym radsej nikto neprizna, takze este dlho potrva, kym to ludia zacnu brat normalnejsie.
Späť na S plienkami a bez plienok
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť