Lucifera píše:Jeej, tato tema vznikla ako na zavolanie. Odmietla som ockovat maleho, resp poziadala som lekarku o posunutie po 1 roku, nech mame viac casu a ratala som s tym, ze kedze je to nasa znama a predtym tvrdila, ze ma nebude nutit ockovat, ale ked prislo na lamanie chleba, bolo jej to proti voli, povedala, ze posunut sa neda bezdovodne a zapisala do karty odmietnutie, co som necakala, takze som nemala pripraveny vlastny papier. A jasne, ze mi povedala, ze ma musi nahlasit. Da sa s tym este nieco robit? Na co mam byt pripravena zo strany ruvz? Ako rychlo chodi v ba predvolanie a ako to prebieha? Dakujem.
Lucifera píše:No, blbe je to, ze som to odmietnutie podpisala, ako som z toho bola mimo
Ta pokuta je za vsetky ockovania alebo za jednotlive? Hmm, aj tak z toho nemam dobry pocit, ale ked som si to s lekarkou vyjasnila, ulavilo sa mi. Kontraindikacie nemam na papieri, ale z oboch stran mame autoimunitne ochorenia v rodine, aj ja mam, stitna zlaza, nevie nieco taketo pomoct?
Lucifera píše:Manof, premlcacia doba je 2 roky?
Ked som to podpisala v karte, ma zmysel priniest vlastne odmietnutie a rovno aj na mmr a vsetky hexy a pneumo?
Dakujem za radu, natahovat sa chystam kolko sa da
xiao píše:Zdravim Vas vsetkych,
stala sa nam takato neprijemna vec so synflorixom. Skor nez sme stihli so zenou zareagovat, ze ockovat nechceme, sestricka uz natiahla vakcinu do striekacky.
No a teraz nam ju chce dat pediatra zaplatit. Tvrdila nam, ze naposledy sme s ockovanim synflorixom suhlasili, kedze sme si ho vybrali namiesto Prevenaru. Je patrne nasa chyba,
ze sme hned pri vstupe do ambulancie neohlasili neockovanie. Na druhu stranu nedostal som do ruky pribalovy letak. ani sme neboli oboznameny s moznymi nasledkami. Cize podla mna
sestricka zacala lekarsky ukon skor nez by pockala na moj suhlas. Cize co teraz, mam zaplatit vakcinu?
No a druha otazka, okrem toho ze je na rozhodnuti pediatri ci nas nahlasi na Hygienu, tvrdi nam ze nase neockovanie musi hlasit do poistenie kvoli preplateniu vakciny. A to priamo konkretne meno pacienta. Dalej od nas pozaduje podpisat nejaky dovod, preco odmietame ockovanie. Mate s tym niekto nejaku skusenost?
lulu píše:Ďakujem, za skvelú témeu:)
Myslela som, že pokuta za neočkovanie je max. 332eur. Keď pri predvolaní sa platí 66 plus 16 eur.... Tých 66 je pokuta za dve vakcíny? Za všetky odmietnuté vakcíny je to dohromady tých 332 plus pri každom predvolaní 16eur?
babiola píše:Co je naj postup? Ako z toho vykluckovat idealne bez predvolavaciek na ruvz a bez pokuty?
Lucifera píše:Manof vies mi povedat na co sa mam pripravit? Bolo tam napisane, ze bude prizvana pani Perti... asi vies koho myslim. Je v pohode alebo ani nie? Kolko ludi tam na mna bude?
Nejak sa toho nebojim, stresovat budem az predtym, aj ked teda vobec neviem ako budem argumentovat, lebo som ten typ, ze precitam si info, urobim si nazor a detaily zabudnem, takze budem asi ako tela dookola opakovat, ze ockovanie nie a na viac sa nezmozem, no co uz, bude sranda.
Dufam, ze mozem ist aj s malym, nemam ho kde nechat to ich asi neobmakci vsak
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť